Šta je novo?

Kineski manje poznati brendovi, clones-free (FAQ u prvom postu)

@Djilkosh_Ns
Jednom si napravio haos sa svojim bespotrebnim spamovanjem i raspravama. Cini mi se da ti je i zabranjeno da komentarises ovde, a koliko vidim opet pocinjes sa starom pricom koju si ispricao na pocetku ove teme. Nemoj misliti da hocu neku raspravu ili svadju, sacuvaj boze, ali to da je S2 bolji od svih "Kineza" si 100 puta ponovio i ja mislim da su svi to culi. Ok, to je tvoje misljenje, ali ne shvatam zasto stalno imas poriv da to svima dokazujes. Niko ne kaze da su Kineski telefoni savrseni, slazem se sa tobom da im manjka podrska, garancija problematicna, ali ima nas koji bi da malo rizikuju i da probaju nesto novo. Ti konstanto napadas ove telefone, a reci ti meni koliko kosta telefon slicnih karakteristika kao na primer honor 3C ili coolpad F1. Koju garanciju imas to kod nasih prodavaca, pa pun je forum ljudi koji su prevareni i ogorceni bezobrazlukom nasih prodavaca. Oterao si @dukeofserbia, koji direktno zbog tebe ne pise na ovom forumu. Ne znam, ili si teski kontras ili imas stalno potrebu da dokazujes nesto, ali ne vidim poentu tvog stalnog kontriranja...

a zar nije modni "fad" da devojke nose tablofone sada ? mislim pitam, jer moja sestra (93 god) kuka kako oce ne samo da bude ekrancina (minimum 4.7) nego pritom nece kineza pa sve i da je rozi :)

Prosiricu ovu listu uskoro, i sa >99% modelima i jos detaljnije da se udubim u celu situaciju, bas ovih dana analiziram sve zivo zarad kupovine lota koji sebi planiram.

Čuj devojke... Moj matori kad je video Idol X pitao me kad ću njemu da nabavim jedan takav :)

A do pre godinu se kleo u nokiu 3310 (čovek je držao 3310 u MINT!!! stanju 7-8 godina, dok baterija nije dušu ispustila)

@Djilkosh_Ns
Jednom si napravio haos sa svojim bespotrebnim spamovanjem i raspravama. Cini mi se da ti je i zabranjeno da komentarises ovde, a koliko vidim opet pocinjes sa starom pricom koju si ispricao na pocetku ove teme. Nemoj misliti da hocu neku raspravu ili svadju, sacuvaj boze, ali to da je S2 bolji od svih "Kineza" si 100 puta ponovio i ja mislim da su svi to culi. Ok, to je tvoje misljenje, ali ne shvatam zasto stalno imas poriv da to svima dokazujes. Niko ne kaze da su Kineski telefoni savrseni, slazem se sa tobom da im manjka podrska, garancija problematicna, ali ima nas koji bi da malo rizikuju i da probaju nesto novo. Ti konstanto napadas ove telefone, a reci ti meni koliko kosta telefon slicnih karakteristika kao na primer honor 3C ili coolpad F1. Koju garanciju imas to kod nasih prodavaca, pa pun je forum ljudi koji su prevareni i ogorceni bezobrazlukom nasih prodavaca. Oterao si @dukeofserbia, koji direktno zbog tebe ne pise na ovom forumu. Ne znam, ili si teski kontras ili imas stalno potrebu da dokazujes nesto, ali ne vidim poentu tvog stalnog kontriranja...

Covek je pitao za kameru, ja odgovorio. Ti imas izgleda neki problem. Nisam nikakvu laz rekao niti bilo sta. To se te boli istina to je vec nesto drugo. No to je vec neka druga posebna stvar u ljudima.

Lepo Igoritza rekao, ja rekao i sta sad. Naravno sad ti uskaces veliki baja mislim koka i pravis flejm ni oko cega. No dobro takav si covek sta cu ti ja. Volis da napadas hoces da se svadjas.

Uostalom imas opciju ignore inace to postoji na forumu, pa eto ako nisi znao i od mene nesto da naucis.

Poslednja izmena:
milkobgd -

ZOPO ZP998 je povecana, sledeca verzija ZOPO flagshipa (glavni prodajni telefon firme) koji ima 5.5 inca u poredjenju sa C2 odnosno ZP980 modelima, i njihovim PLUS verzijama. I kako rece dakok, u kini se zove Black 2

sku41669.jpg

levo je oblik telefona koji odgovara modelima:

ZOPO C2 (6589 1GB ram)
ZOPO ZP980 (6589 1GB ram)
ZOPO ZP980 turbo (6589T, 1GB ram)
ZOPO C2 Turbo (6589T, 1GB ram)
ZOPO ZP980 turbo (6589T verzija sa 2GB ram)
ZOPO C2 II (6592, 2GB ram)
ZOPO ZP980+ (6592, 2GB ram)

a desno je novi, unikatni od 5.5 inca telefon sa octa procesorom, takodje 6592 i 2GB ram-a, takozvani ZP998

^ jel i svi imaju istu bateriju ili im se razlikuje? Mislim ono noviji telefon veca baterija?

Samo razmisljam sad kad kazes oblik telefona koji odgovara svim tim modelima, kontam da je baterija ista... Ili gresim?

Ista je baterija 2000mAh, kod ZP998 je 2400mAh

Dzeksone, zgodno si ih posložio. Svaka čast :)

Da dodam i C2 Platinum (16 GB ROM, bijeli s Gorilla Glass a crni s no-name kaljenim staklom)

LTPS ekran plus MTK chipset (bigLITTLE) trose veoma malo baterije. Meni je C2 platinum (zaboravih ga, da a njega sam jedino imao :D ) bio 2gi najizdrzljiviji telefon koji sam koristio posle N4. 2000 deluje malo, ali je sasvim dovoljno na kineskom telefonu. Plus cinjenica da ono sto neki standardizovano moraju da obeleze, nema veze sa realnim preformansama. ocu da kazem da postoje baterije deklarisane sa manje maph, a zapravo su jace i bolje

A screenshota nigde iako si deset puta lepo zamoljen od nekoliko ljudi da vidimo to čudo od 2k mah u brojkama

Meni stigao ZP998 u Srbiju na carinu, sad jos samo da mi ga svecano uruce.

Bacite pogled na sledecu listu, makar samo parili oci.
Top 10 Phones I would buy if money was no object!

Oppo Find 7, Vivo Xplay 3S, ZTE Nubia x6...kakve zveri.

Ja bih dodao u tu listu jos ZTE Nubia Z5s.

A screenshota nigde iako si deset puta lepo zamoljen od nekoliko ljudi da vidimo to čudo od 2k mah u brojkama

Pazi bas nemam interes da hvalim bateriju telefona ako ona nije dobra. da je los opljuvo bi je za sve pare. Trenutno nosim Neo L, i pljuckam na bateriju najstrasnije, uvece na 17 posto ujutru prazna. trosi kao kotao. Nisam napravio screenshotove, nemam vise C2

MaxXx da te lepo sluzi, cestitam. Drago mi je da si se oprobao sa ZOPO.

Ma ok to nego se postavlja pitanje kriterijuma koji su, složićeš se, krajnje subjektivni... Sećam se da je tako bilo i za kameru na c2, prvo da kida kad instaliraš neki underground softver koji budi dslr u njoj, fokusira muvlju kaku sa 2m i slično, da bi na kraju (posle 15x ponovljenih molbi da škljocneš nešto i okačiš da vidimo to čudo) okačio ovo http://forum.benchmark.rs/showthrea...clones-free)&p=3592671&viewfull=1#post3592671 :d i to kao solidan sample. Pa zato kažem pitanje je koliko je stvarno dobro nešto što nekom "sabija majkemi"... A bar su to lako merljive stvari.

Btw telefonu kome za noć ode 17% baterije (i to tebi sa ugašenim netom) ili nešto nije ispravno ili neki procesi prave neviđen haos. Ispada da mu je standby time dan i po bez da ga pipneš.

Kačio sam ja pre neki dan screenshot potrošnje svog MTK telefona, jeste 2300mAh, ali je i dalje neuporedivo bolje od Galaxy S3...

video sam. ugasi location reporting ;)

Covek je pitao za kameru, ja odgovorio. Ti imas izgleda neki problem. Nisam nikakvu laz rekao niti bilo sta. To se te boli istina to je vec nesto drugo. No to je vec neka druga posebna stvar u ljudima.

Lepo Igoritza rekao, ja rekao i sta sad. Naravno sad ti uskaces veliki baja mislim koka i pravis flejm ni oko cega. No dobro takav si covek sta cu ti ja. Volis da napadas hoces da se svadjas.

Uostalom imas opciju ignore inace to postoji na forumu, pa eto ako nisi znao i od mene nesto da naucis.

Hahahha, ja hocu da se svadjam. Dobro kralju, OK. Cudan si ti lik, ne znam zasto si ti toliko ostrascen, to su samo komadi plastike koji imaju svoju cenu. Tako si pricao i kada je ova tema otvorena i morali smo da zovemo moderatore da te eliminisu. No, radi sta hoces, ako uzivas u tome sto radis, teraj care...

Pa zato kažem pitanje je koliko je stvarno dobro nešto što nekom "sabija majkemi"... A bar su to lako merljive stvari.

Pa vidis, ja u tom upravo quote-ovanom postu sam napisao, citiram sam sebe:

ne odlicne, vec solidne fotografije (nigde nisam napisao da sabija i to je izgleda problem sa kojim se borim vecito na ovom forumu - guraju mi reci u usta)

dakle, ako kazes da je subjektivno - auto shot, bez da sam ga i mirno drzao, napravio je onakvu fotku kuce. svaki detalj kuce se vidi, fokus je tu i tamo na mestu, nema blur-a i nema razmazivanja. Ja ne zalazim u sekcije o fotografijama i naprednim procesima fotkanja jer se ne razumem, al ne razumem sta tebi na onoj slici fali konkretno ? Gde je ova slika toliko drasticno losija od slike koju napravi recimo S3 ?

Poslednja izmena:
@veljkoka, skidam kapu na uzdržanosti ... bravo care!:thumbup:

Poslednja izmena:
Ma pusti ga, ne mozes sa njim normalno da razgovaras, imam utisak da se hrani tim kontriranjem, raspravama, bolji telefon od pre 5 godina od ovih zverki...
Necu da spamujem temu, pogotovu sada kada ima ovoliko izbora, da ne znam sta pre da uzmes hahahah.
Pogledajte ovo, pouzdan prodavac, cena odlicna, ko je zainteresovan za ovaj F1...
http://www.aliexpress.com/item/In-S...TK6592-Octa-core-1-7G-Android/1790091070.html

Ja znam ko nije zainteresovan :d

Salu na stranu, odlicna ponuda. Telefon je stvarno super, jedino me izgled ne privlaci toliko, ali to nije ni bitno ;) Ja na ovaj moj Jiayu gledam kao da ce da mi služi jos 10god i da nikad nece ni bagovati :d Ali kad mu dodje kraj znam da cu ovde uvek imati svežu listu extra telefona i sledeći telefon će mi sigurno opet biti od braće Kineza :)

Pa vidis, ja u tom upravo quote-ovanom postu sam napisao, citiram sam sebe:

ne odlicne, vec solidne fotografije (nigde nisam napisao da sabija i to je izgleda problem sa kojim se borim vecito na ovom forumu - guraju mi reci u usta)
jadan ti, kalimero. pišeš ti svašta nego malo malo pa imaš nesreću da naletiš na budalu kao ja koja pamti raznorazne gluposti. pa se setim da si pisao npr

Kamera je bukvalno - drajveri + AOSP settings i kvalitet nije nesto po default-u ali cim se instaliraju par fikseva sa Gravity Box-a i kada se stavi Camera FV-5 ili Shot Control (nikako Camera FX glorifikovani sra*nje app) kamera daje preterane rezultate.

Navatao sam negde po forumima da je u njemu 13.1 Mpx a negde kazu 14 Mpx, na samom telefonu pise 13.1 Mpx a tako prijavljuje i Antutu i konkretno telefonu trebaju Xposed fiksevi da bi kamera mogla da izvuce potencijal, a ja svakako preporucujem jednu od tri app-a za ozbiljne fotke:

FV5

Shot Control

Perfectly clear

koji poboljsavaju kvalitet slike za 4x bukvalno, na ovom telefonu.

Za potrebe Macro slika, ne samo na ZOPO nego na svim ostalim telefonima, treba koristiti nerealno dobru aplikaciju Cozy Magnifier koja je u stanju da snimi i grinje sa kamerom od Wildfire-a

Videcu da okacim sutra u toku dana poredjenje stock cam app i slike sa FV5 app da vidite kako je fabricki, a kako je pun potencijal, ujedno i kvalitet same kamere na C2 modelu.
treba li reći da nisi ništa okačio od toga što si najavljivao, osim ove slike koju sam već linkovao i to u skroz drugoj temi i to u spoileru :D

dakle, ako kazes da je subjektivno - auto shot, bez da sam ga i mirno drzao, napravio je onakvu fotku kuce. svaki detalj kuce se vidi, fokus je tu i tamo na mestu, nema blur-a i nema razmazivanja. Ja ne zalazim u sekcije o fotografijama i naprednim procesima fotkanja jer se ne razumem, al ne razumem sta tebi na onoj slici fali konkretno ? Gde je ova slika toliko drasticno losija od slike koju napravi recimo S3 ?
uh... jel imam pravo da ne odgovorim na ovo? ne razumem se ni ja u foto tehniku, al imam oči majku mu... ako tebi treba pisani odgovor na ovo pitanje, mislim da nema svrhe bilo šta dalje pisati.

Mislim da konstantno koristis argumentum ad nauseam, te ne bih vise raspravljao o tome. Imam i ja oci i ova slika mi je bolja nego vecina uslikanih fotki zapadnih izvikanih brendova koje moras da stavis na tripod da bi dobio kvalitetnu fotku, a ove "casual shot" fotke izlgedaju identicno na uredjajima od 150 i od 500 evra.

uslikacu identicnu kucu sutra sa Neo L, bratov S4, S3 (moj, ne radi mu GSM), Canon Powershot A460 i Xperia Mini Pro (to sve imam kod sebe) pa da uporedimo koliko je to ZOPO kamera s*anje.

Nemojte slikati kuce usred dana j.ebiga, veliki nepokretan objekat po danu nije nikakvo merilo mogucnosti kamere, isti rezultat cu dobiti i ja sa g300. Dajte malo low light, ili indoor, neki pokretni objekat i sl.

Mislim da konstantno koristis argumentum ad nauseam, te ne bih vise raspravljao o tome. Imam i ja oci i ova slika mi je bolja nego vecina uslikanih fotki zapadnih izvikanih brendova koje moras da stavis na tripod da bi dobio kvalitetnu fotku, a ove "casual shot" fotke izlgedaju identicno na uredjajima od 150 i od 500 evra.

uslikacu identicnu kucu sutra sa Neo L, bratov S4, S3 (moj, ne radi mu GSM), Canon Powershot A460 i Xperia Mini Pro (to sve imam kod sebe) pa da uporedimo koliko je to ZOPO kamera s*anje.

ček, da ne gledaš ti fotke na ekranu telefona? :) to bi mnogo toga objasnilo. ako ne evo ti jedna fotka na sličnu foru (tražio sam baš tako nešto) pa mi reci da ne vidiš razlike?

u sred bela dana ta tvoja preterana kamera slika sa 1/25 ekspozicijom, zašto? jel ovaj ćilim na stepenicama u tečnom stanju, izgleda kao vodopad. šta je ovo crno levo na stepeniku, panj ili mačka? nebo spaljeno da me oči bole. gde su boje, kontrast? travnjak u jednom komadu. itd itd. ja goru fotku od ove dugo nisam video, bez ikakvog preterivanja i najiskrenije moguće ti pišem. mislim da je onaj alkatel 997 čija je kamera napljuvana najstrašnije pravio jedno 5x bolje fotke od ovoga.

i znači opet sutra kačiš fotke? fotoseshn by igoritza vol 12 aka ne lipši magarče do zelene trave

ne, nece biti nikakvog foto sesna jer si ti ocigledno jedan svadjalac koji argumentuje iz ponavljanja i koristi se ponavljanjem ad hominem argumentima i sa tobom nema rasprave. Ne doprinosis temi, prozivas misleci da tako ostvarujes svoj internet ego koji je uzrokovan uzasno malim u realnoscu. Za normalnu diskusiju i razmenu msiljenja sam uvek, za "moj tata" karaktere i svesti nemam zivaca i vremena. Sve si video na slici, nisi video da je mracan kisni dan i magla ... care, nisam ti ja srusio kulu od peska. izvini ako mislis da jesam. Kraj moje i tvoje rasprave, sto se mene tice.

awwww... naljutio si se :)

al evo dokon sam i patim od nesanice pa mogu sve natenane da ti obrazložim

prvo istripovao si se da si mnogo bitan lik , da se sve vrti oko tebe i da su sve replike na tvoje postove u kojima ti ljudi protivreče napad isključivo na tebe lično (ad hominem kako ti to kažeš ;)).

drugo kažeš da ne doprinosim temi - pa tema su kineski telefoni a ja komentarišem fotku uslikanu kineskim telefonom, kako to nije tema? ne pričam o marsovcima. jel se javio gore čovek koji hoće kineski telefon a bitna mu je kamera? jel se javio čovek koji ima note 2 i razmatra nekog kineza? evo ovo su baš korisna poređenja za njih, bar ja tako smatram.

u toj temi (i na forumu generalno) konstantno izjavljuješ netačne stvari (tipa c2 kamera u rangu sa s3, c2 bolji telefon od nexusa 4 itd). jesam li se ja neki put tebi obratio rečima "ne lupetaj, lažeš" i sl? uvek ti odgovaram argumentovano, samo što ti onda pokupiš igračke, nećeš više da se igraš i krećeš kalimero priču. pa ko koga ovde napada na ličnoj osnovi, aj pogledaj malo bolje? ja komentarišem tvoju fotku, a ti meni kažeš da mi je RL ego nula :) ponavljam istinu onoliko puta koliko je ti zaobiđeš ;)

Kod vecine gore pomenutih kineza kamera, gps i sw podrska su losi. Ko nema srece pa ubode i neki sa losom baterijom i losijom izradom onda se bas syebo..:)

Nazad
Vrh Dno