Šta je novo?

Jedna blaga najava....

• Začetnik teme Kokos
  • Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
*** nije mi jos stigao neophodan adapter ocekujemo za koji dan :(

Vladd je napisao(la):
Jos par dana "agonije" za AMD-ovce :d

Ubi me neizvesnost :d. Inace voleo bih da trenutni AMD leader (valjda CYK member) dobije Prometeia Mach 2 na dan sa svojim izvrsnim SanDiegom (mada bi i ja voleo da razvucem winny-ja jedan dan sa tim), mislim da bi to bilo strashno....pogotovo za Intel :p

Milan je napisao(la):
Ubi me neizvesnost :d. Inace voleo bih da trenutni AMD leader (valjda CYK member) dobije Prometeia Mach 2 na dan sa svojim izvrsnim SanDiegom (mada bi i ja voleo da razvucem winny-ja jedan dan sa tim), mislim da bi to bilo strashno....pogotovo za Intel :p

Za Intel da, ali za Kokosov zestoko o/c Intel ne :D

I strpite se...ne moze se za par dana pobediti ovoliko AMD-ovaca :)

Ma moze za par minuta, ali sta ces , kad smo u zemlji gde jesmo pa nece da nam salju ono sto narucimo vec moramo da se dovijamo kako znamo i umemo:(

@ Milane ako si citao ja sam prometeiu ponudio ali niko se javio nije ....A o/c je disciplina gde se treba spojiti malo para, malo muda (ovo najcesce fali a ume i da boli) i malo znanja a sreca sama po sebi prati hrabre.

Poslednja izmena:
Kokos je napisao(la):
@ Milane ako si citao ja sam prometeiu ponudio ali niko se javio nije ....A o/c je disciplina gde se treba spojiti malo para, malo muda (ovo najcesce fali a ume i da boli) i malo znanja a sreca sama po sebi prati hrabre.

Video da si nudio, ja na zalost nemam vrhunski cpu, a i napajanje je Ener od 350w...znaci slab za tako nesto. Slazem se da za O/C treba spojiti malo muda, ali para treba mnoogo vise, pogotovo za prometeicu :). Iskreno mislim (mozda gresim, mada sumnjam:D), da vrhunski Amd, kao CYK-ov koji na vazduhu/vodi ide na 3ghz-a bi bio brzi u vecini testova od zestoko OC Intela....sve to na istom hladjenju naravno. U svakom slucaju ajde barem tebe da vidimo na 5+ ghz-a.

Poz.

"Malo" para? :)

p.s. Mozda malo u odnosu na budzenje automobila...

Kokos je napisao(la):
@ Milane ako si citao ja sam prometeiu ponudio ali niko se javio nije ....
Kad si je nudio? Za koliko? Jel Mach 2 mozda? Sorry, nisam neko vreme posecivao male oglase.

Diablo je napisao(la):
Kad si je nudio? Za koliko? Jel Mach 2 mozda? Sorry, nisam neko vreme posecivao male oglase.

nudio je na pozajmicu/koriscenje da se urade testovi.
nikakva prodaja nije bila u pitanju.

:wave:

Ahaaa... :d OK.
Pomislih da je dao na oglas pa me je cisto zanimala cena. Ne bih ni mogao da je uzmem jer sam se gaaadno istrosio u poslednjih mesec dana. :( Sad pauza... duza po svemu sudeci.

Poz

Lepo od Kokosa sto nudi Mach na pojazmicu ali ovde se radi o overclocking takmicenju gde svako nastupa sa svojom masinom i svi rezultati sa pozajmljenim Machom ne bi bili validni.

Moso je napisao(la):
Lepo od Kokosa sto nudi Mach na pojazmicu ali ovde se radi o overclocking takmicenju gde svako nastupa sa svojom masinom i svi rezultati sa pozajmljenim Machom ne bi bili validni.

A zasto?

Koje takmicenje ti pominjes?

Covek nudi na pozajmicu, treba imati muda (sto rece kokos), da se izredjaju svi AMD-ovci pa posle kolektivno da kukate :d.

