Šta je novo?

Kineski manje poznati brendovi, clones-free (FAQ u prvom postu)

Jedan od najboljih, kralj Antutu benchmarka. Još za te pare, fantazija. :)
Jedini razlog što ga ja nisam uzimao u razmatranje za sebe je zato što nema podršku za dve sim kartice, ako ti je to možda bitno.

Poslednja izmena:
Jel valja Xiaomi Mi3? Vidim da se cena krece oko 250e

Kako bre brate da li valja pa to je VRH telefon. Nema mane osim eto ako hoces dual sim pa ti je to mana kako rece Mitar.
Ako ti to nije -(minus) i ako imas kesa kupi ga slobodno, siguran sam da neces zalazliti.
Srecno.

Ne, VRH su Honor, Hongmi, Coolpad i ekipa...
Taj je VRHSTRA :D

Samo napred, neces se prevariti.

da da skapirao sam kako radi listing na taobao.

Elem, nasao sam oficijelni kineski sajt kompanije VIVO i ovaj model Y17W dolazi sa

MT6589T
720p
1GB ram

i ako je legit cena od 300 juana, onda je ovo boles'. Telefon koji ima sve kao ZOPO C2, samo manju rezoluciju, za 35 evra ... boles.

Zvanicni add koji sam linkovao navodi obe verzije, gde je "upgrade" verzija u stvari dopuna pstojeceg oglasa:

ovu koja POSTOJI na VIVO sajtu (720p, 1GB ram, quad core) 300 juana
navodnu "upgrade" verziju i kosta 500 juana (60 evra) i ima Octa core ... seller ima brdo dijamanata, nelogicno mi da je prevara

Kinezu sam dao instrukcije (jedan od retkih full english speaking kineza) koji ce da posalje klucna pitanja seler-u:

koja je cena octa core verzije uz koji bundle ?

da li postoji WCDMA octa core verzije ?

ukoliko ne, koja je cena quad core verzije (posto zvanicno na VIVO sajtu navode da je WCDMA)

jedva cekam odgovore :)

Ma znao sam da je OK, nisam znao da je bas VRHSTRA:D nije mi bitno sto nije dual sim, trenutno imam Lenovo P780, drzim jednu karticu.
Citam sad malo, i baterija mi je solidna sto mi je bitno nakon ove zverine, ako uspem uopste da nadjem telefon. :)

dzekson, da li si siguran da se radi u juanima? po internetu se prodaje za barem 400$.

subtractor - to moguce da jeste deal. Kinezi nama prodaju gotove proizvode, ali oni interno diluju sa chipsetima, kucistima, i cime sve ne i nije retko da se pojavi ponuda koja deluje smesno, ali je realna, jer je neko "ubo posao".

Pre neko vreme, Hongmi 1 (posto je sad izasla hongmi 2 verzija) je mogla da se ubode na taobao za 520 juana, sada je minimalno 700.

pretraga za red rice (na kineskom) WCDMA verzija:

http://s.taobao.com/search?spm=a230...rch_radio_all%3A1&cps=yes&ppath=10004:3231342

To mi treba Džeksone! Jedan drugarica dolazi iz kine za par nedelja taman da joj naručim dva ova za devojku i sebe ko što sam ti pričao. Ili neko ima bolju ideju za fon u tom cenovnom rangu?

Jel to ovaj VIVO, bar ista firma, sa 40K+ na Antutu?

Ljudima je to cudno :) a ja povucen iskustvima iz 2010 vam prepricavam:

ulazim u radnju, tablet u prodaji 890 juana. Lik se cenka samnom, retailer za tu neku firmu koja mu daje pravo da se cenka. Ja mu kazem - daj mi deal za 20 tableta ? lik spusta na 480 juana.

zamislite sad, koliko ima njih na TaoBao koji ovako prave profit ? kupe lot od recimo 100, po ceni skoro 50% i onda prodaju fon po ceni od 75% od realne, po komadu.

^^
Da,trebalo bi da je to ta firma...:)

@Dzekson Jel i dalje vazi ona ponuda od ranije da mi sa foruma mozemo da uzmemo preko tebe telefon,ako se ispostavi da je taj telefon (Vivo) onakav kako je opisan? :)

Poslednja izmena:
Onaj pre je bolji.
Barem tako Obama kaze
T2ccSzXFNXXXXXXXXX_!!1848878611.jpg

safe bet -

idite na modele koji nisu kockasti, jer zvanicni VIVO sajt navodi model Y17W kao ovakav:

1111.png

link:

http://www.vivo.com.cn/vivo/y17t/ (W verzja je WCDMA )

nekako mi mutno kad navedu da je isti specs a slike od kockastog modela koji se zove Y13

A i na slikama recimo pisu da je 2gb RAM, pa u opisu 1GB... Nikako da se dogovore...

obrati paznju na translate - navode u oglasu da imaju dve verzije. jedna puca, i kosta nerealno (octa, 2gb, fhd, 5 inch ..) a druga je regularni quad sa 720p i giga rama. i onda za obe verzije imaju bundle-ove sa opremom i cenama.

Evo extra best buy-a po meni:

Newman K18 Ultrathin i Jiayu G4S

Oba modela su Octa Core sa 4 Core grafikom i 2GB RAMa. Newman sa bamperom košta 151€ a Jiayu (klot) 155€.
Jiayu je picanski odrađen što se kvaliteta tiče ali je i težak (150-160g) dok je Newman generalno plastikaner ali ima ful HD ekran sa 441ppi, 135g i tanak je svega 6.5mm naspram Jiayuovih 10mm...

Nekako se premišljam da poručim ovog Newmana...

Neki komentar?

tnx

Izmedju ova dva definitivno bih JA uzeo Newman zbog par stvari.
Ali bih pre uzeo Coolpad F1 isto 2GB RAMa, ali se meni izgledom vise svidja a na Aliju imas wcdma verziju za 144 ojra.

Evo extra best buy-a po meni:
Newman K18 Ultrathin i Jiayu G4S
Oba modela su Octa Core sa 4 Core grafikom i 2GB RAMa. Newman sa bamperom košta 151€ a Jiayu (klot) 155€.
Jiayu je picanski odrađen što se kvaliteta tiče ali je i težak (150-160g) dok je Newman generalno plastikaner ali ima ful HD ekran sa 441ppi, 135g i tanak je svega 6.5mm naspram Jiayuovih 10mm...

Nekako se premišljam da poručim ovog Newmana...

Neki komentar?

tnx

Ja sam narucio THL t11 koji je po specifikacijama isti ili mnogo slican kao ta dva. Presudio je fizicki izgled, odnosno vise mi se svidjaju "kockasti" telefoni. Opet, extra best buy je Coolpad F1 vise puta ovde pominjan, opet sa skoro istim specifikacijama. Ako je izbor samo ova dva, ja bih uzeo Jiayu G4S. Jeste deblji i tezi, ali to je zbog baterije, koja je 3000mAh, odnosno 50% vise kapaciteta od Newman-a.

Poslednja izmena:
Nakon globalne top 20 Antutu liste mobitela (po broju prijavljenih testiranja), na Antutu facebooku sam našao i podatke za kinesku top 10 listu Q1/2014:

Antutu_TOP_10_China.jpg

Coolpad F1 je sada na 7. mjestu, vrlo blizu Xiaomi Mi3 wcdma

Poslednja izmena:
Taj antutu nije bas neko merilo, svako po malo lažira rezultate. 3d mark scenario.

^
Kako to da nema nigde Meizua?

Pa Rasho stize li taj t11 ;) cekam recenziju ko ozeblo sunce :)
druže i ja ga čekam ko ozeblo sunce jer koristim trenutno neki prastari tel :). Poslat je 16.04. videćemo kad će da stigne, realno posle 01.05.
Elem, naručio sam za sebe taj THL T11, za prijateljicu Xiaomi Hongmi, a za kumu iOcean X7 HD. Pošto su naručeni istog dana, očekujem da dođu otprilike u isto vreme. Neću imati puno vremena da se bakćem sa njima, ali dajte predlog šta želite da znate o njima, pa da uporedno testiramo ta tri telefona i uporedimo sa ostalima koji su naručili druge modele.

I THL t11 i Coolpad F1 imaju 720*1280 rezoluciju naspram ovog Newmana FullHD a i nekako mi je zaobljeniji (kao i ja sa 110Kg :d) tako da će naj verovatnije pasti Newman jer su po karakteristikama malte ne isti (naveddeni modeli).
Isključivo kupujem preko Pandawilla jer rade sa PayPalom iimam samo pozitivna iskustva u saradnji sa njima...
Javiću kako se odvijaju stvari...
Zvao se obično i prosto: Newman K18 UltraThin :d

Nazad
Vrh Dno