Šta je novo?

Jeftine klime

Jos jedno poredjenje VOX iva 6 i TCL Tpro

Temperatura na izduvu:
TCL
2024-06-20_13-53-43-404.jpg
Vox
2024-06-20_15-53-54-041.jpg

ono sto vas najvise zanima
Vox je na kraju definitivno tisa po meni, ali TCL kada udje u modulaciju bukvalno ne znas da li radi/

И ја могу да потврдим, а писао сам већ и у другој теми, да се TCL TPRO уопште не чује када уђе у модулацију.

Koja je korektna cena za Vivax klima ACP-12CH35AERI+ i gde da je najdme u beloj boji? Na eponudi trazim ali mi nudi samo neke mene nepoznate portale :)

mozda gresim u pretrazi

Ali zar to nije stariji model (bez +)?

Zavisi mozda od radnje, u BC gde sam uzeo, noviji je model u pitanju. Mozda je samo link na eponudi i naziv pogresan.

Vazi, hvala, provericu. Samo jos da izvagam da li nju ili tcl
:D
obzirom da mi ne treba za grejanje vec da mi bude u spavacoj/radnoj sobi iznad glave

Hisense Expert Smart 12K – INVERTER, sestra ima, hladi joj kompletan sprat uz otvoren prozor. Kod nas u BiH jedna od jeftinijih klima, vrjedi je uzeti u obzir. Tiha gotovo necujna, moja Hi Nano je helikopter za ovo.

Ova klima je Wifi-Ready, gde može da se nađe wifi adapter za ovu klimu?

Imate li neki predlog, hvala unapred. Ja ne mogu nikako pronaci

Poslednja izmena:
Sta podrazumeva tacno entry level

cekamo utiske kako nicemu ne valja jer je to jeftin kinez
Jedino sto mi mozda malo smeta je sto je unjutrasnja jedinica ogromna. Ovo je nesto kao mix 12 i 18btu po dimenzijama. Dal je moralo tako? no idea
Kakva je? Meni treba da stigne 18000btu.
Za hladjenje odlicna i jako tiha. Ima podesavanje rada u 1%, ali mi se cini da je to "varka" i da je segmentirano na po 20%, tj 5 (ili 6) brzina rada. Horizontalno krilce veoma dobro usmerava vazduh. Od mana, nema wifi, mora da se dokupi posebno (25e) i dimenzije kako unutrasnje, tako i spoljne jedinice. Cak je i spoljna mnogo veca od daikina bivseg, tako da sam morao da promenim poziciju i za nju. Daljinac je fin. Lepo reaguje na komande.
Sve u svemu, ne znam jel moze bolje za ove pare, mada meni prevashodno treba za hladjenje, a navodno bi vecina inverterki to odradila manje vise.

Jedino sto mi mozda malo smeta je sto je unjutrasnja jedinica ogromna. Ovo je nesto kao mix 12 i 18btu po dimenzijama. Dal je moralo tako? no idea

Za hladjenje odlicna i jako tiha. Ima podesavanje rada u 1%, ali mi se cini da je to "varka" i da je segmentirano na po 20%, tj 5 (ili 6) brzina rada. Horizontalno krilce veoma dobro usmerava vazduh. Od mana, nema wifi, mora da se dokupi posebno (25e) i dimenzije kako unutrasnje, tako i spoljne jedinice. Cak je i spoljna mnogo veca od daikina bivseg, tako da sam morao da promenim poziciju i za nju. Daljinac je fin. Lepo reaguje na komande.
Sve u svemu, ne znam jel moze bolje za ove pare, mada meni prevashodno treba za hladjenje, a navodno bi vecina inverterki to odradila manje vise.
Hvala za info, ja se iskreno nadam da ce ok da radi i dogrevanje obzirom da prosla midea 12 obicna klima nije mogla na -5 da radi. Kod mene je stan starogradnja sa parnim grejanje novom stolarijom i top izolacijom, pa ce valjda malo bolje da radi posao od stare. Moji se grejali prosle zime u kuci sa AERI+ 12tica zato sam i uzeo AEHI+ da probam.

Poslednja izmena:
Cao ljudi, jel bi mogao neko da mi pomogne koju od ove 2 da uzmem za stan od 50 + kv? ( nemam opciju uzimanja vise klima, samo 1)
Prvenstveno za hladjenje, a retko za grejanje.

opcija 1 : https://www.tehnomedia.rs/grejanje-i-klimatizacija/klima/bergen-comfort-apollo-q-12k.html

opcija 2: https://www.bcgroup-online.com/klima-uredjaji/vivax-acp_12ch35aeri÷-inverter-52649

Hvala unapred :)
Ili cak https://rs.hisense.com/uredjaji/kli...ONDITIONER-CF35YR1FG-HSN/p/000000000020009629
Nemam opciju edit inace bih sve spakovao u 1 reply :(

Uzmi koju hoćeš, niko na forumu nije ima sve tri klime pored sebe pa da zna koju da uzme. Ionako su sve specifikacije budžet uređaja pod znakom pitanja.
Sa aeri+ ima možda najviše ličnih iskustava.

TAC-12CHSD/TPG11I T-PRO
Evo moje iskustvo sa ovom klimom za ovih 10-tak dana koriscenja, mozda nekome znaci zbog kupovine iste. Ovih dana napolju je bilo oko 35-37 klima pocne da radi oko 1000 1100w, za 20min spusti na 850w onda za odprilike sat na 650w i posle negde sat i po do dva na 400w. Ispod 400w u toku dana ne spusta. Uvece oko 22h ,ne znam koja je temperatura napolju, pocne sa 750w i posle sat vremena spusti na 200w najnize sto sam video je 190w, posle sam spavao tako da ne znam da li je isla nize od toga. Hladim jednu sobu od 15 kvadrata u nastavku kuhinja oko 6 kvadrata i soba sa strane oko 12 kvadrata, hodnik i kupatilo ne racunam jer su mi ta vrata pritvorena ili zatvorena. Nova gradnja klasicna izolacija i pvc stolarija, roletne...Temperatura na klimi stavljena na 27 stepeni i sasvim je prijatno. E da klima nije bas naj idealnije postavljena za ovaj prostor nije bas bilo izvodljivo ali nalazi se u uglu ove prve sobe od 15 kvadrata. Ne znam da li su ovo ok vrednosti za inverter ali ova kod mene tako radi

Vredi li da se doda malo vise i uzme:

umesto TCL?

To samo ti mozes da znas.
Ja bih rekao da jer si izrazio zelju za tisom klimom za hladjenje uglavnom.
Imas midea breezeless temu pa iscitaj i vidi da li se tebi isplati razlika u ceni.

Šta ima još od jeftinijih TCL derivata?
Treba mi jeftin model koji ima wi-fi

Pominjao se venting i Tesla, zna li neko da li one koriste TCL aplikaciju ili neku drugu?

Koja je najjeftinija inverter klima sa wi-fi?

Reših malo da testiram Vox IHD12 kako radi na hlađenju. Danas idealan dan za to, 35°C u hladu. Klima ima baš hladan izduv, čini mi se solidno hladniji od druge klime koju imam, Hisense Energy SE HiNano 18K. Baš brzo ohladi sobu od 20m². I zatim postaje nepodnošljivo hladno. Na prvoj brzini ventilator jako duva i bučan je poprilično. Srećom , na aplikaciji postoji još jedna dodatna brzina ventilatora pod nazivom "bez zvuka" (nema je na daljinskom). Kada se ta opcija uključi unutrašnja postaje maltene nečujna, i izduv je blag, taman dovoljan da u sobi održava temperaturu na 24°C. Temperatura sobe idealna, a klima kao da nije ni uključena. Oduševljen sam. Tako radi već 4 sata, potrošnja je krenula od 600w, i posle oko pola sata sišla na 235w i tako je bila zakucana satima. Trenutno je je spoljna spala na 28°C a potrošnja na 225w. Testiram dalje.
Odlican rezultat, znaci da ipak vredi nesto ta klima.
Zivo me interesuje da li bi ikako mogla ta "necujna" opcija da se aktivira sa nekim univerzalnim daljincem ili kombinacijom tastera na vox daljincu.

Nazad
Vrh Dno