Šta je novo?

Jedna blaga najava....

• Začetnik teme Kokos
  • Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
fade je napisao(la):
kako svi prelaze na stranu "boljeg" .Gde ste vi AMD 4 life bili pre 3-4 god dok je AMD przio ploche brze nego let lampa,nego sad odjednom kado Intel outside ,ma Intel drzi 80% servera ,zasto stabilnost u radu a ne pricajte da je to ****** ,intel i mac se udruzili ,zasto nije amd a svaki potez amd koliko mali bio se uoci tipa amd koriscen za montazu 2-3 filma wow ,i sad je AMD nesto xtra a dok je Intel koriscen za montazu xxx filmova to nije bila vazna stvar.
Nije to je ono kad nema argumenata onda udri neko prozivanje.Gde je bre sportski duh zar vam ja nisam dobar primer cutao sam dok nisam imao adute,(a dok sam sibao sve redom to je bilo sa intelom i stigli ste rezultate posle dobre dve godine a tvrdili ste i onda da je amd bolji :) i sad ce biti tako ! :) ) sad mesto da udarate paljbu klokujte. A sta je bolje mene ne interesuje intel mi zadovoljava sve potrebe i pruza komfor te mi je stoga najbolji.

Poslednja izmena:
Invader je napisao(la):
Ta ti je dobra :D
Intel moze da budzi megaherce i cenu ali AMD ce uvek biti bolji, Intel outside AMD 4 life :)

btw Izasli su neki testovi za Intel 64 u svetu kompjutera...
Testove po nasim casopisima vecinom pisu ljudi koji su naklonjeni amd-u.

Nemam SK u rukama, al' ako je neki test u SK-u, zar ga nije radio Sasa? :p

Kokos je napisao(la):
Nisi me razumeo ja sa minus 70 drzim komp ukljucen 24 sata pa opet mogu da ga iskljucim pa ponovo ukljucim itd, a sa ln-om tesko ko moze to sem da ga ukljuci uslika i provrti nesto :) drugo o cemu pricamo? Ocemo sad da poredimo onaj sto je klokovan na 6 i kusur ghz sa tim mislim stvarno :) Do duse razumem,nije vam lako.

Izgleda da ti mene nisi razumeo jer hladjenje koje je Shamino koristio nije LN2 a ako bi se malo prosetao po VR-Zone forumu video bi kako je covek sve odradio i onda bi shvatio da i on moze da ga ukljucuje i iskljucuje kada hoce...

Ko hoce da polozi opklade da ce se A64 pokazati kao bolje resenje, kao i ranije?
Sto se tice SK, ceo ovaj broj je posvecen Intelu jer svaka druga strana je PREPUNJENA njihovim "reklamama".Ko o cemu oni o tome kako Intel ipak sustize AMD, cemu to, pitam ja vas?

Poslednja izmena:
Ja necu da ulazem opkladu na AMD kada znam da u taboru AMD-a i nema pravih zestokih oc-era, ili su odavno penzionisani od strane Simpsona i Kokosa :D

The Pocetnik
Gledaj na stvar globalno, nismo mi jedini koji odlucujemo koji je bolji :)

Wolfman je napisao(la):
Sto se tice SK, ceo ovaj broj je posvecen Intelu jer svaka druga strana je PREPUNJENA njihovim "reklamama".Ko o cemu oni o tome kako Intel ipak sustize AMD, cemu to, pitam ja vas?

A sto ne bi bio posvecen Intelu? Kao da nije bio posvecen AMDu u trenutku kada je izasao Athlon64? A nisu ga nesto ni ishvalili, na kraju testa lepo pise: "zivi bili pa videli". :) Jedini drugi text koji je posvecen Intelu je o novoj Asus ploci koja je stvarno odlicna i ne vidim da je reklamiraju, test je stvarno ok.

The pocetnik je napisao(la):
Ja necu da ulazem opkladu na AMD kada znam da u taboru AMD-a i nema pravih zestokih oc-era, ili su odavno penzionisani od strane Simpsona i Kokosa :D

Mislis na strani AMD-a nema nikog ko ima u dzepu 1000 i kusur evra spremnih za Mach2 ???

Mozda ih ima...ali na ovom forumu tesko....Jednostavno ljudi su navikli na jeftin cpu pa ne zele da se otvaraju za skupo hladjenje... :)

Kakav je ovo RAT intel-ovaca i amd-ovaca???
Obe firme treba hvaliti za svakodnevne napredke! Ja sam vlasnik amd-a ali nikada nisam rekao ni jednu losu rec za vlasnike intela niti za intela kao firmu.

PREMA PROTIVNIKU UVEK TREBA IMATI RESPEKT!!!

