Šta je novo?

[jedini] thread o klima-uredjajima [2010/11/12/13]

Imam sledeći problem: skroz mi se ogolile cevi od klime, a nepristupačne su, postavljene su sa spoljne strane zida do kojeg se ne može doći. Koliko mogu da mi traže za zamenu izolacije i eventualno da se postave cevi na pametniji način, kroz sobu pa na terasu do spoljne jedinice? I daju li popust na ugradnju majstori ako se kupi odjednom nekoliko klima? Po vašem iskustvu, svakako ću zvati montere da se raspitam.

Popust za ugradnju vise klima daju naravno, ali se obicno vise isplati da ti ugrade oni kod kojih kupis (i tada vec imas vise municije za popust). NAzalost, to ipak zavisi od slucaja do slucaja, i za nesto tipa 4 Midea klima od 150e, neces moci da ispucas ko zna koji popust (ali ipak ces moci).

Ako treba alpinista i slicno (vise od 1/2. sprata, nepristupacna klima sa terasa i sl.), to ce te dodatno kostati.

Za zamenu izolacije nemam pojma, ali to niko nece odraditi kako treba :( I Nemca da zoves, nece.

Da li neko ima iskustva sa SAMSUNG AQ 09TSBN klimom?

Ne mogu puniti akumulatore :D :D :D

BTW. Ja sam vec morao raditi modifikaciju. Pri horizontalnom polozaju krilaca se cuo neobican 'hum-hum-...' od ventilatora pa je kartonski poklopac zalepljen za vertikalni usmerivac resio problem :d Kinezi...

Ne mogu puniti akumulatore :D :D :D

BTW. Ja sam vec morao raditi modifikaciju. Pri horizontalnom polozaju krilaca se cuo neobican 'hum-hum-...' od ventilatora pa je kartonski poklopac zalepljen za vertikalni usmerivac resio problem :d Kinezi...

Nesto na moj racun ? :D

Jel neko koristi ili je koristio neki od LG Art Cool modela? Pre svega misim na one u obliku kocke.
Kako su se pokazali u hladjenu, grejanju zato sto duvaju sa 3 strane.
Koliko su efikasne protiv prasine i kao jonizator?

Treba mi za sobu u kojoj spavam i gde mi je komp, nekih 16 kvadrata.

Lomim se izmedju ova 2 modela:

http://www.tehnomanija.rs/klime/lg-klima-ga-12-ahm.html

http://www.tehnomanija.rs/klime/galanz-klima-aus-12h53r150p3.html

Ovaj Galantz deluje na papiru extra, jonizator, extra dizajn, dobra cena, skoro duplo jeftinija. Ali obicno ono sto je jeftino nije dobro bas.

Bitna mi je mnogo da klima bude tiha, da kad spavam da je ne cujem da zuji.

Ako postoje jos neki modeli koji su tihi/lepo dijanirani i dobro sluze kao jonizatori slobodno predlozite.

Ova lg klima super radi i ne cuje se.Nalazi se u prostoriji od 75 kvadrata , e sad nema zidova da dele prostoriju vec je sve otvoreno,ali poprilicno dobro radi.

Kakva je po pitanju prasine, jel pomaze?

Pa znas kako,uvek je cisto kod mene tako da nemam pojma da li utice na gomilanje prasin,iskreno:)?
Generalno nema prasine dok radi ,a nikada nije bilo neocisceno po par dana da vidim razliku:).

A kakve su Galanz klime?
Ova iz linka gore bas dobro deluje na papiru i uzivo.

12ka za 16 kvadrata? Pogledaj i manje klime 9ke, 7ce...

Filter za prasinu (bar na ovoj mojoj) je obicna mrezica kakva se stavlja u kucistima ispred ventilatora.

Pa dobro 16 kvadrata, a vrata ce biti skoro uvek otvorena. 9-tka kosta nesto smesno manje da bi se i razmisljalo o njoj.

Tesko da je obicna mrezica, ima 7 slojeva filter u ovoj LG Art cool klimi.

filtr.jpg

Kakve su Galanz klime? Nisam jos cuo neka misljenja o njima. LG vec imamo u radnom prostoru 2 kom, brat ima jednu i kod babe u stanu. Stvarno su odlicne, sem daljinca koji je uzas.

Poslednja izmena:
Pitanje, sta je bolje Midea aka. Vivax ili Samsung 12-ica. Oba su oko 34.5k RSD, s tim sto uz prvi dodje i dz. ugradnja.

Samsung i Midea su provereni. Midea ima malo vecu potrosnju i buku, ruzniji dizajn ali i to je od modela do modela. Ja imam Samsung i super sam zadovoljan.

Jel postoji klima do 200 € uopšte da se kupi u Srbiji ?
Soba je oko 15 kvadrata i postaje neizdrživo od vrućine , a leto još nije ni počelo :)
Koliko se sećam prethodnih godina su bile klime mnogo jeftinije , pa su me sad ove cene iznenadile (sve preko 25000 bez ugradnje) :smash:

Iskreno tesko, ja gledam, Vivax sa ugradnjom je oko 300e (kako gde)... ono cega nema na lageru (od prosle sezone) a stoji na sajtovima retailera je i po 40% jeftinije od aktuelnih modela (poslednja cena).

BTW Samsung na koji sam mislio je SAMSUNG AQ-12TSB, dok je ova druga VIVAX ACP-12CH35ZNB... pa ako neko ima jos neki predlog za slicne pare moze :)

Slobodno uzmi Venting unutra je Mide-a cak je i proizvodjac isto mide-a... bilo ih je u metrou prosle godine i bile su <200e

Pre nedelju i po dana sam tu Venting klimu platio 26k, na istom mestu sada je 28k. Ne verujem da bilo gde moze da se nadje za 200e.

Nema, nema, ja sam najjeftinije našao za 26k pre nedelju dana, oko 225e ispalo. Ovo je za 12-ice.

Toga ima na akciji u R**i, ko ima karticu moze makar da uzme na rate... 26k.

E ljudi jedno pitanjce. Treba da kupim jednu klimu i da je stavim na mesto stare, a staru da prebacim u spavacu sobu.
E sad znam da je montiranje klime oko 70 jura, ali me zanima da li bi oni radili ove vratolomije sa premestanjem i koliko mogu da me cepnu za to?

Jel zna neko gde imaju ona dva filtera za klimu da se kupe i koliko kostaju? Imam Tadiran klimu i rekao bih da je posle toliko godina doslo vreme da se onaj filter od aktivnog uglja i onaj drugi cini mi se za bakterije promene. Samo na netu nista o tome ne mogu da nadjem sve izlaze neke gluposti.

Za**** nisam mogao više da gledam i tražim po internetu , a i odgovara mi način plaćanja u R*D* (12 rata bez kamate na Merkator karticu ) + je klima na akciji . :)
Uzeo sam Whirlpool AMD 012/1 po mnogo nižoj ceni od one koja je po drugim radnjama i na internetu .
U servisu kažu da je ugradnja 50 € tako da sam dobro prošao kad vidim druge cene .

IMG_0057.jpg
IMG_0058.jpg

Koliko je to cudo $, posto nesto ne vidim u aktuelnom katalogu da je ima i koliko se ceka na ugradnju?

Poslednja izmena:
Koliko je to cudo $, posto nesto ne vidim u aktuelnom katalogu da je ima i koliko se ceka na ugradnju?

Ja sam platio 33 000 na 12 rata bez kamate sa Merkator karticom tako da mi je to bilo najbolje rešenje.
Klima je na akciji inače je prilično skuplja .

http://www.eponuda.com/klime/whirlpool-amd-012-1-klima-uredaj-cena-216626

I dalje mi nije jasno kako to da nema klima jeftinijih od 200 € , a bilo ih je mnogo prethodnih godina :p
Čak su jajare podigle i cene mrtvih ventilatora na 2000 - 2500 :smash:

Poslednja izmena:
S tim da si izgubio 10% ako platis odmah, ako si uzeo model koji nije u katalogu/akciji.

Nazad
Vrh Dno