Šta je novo?

Jeftine klime

Majstor koji je kod mene ugrađivao klime kod kuće ima Mitsubishi LN dvanesticu.A inače ugrađuje Gree,Midea,Hisense,Bergen,MDV,Union,Tesla itd.

Najbolja klima je ona za koju majstor ima najveći rabat.

Majstore inače više ne pitam ni za šta (čast izuzecima).
Bas tako (y) tako i odredjeni prodavci isto rade u ponekim radnjama bele tehnike i kompjutera bar koliko sam ja primetio.
Znam ali ne kupujem od njih, kupicu preko neta. Onda gree clivia, hisense energu pro X, samsung wind free?
Hisense energy pro je dobra,ali za prostorije malo vece kvadrature tipa 25-35 kvadrata.Radi lepo,ali kada greje u prelaznim periodu ne spusta potrosnju ispod 350w.Bolje gledaj LG ili Samsung.Midea breezeless/extreme je takodje ok.

Imam Hisense expert smart 12k od aprila meseca pa ću preneti neka iskustva, možda će nekome značiti pri izboru.
Za grejanje je korišćena vrlo malo kad su bile neke temperature oko 10C tako da tu i nemam neko iskustvo, sem da klima greje na 2C više u odnosu na postavljenu na daljincu.
Što se hlađenja tiče, radi za sve pare što bi se reklo, krene sa 1.3kw i dođe do 130w, na podešenih 25C na daljincu, ne može da se sedi u sobi koliko je hladno, tako da se drži uglavnom na 27,28C. Klima ima opciju ifeel tako da se temperatura meri tačno na mestu gde se daljinac nalazi. Klima se nalazi u sobi od 20m2 a u ove tropske temperature hladi ceo sprat i hodnik, tako da radi bez prestanka 24h. Potrošnja je, po meni, jako zadovoljavajuća.
Klima je jako tiha na najnižoj brzini, a na onoj ultra tihoj varijanti, je apsolutno nečujna.
Jedina mana klime je što ne pamti položaj krilca kad se ugasi, već se resetuje svaki put na neka defaultna podešavanja, to mi jako smeta.
Wifi radi super, aplikacija nema praćenje potrošnje.
Što se tiče majstora i preporuke za klimu, ne verujem im apsolutno ništa, po njima je uvek najbolja ona klima koju oni prodaju ili servisiraju.
Meni je klimu ugađivao lik koji NE prodaje klime i njegov savet je sledeći "bate, najbolja je ona klima koja ima najdužu garanciju" i ja se slažem sa tim.

Najbolja klima je ona koja tebi najvise odgovara, kao i sve ostalo u zivotu. Ne postoji nista apsolutno najbolje, narocito ako u formulu najbolje ubacimo i cenu.

Radi se o tome da nista vise nije kvalitetno kao nekada. Drugar je prosle godine skinuo frozzini (marka koja kupuje kineske klime i stampa svoje ime) nakon 20 godina rada, i dalje je radila ali je stavio inverter radi grijanja, resetka sa vanjske jedinice je spala prije 7-8 godina, apsolutno nikada nije ciscena, čak ni filter unutrasnje. Zivi u potkrovlju i 3-4 ljetna mjeseca radi 24h...
Hladila najnormalnije...

Danasnja tehnika nije takva, mislim da je 60% do srece a ostalo do kvaliteta "boljih" marki.
Sve se pravi brzo i jeftino, stedi se na materijalima, kontrola kvalitete slaba, ja se kladim da je danasnji japanac klima mrvicu losiji nego najveci kinez prije 20 godina

Evo npr meni je prosle godine crkao frizider nov samsung nakon godinu dana, otisao motor, pod garancijom sreca a mom starom gorenje zamrzivac star manje od 2 godine, isto motor.....

A na selu imamo obodin star 20 godina najmanje, radi kao doksa :)

Tako da slazem se, ne treba kupovati naaajjeftinije ali davno sam prestao kupovati skupo, vise se treba voditi nesto srednje sa najvise garancije

Bas tako (y) tako i odredjeni prodavci isto rade u ponekim radnjama bele tehnike i kompjutera bar koliko sam ja primetio.

Hisense energy pro je dobra,ali za prostorije malo vece kvadrature tipa 25-35 kvadrata.Radi lepo,ali kada greje u prelaznim periodu ne spusta potrosnju ispod 350w.Bolje gledaj LG ili Samsung.Midea breezeless/extreme je takodje ok.
Znaci Gree clivia da preskocim?

To bi trebalo da je novi model Gree-ja.
npr meni je prosle godine crkao frizider nov samsung nakon godinu dana, otisao motor, pod garancijom sreca a mom starom gorenje zamrzivac star manje od 2 godine, isto motor.....
Tadasnje Frozzini klime je pravio Chigo,sada ih pravi Tcl,a sto se tice Samsung frizidera bar imas 20 godina garancuje na inverter motor kako ih reklamiraju :ROFLMAO: (ako je uopste taj model sa inverter motorom).

To bi trebalo da je novi model Gree-ja.

Tadasnje Frozzini klime je pravio Chigo,sada ih pravi Tcl,a sto se tice Samsung frizidera bar imas 20 godina garancuje na inverter motor kako ih reklamiraju :ROFLMAO: (ako je uopste taj model sa inverter motorom).
Jeste novi i uklapa mi se u budzet, ali nisam video da je neko na forumu ima/hvali/kudi.

Neko je ovde skoro kupio Clivia, pretrazi pa pitaj za iskustva.
Sa Samsungom ne bi trebalo da bude problema.

Mozda je glupo pitanje, al aj, da li znas mozda ko proizvodi Samsung klime, Samsung ili neko to radi za njega i kakve su one danas. Isto pitanje vazi i za LG klime. Hvala.
Ne znam, kao ni vecina ovde. Samsung i svoje telefone pravi u Kini (kao i Apple), ali su ti telefoni bolji od svakog telefona kineskog brenda. Plus nije sve u hardveru, softver im je uvek bolji. Zato i pitam vas koji imate znanje u toj materiji. Meni je ovo prva klima, nikad mi nije trebala do sada, stan mi je hladan. A procitao sam sve forume koje sam mogao da nadjem i tek sada mi nista nije jasno... 😏

Pitanje je bilo upuceno Xepoj87, al nema veze, moze bilo ko da odgovori 😅😅😅

Sta ti je covjece zapoceces rat, moras biti pazljiv kad pises ovakve stvari :eek:😂
Izvinjavam se, najverovatnije cu uzeti gree clivia, u prodavnici imaju samo tu jednu i nece im stizati nista do polovine avgusta. Mada razmisljam se jos, do sutra cu se valjda odluciti 😊
Ako neko jos ima nesto da kaze, slusam vas pazljivo 😇
Zadnje on off klime od Lg-a su bile prepakovane Tc.Lg pravi svoje klime.Samsung najjeftiniji inverter je Midea.
A onaj malko skuplji samsumg? 😊

Ok, ali ko im pravi ove modele iz srednje klase, konkretno me zanima LG S18ET ili LG S18EQ! Ne verujem da ih Midea pravi?! Ako ih ne radi lično LG, dobijas nekog kineza al ne znas kog, besmisleno je onda gledati LG ili Samsung!

Ok, ali ko im pravi ove modele iz srednje klase, konkretno me zanima LG S18ET ili LG S18EQ! Ne verujem da ih Midea pravi?! Ako ih ne radi lično LG, dobijas nekog kineza al ne znas kog, besmisleno je onda gledati LG ili Samsung!
Ja bi prje uzeo nekog kineza koji se bas bavi i ima iskustva sa klimama i pokazao se ok nego ove nekada dobre brendove koji se prkonje u sve živo...

To je original Lg.
Izvinjavam se, najverovatnije cu uzeti gree clivia, u prodavnici imaju samo tu jednu i nece im stizati nista do polovine avgusta. Mada razmisljam se jos, do sutra cu se valjda odluciti 😊
Ako neko jos ima nesto da kaze, slusam vas pazljivo 😇

A onaj malko skuplji samsumg? 😊
Samsung proizvod.Samo najjeftiniji model je Midea.

Odakle takva informacija?
LG je nekada davno imao dobre klime. Novije su uzasne. A negdje sam procitao od relativo skoro da su i oni poceli prepakivati TCL
Pre 10+ godina LG je imao problema sa elektronikom. Ne znam da se bilo ko žalio na modele posle toga

Starost je malo veća od par godina.
Koliko se sećam Xeroj je pisao o tome, ali su njegovi modeli matori

Tako je, prve serije LG Art Mirror, 8 klima mi je riknulo, tada njihov najjaci model. Ali samo te i ta felericna serija, druge LG klime su prezivele i dan danas. Medju njima, LG Art Gallery sa slikom, neunistiva, ali jako neprakticna klima, prodao sam je skoro 15 godina staru za 650e :)

Izbacili su novi model artcool gallery a12ga2 sa velikim kolor LCD ekranom preko cele prednje strane

Videh, ima je u Steelsoftu, bacanje para na gluposti.

Pozdrav svima, potreban mi je inverter klima uredjaj za sobu od nepunih 16 kvadrata, klima ce se koristiti minimalno, manje nego sezonski posto u toj sobi provodim mozda 3-4 meseca u godini, znaci sluzice za hladjenje i grejanje(vise kao dogrevanje dok se ne ukljuci parno grejanje) sve u odnosu na godisnje doba, pretpostavljam da bi bila dobra neka 9ka budzet je do nekih 35000 RSD, ne zanima me buka uredjaja, to mi je totalno nebitno, tako da preporucite nesto, stvarno bih bio zahvalan. Hvala unapred :)
Moze li neko da pomogne?

Moze li neko da pomogne?
Posto manje klime od 12ke obicno proizvode samo skuplje japanske marke, rijetke su kod kineza a ne uklapas se u budzet japanaca... Treba da ides sa nekom jeftinom 12kom, inverter i nemas nekog izbora za te pare. A za tu kvadraturu i hladjenje i prelazno grijanje bi ti trebala bilo sta odraditi, neki tcl (frozzini) ili neki jeftini vivax, vox.

Nazad
Vrh Dno