Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Elektrodistribucija likes this :)

Послато са SM-A520F уз помоћ Тапатока

I kod mene nije ni prestala grejana sezona, ali sada samo jedna klima radi. Ispašće da samo 3 meseca nećemo da grejemo. Grejana sezona od septembra do juna [emoji16]. Primera radi jun prošle godine kupala se deca u dvorištu, a danas jakne smo nosili. :-(.

Gesendet von meinem Moto Z (2) mit Tapatalk

Ne pamtim gore vreme od ovoga. Nije mi upaljena klima ali ako nastavi jos par dana ovako uvece cu paliti skoro sigurno. Ja sam ovih dana jos furao u majci napolju, danas vec moram duks, ne prija mi temperatura. U stanu je jos uvek ok ali oseca se vec da se zidovi hlade polako.

Tapatalk from Poco loco

Ja bolje da ne komentarišem ništa. :d

Kako je kod tebe? Hladno, al' standard. :)

Potrosnja klima, maj 2019 - 278 kWh, maj 2018 - 120 kWh. Dobro sam prošao, nije bilo snega kod mene. :D

04f32fd96b93e1657a7d9ceff28d1b94.jpg

Poslednja izmena:
Svuda isto...

Ne pamtim gore vreme od ovoga. Nije mi upaljena klima ali ako nastavi jos par dana ovako uvece cu paliti skoro sigurno. Ja sam ovih dana jos furao u majci napolju, danas vec moram duks, ne prija mi temperatura. U stanu je jos uvek ok ali oseca se vec da se zidovi hlade polako.

Tapatalk from Poco loco
Auuu, salio sam se. Kad sam usao u stan upalio sam grejanje momentalno :d

Tapatalk from Poco loco

Ja cu 01.07. na letovanje u Grcku pa sam uzeo i klimu za grejanje :D

Ja sam izgleda jedini kome odgovara ova temperatura. U majici sam, spavam sa otvorenim prozorima. Ma milina. [emoji4]

Ja sam izgleda jedini kome odgovara ova temperatura. U majici sam, spavam sa otvorenim prozorima. Ma milina. [emoji4]

Nisi, ne brini se. :)

Ja u majici šetam dok svi furaju dukseve ili lakše neke jaknice. A otvoren prozor, to se podrazumeva, pa moji stalno "OdAkLe To DuVa". :D

Zatekao sam klimu u stanu u koji sam uselio pre tri godine. Radi dobro, čak i predobro iako je stariji model. Ali zafrkava daljinski. Razmišljao sam da umem univerzalni daljinski ali pretpostavljam da bih pre toga trebao znati koji mi je model klime. Iz oznaka koje pišu ja to ne uspevam saznati. U unutrašnjem delu klime piše: AIR CONDITIONER
MODEL PHY-12-NA, SERIAL NO. 40437677, MFG DATE 2004.04. A na spoljnom delu: AIR CONDITIONER MODEL FP-12-XA, SERIAL NO. 40438580, MFG DATE 2004.04. Ukucavao sam u Google, tražio, ne mogu ništa da pronađem. Obično bih pronalazio ovakve odgovore. Ovaj put ništa! Ako neko zna o kojem modelu klime se radi, bio bih veoma zahvalanna pomoći.

Kupio sam Gree Viola inverter klimu, u radnji mi rekose da nemaju dil za ugradnju i da je ovlascen servis za ugradju prakticno svaki koji ima firmu i pecat, samo da proverim sa vama da ne budem u problemu posle ne daj boze sa garancijom?

Da, tako je, svaki prijavljeni servis moze da ti uradi ugradnju Gree uredjaja.
Oni koji traze ovlascene, to rade samo zbog dilova, inace nema nekih specijalnih uslova da se bude ovlascen servis i to sto je neko ovlascen, ne znaci skoro nista u smislu kvaliteta.

Baš tako...
Gree i midea ugrađuje bilo koji registrovani servis.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Kupio sam Gree Viola inverter klimu, u radnji mi rekose da nemaju dil za ugradnju i da je ovlascen servis za ugradju prakticno svaki koji ima firmu i pecat, samo da proverim sa vama da ne budem u problemu posle ne daj boze sa garancijom?

Jedino za 5 god produžene garancije mora ovlašćeni servis da uradi servis u trećoj godini, kao i da se uradi registracija kupljene klime. Detaljnije na http://www.energynet.rs/servisi-i-usluge/servis-i-garancija/produzena-garancija-5-godina

Ja sam bas u njihovoj maloprodaji kupio, pa sam dobio za svih 8 klima 5 godina, ali mi nisu rekli nista za "veliki" servis koji pise u pdfu na sajtu.

Poslednja izmena:
Za taj novac ima Midea Mission 12-ica

Poslednja izmena:
Ne kupujem ja, a sta fali firmama koje se bave IT-jem. Ja kupio ves masinu u Gigatronu i ne vidim problem. Sad pojedine IT prodavnice prodaju i peci na pelet i sporete na crvsto gorivo.
Inace ova je interesantna zbog R32 gasa, a i dovoljna je za grejanje. To su mi neki prijatelji, greju se na 4kw TA pec, sad planiraju da uzmu klimu da hladi pomalo leti, a kad vec uzimaju za hladjenje da dodaju jos koji dinar da se zimi greju vecim delom na klimu a TA pec manje.

Poslednja izmena:
Normalno, sve su to trgovci, od istih uvoznika uzimaju robu. Kupuje se tamo gde je najjeftinije

Sent from my MI 8 Lite using Tapatalk

Pa zar ne vidis da se bave prodajom klima :-devil-:

Prodaja klima je trgovina ko i svaka druga, svi kupuju tamo gde je jeftino i gde ima mesta za zaradu.

[SAJ]ber Kurajber je zapravo hteo reci da kupis klimu u firmi koja ce istu i da ti proda i da ti ugradi, a to obicno kosta skuplje jer se tada ugrade i na prodaji i na ugradnji.

Poslednja izmena:
Ne kupujem ja, a sta fali firmama koje se bave IT-jem. Ja kupio ves masinu u Gigatronu i ne vidim problem. Sad pojedine IT prodavnice prodaju i peci na pelet i sporete na crvsto gorivo.
Inace ova je interesantna zbog R32 gasa, a i dovoljna je za grejanje. To su mi neki prijatelji, greju se na 4kw TA pec, sad planiraju da uzmu klimu da hladi pomalo leti, a kad vec uzimaju za hladjenje da dodaju jos koji dinar da se zimi greju vecim delom na klimu a TA pec manje.
Nema niceg interesantnog u R-32 osim sto je zapaljiv [emoji23]

Tapatalkkal küldve az én SM-G955F eszközömről

Inače, nedavno je osnovana unija servisera klimatizacije, ko zna koja po redu ali najozbiljnija priča do sad.
Cilj je da se postave neki standardi uz saradnju sa proizvođačima, zastupnicima, uvoznicima i distributerima, odlična podrška sa te strane.
Ideja je dobra i za sad deluje ozbiljno, nisam u toj priči da ne bude da promovišem nešto ali eto, zanimljiva informacija za temu.

https://unijaserviseraklima.rs/

Sent from my MI 8 Lite using Tapatalk

Vec smo tu informaciju dobili. Uglavnom se sve svelo na dogovorenu minimalnu cenu ugradnje :d

Tapatalk from Poco loco

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno