Vidi, najveci problem sa tim kinezima je softver, kao broj jedan, pa onda najjeftiniji touch odnosno ekran, najjeftinija kamera skoro uvek interpolirana, kuciste slabo, lazni kapacitet baterije. Eto to rade ti garazni kinezi. Drugar drzi servis za telefone i kaze da su ti jeftini kinezi sklepani samo tako i da to ninasta ne lici kada se otvori. Dok je Xiaomi druga prica.
I ajde sad da primenimo ove pretpostavke pretpostavku na Wiko telefonu:
softver - po video snimcima izgleda 95% čist Android
touch/ekran - ne bih znao, ali ima modela gde se otvoreno hvale sa brojkama za osvetljenje recimo
najjeftinija kamera - 16MP sa blicom prednja + 13MP pozadi sa nekom superpixel forom za 52MP - znam da je marketing u pitanju i da je u praksi gotovo nebitno, ali ne bih rekao da se radi o najjeftinijoj kameri
kućište slabo - metalno kućište
lažni kapacitet baterije - ako deklarišu 2900mAh, zašto ne bi slagali i stavili 3500mAh?
Glavni problem je što je i Huawei nekada radio krš telefone pa napredovao i postao ozbiljan igrač na tržištu, isto kao I Xiaomi. Neko nekada ispliva, a neko ostane Alcatel čitav život
Sa druge strane, ovi HomTom i slični brendovi, vrlo moguće da je tako. Mene iskreno sve više zanima Ulefone Power i prosto ne znam da li da Ulefone tretiram kao krš garažne Kineze ili su se uozbiljili?
@Dejan: Ja koliko vidim, najjeftiniji Redmi 4A košta 98€, i to ukoliko ga ima na stanju.
E sad, ako tebi veći ekran + 18:9 aspekt, +1GB RAM, slot za SD/2. SIM, Android N, b20 za LTE, fingerprint i 99% bolje obe kamere ne opravdavaju dodatne novce, OK.
Pritom poredimo cenu telefonu koji je već godinu dana na tržištu i telefonu koji se tek pojavio. Ne kažem da je ovo neki best buy, već da ne vidim razlog da se naziva kantom. Da je 140-150€ recimo, iskreno mislim da bih ga kupio pre nego Redmi 4X.
Ali, sa druge strane, ovakvi razgovori recimo urode plodom ponekad jer skrenu pažnju da se pojavio i Redmi 5a koji ima microSD i cena mu je 85-90-92€ (roze-zlatni-crni), pa ako neko hoće provereni telefon a nebitne su mu stavke odozgore - eto izbora