Šta je novo?

Jeftine klime

Eh da je tako prosto...

U tom režimu klima može da troši bukvalno kao grejalica, nemoj da brineš o tome

Moze da trosi isto ali ce davati vise toplote, fizika je neumoljiva.

Poenta je što se ostatak stana ne greje. Ako su druge sobe na 6-7 stepeni, zidovi će "jesti" toplotu. To je za grejanje z'drvima. Radiće klima, ali tu će biti subjektivno hladno, pa može termostat da pokaže i 25°C. Dakle prvo izolacija, stolarija, pa ostalo. Ovo je iskreno dobronameran savet

Da li je iko imao iskustvo sa Bergen BER12ACC-K6DNA1F?

Kakva je u odnosu na Aeri plus ili LG S12ET?

Bergen je "domaći" proizvod. Pravi ih Gree za naš Energy Net (akomse ne varam). Dakle to je klasična Gree klima.

Da li je iko imao iskustvo sa Bergen BER12ACC-K6DNA1F?

Kakva je u odnosu na Aeri plus ili LG S12ET?
Trebalo bi da je to prepakovani Gree Muse Evo
Pa ne pravi ga samo Gree, nego i Haier. Skuplje modele radi Haier.
I jeftinije modele radi haier npr apollo/apollo T/apollo Q
A kakav je GREE u odnosu na LG (Recimo s12ET)
Baci pogled i na Hisense Energy Pro X kao i na Gree Amber Pro Comfort

Treba mi klima za hladjenje jedne sobe koja je oko 25m2, imam centralno pa mi ne treba grejanje, mozda prelazni period ali cisto sumnjam.
Naravno ogranicen sam budzetom pa bi za pare koje imam da kupim najbolje. U principu imam dilemu da li da uzmem neki Vox od 35k na primer Vox IFX12-SCCT
ili nesto malo skuplje 45k
Npr ove TCL deluju zanimljivo posto imaju navodno neki breezeless mod koji bi bio veoma koristan da klima ne duva direkt u mene. Pod uslovom da to radi na ovim jeftinim klimama.
recimo ova TCL TAC-12CHSD/TPG11IF /TPro Lite za 43k
Cini mi se da je neko spominjao na temi da je ok za te pare. Mada vidim da ima gomila tih TCL slicne oznake https://www.tehnomedia.rs/grejanje-i-klimatizacija/klima/tcl-tac-12chsd-tph11i.html#data
Postoji i drugi problem. Svi imaju online a kad hoces da kupis nemaju na stanju :)
Ima li nesto bolje za 45k?
Svaki savet je dobro dosao.

Treba mi klima za hladjenje jedne sobe koja je oko 25m2, imam centralno pa mi ne treba grejanje, mozda prelazni period ali cisto sumnjam.
Naravno ogranicen sam budzetom pa bi za pare koje imam da kupim najbolje. U principu imam dilemu da li da uzmem neki Vox od 35k na primer Vox IFX12-SCCT
ili nesto malo skuplje 45k
Npr ove TCL deluju zanimljivo posto imaju navodno neki breezeless mod koji bi bio veoma koristan da klima ne duva direkt u mene. Pod uslovom da to radi na ovim jeftinim klimama.
recimo ova TCL TAC-12CHSD/TPG11IF /TPro Lite za 43k
Cini mi se da je neko spominjao na temi da je ok za te pare. Mada vidim da ima gomila tih TCL slicne oznake https://www.tehnomedia.rs/grejanje-i-klimatizacija/klima/tcl-tac-12chsd-tph11i.html#data
Postoji i drugi problem. Svi imaju online a kad hoces da kupis nemaju na stanju :)
Ima li nesto bolje za 45k?
Svaki savet je dobro dosao.
Licno bih pre uzeo Gree Pular ili Midea breezeless e… uz njih dobijas set za instalaciju 3 metra tako da dodje na isto kad se sabere sa ugradnjom… ipak su gree i midea kvalitetnije i bolje klime…

Pa nije 20k 3m instalacije...Vox se na forumu solidno pokazao, a za hladjenje 25m2 je bacanje para uzimati nesto bolje.

Zato i imam dilemu :) Kapiram da ce mi te jeftine klime zavrsiti posao. Raspored u stanu je takav da mi bulvalno treba za svaku sobu klima. Pošto je dnevna soba u pitanju znacio bi mi taj breezles mod ako ima tih jeftinijih klima sa tom opcijom.
Ove TCL sto sam postavio ne valjaju? Imaju li one breezles mod ili je samo reklama u pitanju?

Breezeless mod ti je više za spavaću sobu. Ne očekuj da ćeš u periodu vrućina ohladiti stan u tom modu. Jedino ako je dnevna soba male zapremine

Standardna visina sobe je. Taj brezless mod mi najvise treba zbog ćerke, da ne duva direkt u nju. U suštini to mi je dodatna opcija. Ako moze da ima super ako nema opet super. U toj sobi mi je temperatura oko 30 kad su napolju najvece vrućine. Ne ocekujem da mi bude 16 stepeni. Mislim da bi bio zadovoljan sa 25 jer bi klima izvukla vlagu.

TCL isto ima takav model, mislim to si vec video i sam

Pa za taj model sam pitao dal je ok. Znam da je to nezahvalno pitanje ali sad su te najjeftinije klime oko 40k...ova tcl ima taj brezless mode pa je to kao prednost? Ili mozda nije.
U principu meni treba klima do 45k...aj preporučite nesto ok za te pare.

Ja sam je kupio prošle godine, a imam i Vox...

Između te dve klime TCL Tpro nežnije i kulturnije radi, mada mi je Vox u manjoj prostoriji.
Obe hlade odlično, moj izbor bi bio TCL

Pricas o ovoj klimi?
TCL TAC-12CHSD/TPG11IF /TPro Lite
Da li radi ta breezles opcija? Ima li to upotrebnu vrednost?

Naravno da radi što ne bi radilo?
to je obično duvanje kroz rupice radi rasipanja vazduha.

Upotreba je da bi nežnije duvali hladan vazduh

Slabo ima jeftinih klima na stanju. Svi imaju a kad pozoves niko nema.
Gledam ove TCL klime. Kakvu su oni zbrku napravili sa oznakama, to je cudo. Prodavac proguta jedno slovo i vec ne znas koju klimu prodaje.
Evo ovaj npr mi iskocio u pretrazi
U naslovu prodaje jednu klimu a opis od druge klime :)
TAC-12CHSD/TPH11IT
TCL TAC-12CHSD/TPG11IF /TPro Lite
Sve u svemu idem do radnje da pogledam TCL TAC-12CHSD/TPH11I posto to izgleda ima da se kupi. Da li je to gore spominjana klima ili ovo neka druga ko to zna :D
Na TCL sajtu postoji samo TCL TAC-12CHSD/TPH11IT a kod nas fali to T :D Dal su zaboravili ili je to totalno druga klima ko zna :D

Poslednja izmena:
Situacija je sledeca
TCL inverter klima TAC-12CHSD/TPH11 za 41k
ili
GREE ECO PLUS PULAR 12K za 44-45k
Sta kazete?

Situacija je sledeca
ili
Sta kazete?

Situacija je sledeca
ili
Sta kazete?
Pozdrav,
trenutno sam u potrazi isto za klimom, ako moze info gde ste nasli za tu cifru Gree ECO plus?
nisam ih nigde nasla ispod 50k
hvala unapred na odgovoru

Ajd da porucim onda kad se vratim sa odmora pa javljam dal i sta ima.

@djalf bio sam otvorio temu da se vise pise o aplikacijama za klime,
posto vox izgleda koristi i tuya i ac freedom aplikaciju ili to smao zavisi od dongla pa bi bilo dobro da napises utiske u ovoj temi:

Situacija je sledeca
ili
Sta kazete?
Mozda bolje ipak gree… mislim da nisko ide na hladjenju a na grejanju ne ide nisko… mislim da se dobije i set za ugradnju uz nju tako da ti ispadne za 6000din manje ugradnja… a gde si uspeo tako jeftino da je nadjes?

Kako mislis da ce da ispadne 6000 manje ugradnja zbog cevi?

Kako mislis da ce da ispadne 6000 manje ugradnja zbog cevi?
Pa serviseri uglavnom naplacuju ugradnju 100e plus instalacija 20e ili 2.000din po metru cevi (za inverter klime uglavnom je obavezno 3 metra=6.000din)…
Kada se uz klimu dobije set za ugradnju onda se ne placa instalacija, dakle placa se samo ugradnja.

Vrh Dno