Šta je novo?

Kako kupovati aplikacije na Google Play?

sigurno da je bolji, al kad stavim na kantar koliko se cimam oko jednog i oko drugog, plus sto na drugom dobijem po jednu paid aplikaciju za dz, plus sto na istom nalogu mkgu povoljno da uzmem igre za pc, pobedi ovaj drugi.

naravno bez gp se ne moze, ali ako cu da kupim nesto kupicu na amazonu. a to da li se i kako aplikacije update-uju nije do amazona nego do toga sto pravi app. ako vidis da izdaje update za gp, a ne za amazon, posaljes mu jedan mail gde mu se lepo nacestitas svega po spisku i trazis da ti da update...

Juče sam uspešno kupio jednu aplikaciju preko tb, tj. unlock key, ali aplikacija nije mogla da verifikuje licencu, tako da sam morao da je vratim. Treba li i na telefonu da imam tunnel bear da bi prošla verifikacija?

Koliko ja znam od ranije, ne...ali ne skodi da probas

i ja sam juce tako kupio nesto i zakljucali mi sad playstore. nikakvo obavestenje ni nista, samo vidim da ne raguje vise na tb, cak sam i dodao adresu americku..ni to ne pali.
a bas se nameracio da uzmem za evolvesms dodatke, sto ne moze s kompa posto je in app purchase

i ja sam juce tako kupio nesto i zakljucali mi sad playstore. nikakvo obavestenje ni nista, samo vidim da ne raguje vise na tb, cak sam i dodao adresu americku..ni to ne pali.
a bas se nameracio da uzmem za evolvesms dodatke, sto ne moze s kompa posto je in app purchase

Bacis telefon u Airplane mod, upalis komp, skines Tunnel Bear pc verziju, ocistis browser, ukljucis medu, ulogujes se na Play Store preko browsera i trebalo bi da radi. Probaj...

Probaj 'vako :)

moram s telefona zato sto se iz aplikacije kupuju dodaci. na kompu mi radi i sa tor browserom bez airplane moda i tb

drugari, imam otkljucan market na neku izlupetanu usa adresu. sad mi istice kartica i uzeo sam novu sa istim brojem samo drugi security kod. preko tunnel beara odem na google wallet i trazi mi pod obaveznom stavkom i broj telefona. jel da izlupetam neki bezveze americki ili...? i da nema neka druga fora apdejta kartice a da se preskoci ovo sa telefonom? ovu sam i registrovao direktno iz gplay sa telefona zato i nemam upisan broj (telefona).

da odgovorim sebi i drugima. nije mi uspelo preko pc nikako ni sa jednim brojem telefona. uvek je prijavljivao failed. instalirao sam wallet na telefon i preko tunnel bear mi wallet nije radio. prijavljivao je da nije podrzan u mojoj zemlji (iako je aktivan tb!?) i nudio opciju promene adrese ako sam se slucajno preselio. otisao sam na tu opciju i naravno nisam menjao adresu nego nadjem gde se menjaju podaci kartice i ukucam drugi security code i rok vazenja. tu srecom nema nikakvih opcija za ukucavanje broja telefona i napokon, evo ga. kartica je apdejtovana, miran sam do sledeceg februara (ako im ova moja danasnja akcija ne bude sumnjiva pa ne pocnu da ceprkaju) a mozda i cobani iz google stave i nas napokon na "pozitivnu" listu.

Jel ima novih informacija kako da se trajno otključa američki playstore? Ja sam uspeo kod sebe to da odradim, ni sam ne znam kako sa američkom adresom ali ne odmah, otključao mi se trajno iznenada jednog dana kad sam čačkao Playstore sa VPN-om i od tad mi radi čak i preko kompa kad pristupim. Hoću isti postupak da ponovim i za devojkin nalog. Dodao sam istu američku adresu kao moju u Wallet, moju kreditnu (ona nema svoju), ali za sada ništa, ostaje srpski.

Još jedna stvar, kada pokušam preko VPN-a da preuzmem neke free pesme u Play Store Music delu, izbaci mi poruku "Your order was declined because it was considered a high risk, try again in 30 minutes". Neko kaže da je to zato što je nalog još uvek nov (tri, četiri dana), pa treba da prođe neko vreme da oni potvrde. Možda je ipak zbog mog imena na Intezinoj Visa Internet kartici, a nalog se vodi na nju?

Od kad su prestali da prihvataju našu American Express karticu? Ja je imam dodatu na svom Walletu i radi. Kod nje kada hoću da je ubacim vrati mi grešku "There was a problem authorizing your card". Kojem procentu korisnika odavde uopšte radi trajno otljučan USA nalog? Nikako da tačno rešimo ko uspe da ga dobije, a ko ne...

To za otkljucavanje niko ne zna tacno kako ni zasto. I meni je otkljucan ps trajno i isto sam se kao i ti igrao sa dodavanjem kartice (CG) preko VPN - a i proradilo iz nekog razloga.

Kad sam ponovo pokušao na drugom nalogu, nije proslo.

Samo ne mogu da se sjetim kojo vpn sam koristio ma desktopu kad sam sebi otkljucao.

Koje aplikacije placate? Zasto ne skinete crakovane verzije? Uglavnom su sve verzije crackovanih aplikacija mogu naci na netu u apk formatu..

Neverovatno :) Evo uspeo sam i na nalogu od devojke da otključam američki Play Store, radi i preko kompa. Šta sam opet tačno radio, ne znam. Uradio sam factory reset danas na Nexus 5, zatim dodao informacije za Wallet iz onog početnog podešavanja. Posle toga sam išao na PlayStore preko Vpn1click, pokretao i aplikaciju i kroz Chrome na telefonu išao na desktop verziju Play-a.

Bio mi aktivan neko vreme dok sam pretraživao nešto, posle se diskonektovao sa VPN-a, ostao američki kao što to normalno ostaje jedno vreme i malopre reko ajde da probam Clear Cache i Data za Playstore, i na moje iznenađenje vratio me opet na američki :) . Super, sad samo još da prestane ova high risk poruka da može da se kupuje, valjda će za par dana da nestane, pošto je nalog nov...

Sacekaj malo sto se tice play store-a, ja sam bratu podesavao i uspio sam da ga otkljucam na 2 puna dana... Ako ostane otkljucan i za nedelju dana onda je to to.

Ne vidim razlog zašto bi se vratio stari, al ajde.

Meni se vratio za 2 dana. To je bilo sad u ponedeljak.

Upravo sam obavio par kupovina preko us. Kada resetujem telefon odmah mi vrati stari store, ali onda samo odradim clear data za play store, uključim ga preko vpn -a i on vrati usana play store :)

Kupuj preko hroma, a ne preko aplikacije, kažu ljudi da su manje šanse da ti zaključaju nalog... ;)

Meni vise nece da radi preko Tunel Beara, na US adresu.
Uradim sve sto treba, obrisem data iz Play app, upalim VPN i pristupim US store-u.
Kupio sam ranije par app, sad nece, kad odem na checkout, trazi mi da unesem password za gmail nalog i ja ukucam i nece da prihvati. Posle 3 neuspela pokusaja dobijem mail da je neko pokusao na pristupi mom nalogu sa nepoznate US adrese.

Ne kapiram sta ne radim dobro?

Posle toga pristupis preko pc-a, promenis password, ulogujes se preko mobilnog sa novom sifrom i radi. ***, ja sam tako resio, mozda neko ima bolju ideju

Ne prolazi kupovina na nalogu od devojke, stalno izbacuje ono Uh Oh, there was a technical problem, ili high risk ako probam kroz smartfon... Probao sam i na novo napravljenom nalogu preko proxi-a, probao i sa još jednim, jok, svuda isto. Jedino na mom nalogu radi normalno, kod drugih naloga sa mojom karticom neće... Podaci za karticu vezani su američku adresu, kad se stavi Srbija, kad hoću da platim zasivljeno je i piše Unsupported payment method, što je valjda i logično pošto je sve ostalo vezano za Ameriku. Anyway, meni tako radi, na drugim nalozima neće.

Da li ima neko takvu situaciju da ne koristi svoju karticu, već tuđu u Wallet-u i da to funkcioniše? Izgleda da mora da se poklopi ime sa kartice sa imenom na nalogu, ili grešim? Probao svoju Visa Internet, MasterCard, i kevinu MasterCard, uvek ista situacija...

Poslednja izmena:
a zna li se kada planira google da konacno vise dozvoli da se iz srbije regularno kupuju stvari sa te play radnje? sta je tacno razlog zasto ne moze?

Ne zna se i ne zna se :).

a zna li se kada planira google da konacno vise dozvoli da se iz srbije regularno kupuju stvari sa te play radnje? sta je tacno razlog zasto ne moze?

Isti onaj razlog zbog kojeg ne možeš da otvoriš nalog kao srpska firma ni kod jednog sistema plaćanja preko (osim kod skrila sa nekim peripetijama).

Isti onaj razlog zbog kojeg ne možeš da otvoriš nalog kao srpska firma ni kod jednog sistema plaćanja preko (osim kod skrila sa nekim peripetijama).

pricam o kupovini aplikicija i kojecega kao fizicko lice. kao sto moze sa steama i xy drugih sajtova.
zasto/kako steam moze, google ne?
ono, hocu da im dam pare, oni ih nece, sta li? :)

Ako hoćeš nazovi ih, pa malo prodiskutuj. Ja i zechs smo se siti napricali sa njima, usput malo i osvežavaš engleski jezik. Idi begaj. Win win

To sa engleskim je i jedini plus :D

Uspeo sam i devojci da namestim kupovinu na Play Store-u. Nije htelo nikako, sa kojom god kombinacijom da sam probao u prethodnih nedelju dana, skoro sam bio i odustao.

Danas čitao Nexus 10 temu, jedan član je imao sličan problem i na kraju uspeo, pa reko ajde još jednom da probam da namestim. Sklonio karticu, dodao je ponovo, ali ovaj put sa imenom devojke kao vlasnikom kreditne, iako je kreditna moja. Začudo, prošla je i tako autorizaciju. Promenio adresu ponovo na neku američku, ali ovaj put sam odabrao New York, neki kafić, stavio i u Billing i u Home Adress da se poklopi. Probao opet, jok, High risk greška.

Rekoh ajde čisto da probam još i preko TunnelBear, verovatno vide da se kupovina ne obavlja iz Amerike pa zato odbijaju. Iako sam probao TunnelBear sto puta ranije sa američkim VPN-om, nije htelo da radi - na moje iznenađenje, ovaj put je prošlo. Hebe lud zbunjenog i kako je ovaj put htelo, ali prođe. Siđem sa TunnelBear-a, obrišem Data i Cache za PlayStore - kupovina i dalje radi, rekoh aleluja. Izgleda da je jednom dovoljno da prođe kupovina, posle radi normalno.

Epilog - otključan devojkin PlayStore na američki, nije se vratio stari kao što su neki predviđali i napokon sam sredio kupovinu aplikacija, sve to bez VPN-a, baš kao što i na mom nalogu radi već duže vreme. Da se čovek ubije od pokušavanja da sredi kupovinu na Play Store-u, ali napokon sve radi kako treba...

A recite mi, posle tih svih egzibicija, da li pored kupovine aplikacija mozete i da placate nesto u igrici? In-app purchase?

Ja jedom platih premium iz aplikacije (dynamic notifications)
Iz subway surfera npr ne uspevam

Nazad
Vrh Dno