Ajde Kokose, moze specifikacija? I neke fotografije sistema, stvarno me zanima kako izgleda.

Rat i to neravnopravan. U manjini smo.

@Kokos: Koliko te je kostao Mach II i odakle si ga nabavio?
Mogu li recimo da se kupe posebno kompresor i ostali delovi ili se prodaje sve zajedno sa kucistem?

Poslednja izmena:
Diablo je napisao(la):
Ma, Who the f*** cares :D
Jednom intel, uvek intel ;)

velkod je napisao(la):
Ne znam sta hoces da kazes? Ja sam samo ubacio grafik sa jednog testa Mach2 GT posto bi mozda nekome bilo zanimljivo da vidi kako se ponasa pri razlicitim uslovima.
Izgleda da sam pogresno razumeo poentu tvog posta :)

Kokos je napisao(la):
Odavno vlasnik istog.
Ok i pretpostavio sam da je tako.Uzgred,da li tvoj primerak dolazi sa sopstvenim napajanjem?

Poslednja izmena:
Originally Posted by fade
kako svi prelaze na stranu "boljeg" .Gde ste vi AMD 4 life bili pre 3-4 god dok je AMD przio ploche brze nego let lampa,nego sad odjednom kado Intel outside ,ma Intel drzi 80% servera ,zasto stabilnost u radu a ne pricajte da je to ****** ,intel i mac se udruzili ,zasto nije amd a svaki potez amd koliko mali bio se uoci tipa amd koriscen za montazu 2-3 filma wow ,i sad je AMD nesto xtra a dok je Intel koriscen za montazu xxx filmova to nije bila vazna stvar.
Pre 3-4 godine sam kupio Athlon-a na 900mhz kojeg sam oc na 1100mhz i koji dan danas radi perfektno, drugo pricamo o procesorima za kucnu upotrebu server mi kuci nikad nece biti potreban, AMD je stabilan koliko i Intel...
Imao sam ja Intel, tj i dalje ga imam, to je jedna P1 masina koja radi 133mhz bez kulera na proceosru, uzeo sam ga neke 1997 ali tada se nisam razumeo u kompjutere a kamoli znao sta je AMD ili Intel tako da prakticno prelaska na stranu boljeg nije ni bilo :)
P.S. Moj stari (i dalje operativni) 286 u sebi sadrzi AMD Intel porcesor

fade je napisao(la):

Ubi me stabilnost Preshotta na 3GHz i ASUS-a P4P800DL :d

Malo malo pa skuca SQL na mrtvo a dere se jadan na 5000rpm za sve pare kolko je kostao i nemilosrdno greje sobu sa svojih 60C pod SQL-om (dzaba sam trosio AS). Minimum 5-6 puta dnevno pukne kernel ili BSOD-uje komplet.
S&M uredno prijavljuje L2 cache error (i ja bi na 70C :S: )

Naravno, masina je u firmi (nije kod mene kuci, vec bi se ubio :d ) i ima samo legalnu Windozu i Office.

Nisam zagrizen ni za Intel ni za AMD ali stvarno ne znam sta mi bi da sebi sklopim Intela (valjda sam mislio da ce da bude stabilan ????) :trust:

illidan je napisao(la):
Ma, Who the f*** cares :D
Jednom intel, uvek intel ;)

ne bih se složio... ovo je 16ta godina da sam vlasnik PC računara, i u tom periodu sam recimo godinu dana, možda i dve bio vlasnik AMD-a (bio je neki K5, pa K6), sve ostalo je bio Intel, mnogo mnogo Intela.

ova vrlo skromna Sempron konfiguracija, na kojoj sam trenutno se izuzetno overklokuje, pri tom je najstabilnija mašina koju sam do sada posedovao. U svakom slučaju je po svim kriterijumima i prevazišla moja očekivanja.

Prema tome, nisam ni Intelovac ni AMD-ovac i u računaru ću uvek imati ono što je najbolje trenutno, a to je AMD. Kapiram da je potpuno besmisleno busati se u grudi i po svaku cenu biti veran ili Intelu ili AMD-u, kad već čovek može da kupi bilo šta.

'98 je najbolja kupovina bio Celeron 300A@450+ MHz.
'97 K6-266@350MHz
'96 K5-133

sad sam se podsetio baš oko 96te godine, dok nije izašao Intel 233MMX. Klasičan Pentium-S procesor je bio sačuvaj bože sporiji od AMD K6 233. Sećam se da smo testirali u Photoshopu skrolovanje velike fotke, na istom taktu, na istoj Socket 7 ploči, Intel MMX je bio tragedija, jedva upotrebljiv, dok je na K6 sve klizilo ko bog! I to mislim da je bio neki Intelov TX čipset u pitanju, ako me sećanje ne vara. Znači totalni crnjak, na intelovoj ploči njihov glavni adut se pokazao kao totalna truba. Naravno, ljudi su uzeli nekoliko radnih stanica za pripremu štampe sa AMD K6 procesorima.

Ne vredi, nije uspelo ni ovo da me uspava, odo' da brojim neke ovce online... ;)

Diablo je napisao(la):

@Kokos: Koliko te je kostao Mach II i odakle si ga nabavio?
Mogu li recimo da se kupe posebno kompresor i ostali delovi ili se prodaje sve zajedno sa kucistem?
Nabavio mi ga je Silverglider a doneo Peca iz nemacke. Svi delovi mogu posebno da se kupuju.

Kokos je napisao(la):
Nabavio mi ga je Silverglider a doneo Peca iz nemacke. Svi delovi mogu posebno da se kupuju.

Gdje se to u njemackoj mogu kupiti svi djelovi posebno od "Mach 2 GT" ?

Postoji samo jedan zvanicni distributer E.C.S. u Njemackoj a to je firma
http://www.mips-computer.de/ kod koje se moze samo kompletan naruciti.

Kokose,
objasni ljudima gde se pazari najjeftinije, i da se na sajmovima ne gleda samo u razgolicene hostese, vec ima i lepshih stvari :) :) :)

Ma PowerPC rulez :d

Problem sa "novim" P4 je sto smo svi ocekivali da bude uobiacajena Intel bulja, a pokazao se iznad ocekivanja, pa je mozda i vise nahvaljen nego sto bi to trebalo. Kao ona narodna: "kako sam se nadala, dobro sam se udala" :D

P4 nikad nije bio bulja, ali je AMD bio uvek jeftiniji i samim tim bolji izbor.
Novi P4 je tek malo poboljsan ali je cena niza + najavljuju jeftinije modele.
To je najvaznije, ostatak Prescotta je poznat odavno. 2MB kesa ne sluzi nicemu.

Poslednja izmena:
monteboy je napisao(la):
Kao prvo to nije njemacka kolega.
Kao drugo i ovdje ne vidim da ima mogucnosti kupovine pojedinih komponenti sistema.
Ja ne zivim u nemackoj da bi te uputio na prodamnicu gde se to prodaje.
ovaj sajt vrsi shiiping i u nemackoj pa ne vidim razloga nesto puno traziti po radnjama pogotovo zato sto hoces da kupujesh komponente sistema.
Evo ti i atach da lepo vidis da se tamo isporucuje.

Prilozi

• prometeia.JPG
    prometeia.JPG
    48.9 KB · Pregleda: 142
Poslednja izmena:
stvarno čovek mora da ozbiljno unovčava tako brzu mašinu da bi imalo smisla toliko uložiti u sistem za hlađenje... nije valjda da se to sve radi zbog 3dmarkova i sličnih benchmarkova?

@kokos: koliko je to sve pouzdano, i da li su takvi računari rockstable? gledam sa aspekta funkcionalnosti i nekog posla kome je od funkcionalne važnosti svaki dodatni MHz, čak iako se ne može regularno dobiti pasivnim hlađenjem komponenti.

Sasa je napisao(la):
P4 nikad nije bio bulja, ali je AMD bio uvek jeftiniji i samim tim bolji izbor.
Novi P4 je tek malo poboljsan ali je cena niza + najavljuju jeftinije modele.
To je najvaznije, ostatak Prescotta je poznat odavno. 2MB kesa ne sluzi nicemu.

AMD nije samo jeftiniji, nego sveukupno gledano bolji procesor i tehnoloski superiorniji. To je sustina price AMD64 vs P4.

Ako je u vreme K7 prednost AMD-a bila cena, sada nije samo cena, vec su AMD procesori u skoro svakom pogledu bolji izbor od Intel-ovih. To je i logicno, jer Intel potencira vise godina staru arhitekturu, za razliku od novije AMD K8 arhitekture sa integrisanim memorijskim kontrolerima.

Cak je i AMD Dual Core tehnoloski bolje resen procesor u odnosu na Smithfield. Komunikacija izmedju jezgara se kod Smithfileda odvija eksterno sto je debilizam svoje vrste, za razliku od X2 kod koga jezgra komuniciraju interno.

Lepo je sve to, ali niko vise ne uzima ozbiljno P4 kada su gaming i performance sistemi u pitanju.

Ne bih se slozio da kod Prescott jezgra sa "30 i kusur" stepenim pajpom povecani L2 nema nikakvog efekta, dobici su opipljivi i nisu bas za bacanje kao u slucaju K8-ice...Jer da nije tako koje su onda po pitanju performansi poboljsanja Prescott 2M jezgra u odnosu na bare Prescott? EM64T, SpeedStep? :)

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno