Šta je novo?

klik na maxtoru

Naravno da ima uzemljenje. A HDD je krenuo put vecnih lovista, sta drugo :D

Isti HDD 80GB/2MB Kad je ugrađen u komp nije kliktao ,služi kao sekundarni (storage 2xFAT40MB), e, posle oko mesec dana kad se popunio na oko 70% kapaciteta , počeo je da klikće i to kad se ništa ne radi na računaru , u toku celog dana bude oko 30tak klik-ova u nepravilnim intervalima.
Računar je propisno uzemljen.
Kliktao je tako negde oko 3 meseca i onda prestao kada sam mu u winXP uradio defragmentaciju , potrajalo je to , ali je eto vredelo. Od tada je prošlo oko 5 meseci i nije više klikatao. Od hardvera nije ništa menjano.
Bilo je sve lepo do pre nedelju dana , kad je nestala struja :( Nakon dolaska struje , upalio sam računar i win je odradio skeniranje i radio ga je pola sata , e nakon toga računar se poprilično usporio i dotični 80G je prešao u RAW format , dok je stari Maxtor 40G ostao živ i dalje radi : Kad sam fizički isključio RAW disk , računar je opet bio živahan kao i pre.
Za 8 godina , nestanaka struje je bilo više od stotinu i NIKAD mi nije crko ni jedan HDD.
Kasnijim pregledom ustanovio sam oko 50MB bad sektora na DM9+ 80G
Baš mu se ne da , da radi kako treba.
Podatke sam spasio , formatirao hdd , bs imam i dalje .
Ima li leka za BS ili da ga bacam u kantu ?

Otkad se ova tema vuche.....nesmal dvije godine, mashala!

Meni je prije nekoliko dana poceo da klicke Maxtor SATA 200GB, i to klikne i zamrzne mi se ekran. Desi se tako dva-tri puta i onda disk nestane, tj. XP ga uopste ne prepoznaje. Posle restarta opet se pojavi i opet klikce, zamrzne se ekran par puta i disk opet nestane. Malo sam cackao i ispostavilo se da je bilo do konektora za napajanje diska. U toku rada pomjerim malo konektor, ekran se zamrzne i disk se pojavi. Na kraju sam zamijenio konektor i sad radi kako treba...nema kliktanja uopste!

Inace napajanje je Chieftec 360W.

Vrh Dno