Šta je novo?

klik na maxtoru

Hajzl

Čuven
Učlanjen(a)
25.03.2002
Poena
620
naime imam 2x80GB maxtor9....ali.......jedan od njih s'vremena na vreme napravi nesto kao KLIK, ali vise KKKKKKGGGGGik.......nasta meni srce stane...

full skeniranje ne kaze nista...nema BB...i radi...ali.....

drugi sasvim sljaka ok...

ako iko ima iskustva....

Pricalo se ovde vec o tome i ispostavilo se da je to "normalno" :)

znam, mislim citao sam naravno....ali ovo je bas glasno.....kao da nesto preskoci....da ne kazem.......zariba(bukvalno takav zvuk) :eek:

I ja imam 80gb maxtora i ovaj moj takodje klikce li klikce. Obicno klikne kad krene u akciju, ali mu se vise puta desilo da klikce i kad se nista ne desava, dok gledam TV ili nesto slicno...

I meni je kliktao, al vec sam zaboravio na to, tj u poslednje vreme nema te pojave. Jel moguce da mu treba vremena, da se "uhoda"? Vama sto jos klikce, jeli to nov HD ( ne stariji od 2-3 meseca)?

Aha i meni se dogadja no ovom mom cudnom maxtoru...
Bas mi se danas desilo jedno 10-ak puta zaredom da klikce, onda se pojavi neki plavi ekran na kome je nesto pisalo, ali nisam nista uspeo da procitam jer je jako brzo nestala ta poruka[preko celog ekrana], i onda se sam restartovao komp i to sve usled nekog rada.
Gadni tripovi... ali ja vec znam sta cu uraditi s'njim.

Izgleda da mozemo polako da se pripremamo za smrt nasih maxtora devetki :D

mozda malo smesno, ali kada dizem W2k taman pre ekrana za logovanje cuje se jedan bas jak klik (uvek), inace disk radi potpuno normalno...

Samo da se upisem u guestbook :)

I moj HDD klikce (DM9+ 80 GB...), a ubacen je u masinu skoro...

To shto se chuje kao "kliktanje" je najverovatnije nasilno parkiranje glave. Bilo je dosta rechi o tome svojevremeno na Maxtorovom sajtu.

Bane

Bane je napisao(la):
To shto se chuje kao "kliktanje" je najverovatnije nasilno parkiranje glave. Bilo je dosta rechi o tome svojevremeno na Maxtorovom sajtu.

Bane

Pa bas su jadni ako je tako... shatro maxtor pravi najbolje diskove... jel se to dogadja i na najnoovijim diskovima?

Kako je Maxtor rekao, problem je u sinhronizaciji pri chitanju. Po njihovim rechima dotichna pojava nije opasna, mada su neki korisnici rekli da su im diskovi otkazivali.

Bane

Imam isti hard ali nikad nisam chuo nikakav klik! Jedino shto sam primetio to je da mi je nakon ubacivanja dotichnog u kucishte ceo sto pocheo da vibrira. Dodushe jedva osetno ali.,.,..

od tenutka kada sam ga stavio u komp, Max 80 klikce.
Najcesce kada kopira vise manjih fajlova ili neki veci (divx), kao da uzima zalet.... :D

takodje posedujem dve devetke od 80g i zasad nemam nikakvih problema sa njima , sem sto se prilicno greju a to prilicno je toliko da danas nisam mogao da zadrzim ruku vise od par sekundi na njemu :D
lm. sto se tice kliktanja u servisu sam imao nekoliko maxtora dx 740 sa doticnim problemom svi su reklamirani u garantnom roku i svi su imali problema sa b.s.

Stevs je napisao(la):
Imam takođe isti disk već 15tak dana i nisam niti jednom primetio nešto slično :?:

Pa nisam ni ja prvih par meseci, polako Stevs, polako... :D

Ljudi moji, sad ste me bacili u dilemu. :eek: Nameravam da nabavim Maxtora 9 od 80 Gb ali posle ove diskusije razmišljam koliko je to pametno. Čitao sam da je najbrži ali ne i najtiši Hdd, pa sam samo hteo da se ubacim pitanjem kolika ja to buka koju pravi Maxtor, pošto mi je računar u sobi gde ukućani spavaju. Već dugo imam Seagate 20Gb i stvarno je tih, pa ne bih voleo da imam traktor u kući. Voleo bih pouzdanost, brzinu i tišinu. Da li Maxtor zadovoljava sve moje prohteve? Ili bih ja radio ono a da mi ne uđe :D

Ja sam DM9+ stavio umesto Quantum Fireball AS-a i mogu ti reci da je razlika primetna iako diskovi imaju slicno vreme pristupa i istu kolicinu kes memorije (te dve stavke su za rad sa sitnim fajlovima bitnije od transfera na pocetku i na kraju diska...). Sto se tice brzine transfera, merio sam samo Sandrom. Prazan Quantum Fireball AS+ je imao oko 24500, dok Maxtor DiamondMax9+ ima oko 37000. Oba diska bila s zakacena na VIA kontroler na ploci...Sto se tice buke uopste nije velika (recimo da nije bucniji od AS-a), a i manje se cuje pomeranje glave kod DM9+ u odnosu na AS-a...

Meni je moj maxtor kliktao od pocetka, znaci ili klikce ili ne klikce. Ocigledno je amonovo kliktanje drugacije prirode (bar se nadam :D ). I ja sam isto stavio ovog maxtora umesto Quantum As-a i meni je maxtor znacajno tisi. Negde sam cuo da tu postoji neki silent mod, i da on po defaultu radi u njemu, a da postoji i bucniji i brzi mod, ali nisam se preterano zadubljivao posto sam prilicno zadovoljan kako radi, a u poslednje vreme i ne klikce toliko cesto (mozda se malo razradio, ipak je prilicno nov).

Moj DM9+ 80 giga se razradio - zveknuo je izgleda juce...BIOS ga vise ne prepoznaje, a sistem, naravno nece da se podigne. Mozda je otisao i ATA kabal, ali posto se to desava svake prestupne godine verovatno je glupi Maxtor u pitanju...Videcu danas definitivno, uglavnom kliktao je kada se optereti, a stajao je u masini svega desetak dana...

delimir je napisao(la):
Moj DM9+ 80 giga se razradio - zveknuo je izgleda juce...BIOS ga vise ne prepoznaje, a sistem, naravno nece da se podigne. Mozda je otisao i ATA kabal, ali posto se to desava svake prestupne godine verovatno je glupi Maxtor u pitanju...Videcu danas definitivno, uglavnom kliktao je kada se optereti, a stajao je u masini svega desetak dana...
ne brini se i dalje će zveketati u tvojoj makini ista 80-ica :) ili ti disk nije crko..
Pozdrav

Gagi hvala ti puno sto si nasao vremena i pogledao sta je pitanju...To mu dodje kao ona remote assistance funkcija u WinXP. Za neupucene: kompjuter mi je u Krusevcu, a ja sam u Beogradu, pa je BeastMaster skokno do mene kuci i otkrio da je ustvari los kontakt bio na Molex-u...

delimir je napisao(la):
Gagi hvala ti puno sto si nasao vremena i pogledao sta je pitanju...To mu dodje kao ona remote assistance funkcija u WinXP. Za neupucene: kompjuter mi je u Krusevcu, a ja sam u Beogradu, pa je BeastMaster skokno do mene kuci i otkrio da je ustvari los kontakt bio na Molex-u...

Znaci, kliktanje se nastavlja...
Do kliktanja... :beat:

Imam 80-tku par dana, i kliktanje se cuje samo pri gashenju racunara, shto se poklapa sa pricom o "nasilnom parkiranju glave" :D
Inace, primetio sam da je ovo preraslo iz diskusije DA LI Maxtor klikce u neshto tipa "KADA vam klikce Maxtor"

jox je napisao(la):
Inace, primetio sam da je ovo preraslo iz diskusije DA LI Maxtor klikce u neshto tipa "KADA vam klikce Maxtor"
Da, definitivno, Maxtor klikce !!! :D

Pa ne klikce kada slusam Winamp, ali kada nesto grebujem zna da klikne. Ma bekapovacu sve i bas me briga, ako stvarno zvizne reklamiracu ga, sta da mu radim.

...ako nesto znaci imam ibm-a 120gxp 80GB koji je imao isti problem sa kliktanjem...koji je nakon ubacivanja kvalitetnijeg napajanja u kuciste nestao (da kucnem u drvo)...Takodje imam i doticnog Maxtora 9-ku 60GB koji je samo povremeno u masini i kod njega za sada nisam primetio nikakvo kliktanje (kuc kuc kuc-jos jednom:)

Nazad
Vrh Dno