Šta je novo?

Jeftine klime

Nemam pojma. Nemam sa cim da uporedim a i ne razumem se u klime. Navodno u brosuri minimalna potrosnja je 290w.

Prilozi

• KLIMA TCL TAC_12CHSDTPH11i.pdf
    239.5 KB · Pregleda: 12
Poslednja izmena:
Ko zna koji su to njihovi idealni uslovi zato tim brošurama ne treba nista verovati. Cudno mi da je postigla zadatu temp a da toliko troši na hlađenju...

Radi ta klima kako je opisano, biće da je kod njega još uvek vruće i da prostor nije jednako ohladjen, pa mu daje po gasu...
ja još nisam video klimu koja može manje da hladi od ove.

Mi našu u opšte ne gasimo, može i manje od ovih 170w da troši
Uglavnom držimo na 26 ili 27 u auto modu

Evo posto me dosta vas pitalo kako radi TCL t pro klima i kako pomera krilca

Takodje ste pitali za potrosnju pa sam konacno uzeo da merim potrosnju da vidim kako se ponasa i modulira

nemam onaj merac sa grafikonom vec samo trenutnu i ukupno dnevnu potrosnju.
Kod mene ova klima radi u dosta velikom prostoru za nju 80m2

krene da duva sa nekih 950w, pa postepeno smanjuje 750, 600, i na kraju usporava 300, 200 i mislim da sam najmanje video 175w kada dostigne zadatu temperaturu

Ovo je mereno u auto modu koji inace najvise koristim.
jedina mana je sto nema prikaz sobne temperature u aplikaciji.

U sustini radi kako je opisano.

Pogledajte prilog 445868

Vidim da vas ima ovde sa iskustvom sa klimama pa ako je neko raspolozen za savet. Menjam klimu ova je stara 25godina i brljavi po malo elektronika(housel). Prevashodno je koristim za hladjenje i za dogrevanje dok ne krene grejanje. Planirao sam da kupim Vox ili Mideu. Najvise me izludjuje sto ova moja kad je na grejanju napolju 8stepeni ode u defrost i ostane tamo 10 minuta pa greje 10 pa opet defrost. Jel ima neka klima da ovo ne radi ili da radi kraci vremenski period. Hvala
Koliki ti je prostor? Za nekih 20-25m2 za dogrevanje dok ne puste grejanje mozes kupiti neki jeftin inverter, sve skuplje je cisto bacanje para.

Povrsina je oko 50 kvadrata to su spojene prostorije nemam vrata na njima. Za ostatak koristim norveski radijator. Klima koju gledam je ili Vox IHD ona je oko 37k ili Hisense Nordic tako nesto ona je oko 60k. Ne grejem se na klimu ali hocu da imam nesto normalno za slučaj da dođe do problema u grejanju. Takođe potrošnja struje me ne interesuje

U tom slucaju barem Hisense kako ti je vec preporuceno i nemas brige, zaboravi na Vox.

Povrsina je oko 50 kvadrata to su spojene prostorije nemam vrata na njima. Za ostatak koristim norveski radijator. Klima koju gledam je ili Vox IHD ona je oko 37k ili Hisense Nordic tako nesto ona je oko 60k. Ne grejem se na klimu ali hocu da imam nesto normalno za slučaj da dođe do problema u grejanju. Takođe potrošnja struje me ne interesuje
IHD nema grejač spoljne jedinice. Može da greje, al bolje da ga ima. Hisense ima masivniju spoljašnju.

Doneo sam wifi uticnicu i evo rezultata za
Vox IMA12UVCW.
Dostigla zadatu temperaturu i spustila potrosnju na 230w...
Generalno sam prezadovoljan zasad, vrlo lako i rastereceno hladi prostor.

Prilozi

• Screenshot_20240826_232652_Smart Life.jpg
    Screenshot_20240826_232652_Smart Life.jpg
    43.1 KB · Pregleda: 154
Doneo sam wifi uticnicu i evo rezultata za
Vox IMA12UVCW.
Dostigla zadatu temperaturu i spustila potrosnju na 230w...
Generalno sam prezadovoljan zasad, vrlo lako i rastereceno hladi prostor.
Novi best buy za 300e? Deluje super na papiru… kao da ima tupice na krilcima pa ima breezeless efekat?

Pozdrav porucio sam tcl 12CHSD/XA73IFS
Da li mi neko moze reci iskustva utiske
Planiram da je koristim i za grejanje

Vox IHD12 nema grejač spoljne jedinice ali je deklarisana na -25°C. Ovo verovatno nije realno, a i iskreno se nadam da neću morati u praksi da proveravam kako greje na -25). Ono što znam, kod mene je zimus bez problema grejala na -10°C. I generalno na grejanju radi rasterećeno i vidi se da ima snage, ali zato retko spušta ispod 500w. Na hlađenju spušta do 170w. Evo ako nekog zanima potrošnja od ugradnje (13 dec) na ovamo. U julu nije radila nekih 12 dana kada smo bili na odmoru.

Prilozi

• Screenshot_20240906-201247.png
    Screenshot_20240906-201247.png
    86.1 KB · Pregleda: 96
Vox IHD12 nema grejač spoljne jedinice ali je deklarisana na -25°C. Ovo verovatno nije realno, a i iskreno se nadam da neću morati u praksi da proveravam kako greje na -25). Ono što znam, kod mene je zimus bez problema grejala na -10°C. I generalno na grejanju radi rasterećeno i vidi se da ima snage, ali zato retko spušta ispod 500w. Na hlađenju spušta do 170w. Evo ako nekog zanima potrošnja od ugradnje (13 dec) na ovamo. U julu nije radila nekih 12 dana kada smo bili na odmoru.
Koliki prostor si grejao na -10?
Meni nije uspela da ugreje 28 kvadrata na vise od 20-21 stepen.

Na korak sam od kupovine inverter klime (Midea Extreme) pa me zanima, kad smo vec kod jeftinoce, da li se mogu ocekivati neke akcije i ozbiljniji popusti?
Letnja sezona je prakticno prosla a zima nece skoro... Da li u tom luftu moze nesto da se usteka, sta kazu iskusniji clanovi kako je bilo prethodnih godina?

cim prodje grejna sezona, moze da se ustedi koja hiljada.
Sto bi znacilo 2 opcije:
1. Jaka zima (tesko ali nije nemoguce) od aprila do jula nize cene slabija potraznja
2. Slaba zima - mart jun nize cene, slabija potraznja

Sem akcija nema sezone i van sezone i cene ne uticu na to. Mnogo ljudi je preslo na grejanje klimama u zadnjih par godina pa su serviseri non stop u guzvi, sad ide odrzavanje pred sezonu grejanja.

Na korak sam od kupovine inverter klime (Midea Extreme) pa me zanima, kad smo vec kod jeftinoce, da li se mogu ocekivati neke akcije i ozbiljniji popusti?
Letnja sezona je prakticno prosla a zima nece skoro... Da li u tom luftu moze nesto da se usteka, sta kazu iskusniji clanovi kako je bilo prethodnih godina?
1726059079709.png

Imas na Eponuda pracenje cena zadnjih godinu dana.. pa mozes da vidis kada je najbolja kupovina ali uglavnom je jul bio ok...
1726059278463.png

Ja sam pratio nekoliko klima i jedna od njih je REWI Vivax, preporucio ljudima da uzmu kada je bas bila pala cena.

Nadji 3-4 dobre oko kojih se dvoumis pa prati cene
1726059483127.png
mozes da upalis obavestenja

Poslednja izmena:
Nije to baš merodavno, niti su cene uvek od artikala na stanju.

A kad nema na stanju uvek bude jeftino zbog indeziranja sajta

Bilo bi super da se otvori posebna tema samo za dojave kad je klima na akciji. Ne samo za "jeftine" klime

Za sad ovako:
vivax aeri 12 na hladjenju skroz ok (taj model za sad ostaje kao tier 1),
vivax aehi 18 na hladjenju tek nesto jaca od aeri 12, sto se vidi i po specifikaciji: seer kod aeri poprilicno veci.
Za grejanje tek nakon zime javljam.

Za nove lokale umesto vivax aehi 18 uzete za probu vox ima 24 - po specifikaciji kao bolje, ali videcemo sta zima kaze (na sajtu vox stoji grejanje do -35, kod nekih prodavaca stoji scop 4.6-4.7 i seer 8.7, ali vox i istinitost podataka ne mogu u istu recenicu).

Neko ovde koristi vox ima 12, pa mozda podeli iskustvo kako je izgurala vrucine.

Jedan off sto se vox, brenda tiče, Mene vise u životu vox nece videti, kupili seckalicu za povrće prokliza plastični deo sto okreće nož, daju drugu, isto prokliza nakon nekog vremena na kraju mi vrate pare. Mašina za sudove, majstor dolazio 5 puta, jednom menjana posuda za so, radila god dana sad opet isto cekam da stignu delovi pa da majstor zameni

Cim zameni udaja, sreca pa je još pod garancijom. Vox klimu necu uzeti ni za dzabe koliko god je dobra, hvala lepo sto se mene tice.

Ja probah za grejanje ovih par dana Vivax Aehi 12-icu. Očekivao sam da greje dnevnu i trpezariju što je nekih 35 kvadrata i možda malo predsoblje pošto je usmerena ka vratima od njega.
Međutim uspešno greje i predsoblje i jednu sobu, čak je i previše za taj prostor jer zna da se gasi s vremena na vreme.
Temperaturu drži dobro kad je uključim i ostavim, e kad krenem da pojačavam i snižavam temperaturu tad zna da se malo pogubi i da maši zadatu temperaturu, međutim ne nešto preterano.
Nisam još uvek stavio smart utičnicu da ispratim potrošnju.
Sve u svemu za 45 hiljada koliko sam je platio radi korektno.

Greje sad kad je nocna 8 stepeni minimalno, pravi test ce biti tek za koji mesec.

I kad dnevna bude -5 a noc ispod -10.

12-ke vivax sto aeri, sto aehi - ce grejati i na -10 sigurno. Pasce poprilicno efikasnost, bice defrosti, ali ce grejati i cak bez problema paliti se na hladno i na -25, kao po specifikaciji, jer imaju grejac i tacne, i kompresora. To je da kazemo top budzet klima. Bas 12-ka. I 9-ka kod aeri takodje treba isto da se ponasa, imaju istu vanjsku i unutrasnju jedinice, verovatno samo elektronikom 9-ka limitirana.
Dok 18 aeri je za izbegavanje, a 18 aehi vec nije toliko efikasna kao 12, ali zavrsava posao. Midea izgleda samo 12-ke ume dobro da napravi.

Za vox videcemo, 5 komada uzeto, ne verujem da ce 24-ka aux ispasti na kraju slabija od 18 midea. Bila specifikacija kao kod global sajta https://auxcool.com/products/room-air-conditioners/c-smart/ ili kao kod Bugara https://www.auxbg.com/en/inverter-air-conditioner-aux-c-asw-h24-g3-a4-cbr3-di-b9-black - to je svakako jedan pristojan model (24-ka nije za kucnu upotrebu, da se neko ne prevari).

Jedan off sto se vox, brenda tiče, Mene vise u životu vox nece videti, kupili seckalicu za povrće prokliza plastični deo sto okreće nož, daju drugu, isto prokliza nakon nekog vremena na kraju mi vrate pare. Mašina za sudove, majstor dolazio 5 puta, jednom menjana posuda za so, radila god dana sad opet isto cekam da stignu delovi pa da majstor zameni

Cim zameni udaja, sreca pa je još pod garancijom. Vox klimu necu uzeti ni za dzabe koliko god je dobra, hvala lepo sto se mene tice.
Mesas babe i zabe, i Samsung ima odlicne televizore a klime su im krs.
Za VOX klime pravi AUX koji su ok brend.
Ko zna ko im pravi ostalo.

Nazad
Vrh Dno