Koristite zastareli preglednik. Možda se neće pravilno prikazivati ova ili druge veb stranice. Trebalo bi da nadogradite ili koristite alternativni preglednik.
i ja bih mogao da se prikljucim ovoj tvrdnji da kliktanje definitivno ima veze sa napajanjem jer je i u mom slucaju prelazak sa no name napajanja 250W na Chieftec 360W prekinulo kliktanje na moja 2 Maxtora 80 Gb, doduse ne tvrdim da je 100% tako ali kod mene se razlika definitivno vidi tj. cuje
nije tacno za 80-ice......sorry...ali sam probao!Imao sam dugo 80-icu maxtor i radio je super....dodao sam 120 giga maxtor i desavao se cuveni"klik" i to cesto.....Zakljucak:nisu u pitanju serije maxtora.Proverite svoja napajanja i videcete da je to u pitanju.meni se ovo desilo kada sam dodao jos jedan hard i novu graficku!veca potrosnja je iscrpela moje kung-fu napajenje.kada sam video da je chieftec 3 puta tezi od starog napajanja,prosto sam se uplasio sta sam drzao u kucistu.onda se pozabavio multimerom i proverom.eto zakljucka...da ne duzim... :guitar:
i ja bih mogao da se prikljucim ovoj tvrdnji da kliktanje definitivno ima veze sa napajanjem jer je i u mom slucaju prelazak sa no name napajanja 250W na Chieftec 360W prekinulo kliktanje na moja 2 Maxtora 80 Gb, doduse ne tvrdim da je 100% tako ali kod mene se razlika definitivno vidi tj. cuje
Nije bas da zelim da vam obaram teoriju, :d ali napajanje nema blage veze sa kliktanjem. Moj Maxtor klikce sa kojim god napajanjem, na bilo kojoj ploci i sa bilo kojim kablovima, ali radi besprekorno vise od godinu i po dana. BTW trenutno je zakacen na TT (Chieftec) napajanje od 420W.
Cim sam zamenio JNC, zamislite Chieftec-om (umrecu i sam od smeha, pretpostavljate zasto), ali malera li, samo 360W, a ne famoznih 420W :d prestao je da klikce.
Podrzavam Acu. Evo upravo sam reparticionisao moj Maxtor 60 GB (umesto 4 particije napravio sam jednu, posto mi je to sad disk za frizbi-net) i kad sam poceo format napravio je dva klanga i posle toga se formatirao bez problema i check posle toga nije nista prijavio (mada sam ja pretrn'o kad se zvucno oglasio). Valjda ce dobro da radi pos'o koji mu je sada zapao.
Nije bas da zelim da vam obaram teoriju, :d ali napajanje nema blage veze sa kliktanjem. Moj Maxtor klikce sa kojim god napajanjem, na bilo kojoj ploci i sa bilo kojim kablovima, ali radi besprekorno vise od godinu i po dana. BTW trenutno je zakacen na TT (Chieftec) napajanje od 420W.
Evo da se i ja prikljucim polemici. Zakljucite sami da li napajanje i konektori imaju veze u celoj prici (sem ukoliko sama serija od 80GB ne zahteva nesto specijalno). S jedne strane 2 Maxtora od 80 GB nova a sa druge svi ostali, znaci nekoliko Maxtora (160GB...) i po koji WD od mojih prijatelja. Dva napajanja (Chieftec i CoolerMaster 350W) sam izmenjao od prvog "klika" u mom zivotu, isti kablici (napajanje, IDE) i konektori...Kliktanje se iskljucivo i uvek javljalo sa dva 80 GB Maxtora... Tako da sam doneo isti zakljucak kao i neki ljudi ovde - budjava serija ne zalazeci u sustinu problema. A da, i brat ima jednu osamdeseticu i isto mu klikce - i to samo ona...
mhm, e, da.. kod jacih maxtora dolazi do kasnog ukljucivanja i bucnijeg rada kod slabijeg napajanja, 5v mora biti 5v+ makar u bios-u, 400w prodaju kao 250w, s*it covece, spameri oladite malo brain......
mhm, e, da.. kod jacih maxtora dolazi do kasnog ukljucivanja i bucnijeg rada kod slabijeg napajanja, 5v mora biti 5v+ makar u bios-u, 400w prodaju kao 250w, s*it covece, spameri oladite malo brain......
Malo cudna slucajnost ali,
ja imao neko no name napajanje i maxtora 80GB i naravno kliktanje. Uzmem sebi dtk 400W i kliktanje nestane a dam to staro napajanje drugu kome je u medjuvremenu crklo njegovo da se posluzi i kod njega se javi klik koga do tad nije bilo, isto na maxtoru 80gb.
Gle chuda i na tvom i na drugarovom kompu klicke maxtor.
Dao sam svom maxtora jer je njegov crkao a jasam sei uzeo wd i gle chuda kliktanje je prestalo.
Nikola
Verujem da znas mnogo vise od nas u vezi sa Hardovima, jer si, bozemoj, serviser, ali kako da ti objasnimo da je sa promenom napajanja prestalo "kliktanje" i gasenje harda za vreme rada pod opterecenjem uz restart ili BSOD???
Ovako ja imam dresh od 11e, ato zato sto sam hteo dauzmem neko malo bolje.
Ono od 7e=230w sam dao drugaru jer je njemu trealo.
Prodje mi mnogodiskova kroz ruke i imam prikljucheno neki put po 4 komada.
I amo mije jedan jednom zalupao.
Znamja da je to najlakse reci napajanje.
Ajd svinekakazu kojegimjedatuma disk, da utvrdimonekozakonitost,svakimoje predlogse odbija, pa dobroaj kud svi turci
E uzo sam 300w i kliktanje je nestalo kao rukom,
Kosmodisk
ok dobar je moj auto razvija odnule do 250 za 6 sekundi u slobodnom padu.
Dobar je modem samo nije za nase centrale.
Dobri su elektroliti samo su pravljeni za svedjane i norvezane a ne za nasu kontinentelnu klimu.
Dobro je napajanje samo je nasa mreza losha.
....
Doar je i maxtor Samo treba da daju i ispravljach za njega.
Nikola
I meni je kliktao, al vec sam zaboravio na to, tj u poslednje vreme nema te pojave. Jel moguce da mu treba vremena, da se "uhoda"? Vama sto jos klikce, jeli to nov HD ( ne stariji od 2-3 meseca)?
ok dobar je moj auto razvija odnule do 250 za 6 sekundi u slobodnom padu.
Dobar je modem samo nije za nase centrale.
Dobri su elektroliti samo su pravljeni za svedjane i norvezane a ne za nasu kontinentelnu klimu.
Dobro je napajanje samo je nasa mreza losha.
....
Doar je i maxtor Samo treba da daju i ispravljach za njega.
Nikola
Zbog loseg napajanja? Znaci DTk od 300W, DTK od 400 W i Chieftec od 300 W su losa napajanja? Ma dajte, to su price za malu decu. Kakve veze ima kliktanje sa napajanjem? Ja sam kupio Maxtor DM9+ cim se pojavio, i u trenutku kada su svima Maxtori kliktali ko blesavi ja nisam imao problema. Kasnije je poceo da klikce, ali je brisanje svih particija i ponovno formiranje i formatiranje istih resilo problem (BS). I sada isti taj Maxtor ne klikce i ne pravi probleme...