Šta je novo?

Jeftine klime

Pozdrav,
trenutno sam u potrazi isto za klimom, ako moze info gde ste nasli za tu cifru Gree ECO plus?
nisam ih nigde nasla ispod 50k
hvala unapred na odgovoru
To je cena za mene. Bez neke marze sta ti ja znam.

Zbog ove teme sam se i registrovao na forum, pa mozda post bude od neke pomoci nekom :)
Potrebna klima primarno za hladjenje oko 35m2 novobeogradski soliter u pitanju (kuhinja-trpezarija-dnevna soba, povezane otvorom od 2m). Trenutno je u sobi stari LG neki od Jetcool modela, koji em ne radi dobro (gasi se kompresor), em nesto slabo pokriva prostor.
Trazio sam budget klimu sa najjacim protokom vazduha u nadi da ce moci da spusti temperaturu sa sadasnjih 28-29 na 25-26 stepeni.
Uzet Vox IMA12UVCW, nisam ih vidjao ovde po forumu. Trenutno je na akciji u Emmezeti za 37k dinara, sto mi se cini kao jako dobra cena. Za razliku od LG koji je imao 520m3, ova je po spescifikaciji 650m3 sto nisam video na nekoj 12-ci, pogovoto tog cenovnog ranga. Ima i wifi i filter za ovo-ono...
Montaza zakazana za subotu, javljam utiske

Mali je to prostor za 650m3/h, nece ti biti potrebno toliko duvanje :)
Ako ces da je koristis kao on/off, pa da radi kratko i da je gasis, onda je ok da sto brze rashladi, ali ce generalno to hladiti na petini snage i na fan1 ili mozda fan2 brzini.

Svakako deluje kao super kupovina za te novce.

Zbog ove teme sam se i registrovao na forum, pa mozda post bude od neke pomoci nekom :)
Potrebna klima primarno za hladjenje oko 35m2 novobeogradski soliter u pitanju (kuhinja-trpezarija-dnevna soba, povezane otvorom od 2m). Trenutno je u sobi stari LG neki od Jetcool modela, koji em ne radi dobro (gasi se kompresor), em nesto slabo pokriva prostor.
Trazio sam budget klimu sa najjacim protokom vazduha u nadi da ce moci da spusti temperaturu sa sadasnjih 28-29 na 25-26 stepeni.
Uzet Vox IMA12UVCW, nisam ih vidjao ovde po forumu. Trenutno je na akciji u Emmezeti za 37k dinara, sto mi se cini kao jako dobra cena. Za razliku od LG koji je imao 520m3, ova je po spescifikaciji 650m3 sto nisam video na nekoj 12-ci, pogovoto tog cenovnog ranga. Ima i wifi i filter za ovo-ono...
Montaza zakazana za subotu, javljam utiske

Jedva čekam prve utiske nadam se da će biti pozitivni,cena je top i spec. su top.

Namontirana klima danas.

Serviseri koji su jedni od zastupnika za Vox kazu da je ova serija trenutno jedna od najboljih (na nosacu unutrasnje jedinice dolazi i mala libela, a to retko koji "budget" model ima, kao i kvalitet komponenti a i izrade)...
@Xepoj87 Ne hladi bas na "trecini snage", evo je radi celo popodne na max, spustila je temperaturu sa 30.5 na 26.9 u najdaljem delu sobe, ali definitivno mnogo jace izduvava u "turbo" modu nego LG.
Spoljna jedinica u odnosu na stari LG je necujna, unutrasnja je tu negde.
Wifi integracija savrsena, trebalo mi je 5 minuta da sve uvezem i sad dozvoljava i kontrolu temperature na 0.5 stepeni, mada ima i na daljinskom da se to omoguci.
E da, wireless mora na 2.4 GHz...
Zasad vrlo dobri utisci, za ovih 35m2 ce biti..pa adekvatna...

Pa to, celo.popodne...videces drugi dan kada se prostor uveliko rashladi, krece da ti radi na 150-200W snage i trosi kao 2 sijalice :)
I jedno je duvanje, drugo snaga rada, to sto ti je izduv na max, ne znaci da inverter pumpa na max :)

Pa to, celo.popodne...videces drugi dan kada se prostor uveliko rashladi, krece da ti radi na 150-200W snage i trosi kao 2 sijalice :)
I jedno je duvanje, drugo snaga rada, to sto ti je izduv na max, ne znaci da inverter pumpa na max :)
I temperatura na 16 😁
Videcemo sutra sta ce da kaze. Napolju sad nije pakleno kako je bilo prethodnih dana, zasad se dobro drzi

I temperatura na 16 😁
Videcemo sutra sta ce da kaze. Napolju sad nije pakleno kako je bilo prethodnih dana, zasad se dobro drzi
Hvala na info o klimi,vox je i ranije imao jevtine a pouzdane klime tipa iva itd. Koliki prostor hladite , postiže li zadatu temperaturu i naravno ako imate merač potrošnje koliko troši ?

Da li normalno da se haier AS35RBAHRA-PL inverter pali i gasi kada postigne temperaturu. Valjda bi inverter trebao konstntno da radi?

Ako ne moze nize da spusti modulaciju odnosno ne moze slabije da hladi/greje od onoga sto je potrebno da odrzava temperaturu onda ce se ugasiti kako ne bi pregrejao/previse ohladio prostoriju.
Tako da, normalno je a verovatno znaci da ti je klima prejaka za prostoriju u kojoj je.

Jedva čekam prve utiske nadam se da će biti pozitivni,cena je top i spec. su top.
Jel zna neko kakva je ova u odnosu na IHD12? Cena joj je nenormalno skocila pa joj trazim alternativu za oko 35k, prvenstveno za grejanje zimi.

Ako ne moze nize da spusti modulaciju odnosno ne moze slabije da hladi/greje od onoga sto je potrebno da odrzava temperaturu onda ce se ugasiti kako ne bi pregrejao/previse ohladio prostoriju.
Tako da, normalno je a verovatno znaci da ti je klima prejaka za prostoriju u kojoj je.
U kom smislu da se gasi? Unutrašnja jedinica da se gasi skroz?

Iskljuci kompresor i samo radi ventilator. Neke klime potpuno iskljuce i ventilator.

I meni se to dešava s vremena na vreme. Nisam bio siguran da li će mi biti dovoljna Vivax AEHI 12-ica za nekih 40 kvadrata. Međutim ona hladi i predsoblje i dopire do još jedne sobe i tu pristojno ohladi.
Uhvatim je nekad da isključi kompresor.

Da verovatno da je jaka za prostoriju, majstor mi je rekao da uzmem 12 a ne 9 zasto to on zna. Skroz se ugasi unuttasnja jedinica ,kada se podigne temperatura upali se uz brujanje i opet spusti temperaturu bukvalno kao standardna klima. Resio sam problem stavim na auto mod i radi konstantno lepo odrzava temperaturu

IHD ne bih koristio za grejanje, eventualno neke manje prostorije.
Ja sam uzeo jednu za dogrevanje i sama ne moze da ugreje sobu od 20 kvadrata ispod 5 stepeni spoljne.

IHD ne bih koristio za grejanje, eventualno neke manje prostorije.
Ja sam uzeo jednu za dogrevanje i sama ne moze da ugreje sobu od 20 kvadrata ispod 5 stepeni spoljne.
IHD? To bi trebalo da zagreje bez problema. Izolacija, stolarija? Trebalo bi da je jača od Vivax AERI, sem što joj fali grejač tacne

Izolacija nije najbolja.
Nije problem snaga nego je problem sto ide u defrost jako cesto i bude dugo u defrost modu.

Pozdrav svima :) Treba mi pomoć oko odabira Midea klime. Potrebna je za hlađenje i grejanje (u pred sezoni) stana od 30m2. U pitanju su modeli:

MIDEA Inverter MA3-12HRDN8-QRD0GW i MIDEA Inverter MSAFBU-12HRDNX-QR​

Koju od ove dve uzeti? Meni kao laiku su iste po specifikacijama, koliko sam videla jedna je iz serije Prime 2 a druga Forest. Ako neko ima iskustva, predloge bila bih zahvalna da podeli :)

Hvala na info o klimi,vox je i ranije imao jevtine a pouzdane klime tipa iva itd. Koliki prostor hladite , postiže li zadatu temperaturu i naravno ako imate merač potrošnje koliko troši ?
Hladi ukupno oko 35m2, dnevna soba 25m2, kuhinja spojena sa dnevnom i hodnik.
Danas je vec sasvim ok, temperatura na 26, sve na automatici, lagano odrzava temperaturu.
Prvi dan je bio bas pakao, nikako nije mogla da spusti temperaturu, valjda se sad sve rashladilo, a i napolju nije vise 40 stepeni.
Merac potrosnje nemam kod mene, imam wifi uticnicu, donecu iz lokala i mene zanima koliko trosi na odrzavanju. Javljam

@Rax032

prvi dan je bila na max skoro ceo dan dok nije ohladila prostor

Trenutno se igram malo sa klimom TCL TAC-12CHSD/TPH11i
Najniza potrosnja oko 500 W. U sobi je 26C a zadata temperatura je 26C.
Koliko sam video kad stavim na 22C i ventilator na jacini 5 ( posle toga ima samo jos neki turbo) trosi oko 1400 W.
Zadata temperatura 16 C, ukljucen turbo mod potrosnja do 1400 W.
Zadata temperatura 24C ventilator stavljen na najtise potrosnja oko 820 W

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    158.6 KB · Pregleda: 34
  • 2.jpg
    2.jpg
    56.3 KB · Pregleda: 35
  • 3.jpg
    3.jpg
    57.4 KB · Pregleda: 35
Vidim da vas ima ovde sa iskustvom sa klimama pa ako je neko raspolozen za savet. Menjam klimu ova je stara 25godina i brljavi po malo elektronika(housel). Prevashodno je koristim za hladjenje i za dogrevanje dok ne krene grejanje. Planirao sam da kupim Vox ili Mideu. Najvise me izludjuje sto ova moja kad je na grejanju napolju 8stepeni ode u defrost i ostane tamo 10 minuta pa greje 10 pa opet defrost. Jel ima neka klima da ovo ne radi ili da radi kraci vremenski period. Hvala

Uzmes neku sa vecom, tezom spoljasnjom jedinicom i sa grejacem tacne.
Recimo u tom nekom nizem cenovnom rangu mozes uzeti Hisense energy pro plus/Energy X/Nordic.
Sve su iste klime i sve rade bas dobro grejanje, ja nisam imao problema da grejem koliko god stepeni bilo napolju a bilo je i -10+.
Imaju grejace i spoljasnje jedinice imaju 35kg sto je teze nego neke 18ke.

@virke
Da nije to malo mnogo potrosnja na modulaciji 500w? Ona fakticki samo odrzava temp prostora

Nazad
Vrh Dno