Simpsone ako slucajno Kokos ne uspe da predje 5GHz i da pobedi CYK-a onda smatraj se da si prvi na tapetu od strane korisnika drugog tabora.... :D

@Simpson H
Takmicenje u overclockingu na ovom sajtu postoji a postignuti rezultati se prikazuju na Paradigminoj i Monteboyevoj top listi.
Sto se tice pozajmice, pa sam je Kokos na pocetku threada napisao kako ne priznaje rezultate ostvarene hladjenjem tecnim azotom zato sto je to samo za test dok su po njemu pravi rezultati oni koji se mogu ostvariti svaki dan. Ako bi pozajmljivali komponente jedni od drugih, onda to vise ne bi bili nasi rezultati. Po meni je smisao overclockinga postizanje maximuma iz svoje masine (kazem svoje) njenim stalnim unapredjivanjem a ne u pozajmljivanju tudjeg hardvera.
Sto se tice kukanja, ok, evo ja vec kukam. Kukam na drzavu sto mi je mala plata pa ne mogu da kupim Mach2Gt. Ali ko zna, mozda uskoro skrpim nesto para pa izgradim svoj phase-change "Shamino" sistem, a onda vama Intelovcima ni kukanje nece pomoci.

@Moso Ok je to da treba da postignes rezultate sa svojom masinom.. ali cilj ovog pozajmljivanja je da se vidi koliko moze tvoj proc maximum da postigne posto nema svako para za taj mach2gt.Znaci poenta je da cisto za oci,a svi znamo da se racunaju rezultati na top10 samo sa svojom masinom... mada ko mi brani da pozajmim neku skupu stvar i nasviram procesor?

Niko nikome ne brani da na 1 dan pozajmi mach2 ili neku besnu memoriju, graficku, cpu...itd, ali mislim da je to supacki uraditi. Jer taj ce sutra opet zavrsiti sa svojim bednim primerkom cpu-a, memorije, graficke, hladjenja... OK, upisace se na Perinu il ko zna koju listu al kakvo mu to predstavlja zadovoljstvo?
Druga stvar je ako neko hoce da vidi sta je najbolje trenutno sto moze da se nadje (Intel ili AMD cpu) pa ih pod istim uslovima hladi, klokuje i benchuje pa uporedi rezultate. Mislim ako neki AMD-ovac misli da ima super primerak cpu-a moze (mogao je) da uzme od Kokosa mach2 pa posle ko zna... nek se hvali ako je bolji (u nekoj grupi testova).

Poslednja izmena:
Kokos je napisao(la):
Ma moze za par minuta, ali sta ces , kad smo u zemlji gde jesmo pa nece da nam salju ono sto narucimo vec moramo da se dovijamo kako znamo i umemo:(

A da ja pozajmim tu skalameriju od tebe pa da probam, mada nije fer, :D , bila bi onda dva Intela, doduse jedan novi, a jedan mator dve godine iako i dan danas ide na preko 4 giga na vazduh. Sala naravno.

Moso je napisao(la):
@Simpson H
Takmicenje u overclockingu na ovom sajtu postoji a postignuti rezultati se prikazuju na Paradigminoj i Monteboyevoj top listi.
Sto se tice pozajmice, pa sam je Kokos na pocetku threada napisao kako ne priznaje rezultate ostvarene hladjenjem tecnim azotom zato sto je to samo za test dok su po njemu pravi rezultati oni koji se mogu ostvariti svaki dan. Ako bi pozajmljivali komponente jedni od drugih, onda to vise ne bi bili nasi rezultati. Po meni je smisao overclockinga postizanje maximuma iz svoje masine (kazem svoje) njenim stalnim unapredjivanjem a ne u pozajmljivanju tudjeg hardvera.
Sto se tice kukanja, ok, evo ja vec kukam. Kukam na drzavu sto mi je mala plata pa ne mogu da kupim Mach2Gt. Ali ko zna, mozda uskoro skrpim nesto para pa izgradim svoj phase-change "Shamino" sistem, a onda vama Intelovcima ni kukanje nece pomoci.

Cek bre Moso jel ti mislis da likovi sa vr-zone imaju svoje masina pa ih OC-ju do maximuma?
To ti je bre banda jedna sponzorisana od strane proizvodjaca, a sve u cilju da nama prodaju m... za bubrege. Iza onih slika gde ti lepotani poziraju ispred "svojih" masina, stoje stotine sprzenih ploca, procesora, memorija i grafickih karti.

Kad kazemo rezultati za svaki dan, mi mislimo na ful sistem sa sve zvucnom kartom, mozda TV kartom, neko sa modemom... A ne oni hibridi koji stoje sa levkom iz kojih se dize vodena para a njihovi vlasnici shatro uzivaju u preskakanju onih kablova.

Mi ovde spadamo u vrstu socijalnih overklokera, to je valjda jasno svima.

Zato uopste nije greh pozajmiti jednu alu, koja je mozda i jedina kod nas, pa sa njom napraviti vrhunski rezultat.

@Simpson H
Amin!
Sada se vec razumemo. Slazem se sa svim sto si gore napisao i mislim da nije lose da imamo jedan Intel vs Amd duel na visokom nivou. Preporucujem da nas AMD-oce predstavlja CYK kao trenutno prvi na tabeli a i zivi u Beogradu kao i Kokos pa mu ovaj lako moze dostaviti Mach2 pa da vidimo ko ce napraviti bolji rezultat.
Moje je misljenje da CYK sa vodenim hladjenjem ne bi imao sanse protiv Kokosa ali ako bi San Diega poterao Mach2, mislim da bi u tom slucaju Amd odneo pobedu.
Eto konkretnog predloga sa kojim ce se, siguran sam, sloziti vecina iz Amd tabora.

Moso je napisao(la):
@Simpson H
Amin!
Sada se vec razumemo. Slazem se sa svim sto si gore napisao i mislim da nije lose da imamo jedan Intel vs Amd duel na visokom nivou. Preporucujem da nas AMD-oce predstavlja CYK kao trenutno prvi na tabeli a i zivi u Beogradu kao i Kokos pa mu ovaj lako moze dostaviti Mach2 pa da vidimo ko ce napraviti bolji rezultat.
Moje je misljenje da CYK sa vodenim hladjenjem ne bi imao sanse protiv Kokosa ali ako bi San Diega poterao Mach2, mislim da bi u tom slucaju Amd odneo pobedu.
Eto konkretnog predloga sa kojim ce se, siguran sam, sloziti vecina iz Amd tabora.

Ma Kokos je u Subotici zato i nudi na pozajmicu, ku..a je on stara :d . Dobro on zna sta radi, prvo ako mu neko sjebe mach2 uzece 500e vise nego sto vredi:), drugo stvarno treba imati muda da se bori protiv 5+GHz :D .
Zamisli samo kako bih vam ja svima skakao po kicmi svakodnevno. Jer ja sam ovde poznat da volim da se kitim tudjim perjem :d :d .

Pa posle, kada vidimo rezultate bude jao los ovaj AMD pozajmili su Mach od Intelovca, a ovaj nesto sredio da ne radi kako treba :D

Pa kako vidim CYK ima bas dosta para, San Diego, DFI, X850XT, neka nabavi i jedan Mach2 :) (da mu posalje Monty iz Nemacke)

Ma dacu nema problema , naravno necu dati onome ko nema pojma i dajem ispravno i ispravno hocu i da se vrati cak dajem i adapter za amd koji kosta 60 evra kao i dodatnu opremu za montazu koja je 10-ak evra.Treba imati u vidu da losa montaza ima za posledicu kondezovanju kod samog cpu-a i fatalne posledice po cpu i plocu.
Takodje neka se cyk ili vec ko izjasni i ja i on cemo se lako dogovoriti ako je decko zainteresovan, pitanje je koliko zeli i da li zeli da taj cpu mozda unisti dizanjem enormne voltaze za jedan test:), a bez toga tesko moze da ode gore sem mozda 200-300 mhz, jel vremena su se promenila danas je intel taj koji ima problema sa temperaturom.
Cisto radi poredjenja Acin fx 51 je bio kod mene na vazduhu je radio na 2.4 ghz vodeno hladjenje 2.6 podizao se na 2.7 ghz u prometei je radio na 2.8 ghz.Moj prethodni intel na vazduhu 3.6 ghz voda 3.9 ghz prometeia 4.4 ghz.

King is back. Odavno nismo videli tvoje rezultate Kokose jedva cekam. Samo napred, mora da se zna ko je prvi.

@Kokos
Pozdravljam tvoju spremnost da pozajmis Mach2, kao sto sam vec rekao, vrlo lepo od tebe. Ako sam dobro shvatio, ovde pricamo o overclockovanju CPU-a, sto znaci da bi relevantni test bio SuperPi a ne 3Dmark koji se vise oslanja na snagu same graficke karte. Posto je pocelo da se prica i o brojkama, evo mog misljenja:
- Cyk radi SuperPi sa 3Ghz na vazduhu pri voltazi manjoj od 1.6v sto znaci da ima jos snage u rezervi,
- Slazem se sa tobom da voda donosi 200mhz vise a kompresorsko hladjenje jos 200 vise u odnosu na vodeno, znaci u Cykovom slucaju sa naponom manjim od 1.6v vec bi imao 3.400mhz,
- Podizanjem napona na 1.75v a sto je za Mach2 potpuno bezbedno, sigurno bi uspeo da potera svoj San Diego na (za test) stabilnih 3600mhz,
- Ako je spreman da malo vise rizikuje, mogao bi da usiba jos malo vise napona i ode na 3680mhz, sto je po meni plafon za svaki San Diego,
- U Cyk-ovom slucaju to bi izgledalo ovako: HTT 368, CPU multiplier 10, memory divider 166mhz, sto bi dalo takt od 306mhz za memoriju a sto nije nikakav problem za TCCD cipove koje Cyk poseduje,
- Ovako podesen San Diego odradice 1M SuperPi za 23 sec. (za poredjenje, Tom Holck je sa 3730mhz imao 22 sec.),
- Tebi ce za 23 sec trebati oko 5300-5400mhz...

Kao sto vidis, bice veoma tesno i neizvesno a rezultati bi veoma lako mogli biti svetski jer obojica zaista posedujete ven serijske primerke procesora.
Evo i ja pozivam Cyk-a da se javno izjasni da li prihvata duel.
Srecno obojici.

Moso je napisao(la):
@Kokos
Pozdravljam tvoju spremnost da pozajmis Mach2, kao sto sam vec rekao, vrlo lepo od tebe. Ako sam dobro shvatio, ovde pricamo o overclockovanju CPU-a, sto znaci da bi relevantni test bio SuperPi a ne 3Dmark koji se vise oslanja na snagu same graficke karte. Posto je pocelo da se prica i o brojkama, evo mog misljenja:
- Cyk radi SuperPi sa 3Ghz na vazduhu pri voltazi manjoj od 1.6v sto znaci da ima jos snage u rezervi,
- Slazem se sa tobom da voda donosi 200mhz vise a kompresorsko hladjenje jos 200 vise u odnosu na vodeno, znaci u Cykovom slucaju sa naponom manjim od 1.6v vec bi imao 3.400mhz,
- Podizanjem napona na 1.75v a sto je za Mach2 potpuno bezbedno, sigurno bi uspeo da potera svoj San Diego na (za test) stabilnih 3600mhz,
- Ako je spreman da malo vise rizikuje, mogao bi da usiba jos malo vise napona i ode na 3680mhz, sto je po meni plafon za svaki San Diego,
- U Cyk-ovom slucaju to bi izgledalo ovako: HTT 368, CPU multiplier 10, memory divider 166mhz, sto bi dalo takt od 306mhz za memoriju a sto nije nikakav problem za TCCD cipove koje Cyk poseduje,
- Ovako podesen San Diego odradice 1M SuperPi za 23 sec. (za poredjenje, Tom Holck je sa 3730mhz imao 22 sec.),
- Tebi ce za 23 sec trebati oko 5300-5400mhz...

Kao sto vidis, bice veoma tesno i neizvesno a rezultati bi veoma lako mogli biti svetski jer obojica zaista posedujete ven serijske primerke procesora.
Evo i ja pozivam Cyk-a da se javno izjasni da li prihvata duel.
Srecno obojici.

Cek bre jel ti stvarno mislis da neko odavde moze da zasedne na PRVO mesto na vr-zone? Ili si stvarno veliko dete?
Kojih bre crnih 3600MHz sa tim San Diegom???

Tvrdim da je i 200MHz previse za taj primerak!

Poslednja izmena:
Uh ***.kakav smor.....kakvi su ovo ego-tripovi..uzas...nishta konkretno...sacekajte bre ljudi.....

DARK SIDE je napisao(la):
...sacekajte bre ljudi.....
nema sta da se ceka kad se zna sta je bolja kupovina ;)
to sto ce kokos biti prvi tesko da moze da natera nekog prosecnog korisnika da kuka....

Poslednja izmena:
@Simpson H

Svetski rekord u SuperPi ne drzi niko sa Vr-Zone vec je od juce njegov ponosni vlasnik Hideo sa rezultatom od 21 sec.sa FX-57 procesorom clocknutim na 3757mhz uz LN2 hladjenje, no to ovde i nije tako vazno jer ja nisam ovde pominjao napad na svetski rekord vec rezultat od 23-24 sec.

Link:
http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=68878

Samo da te podsetim da CYK vec ima rezultat od 27.5 sec a znas i sam da kod AMD-a svako povecanje takta za 100mhz donosi 1 sec. bolje vreme pa sam proracunaj...

Sto se tice toga koliko moze CYK-ov San Diego, iskreno se nadam da cemo imati prilike da vidimo. Mogu ti samo reci da sam procitao sve San Diego thredove na Vr-Zone i Xtremesystems i CYK-ov primerak sa 3200mhz na vazduhu je apsolutni sampion, tako da ne vidim zasto ne bi bio sampion i u klasi Mach2GT hladjenih San Diega.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno