Šta je novo?

Kineski manje poznati brendovi, clones-free (FAQ u prvom postu)

Hongmi npr. Nije prevelik, ima proveren solidan hardver, i dopadljivi MIUI interfejs...

Још кад би дао неки предлог за испод 5 цола екран, за наше лепше половине (али и даље са јаким HW). Ако уопште постоје такви...

a zar nije modni "fad" da devojke nose tablofone sada ? mislim pitam, jer moja sestra (93 god) kuka kako oce ne samo da bude ekrancina (minimum 4.7) nego pritom nece kineza pa sve i da je rozi :)

Prosiricu ovu listu uskoro, i sa >99% modelima i jos detaljnije da se udubim u celu situaciju, bas ovih dana analiziram sve zivo zarad kupovine lota koji sebi planiram.

Sto bi lepsim polovinama smetalo sto je velik? :D

Sad ozbiljno, pored Hongmi-a, i Lenovo i Jiayu imaju nekoliko odlicnog quad-core modela ispod 5".
Recimo, Jiayu G5, G4, G3 (T...) Lenovo S820, S750, S650, A820...

Ako insistiras na octa-core, to ce ici malo teze jer Kinezi prate logiku "vise je bolje" i ne kombinuju mali ekran sa jakim procesorom.

Poslednja izmena:
sad sam poceo da se nosim mislju da sebi kupim neki od jacih octa kineza a zeni da dam moj lg g2. nije da mi je ovaj los ili da mi treba bolji nego mi je smor vise da nosim dva telefona. e sad pitanja, sta ocekivati od ovih octa modela, prvenstveno mislim na bateriju, kameru i ekran. jel to moze da se poredi sa g2 ili note2 sa kojima imam dosta iskustva. evo ovaj npr ZOPO ZP998 C2 II ne mogu da provalim jel postoji samo jedna verzija 998 ili vise sa/bez c2 ili sa/bez II!? deluje mi kao ozbiljan kandidat ali me buni baterija od 2400mah, koliko OST mogu da ocekujem sa 2 kartice i upaljenim netom na jedno 15-16 sati u danu. za kameru sam nasao u medjuvremenu i vidim da ipak ne moze da se meri sa skupljim proizvodjacima mada i to nisam siguran koja verzija telefona je u pitanju. zavrsna obrada deluje vise nego pristojno.

Poslednja izmena:
Sem xiaomi mi2s i mi3 ostatak kineskih proizvodjaca ne sredjuju kameru (mislim onda bi i cena bila veća) tako da ne očekuj ništa posebno. Recimo kao Nexus 4 očekuj fotke.

jos ako se potvrdi udruzivanje googlea i mtk-a, milina.Bice brdo ok fonova za jako male novce.

a zar nije modni "fad" da devojke nose tablofone sada ? mislim pitam, jer moja sestra (93 god) kuka kako oce ne samo da bude ekrancina (minimum 4.7) nego pritom nece kineza pa sve i da je rozi :)

Prosiricu ovu listu uskoro, i sa >99% modelima i jos detaljnije da se udubim u celu situaciju, bas ovih dana analiziram sve zivo zarad kupovine lota koji sebi planiram.
Bilo bi super ako bi prosirio listu i za telefone za ispod 100$

Procitao sam bas dosta od ove teme da kazemo zadnji 100tinak strana. I neckam se dal se upustati u kupovinu kineza ili ne. Trenutno imam note 2 i prezadovoljan sam telefonom dal mi se isplati prodavati pa uzimati nekog kineza?

Zasto bi to radio? o_O

Op evo svima odgovora:

@milkobgd -

Ako hoces top telefon sa MTK chipsetom, ZOPO je odlican brend po izradi. MTK Octa nije nimalo los u poredjenju sa Snapdragonom, jer je na realnih 80% njegove snage sto je manje nego sto je razlika u ceni. Ne slusaj djilketa jer se covek ocigledno ne razume u kineske telefone i nije imao nijedan, a konstantno je na ovoj temi da ponudi pogresne informacije. Xiaomi su uzasno skupi telefoni ciji jaci modeli imaju Qualcomm chipsete i kupovati njih je besmisleno jer je veoma mala razlika u ceni izmedju bukvalno najjacih modela zapadnih brendova i Xiaomi-ja.

ZOPO ima odlican build, ali sto se tice modela, moras da znas da svaki od njih dolazi sa svakom vrstom hardvera. Konkretno sta tebe zanima ako oces Octa: Postoje -

ZP980+ od 5 inca, octa procesor i 1GB ram
ZP980+ od 5 inca, octa procesor i 2GB ram
ZP998 od 5.5 inca, octa procesor i 2GB ram, uz napomenu da je redizajniran oblik. Nalik na prethodne koji su proslavili firmu (C2/zp980) ali redizajniran, odnosno sopstveni dizajn za razliku od istih kucista prethodnih modela.

Moja preporuka je ako ti nije bitna razlika od 50 dolara, da uzmes 998 jer je vec sad klasifikovan kao kvalitetan, pouzdan uredjaj sa proverenim rejtingom.

@OZZY83 - na koje greske mislis ? ne postoji nijedna konkretno greska chipseta 6589, vec je od kineza do kineza bilo problema, eventualno ako mislis na GPS .. ?

@Kissme1 - to jedino ima smisla ako oces da napravis novcanu razliku i da stavis 100+ evra u dzep. Nijedan kinez nije dovoljno jak niti pouzdan da bi se primakao Note seriji samsungovih telefona

Poslednja izmena:
Ok , ciljao sam da je tako al reko cisto da pitam. Hvala

Ne slusaj djilketa jer se covek ocigledno ne razume u kineske telefone i nije imao nijedan, a konstantno je na ovoj temi da ponudi pogresne informacije.

Daj neki kineski telefon i uporedi sa starim 3 godine S2. Nijedan mu kinez ne moze prici sem Xiaomi-a i mozda Meizu. Pricamo o kameri, jer to coveka zanima.

Znaci ono S2 je star 3 godine, a ne Note 2 koji milko ima. Postavi slike.

Poslednja izmena:
Sto se tice gps ja ga i ne koristim otprilike. Prvi put nije mogao da nadje gps bas, ili mu je trebalo i vise od minut i onda sam odradio onaj fix sa Mobileuncle tools aplikacijom. I drugi put bas juce upalim bezveze, spustim notification bar, ukljucim ga, upalim runtastic, kliknem start kad ono on vec ufatio i broji. A u pitanju je 6589T ako se ne varam.

Daj neki kineski telefon i uporedi sa starim 3 godine S2. Nijedan mu kinez ne moze prici sem Xiaomi-a i mozda Meizu. Pricamo o kameri, jer to coveka zanima.

Znaci ono S2 je star 3 godine, a ne Note 2 koji milko ima. Postavi slike.

Pa covek je u jednom postu napisao da mu treba i kamera, i net, i ekran, i baterija kao pozitivna karakteristika, sve. a kinezi imaju losije kamere i to je to, sto opet moze da varira od modela do modela, koliko su zapravo lose. nema nijedan sa boljom kamerom osim Xiaomi-ja ali on je preskup brend i davati pare za njega (osim ako nije red rice) je bezveze jer se za sve Ziaomi Qualcomm telefone moze uzeti ekvivalent HTC/Sony ako ne i samsung.

Zaboravio si i SW podrsku... To su vec dve stvari.

Da moze ovde kod nas da se nabavi Oppo kod operatera ili Xiaomi, rado bi ih uzeo. Volim MIUI, a ni onaj Color OS od Oppo-a nije los. Uz to imaju top performanse.

A globalno gledano, što su kod kineza "loše" kamere? Zastareli HW?

Pre bih rekao drajveri. Sony senzore cak neki stavljaju, ali to je ona SW podrska o kojoj govorim.

Evo djuture par komentara:

Ispod 100USD - Jiayu F1 WCDMA
Kamera - jedna od najboljih mobilnih kamera na svijetu - Dakele Small Cola (trenutno u TD verziji, ukoro i WCDMA za oko 210USD)
Na Dakele forumu postoji hrpa primjera fotografija:
Stranice se granaju odavde
Ovo je jedna od zanimljivijih (usporedba s iphone, nexus 5, meizu mx3, Huawei 3c, ZTE Red Bull, Huawei Mate)
ZOPO ZP998 - recenzija

jel imaš neke full size semplove sa te kamere?

Disk na laptopu mi je otišao bogu na istinu pa se ovih dana mučim s linuxom s USB stika.
Stranice se otvaraju brzinom od jedne u minuti :)
Otkrij punu rezoluciju slika s Dakele mobitela pa ukucaj DKL01 u google i idi na pretraživanje slika i tamo unesi točnu rezoluciju u opcije

Evo
拍照神器小可乐 rezolucija 3264 x 2448

Raspucali se kinezi :D

Poslednja izmena:
Op evo svima odgovora:

@milkobgd - ...

...ZOPO ima odlican build, ali sto se tice modela, moras da znas da svaki od njih dolazi sa svakom vrstom hardvera. Konkretno sta tebe zanima ako oces Octa: Postoje -

ZP980+ od 5 inca, octa procesor i 1GB ram
ZP980+ od 5 inca, octa procesor i 2GB ram
ZP998 od 5.5 inca, octa procesor i 2GB ram, uz napomenu da je redizajniran oblik. Nalik na prethodne koji su proslavili firmu (C2/zp980) ali redizajniran, odnosno sopstveni dizajn za razliku od istih kucista prethodnih modela.

Moja preporuka je ako ti nije bitna razlika od 50 dolara, da uzmes 998 jer je vec sad klasifikovan kao kvalitetan, pouzdan uredjaj sa proverenim rejtingom.

Evo djuture par komentara...

...ZOPO ZP998 - recenzija

Само да појаснимо, који је конкретно ZOPO ZP998 C2 II од ових горе помињаних или је то нека новија варијанта?

ZOPO ZP998 je u Kini ZOPO BLACK 2 ili 卓普小黑2

Nazad
Vrh Dno