Šta je novo?

Kineski manje poznati brendovi, clones-free (FAQ u prvom postu)

Hvala :) Mogao bih sad malo prokopat taobao, da vidim ima li proslogodisnjih modela za sicu. Trazio sam inace malo kakvog pouzdanog agenta i jedino mi mistertao lici na nesto...

vau. oba coolpad-a su fenomenalni

Coolpad 8297w < manja verzija sa 720p

coolpad 9976A < ne samo da je phablet, nego je i sirok kao Note1 sto je nekad bio .. ne znam kako bi to koristio :)

uglavnom, odlucih se bez dalje pretrage da uzmem jedan ovaj ogromni (meni ne smeta ni9 kad je 7 incha) i nekoliko F1 komada. verujem dakok-u :)

EDIT: jel ima Great god u WCDMA verziji ?

Poslednja izmena:
Coolpad 7295 ispod 60 EUR na Taobao

Dođe li F1 do Zagreba, imaj me u vidu :)

Oba su WCDMA, ovaj Great God je 190 EUR, inače ga nisam vidio ispod 250 :)

Poslednja izmena:
ma doci ce sigurno samo ti meni reci dal ima i Great God WCDMA, posto sam vec nasao WCDMA verzije F1 na taobao (seller jasno navodi da prodaje obe) i to su selleri sa 5 dijamanata (pouzdani) a cena je 950 juana (100 evra)

ocu i Great God za sebe, ako postoji WCDMA a F1 cu da narucujem svakako

Great God ima wcdma, pogledaj link gore.

Bravo @dakok, lep tekst, ne znam da li je realno da je ovoliko bolji ekran od honor 3C? Treba sacekati neke testove, ako je ovo sve tacno, ovo je bez konkurencije best bay.
Coolpad F1, THL T11, Huawei honor 3C,hongmi, JIAYU G4, ovo je neka lista najatraktivnijih telefona u ovoj klasi, ne racunam one sa malo vecim ekranom.
Postavio sam pitanje u jednom od proslih postova u vezi razlike izmedju GFF i OGS ekrana, moze li neko da mi to pojasni, zanimalo me je iz prosog razloga sto sam malo uporedjivao THL T11 i THL 100S, u pitanju su identicni telefoni, a razlika u ceni je poprilicna, osim kamere pise da su tipovi ekrana razliti, pa me je cisto zanimalo da li neko zna u cemu je razlika?

Bravo @dakok, lep tekst, ne znam da li je realno da je ovoliko bolji ekran od honor 3C? Treba sacekati neke testove, ako je ovo sve tacno, ovo je bez konkurencije best bay.
Coolpad F1, THL T11, Huawei honor 3C,hongmi, JIAYU G4, ovo je neka lista najatraktivnijih telefona u ovoj klasi, ne racunam one sa malo vecim ekranom.
Postavio sam pitanje u jednom od proslih postova u vezi razlike izmedju GFF i OGS ekrana, moze li neko da mi to pojasni, zanimalo me je iz prosog razloga sto sam malo uporedjivao THL T11 i THL 100S, u pitanju su identicni telefoni, a razlika u ceni je poprilicna, osim kamere pise da su tipovi ekrana razliti, pa me je cisto zanimalo da li neko zna u cemu je razlika?
Koliko ja znam, razlike su: Thl 100s ima 13MP kamere i napred (selfi) i pozadi, T11 8 i 5MP; 100s ima FHD display, a T11 720p; 100s ima 32GB ROM, a T11 16GB, baterija je jaca kod T11.

@theRasa
Ok za kameru i za onaj metalni okvir koji T11 nema, ali sto se tice ekrana, pise da osim rezolucije nije isti ni tip tehnologije:
http://www.thlmobilestore.com/thl-t...la-glass-13mp-camera-black-questions.html?p=5
Drugi komentar na 5. strani, pitanje je postavio "camel".
da, GFF - glass-film-film, a OGS - one glass solution, odnosno jedan sloj manje ima OGS ekran pa bi trebao za koji mikron da bude tanji. ne znam da li ima veze sa kvalitetom prikaza, neka kaze neko.
I sad citajuci one komentare vidim da T11 ima FHD ekran..., a mislio sam tj pisalo je 720p kad sam ga narucivao na ali-u. U stvari...o boze
Ovi na THL mobile store stvarno nisu normalni, u onim odgovorima na 5.strani su napisali da T11 ima FHD ekran. U naslovu za kupovinu T11 stoji da ima FHD ekran, a u specifikaciji stoji 720p... Na Ali-u em tacna specifikacija em niza cena :)

Poslednja izmena:
Hahaha, pa dobro, mesaju ljudi T100s sa T11, eto kakvi se ludaci rade u tim firmama. Pa to me i zanima, da li je kvalitet prikaza isti, a rezolucija 720p je za mene samo prednost. Ne razumem poentu FHD rezolucije na takvim dijagonalama, ali dobro, marketing...
Verovatno ce uskoro na youtube-u imati neko poredjenje sa T100s. Mada, koliko vidim, Ovaj coolpad ima fantastican ekran, ako je onoliko bolji od Honor-a, onda je stvarno dobar.

Pazi, ekran kod Honora ima odlično pozadinsko osvetljenje, pa me čude onako tamne fotografije. Stvarno nemam pojma kakav je ekran na Coolpad, ali ovaj na Honoru ima odlično pozadinsko osvetljenje, i na dnevnom svetlu je daleko bolji od Hongmija i Galaxy S3 npr.
Jako je teško porediti ekrane na osnovu fotograija i testova na netu, dok se ne vidi uživo nije to to...

Poslednja izmena:
Coolpad F1 ima nekakav "black diamond" ekran i clever color nešto :)
Koliko je to stvar marketinga a koliko je stvarno u pitanju tehnologija - ne znam, ali po komentarima kineza, svi su vrlo zadovoljni ekranom...

Da citiram ono što sam našao:
A new generation of Clever Color technology, increased from 900:1 to 1200:1 contrast ratio, color saturation increased from 70% to 90%, the performance of more natural skin color, sharper detail transition

Ukratko:
Povećan kontrast s 900:1 na 1200:1
Zasićenost boja sa 70% na 90%
Prirodniji prikaz boje kože
Oštriji detalji (pri pomicanju slike ?)

Još par detalja:

Stražnja kamera, odnosno Sonyjev senzor IMX135, se nalazi na Lenovo Vibe Z i Sony Xperia Z
Za leće ne znam, mislim da je u Coolpada P5 optika (5 optičkih elemeneta)

Prednja kamera ima OV5648 senzor - kao i THL T100S

Propustio sam napisati i da je u jednoj od recenzija koje sam koristio napisano da je
CoolLife UI 5.5 puno bolji od prethodne verzije (valjda 5.0) i da je čak, božemiprosti, bolji od MIUI-ja :D

Da ne ispadne da samo ja trubim o njemu, pogledajte poznati forum Movilesdualsim

Tu je u sekciji za 8-jezgrene kineze Coolpad na čelu kolone - prilično dobro za mobitel kojeg još nitko zapadno od Kine još nije ni vidio :)

Poslednja izmena:
@mitar1982, imace verovatno na youtube neko poredjenje, pa cemo videti, i meni deluje prilicno nerealno, pogotovu poredjenje bele. Mozda je na honoru smanjeno osvetljenje, ne znam...

A vidi ovo:

Forum kineskog portala YDSS (MobileUncle), je otvorio sekciju za Coolpad F1 WCDMA
Trenutno su predstavljeni romovi:

MIUI 14.4.13
Lewa 14.4.18
Baidu v47
MyUI (Green Orange mobiteli)
Transplantirani MIUI s Redmi Note
FunTouch OS (VIVO)
14.4.13 AliCloud OS
Transplantirani rom s Nibiru H1
Transplantirani rom s Lenovo Vibe

itd...

Prvi primjerci WCDMA verzije su u kineskim trgovinama tek dvadesetak dana :)

Poslednja izmena:
Ja nemam nikakvu opremu za merenje, ali sam poredio malopre Honor 3C sa Hongmijem, Galaxy S3, i Lumijom 820, koje sam imao pri ruci. Honor na maksimalnom osvetljenju ima dosta svetliji ekran i od S3 koji prema merenjima GSM arene ima 330 cd/m2, i od Lumie 820 koja ima 422 cd/m2. Neke zvanične podatke za Hongmi i Honor 3C nisam našao. Ne znam kako su ga podesili Kinezi pre poređenja sa Coolpad, ali ekran na Honoru definitivno ima odlično osvetljenje, pa me čude onako tamne fotografije.

Što se tog Coolpad tiče, zvuči sjajno za sad, nadam se da će opravdati očekivanja.

U prilogu je fotografija sa maksimalnim osvetljenjem - Lumia 820 (levo) - Honor 3C (desno)

Prilozi

• IMG_20140419_002852.jpg
    IMG_20140419_002852.jpg
    617.5 KB · Pregleda: 170
sta je sa lumijom jbrt.. ? ovo bi trebala da bude bela boja ?

Ne izgleda tako uživo, naravno, samo deluje manje svetlo. Samo sam hteo da uporedim jačinu osvetljenja. Inače, bili su na belom stolu prilikom fotografisanja. :)

He he. To je to. Uživo izgleda samo tako, ali kad ih staviš zajedno...

Naravno, onaj test je možda malo i lažiran, ali ukupni dojam je vrlo dobar.

Evo Coolpad F1 i na Antutu top 20 listi

Antutu je stavio top listu 20 mobitela (korisnici prijavljuju rezultate testiranja)
koji su najčešće vrtili ovaj popularni test u prvom kvartalu ove godine.

Poslednja izmena:
Evo je neka moja lista od low powered do najjacih modela, kako bi uzimao shodno budzetu, uzevsi u obzir sve, specifikacije, kvalitet, podrsku:

- Najpristupacniji telefon sa zadovoljavajucim specifikacijama:

Iocean X7 HD

IOCEAN-X7HD.png

mozda i najbolji telefon za one koji nece da rizikuju. Mnogi se zbunjuju kada je u pitanju sam model, sta i kako - HD je najslabija verzija od ukupno tri X7 modela - idu jos Youth, i Elite. ovaj model doduse ispunjava sve potrebno za vrhunski uredjaj:

5 inch LTPS
dual sim
1GB ram
720p
Quad (6582)

Telefon je proveren od strane internet zajednice, pritom izuzetno lepog dizajna, i sa podrskom. Prihvata sve bitnije Xposed module sto je veoma bitno.

sa njim u rangu vredni pomena su Honor 3C, ZOPO 780, iNew V3

CENA: 140 dolara

- Najbolji telefon srednje cene

Coolpad F1

1111.png

Tek od juce mi je poznat model, ali po svemu sto nudi telefon nema konkurenciju.

Octa core
5 inch 720p (ovde uzeti u obzir rezoluciju kao vrlinu a ne manu jer na 5 inca PPI obe rezolucije nema razlike)
2GB ram
sveeeeeeeeeee :d

uzevsi u obzir slicne cene konkurenciju jedan bi mogao dva dana da raspravlja koj ije bolji:

Xiaomi Red Rice WCDMA
ThL W200S (meni ruzan)
HaiPai X3S (ekvivalent Coolpad F1, uz 40 dolara jacu cenu, veoma lep)

CENA F1: 180 dolara

- Premium kineski brendovi, oko 250 dolara

ZOPO ZP980+

2222.png

U ovom rangu su vec svi telefoni obezbedjeni sa 2GB ram i FHD rezolucijama. A ako cete vec da se isprsite za pare, probajte brend koji je nekoliko nas smelo uzelo (C2) a naknadno se dokazao sada vec i u svetu kao brend sa Strong Build izradom telefona. Nije retko naci na mnogim internet clancima koji obradjuju ove teme, da je ZOPO zvanicno najbolji build medju kinezima. Ja licno potpisujem da su mu iznutrice bolje i kvalitetnije od SVIH zapadnom svetu poznatih brendova osim Sony-ja.

Zasto 980+ ?

5 inch FHD
MTK 6592 chipset sa Mali 450 grafikom
2GB ram, 16GB rom, SD slot
odlican build

u rangu sa njim su:

THL T200C (sve isto samo 6 inch, 720p)
ZOPO ZP998 (skuplji, 5.5 inca)

CENA ZP980+ : 250 dolara

Nakon ovoga ide ogroman price gap, gde sledece kineske modele gledamo sa Exynos i Qualcomm chipsetima od koji treba spomenuti ZTE Nubia model (skoro iste specs kao galaxy S4-S5 po pitanju hardvera), Lenovo K910 i Xiaomi Mi3, i dalje najjaci Antutu telefon na svetu.

Poslednja izmena:
Jel ima neki kinez u rangu 250 dolara, a da parira sa baterijom Lenovu P780?

Koji je bolji procesor 6582 ili 6592?Sta mislite o LENOVO A 850+ telefonu ?Ili neka preporuka za 5.5 incha dual sim.

Igore, zaboravio si (a možda i namerno izostavio) Zoppo zp990+.

6" 1920*1080 IPS Gorilla Screen MTK6292 Octa Core 2GB RAM 32GB ROM

Za 220€ odlična kupovina, čak i da mi naplate punu carinu.

To vec ulazi u phablete, mislim da treba razgraniciti te dve kategorije.

Dzeksone dodaj u srednju kategoriju THL T11, nov je model, a bas je u toj kategoriji. Lomio sam se izmedju Coolpad-a i T11 i uzeo T11 iskljucivo zbog vizuelnog izgleda, a specifikacija im je skoro ista.
Da dodam za iOcean, kao vlasnik istog, da imam izuzetno pozitivna iskustva i sa telefonom i sa servisom proizvodjaca.

Још кад би дао неки предлог за испод 5 цола екран, за наше лепше половине (али и даље са јаким HW). Ако уопште постоје такви...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno