Šta je novo?

Jeftine klime

Pozdrav,​

Da li postoji razlika izmrdju ove dve klime osim boje?

Vivax klima inverter ACP-12CH35AERI+​

I

Vivax klima inverter ACP-12CH35AERI/I + cool Gold​

Naime, u radnji u metalcu je dostupna ova gold verzija, ali me buni to sto na kutijid toji ovo I/I, pa ne znam da li je to nesto drugacije osnovnog modela aeri+?
Najvise bi mi odgovarala ova aeri+ bela, ali nigde ne mogu da nadjem, svi kazu da je nema ni u nabavci?
Upravo tako, stari opis.
Inace nema vise starih modela, svi su AERI/I+
Razlika je samo kod unutrasnje, dal je bela ili crvena etc.

Pored mene i prijatelj traži neku jeftiniju klimu za vikendicu, ponudili mu neku inverter 12-icu MAX proizvođač.
Šta li je tu "ispod haube" ko li to čudo pravi?

Koja je u opšte najjeftinija inverter klima na tržištu sa integrisanim wifi?

Verovatno TCL TAC-12CHSD/XA73IFS

koju bi ste inverter do 45.000 max predlozili..za dnevnu sobu i grejanje
Hvala unapred

Ovu Aeri iz prethodnih nekoliko poruka.

Znaci ako uzmem ovu gold, to je isto kao i osnovni model aeri+?
Pa nisi valjda očekivao da ćeš dobiti i Gold kvalitet?
😀

Specifikacije ne zavise od boje plastike uj, tako da kupi onu koja ti se uklapa lepo u prostor.
Po mom mišljenju tamno sive i crne su najlepše

Pa nisi valjda očekivao da ćeš dobiti i Gold kvalitet?
😀

Specifikacije ne zavise od boje plastike uj, tako da kupi onu koja ti se uklapa lepo u prostor.
Po mom mišljenju tamno sive i crne su najlepše
Zapravo naprotiv,

Pomislio sam da nije mozda stariji model ili da je gora verzija, pa sam zato pitao.
I meni su te boje lepe ali nigde trenutno nema ova aeri+, osim ove jedne u zlatnoj boji u metalcu.

Da li postoji razlika izmedju AERI i AERI+ i da li imaju grejac tacne?

Cek, koja je na kraju bolja klasa AERI ili AEHi?
Ono sto sam citao, neko kaze jedna, neko kaze druga.

Listam strane i strane ove teme i taman porucim u bc group vivax aeri+ i jave mi malopre da je nema vise kod dobavljaca. Pa reko ajde da vidim ovaj hisence nordic nema ni toga vise na stanju. Sve u svemu imam dnevnu sobu od 45m2 i treba mi klima hitno, prvobitno sam hteo da kupim nesto cime cu se i grejati ali za ovu povrsinu ipak treba malo vise od mog trenutnog budzeta izdvojiti za neku 18ku tako da sam odlucio da uzmem aeri+ 12ku cisto da se hladim i mozda da pokusam da dogrevam zimi...
Haos je sa klimama sve ove budzet jeftine opcije nestaju sa stanja..zna li neko nesto slicno vivax aeri+ da ima negde na stanju? Da kazem klima do 50 000din..mozda malo vise ali fokus na klime do 50...

Vredi li ovo cemu?

Listam strane i strane ove teme i taman porucim u bc group vivax aeri+ i jave mi malopre da je nema vise kod dobavljaca. Pa reko ajde da vidim ovaj hisence nordic nema ni toga vise na stanju. Sve u svemu imam dnevnu sobu od 45m2 i treba mi klima hitno, prvobitno sam hteo da kupim nesto cime cu se i grejati ali za ovu povrsinu ipak treba malo vise od mog trenutnog budzeta izdvojiti za neku 18ku tako da sam odlucio da uzmem aeri+ 12ku cisto da se hladim i mozda da pokusam da dogrevam zimi...
Haos je sa klimama sve ove budzet jeftine opcije nestaju sa stanja..zna li neko nesto slicno vivax aeri+ da ima negde na stanju? Da kazem klima do 50 000din..mozda malo vise ali fokus na klime do 50...

Vredi li ovo cemu?

Imam tu klimu, koristi se za hlađenje kuće (~90 m²) zajedno sa Energy Pro Plus. Korišćena je i za grejanje, ali na samom kraju grejne sezone (pisao sam negde o tom kratkom iskustvu kao i o modulaciji). Nije bilo nikakvih problema, zadovoljan sam za sada. Kupio sam je za 50,000 din.
Sestra koristi isti model ali 9-ku za grejanje sobe (10 m²), takođe nikakvih problema za sada. Po meni su obe dobra kupovina. Videćemo kako će se pokazati u daljoj eksploataciji.

Imam tu klimu, koristi se za hlađenje kuće (~90 m²) zajedno sa Energy Pro Plus. Korišćena je i za grejanje, ali na samom kraju grejne sezone (pisao sam negde o tom kratkom iskustvu kao i o modulaciji). Nije bilo nikakvih problema, zadovoljan sam za sada. Kupio sam je za 50,000 din.
Sestra koristi isti model ali 9-ku za grejanje sobe (10 m²), takođe nikakvih problema za sada. Po meni su obe dobra kupovina. Videćemo kako će se pokazati u daljoj eksploataciji.
I sada je 50 000 na hisence sajtu..mada ima jos 2 slicnih cena... Poslao sam upit i na vox sajtu za 2 komada da vidim ima li na stanju

Vredi li ovo cemu?

Oprosti, pogrešno sam video model klime. Zapravo imam Energy Se 12-icu i 9-ku, moja iskustva su za njoh vezana. Ova koju si postavio je Hi comfort.

Pozdrav svima na temi, kupio sam klimu VOX IHD12-SIPMW, jer se uklapala u budžet, sad treba da nađem dobar servis koji bi je ugradio. Da li može neka preporuka? Hvala unapred. 🙌

Vidim svi pominju vivax aehi i aeri, ali postoji i aefi cesto mi izbacuje kada kucam ova dva modela navedena?

Pozdrav svima, potreban mi je inverter klima uredjaj za sobu od nepunih 16 kvadrata, klima ce se koristiti minimalno, manje nego sezonski posto u toj sobi provodim mozda 3-4 meseca u godini, znaci sluzice za hladjenje i grejanje(vise kao dogrevanje dok se ne ukljuci parno grejanje) sve u odnosu na godisnje doba, pretpostavljam da bi bila dobra neka 9ka budzet je do nekih 35000 RSD, ne zanima me buka uredjaja, to mi je totalno nebitno, tako da preporucite nesto, stvarno bih bio zahvalan. Hvala unapred :)

Reših malo da testiram Vox IHD12 kako radi na hlađenju. Danas idealan dan za to, 35°C u hladu. Klima ima baš hladan izduv, čini mi se solidno hladniji od druge klime koju imam, Hisense Energy SE HiNano 18K. Baš brzo ohladi sobu od 20m². I zatim postaje nepodnošljivo hladno. Na prvoj brzini ventilator jako duva i bučan je poprilično. Srećom , na aplikaciji postoji još jedna dodatna brzina ventilatora pod nazivom "bez zvuka" (nema je na daljinskom). Kada se ta opcija uključi unutrašnja postaje maltene nečujna, i izduv je blag, taman dovoljan da u sobi održava temperaturu na 24°C. Temperatura sobe idealna, a klima kao da nije ni uključena. Oduševljen sam. Tako radi već 4 sata, potrošnja je krenula od 600w, i posle oko pola sata sišla na 235w i tako je bila zakucana satima. Trenutno je je spoljna spala na 28°C a potrošnja na 225w. Testiram dalje.
Kad ugasiš klimu, pa je opet upališ, da li upamti tu opciju "bez zvuka"?

Ima li neko iskustva sa Haier Revive Plus?

Kad ugasiš klimu, pa je opet upališ, da li upamti tu opciju "bez zvuka"?
Ne. Kad je ponovo upališ kreće na autofan. Što i ima logike, jer na tom modu teško da bi dostigla zadatu temperaturu. Mora prvo jači ventilator pa kad dostigne onda se ručno prebaci na "silent". Fino održava na 25°C u sobi 20m² sa slabom izolacijom na spoljnih 40°C u hladu.

Pozdrav,
Pošto sam novi član na forumu, pozdrav svima.

Molim za savjet.
Trenutno u kući imam klimu iz 2008 godine, "Eco green tehnic" (nije inverer), navodno 18-ka (tako je kupljena tada), mada na vanjskoj jedinici piše da je snaga hlađenja i "grijanja" 2,08 kW,
Prvenstveno služi za hlađenje sprata površine cca 75 m2 i da iskren budem, obzirom da postavljena na poprilično "lošem" mjestu solidno obavljala taj zadatak, do ove godine i ovih temeperatura....

Razmišljam o kupovini invertera koji bi služio prije svega za hlađenja, i možda u prelaznom periodu za dogrijevanje...

Unutrašnja jedinica je postavljena u hodniku ( nekih 12 m2).
Iza unutrašnje jedinice je kuhinja (nekih 17 m2), a desno od unutrašnje jedinice su 2 sobe (od 17 m2 i 25 m2) i do njih posredno dolazi izduv iz unutrašnje jedinice.
Nije moguće unutrašnju jedinicu monitarati tako da direktno duva do ove 2 sobe (od 17 i 25 m2).

Na poslu sam nedavno ugradio Frozzini TAC-12CHD/LFI i prezadovoljan sam s njom (prostor je 25 m2) sa hlađenjem (održava unutrašnju temp od 22 stepena na vanjskoj temperaturi od oko 38-39 stepeni, uz otvoren oberliht, bez bilo kakvih problema, čak uz manju potrošnju struke u odnosu na stari Frozzini ( iz 2004 godine).

Razmišljao sam ili o Frozzini Tac-18HCSD/LF ( 18000 Btu, kapacitet hlađenja 5,1 ( 1,25 – 5,90 ) kW, kapacitet grijanja 5,13 ( 1,25 – 6,08 ) kW, Protok vazduha 820 m³/h, temperaturni opseg u režimu hlađenja 15°C – 53°C, grejač spoljne jedinice, temperaturni opseg u režimu grejanja -20°C – +30°C, vanjska jedinica -navodno- 39 kg) ili možda da ugradim 2 klime Frozzini TAC-12CHD/LFI (jednu hodniku i jednu u većoj sobi od 25 m2 - pa da kroz vrata "pomaže" klimi u hodniku) ..

Budžet bi bio do 800€ za uređaj...

Ako ima ko savjet, bio bih zahvalan.
Hvala.

Zna li neko da objasni zasto se koristi duza cevna instalacija za inverterske klime?

Ne koristi se, koristi se koliko je proizvodjac propisao.

Inverter ne radi na 100% kao on/off klime, pa zavisno od toga koliko fluida mora da obrce i na koji minimalnim protirsima to radi, propisuje se minimalna duzina cevi. Nema svaki proizvodjac istu minimalnu i maksimalnu duzinu cevi.
Mitsubishi nema minimalnu duzinu.

Nazad
Vrh Dno