Šta je novo?

Jedna blaga najava....

• Začetnik teme Kokos
  • Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kokos je napisao(la):
Ja ne zivim u nemackoj da bi te uputio na prodamnicu gde se to prodaje.
ovaj sajt vrsi shiiping i u nemackoj pa ne vidim razloga nesto puno traziti po radnjama pogotovo zato sto hoces da kupujesh komponente sistema.
Evo ti i atach da lepo vidis da se tamo isporucuje.

Nisi me izgleda skapirao :p
Ja sasvim dobro znam gdje mogu nabaviti Mach2 GT ovdje u njemackoj gore sam naveo link.

Nego se radi o tome sto si ti izjavio gore da ti je donesen Mach2 GT iz njemacke i da se moze pojedinacno komponente kupiti pa sam pitao samo gdje ni manje ni vise.

delimir je napisao(la):
AMD nije samo jeftiniji, nego sveukupno gledano bolji procesor i tehnoloski superiorniji. To je sustina price AMD64 vs P4.

Ako je u vreme K7 prednost AMD-a bila cena, sada nije samo cena, vec su AMD procesori u skoro svakom pogledu bolji izbor od Intel-ovih. To je i logicno, jer Intel potencira vise godina staru arhitekturu, za razliku od novije AMD K8 arhitekture sa integrisanim memorijskim kontrolerima.

Cak je i AMD Dual Core tehnoloski bolje resen procesor u odnosu na Smithfield. Komunikacija izmedju jezgara se kod Smithfileda odvija eksterno sto je debilizam svoje vrste, za razliku od X2 kod koga jezgra komuniciraju interno.

Lepo je sve to, ali niko vise ne uzima ozbiljno P4 kada su gaming i performance sistemi u pitanju.
Apsolutno se ne slazem sa tobom ( jedan od razloga je tvoja naklonost amd-od od kad znam za bench preterana) u vezi cele teze ali cu na ovome i stati jel je topic o o/c i mojim najavama :)
@Nidza Ne ispalti se mach2 .....samo je hobi u pitanju. Racunar radi pouzdano dok radi ali garantovano je radni vek ploce kraci i eventualni propusti prilikom montaze kucista su katastrofalni. Sa mog aspekta nikad vise ne bi kupio tako nesto ali kad je vec tu tu je sad samo treba da menjam adaptere. Jedna od najvecih mana je kad ustanes ujutru upalis racunar i cekas 5 minuta da startuje.
@monteboy Da iz nemacke je doneseno sg mi je nabavio a gde nisam ga nikad pitao :) Skapirali smo se napakon:)

Poslednja izmena:
delimir je napisao(la):
AMD nije samo jeftiniji, nego sveukupno gledano bolji procesor i tehnoloski superiorniji. To je sustina price AMD64 vs P4.

Ako je u vreme K7 prednost AMD-a bila cena, sada nije samo cena, vec su AMD procesori u skoro svakom pogledu bolji izbor od Intel-ovih. To je i logicno, jer Intel potencira vise godina staru arhitekturu, za razliku od novije AMD K8 arhitekture sa integrisanim memorijskim kontrolerima.

Cak je i AMD Dual Core tehnoloski bolje resen procesor u odnosu na Smithfield. Komunikacija izmedju jezgara se kod Smithfileda odvija eksterno sto je debilizam svoje vrste, za razliku od X2 kod koga jezgra komuniciraju interno.

Lepo je sve to, ali niko vise ne uzima ozbiljno P4 kada su gaming i performance sistemi u pitanju.

Ne bih se slozio da kod Prescott jezgra sa "30 i kusur" stepenim pajpom povecani L2 nema nikakvog efekta, dobici su opipljivi i nisu bas za bacanje kao u slucaju K8-ice...Jer da nije tako koje su onda po pitanju performansi poboljsanja Prescott 2M jezgra u odnosu na bare Prescott? EM64T, SpeedStep? :)
Svaka ti je na mestu i apsolutno si u pravu i cik neka neko iznese bilo koju argumentovanu tvrdnju kojom moze da pobije tvoj stav ;)
BTW
Samo je Opti svojevremeno najavljivao mambo-dzambo o/c, a svi znamo sta se na kraju desilo :d
Kokose bolje bi ti bilo da sto pre obelodanis svoje domete! ;)
A na ova 4.4 GHz na vazduhu ne mogu, a da ne gledam sa blagom nevericom...

kokos koji je P4 u pitanu 660 ili 630 ? :D

za 660 je tipicni TDP 130W sto bi znacilo da kad ga budes kloknuo i podigao napon da ces se pribliziti 200W.

Poslednja izmena:
Nedjo je napisao(la):
Samo je Opti svojevremeno najavljivao mambo-dzambo o/c, a svi znamo sta se na kraju desilo :d
Pa i ja sam jednom najavio nesto slicno pa mi neki nisu verovali i smejali se. A onda sam dosao do dobrog primerka Northwood-a i eto... :) Nista necu da najavljujem vise, videcemo sta ce uciniti voda relativno uskoro. Rekli mi neki na stranim forumima da se u proseku sa vodom dobije oko 100-200MHz vise nego na vazduh. Deluje bedno, al nema veze... :( Da li je mislio konkretno na moj primerak (3.0C) ili generalno za Intelove procesore, ne znam. Kazite ako mi je pogresno rekao.

Nedjo jako ne primereno sa tvoje strane sto si iskazao sumnju iz razloga sto nisam poznat na ovom forumu kao neka langara.Drugo naravno da se slazes sa slazes sa delimirom i ja ne osporavam tvoje misljenje ali da si zaludjen i da u moru informacija vidis samo amd stoji kao sto si nekad video nvidiu.

Evo validacije ostalo kad stigne drugi ram i adapter.
http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=26115
Naravno ovo je na vazduhu.

Poslednja izmena:
Svaka cast Kokos-e za ovaj rezultat na vazduhu. Nadam se da ces stici do 5ghz kada budes montirao Mach. Poz.

Jedan primjer :
superpi 1M , sistem je P4 650 na 4437 MHz hladjen vodom (OCZ Ram Moduli) rezultat 29,203s

Znaci skoro dvije sekunde vise od aktuelnog top sistema koji drzi CYK

Po iskustvu se mora reci da je SuperPI'u potrebno 100 MHz vise za jedan sekund uz predpostavku da (memorija radi sinhrono)

Sto bi znacilo da bi Kokos'u sa aktuelnim RAM modulima trebalo od prilike oko 4700 Mhz da bi postigao CYK'ovo vrijeme.

Znam iz pouzdanih izvora da CYK nabavlja uskoro neke bulja G-Skill FF module i cuo sam neko bulja vodeno ;) predpostavljam da ce se popraviti bar za sekund u superpi
sto bi znacilo da ce Kokos'u trebati minimum 4800 Mhz za neki top rezultat.

Ovo su sve samo spekulacije ne odgovaram uopste ako prognoze ne budu tacne :)

Poslednja izmena:
Kokos je napisao(la):
Nedjo jako ne primereno sa tvoje strane sto si iskazao sumnju iz razloga sto nisam poznat na ovom forumu kao neka langara.Drugo naravno da se slazes sa slazes sa delimirom i ja ne osporavam tvoje misljenje ali da si zaludjen i da u moru informacija vidis samo amd stoji kao sto si nekad video nvidiu.

Evo validacije ostalo kad stigne drugi ram i adapter.
http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=26115
Naravno ovo je na vazduhu.
SVaka cast na skoru!
Za bitne delove sam ti odgovorio u PM-u. Ovde samo u vezi "Drugo naravno da se slazes sa slazes sa delimirom i ja ne osporavam tvoje misljenje ali da si zaludjen i da u moru informacija vidis samo amd stoji kao sto si nekad video nvidiu."
Nisam u opste zaludjen bilo kojim brendom, te stoga tvoja insinuacija nije na mestu i krajnje je netacna. Da, raspolazem sa gomilom informacija i da vecina ih je u korist AMD-a, ali to nema nikakve veze sa mnom vec iskljucivo sa realnim stanjem stvari.
Prema tome, nastavi ti lepo dalje da overklokujes i u tome imas svu moju podrsku (ona ASUS 955X ploca jos uvek cami u redakciji, pa ako si se odlucio... a nije problem da se nabavi jeftina i dobra DDR2-800 memara), a sto se tice analiziranja mog znanja i stava prema proizvodjacima procesora... pa, nema razloga da se ti zamaras i bavis analaziranjem istog! Zar ne?

Nedjo je napisao(la):
WOW!

UNREALNO!

Sta kaze SmartDoctor? Koja je temperatura pri toj freq? Koju mu voltazu dajes za 4.5?
Joj Vruce 75c u leru nesmem dalje na vazduhu izgoricu cpu a napon je 1.7 :-devil-:

Kokos je napisao(la):
Joj Vruce 75c u leru nesmem dalje na vazduhu izgoricu cpu a napon je 1.7 :-devil-:
1.7V za Prescott :zgran: :zgran: :zgran: :mad: :mad: :mad:
Svaka cast na 4.5G hope to see >5G soon.
Jel to HyperX?

zokis je napisao(la):
Kakav je ovo RAT intel-ovaca i amd-ovaca???
Obe firme treba hvaliti za svakodnevne napredke! Ja sam vlasnik amd-a ali nikada nisam rekao ni jednu losu rec za vlasnike intela niti za intela kao firmu.

PREMA PROTIVNIKU UVEK TREBA IMATI RESPEKT!!!
Vidi se da si nov ovde.Preturi po arhivi foruma pa ce ti sve postati jasno :d

monteboy je napisao(la):
Jedan primjer :
superpi 1M , sistem je P4 650 na 4437 MHz hladjen vodom (OCZ Ram Moduli) rezultat 29,203s

Znaci skoro dvije sekunde vise od aktuelnog top sistema koji drzi CYK

Po iskustvu se mora reci da je SuperPI'u potrebno 100 MHz vise za jedan sekund uz predpostavku da (memorija radi sinhrono)

Sto bi znacilo da bi Kokos'u sa aktuelnim RAM modulima trebalo od prilike oko 4700 Mhz da bi postigao CYK'ovo vrijeme.

Definitivno mu treba mnogo bolja memorija, a CPU bi morao da dogura do 5GHz, ako ne i vishe.. Sa druge strane, sad vidim kakve rezultati japanci izvlache sa 3.2 GHz FX57 , bice chupavo :d.

U svakom sluchaju, malo INTEL vs AMD akcije na uchmaloj OC sceni nikad nije na odmet ;).

Jel vi znate, kad smo vec kod super Pi testa da P4 i A64 dere zajedno Dothan malo overklokovan :d

Paradigma je napisao(la):
Jel vi znate, kad smo vec kod super Pi testa da P4 i A64 dere zajedno Dothan malo overklokovan :d

Eno na VR-Zone-u..sa ASUS plochama sa CT-479 adapterom i novijim BIOS-ima ..narokaju ga na skoro 3GHz(a mozda i preko) i odvale u Super Pi-u ispod 20s.. :D

Pazi ja bih to mogao...sa mojom plochom al' skupa zezancija. Adapter oko 50€ i neki Dothan 1,8GHz Boga pitaj koliko..€. Postoje bios-i koji otkljuchavaju mnozilac.

Dothan 1.6 kosta oko 250€ sto i nije puno za oc sport. :)

Jedna blaga najava na ovoj adresi...

http://www.amdzone.com/modules.php?...=article&sid=3238&mode=thread&order=0&thold=0

zao mi je sto nemamo jednog AMD Kokosa ovde, koji bi imao volje i sredstava da sklopi ovako nešto, pa da se takmičimo. Mislim, ljudi, suprotstavljati se Koletu sa socijalnim Venice 3000-kama i Uroš-sklepanim vodenim hlađenjima (at best) nije ni izbliza dovoljno.

pazite da ne pređete u offtopic ili prepucavanja na ličnim osnovama, tred je ovako jako zanimljiv...

byMaX je napisao(la):
p.s.

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=58642

evo i 4 GHz - a to tuche P4 na 5.5 GHz, a ne na 4.5 ;)

(mislim, ne flejmujem, stvarno tako mislim)
Ja mislim, ti mislis, mi mislimo :D :d
Nije to poenta Maxe. Fora je bas u maksimalnom izvlacenju "socijale"!
Oni su tamo cepali unlocked FX-a, a ovde je rec o lokovanom P4.
No, mislim da ce Floki imati zestoku konkurenciju od strane CYK-a i San Diega, samo da mu stigne vodeno 'ladjenje! Bice ovo odlican overklokerski obracun!
Ocekujem da obojica izadju sa kompletnom paletom rezultata: 2001SE, 03, 05, PCMark04, Sandra2K5 SR2, SuperPi, DOOM3 Low!

Lik sa P4 3,73EE sa kompresorskim ladjenjem na frikvenciji od 5419 MHz i DDR2 800 memoriji (4 4 4 12) je imao 24,313s u SuperPI sto bi znacilo kad se uporedi sa 1000 MHz manje taktovanom P4 650 koji sam nekoliko postova ranije naveo

dolazimo do sledeceg odnosa : 24,313s P4 3,7 EE 5419MHz / 29,203 s P4 650 4437MHz

razlika u vremenu bi bila 4,89 sekundi
razlika u MHZ bi bila 982 MHz

982 MHz / 4,89s = 200,82 MHz/s

Sve ide na to dace biti izuzetno interesantan dvoboj ;) a moj favorit a kako bi i drukse bilo je CYK.

To bi inache bilo veliko ponizenje za Intel ukoliko vodeno hladjeni San Diego dere na mrtvo zaledjenu P4tvorku.

Poslednja izmena:
Slazem se nedjo ja sam sportski tip i volim konkurenciju, ma da imam malo tehnickih problema nemogu da docekam taj adapter a bez toga sam mrtav.
Naime morao sam ga naruciti kod brata u Nemackoj (jos nije stiglo) a on dolazi za dve nedelje.Nemam vodeni blok a mrzi me da se cimam sad oko toga.
A naravno da cu izbaciti celu paletu testova. Kad sam kupovao mach dva imao sam dva cpu-a Fx-51 i intel pa zbog toga imam adapter za a64 ( eto i ja sam hteo mozda amd ali posle detaljnog razmisljanja nije mi pruzao udobnost) spreman sam ustupiti prometeiu za o/c takmicenje i amd-ovcu :) Takodje imam i wapochili vodeno hladjinje za grafiku koje posle mog testiranju isto mogu ustupiti.Voltmodovano ce mi biti sve cisto da najavim :)

Poslednja izmena:
To je sportski duh :)

Kokos je napisao(la):
Slazem se nedjo ja sam sportski tip i volim konkurenciju, ma da imam malo tehnickih problema nemogu da docekam taj adapter a bez toga sam mrtav.
Naime morao sam ga naruciti kod brata u Nemackoj (jos nije stiglo) a on dolazi za dve nedelje.Nemam vodeni blok a mrzi me da se cimam sad oko toga.
A naravno da cu izbaciti celu paletu testova. Kad sam kupovao mach dva imao sam dva cpu-a Fx-51 i intel pa zbog toga imam adapter za a64 ( eto i ja sam hteo mozda amd ali posle detaljnog razmisljanja nije mi pruzao udobnost) spreman sam ustupiti prometeiu za o/c takmicenje i amd-ovcu :) Takodje imam i wapochili vodeno hladjinje za grafiku koje posle mog testiranju isto mogu ustupiti.Voltmodovano ce mi biti sve cisto da najavim :)

Kad smo vec kod toga, daj neke rezultate... Mene zanima za koliko ti računa SuperPi...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno