Šta je novo?

Kineski manje poznati brendovi, clones-free (FAQ u prvom postu)

Da li je neko imao iskustva sa HomTom telefonima?

Imam ja neki od 5", 1gb rama (HT17). Zlo i naopako :) Nisam nikad imao te garazne kineze, ali ovo je toliko grozan osecaj u rukama i radu, da je to za plakanje.

Oukej... a ako bi neko uporedio Mi5c i Redmi 4x - šta bi tu bio izbor?

Recimo da je cena kod nas za Mi5c neki maksimum koji bih želeo da izdvojim za telefon ali nisam siguran čime bi opravdao 60tak € cenovne razlike? Kamerom?

Poslednja izmena:
Ma kupi note 4x a 60e potrosi na nesto drugo ;)

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk

Kako je mala razlika izmedju 4 Prime i Note 4X... uh kako me nerviraju :D

Blic pitanje pošto verovatno do sutra rešavam pitanje telefona... jel autonomija na Redmi 4 Prime (X) osetno bolja u odnosu na Note 4X?

Poslednja izmena:
Nije.

Sent from my Redmi 3 using Tapatalk

Mislim da prime nema band20.

Sent from my m2 using Tapatalk

Jel može neko ukratko da objasni probelm oko 4G signala i band 20 (jel to frekvenca na 800)

Vidim da se često spominje ali nikako da pročitam/pronadjem razloge zašto je to toliko bitno? Samo vidim da je nekome stvar života ili smrti, a drugima nebitno :)

I na kraju, koji Redmi 4 modeli imaju band 20? Note 4x? Običan 4x?

Kimovil kaže ovako:

Redmi 4X
4G LTE
1800, 1900, 2100, 2300, 2500, 2600, 850, 900 MHz
3G
800, 1900, 2100, 850, 900 MHz
2G
1800, 1900, 850, 900 MHz

Redmi Note 4X
4G LTE
1800, 1900, 2100, 2300, 2500, 2600, 850 MHz
3G
1900, 2100, 850, 900 MHz
2G
1900, 850, 900 MHz

Po ovome Redmi Note 4x nema 900 Mhz na 4G i 800 na 3G - jel to to?

Poslednja izmena:
Evo meni su skoro objašnjavali pa se osećam dužan da prenesem dalje, jer se pitanje provlači kroz celu temu. B20 standard je LTE800 mhz, koji negde koriste VIP i Telenor. Drugar koji radi u VIP kaže oni uglavnom koriste 1800mhz u urbanim sredinama, a u selima 800mhz. Dakle, ako ti telefon ne podržava b20, na onoj baznoj stanici koja radi na 800mhz nećeš imati lte. Što se tiče RN4, ni jedan 4x model nema b20, traži RN4 global, bez X. Videćeš u opisu B20. Ne znam jel bilo u temi, kako proveriti koja je lte frekvencija na određenoj baznoj stanici? Dakle, ako imam telefon koji podržava sve standarde, postoji li aplikacija koja iščitava lte frekvenciju? Verovatno je i ovo bilo, ***.

Skapirao, evo šta kaže za Redmi Note 4 Global
https://www.kimovil.com/en/where-to-buy-xiaomi-redmi-note-4-global-3gb-32gb

4G LTE
1700, 1700/2100, 1800, 2100, 2300, 2600, 800, 850, 900, AWS MHz
3G
1900, 2100, 850, 900 MHz
2G
1900, 850, 900 MHz

Dakle, cela drama zbog toga što u Malom Iđošu neću imati 4G već samo 3G? :)

Ok, kapiram da to može da bude problem ako živiš tamo, ali ako ne postoji tendencija da se narednih godina 4G svede na isključivo B20, onda je to za mene najiskrenije, nebitna stavka. Mislio sam da je nešto ozbiljnije u pitanju.

Ma toliko smo napredovali da je bitno da nam DATA saobracaj bude 20+mb a ne 5-6 :)
Kao da torrentujemo sa telefona, a ustvari 4G LTE vecina koristi za FB, Instagrame, Tapatalk i slicno.

Pa dobro, nekome može da se desi da baš tamo gde najviše koristi mobilni net ima 800mhz, zašto ne bi iskoristio lte kad može? Možda priča jeste malo prenaduvana, ali ovo je forum tehničkog karaktera, glupo bi bilo da ne pričamo o tome uopšte.

Skapirao, evo šta kaže za Redmi Note 4 Global
https://www.kimovil.com/en/where-to-buy-xiaomi-redmi-note-4-global-3gb-32gb

4G LTE
1700, 1700/2100, 1800, 2100, 2300, 2600, 800, 850, 900, AWS MHz
3G
1900, 2100, 850, 900 MHz
2G
1900, 850, 900 MHz

Dakle, cela drama zbog toga što u Malom Iđošu neću imati 4G već samo 3G? :)

Ok, kapiram da to može da bude problem ako živiš tamo, ali ako ne postoji tendencija da se narednih godina 4G svede na isključivo B20, onda je to za mene najiskrenije, nebitna stavka. Mislio sam da je nešto ozbiljnije u pitanju.

nije bas tako. mislim da taj band 20 ima veci domet i znaci dosta i kad si na putu kao i da se mnogo vise koristi generalno. mislim da dosta znaci kad se nadjes na mestu gde je generalno slab signal. drugi lte bandovi se koriste samo u gusto naseljenim sredinama.

Iskreno, kada sam na takvom "putu" u 70% slučaja gledam kako da sačuvam bateriju pa silazim sa 4G generalno :D

Vip i Telenor imaju band 20 (800 mhz) I po svim gradovima, a mts nema ali ide se u tom pravcu da u gradu budu band 20 i 3 zajedno, a van samo band 20. U gradu imaju oba zbog LTE advanced, tj većina telefona može koristiti oba band istovremeno pa je brzina interneta duplirana

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

I mts koristi 800mhz. Proverio sam tako sto devojka nije imala 4g na mi5s, a ja jesam. Bio sam sigurno u dometu (na manje od 1km) od repetitora, i to u Macvi (znaci u ravnici). I ona nigde nije imala 4g tu, ja svuda. Ovo je prvi i jedini put da nismo oboje imali 4g, a oboje koristimo mts. Ukoliko si u bilo kom gradu 90+% vremena kao ja, neces ni osetiti.

Послато са Nexus 6P уз помоћ Тапатока

Ajd da ponovim pitanje, postoji li neka app koja iščitava band BS na koju sam trenutno okačen?

Evo meni su skoro objašnjavali pa se osećam dužan da prenesem dalje, jer se pitanje provlači kroz celu temu. B20 standard je LTE800 mhz, koji negde koriste VIP i Telenor. Drugar koji radi u VIP kaže oni uglavnom koriste 1800mhz u urbanim sredinama, a u selima 800mhz. Dakle, ako ti telefon ne podržava b20, na onoj baznoj stanici koja radi na 800mhz nećeš imati lte. Što se tiče RN4, ni jedan 4x model nema b20, traži RN4 global, bez X. Videćeš u opisu B20. Ne znam jel bilo u temi, kako proveriti koja je lte frekvencija na određenoj baznoj stanici? Dakle, ako imam telefon koji podržava sve standarde, postoji li aplikacija koja iščitava lte frekvenciju? Verovatno je i ovo bilo, ***.
Covek objasnio

Sent from my SM-A720F using Tapatalk

još traje ovo nadmudrivanje oko b20...ako krenemo da cepidlačimo bez mnogo toga se može na telefonu, to bi nas daleko odvelo, ali ako već kupujete telefon 2017 godine kupite bar ono što ipak može biti potencijalno važno na telefonu...ako je nekome i 3g puna kapa onda je svejedno šta će uzeti...

Pošto je pitao i za običan 4x za njega ima global verzija i on ima b20 samo traži global verziju , Dolazi sa globalnim romom i telefon je skroz out of box,uzeo sam za klinca i mogu reći odličan mobilni.

Послато са Le X820 уз помоћ Тапатока

Iskreno, kada sam na takvom "putu" u 70% slučaja gledam kako da sačuvam bateriju pa silazim sa 4G generalno :D

Samo sto dobra pokrivenost sa 4G znaci da ce i manje da trosi baterije.

Ako tako pricas za 4G, sigurno ga nisi koristio. Znaci mnogo manji ping, jer imas instant otvaranje stranice i bilo kog ostalog sadrzaja na internetu.

Moguće je, 4G koristim tek 2 godine i nikad se nisam obazirao da radim konkretan benchmark.

Znači - dobro pokriveni 4G signal troši manje od istog takvog 3G signala?

Moguće je, 4G koristim tek 2 godine i nikad se nisam obazirao da radim konkretan benchmark.

Znači - dobro pokriveni 4G signal troši manje od istog takvog 3G signala?
U teoriji da, jer je sve mnogo brze. Meni je na nekim telefonima bolje drzala baterija na 3G nego na 4G.
Evo burazeru je bas slabo drzala baterija na Blackberry-u, prebacio se na 3G, drzi normalno. Zivimo u centru grada, pun signal i za 3G i 4G. Mislim da sve zavisi od optimizacije softvera, modema...
Na Vibe Shot-u je meni svejedno bilo da li sam na 3g ili 4g.
Dok je na kinezu (elephone) pre njega na 4Gu jeo bateriju, bukvalno 2 sata sot, dok je na 3G sot bio skoro 5 sati.
Devojci isto na proslom telefonu (LG G2) je baterija isto trajala bila na 3g ili 4g.

Problem takodje moze da nastane ako ti je slab signal za 4G. Tu se vise trosi baterija, plus prebacivanje povremeno na 3G...

Rn4x global ima isto band 20 ako se dobro secam.

Sent from my m2 using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno