Šta je novo?

Jeftine klime

AERI+ sada na celodnevni minus modulira na oko 550w. Temperatura na 25c. U df ide ali retko. Za 14 sati danas potrošila 9,36 kw/h. x 15,4 din. = 144 din. Koštalo današnje grejanje, noću je gasim.

Vivax Aeyis je koja klima ustvari? Sta su prepakovali, zna li se?
Vidim da je cena prilicno jaka za jedan Vivax.

Stari LG je konačno umro nakon 15 godina rada. Šta uzeti od jeftinijih klima, koji je neki trenutni Best buy za 12-ice? Pre svega bi se koristila za hlađenje, grejanje isključivo u prelaznom periodu jer imamo centralno grejanje. Gree/Midea? Nekad sam pazario neki Beko, koji je bio prepakovana Midea, ne znam da li se sada može naći nešto slično.
Budžet 40-60k
Unapred hvala na odgovorima.

Ovo mi je predlozio kolega sa foruma i ja sam bio u nedoumici:

Midea Extreme je star proveren model AG 12 NXD1.WIK. Unutrašnja 8 kg spoljna jedinica 23,5kg A+++ je.
Midea Extreme Save MSAGBU 12HRFN8 je još bolja, A+++ je 8,7kg/26,7. Provereno dobra. To je ista klima Vivax Aeri+ i MDV Aurora... identična! Samo drugi brendovi. Najjeftinija je Vivax Aeri +.
I najbolja je Midea Breezles MSFAAU 12HRFN8 QRD6GW 10,6 kg unutrašnja jedinica, a spoljna zavisi ako nema grejače 26,7 ako ima 29,3. Što je teža spoljna jedinica ti je veći izmenjivač i klima ima veći kapacitet. Sve sam ti reko pa ti odluči.

Ovo mi je predlozio kolega sa foruma i ja sam bio u nedoumici:

Midea Extreme je star proveren model AG 12 NXD1.WIK. Unutrašnja 8 kg spoljna jedinica 23,5kg A+++ je.
Midea Extreme Save MSAGBU 12HRFN8 je još bolja, A+++ je 8,7kg/26,7. Provereno dobra. To je ista klima Vivax Aeri+ i MDV Aurora... identična! Samo drugi brendovi. Najjeftinija je Vivax Aeri +.
I najbolja je Midea Breezles MSFAAU 12HRFN8 QRD6GW 10,6 kg unutrašnja jedinica, a spoljna zavisi ako nema grejače 26,7 ako ima 29,3. Što je teža spoljna jedinica ti je veći izmenjivač i klima ima veći kapacitet. Sve sam ti reko pa ti odluči.
Hvala na iscrpnom odgovoru. Vivax AERI i AERI+ nisu iste klime? Vivax COOL ACP-12CH35AERI i Vivax inverter cool, ACP-12CH35AERI+ R32 ? Vidim da su u nekim prodavnicama iste a u nekim različite slike klime, Ovu Vivax da jurim, kao Midea Extreme Save?

Baci pogled i na TCLTAC-12CHSD/XA73IS
Tiha, 7 brzina ventilatora (ne računajući auto). Ovo ti pišem kao vlasnik navedenog model
Jel ta klima dolazi sa wifi?
da li je filter mrezica spoljasnja ili unutrasnja?
Ovaj model je negde oznacen kao elite negde kao "elite lite", znamo li koji je na kraju i u cemu je razlika?
Grejac tacne koji se od pocetka pominje, predpostavljam da nema?
Moze slika daljinskog i unutrasnje jedinice?
Hvala na iscrpnom odgovoru. Vivax AERI i AERI+ nisu iste klime? Vivax COOL ACP-12CH35AERI i Vivax inverter cool, ACP-12CH35AERI+ R32 ? Vidim da su u nekim prodavnicama iste a u nekim različite slike klime, Ovu Vivax da jurim, kao Midea Extreme Save?
koju aplikaciju za upravljanje koriste te vivax klime?
mideinu?

Stari LG je konačno umro nakon 15 godina rada. Šta uzeti od jeftinijih klima, koji je neki trenutni Best buy za 12-ice? Pre svega bi se koristila za hlađenje, grejanje isključivo u prelaznom periodu jer imamo centralno grejanje. Gree/Midea? Nekad sam pazario neki Beko, koji je bio prepakovana Midea, ne znam da li se sada može naći nešto slično.
Budžet 40-60k
Znam da si napisao do 60k, ali dodaj jos 10k i kupi od renomiranih brenodva. I sam kazes da je ta predhodna radila 15 godina. Ne kazem da nece i ove jeftinje da zavrse posao, ali ipak bih ja isao na nesto kvalitetnije.

AERI+ sada na celodnevni minus modulira na oko 550w. Temperatura na 25c. U df ide ali retko. Za 14 sati danas potrošila 9,36 kw/h. x 15,4 din. = 144 din. Koštalo današnje grejanje, noću je gasim.
Koliko kv grejes?
Budžet 40-60k
Aeri na ananasu sa vaucerom od 5000 izadje ti 43.000 i zavrsio si posao za sitne novce.

Poslednja izmena:
Stigla mi je danas Bergen Apollo T, otvorio sam paket cisto vizuelno da pregledam da li ima nekih ostecenja posto necu ovih dana ugradjivati klimu vec za mesec-dva.
Kopkalo me je da li klima ima WIFI modul pa sam je otvorio i naravno nema kako su neki sajtovi i govorili, a vecina njih u specifikaciji ne pise WIFI opciono, vec da ima isti.

ImportedPhoto_1737472921669.jpg
Da li neko ima preporuku za wifi modul koji bi radio sa tom klimom? Nisam nasao neki izbor jer im je sajt poprilicno skroman.
WIFI funkcija mi generalno ne znaci mnogo, potreban mi je meni tajmera da klima moze da se ukljucuje i gasi u odredjeno zadato vreme. Ne verujem da to ova klima ima na samom daljinskom vec da je to samo ono iskljucivanje za toliko i toliko vremena u podeocima od 30min. Koliko sam skontao to ove jeftine klime imaju samo u opcijama preko aplikacije i WIFI modula.

Stigla mi je danas Bergen Apollo T, otvorio sam paket cisto vizuelno da pregledam da li ima nekih ostecenja posto necu ovih dana ugradjivati klimu vec za mesec-dva.
Kopkalo me je da li klima ima WIFI modul pa sam je otvorio i naravno nema kako su neki sajtovi i govorili, a vecina njih u specifikaciji ne pise WIFI opciono, vec da ima isti.

Pogledajte prilog 477259
Da li neko ima preporuku za wifi modul koji bi radio sa tom klimom? Nisam nasao neki izbor jer im je sajt poprilicno skroman.
WIFI funkcija mi generalno ne znaci mnogo, potreban mi je meni tajmera da klima moze da se ukljucuje i gasi u odredjeno zadato vreme. Ne verujem da to ova klima ima na samom daljinskom vec da je to samo ono iskljucivanje za toliko i toliko vremena u podeocima od 30min. Koliko sam skontao to ove jeftine klime imaju samo u opcijama preko aplikacije i WIFI modula.
Imam apolo Q ona ima ugrađen modul ali ja ga ne koristim

Da li imas mozda podesavanje tajmera na daljinskom za ukljucivanje/iskljucivanje ili je samo za iskljucivanje u odredjeno vreme?

Nisu iste klime.
Aeri je stari model koji koristi R410.
Aeri+ koristi R32.

Ne piše koji gas koristi, tako da ne znam.
Može li da se pozove njihov call centar I proveri?

U specifikacijama imate EAN broj. Kada se ukuca na Guglu Vivax 3856005183647, izadje da je to AERI+ u svim ostalim prodavnicama.

Mislim da je to u svakoj situaciji Aeri+, ovih starih ne verujem da uopšte ima na zalihama.

Imao sam priliku videti kako se ponasa TCL TAC-12CHSD/XA41I u neizolovanom prostoru od nepunih 40m2. Uspela je da greje lepo dok je temp oko 0c, cim temp padne ispod odmah krecu defrosti na 50min, i nema sanse da ugreje. Pohvala za spoljnu, prilicno je tiha. Sve u svemu solidna klima, radi posao.

Prilozi

• 3800AAA0-0F9A-42F0-9356-C065CF654667.jpeg
    3800AAA0-0F9A-42F0-9356-C065CF654667.jpeg
    109 KB · Pregleda: 52
Pozdrav drustvo!

Nov sam clan foruma ali vec duze vreme pratim vase pisanije vezano za klime, i skontao sam da stvarno aposlutno nista ne znam 😂
Potrebna mi je klima za hladjenje i dogrevanje prostora od 25kv, nova stolarija, bez izolacije (vuna na ploci, ali ne znam koliko je to efektno imajuci u vidu da su zidovi goli).
Sto se tice dogrevanja, koristio bih je bukvalno samo predvece kad se vracam sa posla dok ne zalozim kamin i ujutru malo pre lozenja da bude iole prijatno dok se kamin ne zaukce.

Budzet mi je do 50k i najblizi sam odluci da kupim aeri+, vidim da je dosta ljudi imalo pozitivna iskustva sa njom. Ako neko ima bolji predlog u tom cenovnom rangu ili nesto jeftinije sto se uklapa u moje potrebe, bio bih mu veoma zahvalan na preporuci.

Unapred zahvalan svima i svako dobro vam zelim!

Aeri+ je odlican izbor.Pogotovu sto ima grejac tacne na SJ.Sto je itekako preporucljivo kod jeftinih Kineskih klima.Mozes pogledati i model.

VOX IMA12-UVCW​

Poslednja izmena:
ima li ko iskustva sa ovim VOX IMA klimama što se tiće grijanja?

Nazad
Vrh Dno