Šta je novo?

Aplikacije za klime

bakara

Uticajan
Učlanjen(a)
22.01.2005
Poena
1,555
Nema teme o aplikacijama za klime, pa da otvorim'

Za pocetak me zanima:
-Vox i aux koriste freedom
-TCL koristi TCL home
-Midea smart home

koju aplikaciju koriste?

-Vivax klime
-Tesla klime
-Venting
-Max
-Gree
-Hisense
-Haier
-Bosch

Nastavite niz...

Nema teme o aplikacijama za klime, pa da otvorim'

Za pocetak me zanima:
-Vox i aux koriste freedom
-TCL koristi TCL home
-Midea smart home

koju aplikaciju koriste?

-Vivax klime
-Tesla klime
-Venting
-Max
-Gree
-Hisense
-Haier
-Bosch

Nastavite niz...
Moja klima nema tu funkciju, ali smo skoro isprobali kod mog kuma Bosch inveter sa aplikacijim, zove se HomeCome Easy.
Meni lično te aplikacije ne predstavljaju neki benefit, ali vidim da ljudi sve više forsiraju tu priču...

Vivax ide na Midea Smart home, bar znam za modele koji su midea kopije tj AERI klime i toplotna pumpe
Jedini benefit za sada kod klima je kada se vracam sa puta da je upalim pre dolaska kuci.

5-6x godišnje iskoristim

Neki Vivaxi idu na nethome plus by Midea

Haier koristi hOn aplikaciju koja integriše rad svih njihovih uređaja (slično kao što radi Xiaomi)

LG koristi thinq (ista stvar kao i Haier)

Jedini benefit za sada kod klima je kada se vracam sa puta da je upalim pre dolaska kuci.
Ja koristim...ali mi je najzgodnija aplikacija za TCL jer ona ima podrsku za alexu i google, pa onda zapravo ne koristim aplikaciju nego samo izgovoris komandu zavaljen iz kreveta 😂

Mislio sam da to sve aplikacije imaju i da se to podrazumeva, ali izgleda da nemaju.

AC freedom bi takodje trebao da ima podrsku za to, ali mislim da ne funkcionise.

Za za gree lomo i bergen 12 koristim gree+ od samog početka. Zgodno je kad si na putu i kad zagubiš daljinski... Ili se deca njime igraju magičnih trikova.

Za Gree koristim GREE+

Haier Android - HaierSmartAir2 iOS - HaierSmartAir2

Odlicno radi na na oba OS, koristim bukvalno svaki dan tokom letnje sezone. Jedina mana je sto se jednom mesecno izloguje.

Baš pravilno na mesec dana ili otprilike?

Do pre nekoliko meseci mi se dešavalo da me aplikacija izloguje, ali kada se ulogujem, sve klime su tu.

Na dve lokacije imam po 2 klime i na jednoj lokaciji mi se ranije dešavalo da se jedna klima odjavi tj prikaže je kao. Offline, ali je prestalo.
Na drugoj lokaciji se i dalje dešava i to nekad jedna, nekad druga. Pomaže čupanje iz struje.

Na prvoj lokaciji nemam vidljiv utikač, pa sam radio novo dodavanje.

I smara me što klima mora da bude prijavljena kroz neko mesto, a nema Srbije.

Evo upravo sam pokrenuo aplikaciju, sigurno je mesec dana nisam uključivao, i bio sam izlogovan. Kada sam se logovao, sve 4 klime su online.

Stvarno nisam vodio racuna (danas mi se izlogovala, bas cu da proverim sledeci meses), ali mi se cini da je bas 31 dan. Neko je pitao na google play store, i odgovorili su im u smislu da je to "security feature" lol
I meni se samo izloguje, ali klima je uvek tu, nek se desi da je offline ali refresh dugme je vrati odmah u online.

Kod mene na Android ponudi listu srpskih gradova, dok na iOS mi nudi UK gradove, region mi je Srbija ali mi je jezik English UK.

Prilozi

• Screenshot_2023-10-14-18-57-35-23_0980b99b9f9b2a84c401ea40013e64c4.jpg
    Screenshot_2023-10-14-18-57-35-23_0980b99b9f9b2a84c401ea40013e64c4.jpg
    38.1 KB · Pregleda: 48
Ovako imam sledeci problem, postavlejna nova klima marke Venting, aplikacija koja pise u uputstvu je Smartlife-SmartHome, povezana je sa klimom tj umrezena, ali na samoj aplikaciji ne mozete nista da uradite sem da je upalite ili ugasite, nema modovi grejanje-hladjenje, fan, citanje temp, krilca dakle nista. Zna li neko sta tu moze biti problem i da li postoji mozda neka univerzalna aplikacija koja bi koliko toliko radila ok sa tom markom klime.

Ovako imam sledeci problem, postavlejna nova klima marke Venting, aplikacija koja pise u uputstvu je Smartlife-SmartHome, povezana je sa klimom tj umrezena, ali na samoj aplikaciji ne mozete nista da uradite sem da je upalite ili ugasite, nema modovi grejanje-hladjenje, fan, citanje temp, krilca dakle nista. Zna li neko sta tu moze biti problem i da li postoji mozda neka univerzalna aplikacija koja bi koliko toliko radila ok sa tom markom klime.
Ja imam istu klimu i istu aplikaciju. Negde gresis ili sta vec. Na aplikaciji ima vise opcija nego na daljinskom

Prilozi

• IMG_1319.png
    IMG_1319.png
    85.3 KB · Pregleda: 40
  • IMG_1318.jpeg
    IMG_1318.jpeg
    43.6 KB · Pregleda: 42
Kad udjes u svaku aplikaciju nudi samo paljenje, gasenje ali kad kliknes na ime klime ona udje u sledeći meni gde imas sve opcije, cak i vise nego na daljinskom.

Uspeo sam da resim kada sam otisao na lice mesta, naime desava se da kada ste povezani na wifi posto je u kuci supernova, radi samo paljenje gasenje one dalje opcije ne otvara kad se klikne, posle sam probao da prebacim tel na mob podatke, i gle cuda sve
radi savrseno, znaci problem je neki do supernova modema.

Da li neko zna gde moze da se kupi usb wifi modul za bergen klimu?

Moja midea mission iz 2017te godine odjednom pocela da pokazuje potrosnju u aplikaciji cak ima da izracuna u dinarima koliko je potrsosila

Screenshot_2024-09-27-13-46-03-40_ffcbf0a849eb2d1a437fc62150eff770.jpgScreenshot_2024-10-02-17-07-02-76_ffcbf0a849eb2d1a437fc62150eff770.jpg

Nazad
Vrh Dno