Šta je novo?

klik na maxtoru

i ja bih mogao da se prikljucim ovoj tvrdnji da kliktanje definitivno ima veze sa napajanjem jer je i u mom slucaju prelazak sa no name napajanja 250W na Chieftec 360W prekinulo kliktanje na moja 2 Maxtora 80 Gb, doduse ne tvrdim da je 100% tako ali kod mene se razlika definitivno vidi tj. cuje ;)

jos nesto..........

nije tacno za 80-ice......sorry...ali sam probao!Imao sam dugo 80-icu maxtor i radio je super....dodao sam 120 giga maxtor i desavao se cuveni"klik" i to cesto.....Zakljucak:nisu u pitanju serije maxtora.Proverite svoja napajanja i videcete da je to u pitanju.meni se ovo desilo kada sam dodao jos jedan hard i novu graficku!veca potrosnja je iscrpela moje kung-fu napajenje.kada sam video da je chieftec 3 puta tezi od starog napajanja,prosto sam se uplasio sta sam drzao u kucistu.onda se pozabavio multimerom i proverom.eto zakljucka...da ne duzim... :guitar:

radus je napisao(la):
i ja bih mogao da se prikljucim ovoj tvrdnji da kliktanje definitivno ima veze sa napajanjem jer je i u mom slucaju prelazak sa no name napajanja 250W na Chieftec 360W prekinulo kliktanje na moja 2 Maxtora 80 Gb, doduse ne tvrdim da je 100% tako ali kod mene se razlika definitivno vidi tj. cuje ;)

Slazem se sa covekom,kvalitetno napajanje je dobra osnova za
normalan rad na PC-u pa cak i za oc ili dr. :type:

Samsung ili WD,ostalo moze u kantu.

Apsolutno tako.

Poz

Nije bas da zelim da vam obaram teoriju, :d ali napajanje nema blage veze sa kliktanjem. Moj Maxtor klikce sa kojim god napajanjem, na bilo kojoj ploci i sa bilo kojim kablovima, ali radi besprekorno vise od godinu i po dana. BTW trenutno je zakacen na TT (Chieftec) napajanje od 420W.

Moze biti, ali i kod mene je bilo do napajanja.

Cim sam zamenio JNC, zamislite Chieftec-om :D:D:D (umrecu i sam od smeha, pretpostavljate zasto), ali malera li, samo 360W, a ne famoznih 420W :d prestao je da klikce.

Podrzavam Acu. Evo upravo sam reparticionisao moj Maxtor 60 GB (umesto 4 particije napravio sam jednu, posto mi je to sad disk za frizbi-net) i kad sam poceo format napravio je dva klanga i posle toga se formatirao bez problema i check posle toga nije nista prijavio (mada sam ja pretrn'o kad se zvucno oglasio). Valjda ce dobro da radi pos'o koji mu je sada zapao.

Aca je napisao(la):
Nije bas da zelim da vam obaram teoriju, :d ali napajanje nema blage veze sa kliktanjem. Moj Maxtor klikce sa kojim god napajanjem, na bilo kojoj ploci i sa bilo kojim kablovima, ali radi besprekorno vise od godinu i po dana. BTW trenutno je zakacen na TT (Chieftec) napajanje od 420W.

tacno tako, ova diskusija se vodila par puta jos pre vise od godinu dana i tada je sve receno
neznam sta vise ima da se kaze na ovu temu

gsimon je napisao(la):
bolje ikad nego...

naravno da je u pitanju
(iskljucivo za Maxtore)
SAMO NAPAJANJE....
odn. kontakti napajanja i eventualno kontakti IDE kabla

samo to i nista drugo.....

ma sve od 300w i vise prave snage resava sve.. e, da, lepite prokletu izolir traku na te kontakte napajanje od 12v i 5v ako se mrse u kucistu.

Aj nek NEKO DONESE jedan sto klikce , ja nemam ni jedan da resimo problem.
Nikola

Evo da se i ja prikljucim polemici. Zakljucite sami da li napajanje i konektori imaju veze u celoj prici (sem ukoliko sama serija od 80GB ne zahteva nesto specijalno). S jedne strane 2 Maxtora od 80 GB nova a sa druge svi ostali, znaci nekoliko Maxtora (160GB...) i po koji WD od mojih prijatelja. Dva napajanja (Chieftec i CoolerMaster 350W) sam izmenjao od prvog "klika" u mom zivotu, isti kablici (napajanje, IDE) i konektori...Kliktanje se iskljucivo i uvek javljalo sa dva 80 GB Maxtora... Tako da sam doneo isti zakljucak kao i neki ljudi ovde - budjava serija ne zalazeci u sustinu problema. A da, i brat ima jednu osamdeseticu i isto mu klikce - i to samo ona...

utisajte maxtora (hitachi program - bilo je price o tome) i kliktanje ce nestati...

mhm, e, da.. kod jacih maxtora dolazi do kasnog ukljucivanja i bucnijeg rada kod slabijeg napajanja, 5v mora biti 5v+ makar u bios-u, 400w prodaju kao 250w, s*it covece, spameri oladite malo brain......

Poslednja izmena:
Pallas je napisao(la):
mhm, e, da.. kod jacih maxtora dolazi do kasnog ukljucivanja i bucnijeg rada kod slabijeg napajanja, 5v mora biti 5v+ makar u bios-u, 400w prodaju kao 250w, s*it covece, spameri oladite malo brain......

Last edited by Pallas : 13.10.2004 at 07:53.
ajde ti to jos malo edituj... ;)

E napajanje nije,u po glavu.
Ajd da se nadjemo negde pa testiramo, kao u SK!!!
Nikola

duksa88 je napisao(la):
E napajanje nije,u po glavu.
Ajd da se nadjemo negde pa testiramo, kao u SK!!!
Nikola
Malo cudna slucajnost ali,
ja imao neko no name napajanje i maxtora 80GB i naravno kliktanje. Uzmem sebi dtk 400W i kliktanje nestane a dam to staro napajanje drugu kome je u medjuvremenu crklo njegovo da se posluzi i kod njega se javi klik koga do tad nije bilo, isto na maxtoru 80gb.

Gle chuda i na tvom i na drugarovom kompu klicke maxtor.
Dao sam svom maxtora jer je njegov crkao a jasam sei uzeo wd i gle chuda kliktanje je prestalo.
Nikola

Ma daj, bre, nemoj da zezas!

Verujem da znas mnogo vise od nas u vezi sa Hardovima, jer si, bozemoj, serviser, ali kako da ti objasnimo da je sa promenom napajanja prestalo "kliktanje" i gasenje harda za vreme rada pod opterecenjem uz restart ili BSOD???

Ovako ja imam dresh od 11e, ato zato sto sam hteo dauzmem neko malo bolje.
Ono od 7e=230w sam dao drugaru jer je njemu trealo.
Prodje mi mnogodiskova kroz ruke i imam prikljucheno neki put po 4 komada.
I amo mije jedan jednom zalupao.
Znamja da je to najlakse reci napajanje.
Ajd svinekakazu kojegimjedatuma disk, da utvrdimonekozakonitost,svakimoje predlogse odbija, pa dobroaj kud svi turci

E uzo sam 300w i kliktanje je nestalo kao rukom,
Kosmodisk

duksa88 je napisao(la):
Gle chuda i na tvom i na drugarovom kompu klicke maxtor.
Ne klikce vise,od promene napajanja :D
Nema sumnje da je problem do maxtora, ali ne ispoljava se problem uvek i jedan od mogucih uzroka je lose napajanje

ok dobar je moj auto razvija odnule do 250 za 6 sekundi u slobodnom padu.
Dobar je modem samo nije za nase centrale.
Dobri su elektroliti samo su pravljeni za svedjane i norvezane a ne za nasu kontinentelnu klimu.
Dobro je napajanje samo je nasa mreza losha.
....
Doar je i maxtor Samo treba da daju i ispravljach za njega.
Nikola

olfrud je napisao(la):
I meni je kliktao, al vec sam zaboravio na to, tj u poslednje vreme nema te pojave. Jel moguce da mu treba vremena, da se "uhoda"? Vama sto jos klikce, jeli to nov HD ( ne stariji od 2-3 meseca)?
Da i meni se jedna 80-ka uhodavala 1-2 meseca :)

duksa88 je napisao(la):
ok dobar je moj auto razvija odnule do 250 za 6 sekundi u slobodnom padu.
Dobar je modem samo nije za nase centrale.
Dobri su elektroliti samo su pravljeni za svedjane i norvezane a ne za nasu kontinentelnu klimu.
Dobro je napajanje samo je nasa mreza losha.
....
Doar je i maxtor Samo treba da daju i ispravljach za njega.
Nikola

Ajde vishe izjasni se jesi li za Maxtora ili protiv njega.

re

daj da vidimo
konacno
ko ovde za koga "navija".............

------------------------------------
ZVEZDA sampion
------------------------------------

Zbog loseg napajanja? Znaci DTk od 300W, DTK od 400 W i Chieftec od 300 W su losa napajanja? Ma dajte, to su price za malu decu. Kakve veze ima kliktanje sa napajanjem? Ja sam kupio Maxtor DM9+ cim se pojavio, i u trenutku kada su svima Maxtori kliktali ko blesavi ja nisam imao problema. Kasnije je poceo da klikce, ali je brisanje svih particija i ponovno formiranje i formatiranje istih resilo problem (BS). I sada isti taj Maxtor ne klikce i ne pravi probleme...

Vrh Dno