Nisam ja platio ništa sad , nego ide preko Merkator kartice
Znači iznos od 33000 na 12 rata bez kamate![]()
Ne postoji povoljnija opcija pogotovo što je klima bila jeftinija i na akciji![]()
I kako hladi taj whirpool?
A buka?![]()
...Uglavnom, meni je zapala za oko: http://www.technomarket.rs/products/09120176/vox-asw-h12a4-qb
Da li je ta ok za tu cenu i zasto? Ako nije, mozete li mi neku drugu klimu preporuciti?
Hvala unapred![]()
Sto ?Ako ikako mozes, ne stavljaj spoljnu jedinicu unutar lodje ili blizu prozora itd.
Valja li ovo necemu i zna li neko razliku izmedju 12TSB i 12TSBN?
Galantz, Vivax i Midea su isti klima uredjaji, ima tu nekoliko modela, ali u sustini kad pogledas sta ej u kucistu unutrasnje i spoljne jedinice videces da je sve identicno, a neke imaju cak i 100% identicnu spoljnu jedinicu, samo drugi natpis. U sustini stvar se svodina to da kupujes prema ceni, sta nadjes jeftinije. Sve imaju 2 godine garancije i sve extra hlade cca 45kvm, a sasvim solidno i do 60kvm. Kod ugradnje pravilo ej da spoljnoj jedinici treba pronaci dobru lokaciju, nikako juznu stranu, osuncano mesto. Trudi se da pronadjes hlad. Ako imas stan od 60kvm mozes i sa jednom 12-kom ohladiti stan, ali gledaj da klimu rasporedis blize "sredini stana", a nikako u neki cosak stana, u neku udaljenu sobu. Preostaje ti samod a drzis sva vrata otvorena. Ako si sve ovo obezbedio, ako je spoljna jedinica u preiodu 11-18h u senci nece biti brige ni sa 60kvm cak ni na ovih +38C. Kod mene doduse nije stan vec kuca od neto 88Kvm i odradi posao, ali opet verujem da pozitivno utice i extra izolacija kuce. Verujem ipak da do tih 60kvm ne bi trebalo da bude brige.A kakve su Galanz klime?
Ova iz linka gore bas dobro deluje na papiru i uzivo.
Ja bih se takođe nadovezao na post CiraEcchi-a, i mene zanima valjaju li nešto ove Samsungove klime novije generacije? Vidim da su na nekoj akciji, sa ugradnjom. Konkretno je reč o modelu AQ 12 TSB. Svaki savet je dobrodošao. Hvala unapred!
Galantz, Vivax i Midea su isti klima uredjaji, ima tu nekoliko modela, ali u sustini kad pogledas sta ej u kucistu unutrasnje i spoljne jedinice videces da je sve identicno, a neke imaju cak i 100% identicnu spoljnu jedinicu, samo drugi natpis.
I sta? Sam kazes Vivax je bio Galantz, a sada je Midea, dakle ima bukvalno istih klima sa drugim natpisom... no dobro, kako god bilo, sve je to i onako konfekcija, doduse konfekcija koja radi.Prijatelju, možda bi ipak mogao da se malo bolje raspitaš pre nego što kažeš tako nešto. Galanz i Midea su potpuno nezavisne fabrike klima uređaja; jako velike i puno svojih proizvoda prodaju pod drugim imenima (brendovima). Po podatcima od pre neku godinu Galanz je proizvodio 16 miliona klima uređaja godišnje, a Midea oko 10 miliona.
Vivax je hrvatski trgovinski brend; firma koja je nekad kupovala uređaje u Galanz-u, a posle serije previše bučnih uređaja se okrenula saradnji sa Mideom.
Slilčno kao Vivax, Vox od nedavno sarađuje sa Mideom, i ima jako pristojne uređaje za manje para od istih uređaja sa brendom Midea.
Onako laički, najlakše je uređaje koji su proizvedeni u Midei razlikovati od uređaja koji su proizvedeni u Galanz-u po izgledu spoljašnje jedinice. Mideini uređaji su više pravougaonog oblika i imaju plastični poklopac za holendere (priključci za bakarne cevi ), dok su Galanz-ovi spoljašnji uređaji nekako više kockasti i nemaju taj poklopac.
Iz nekog mog 13-godišnjeg iskustva, Mideini uređaji su standardno dobri, dok je Galanz imao po sezonu-dve odlične uređaje, a posle godinu-dve prosečne ili čak ispod prosečne uređaje. Možda su krivi samo uvoznici, insistirajući na što jeftinijim komponentama.
Ove godine, od uređaja napravljenih u Galanz-u, se po dobrom odnosu cena-kvalitet izdvaja brend Crown. Tiha spoljašnja jedinica, kvalitetna plastika kućišta unutrašnje jedice,nekako je sve na svom mestu, kao kod mnogo skupljih uređaja. Jedina blaga zamerka je što koriste daljinski upravljač od nekih skupljih modela, gde su neki tasteri neaktivni, pa to prilično zbunjuje starije korisnike.
Od Uređaja koji su napravljeni u Mideinoj fabrici, do sada sam zapazio da su pristojni uređaji brendirani kao Vox i Maxon.
Ova zadnja dva pasusa su namenjeni onima koji bi uštedeli koji dinar, a ipak dobili pristojan uređaj.
Skrenuo bih pažnju na AUX klima uređaje. Radi se o fabrici nezavisnoj od prethodne dve; po podatcima od pre neku godinu, spadaju u red srednje velikih proizvođača sa godišnjom proizvodnjom od 6 miliona klima. Apsolutna preporuka za kvalitet uređaja. Ovih dana su se mogli nabaviti u Metro-u po 26.500 i neki dinar.
Ako negde nađete Gree klime po razumnoj ceni, to je takođe dobra preporuka. Godinama su ekstra kvaliteta i potpuno neopravdano nisu u prvom planu.
Često govorim prijateljima i mušterijama, slušajte savete o kupovini klima uređaja od montažera, a ne od trgovaca ( trgovcima je važno da prodaju komad robe na lageru, a montažer možda i više od krajnjeg kupca voli pouzdan, proveren i uređaj na koji nikad neće imati reklamaciju zbog fabričke greške ili traljavo sklopljenog uređaja; gube se vreme, novac od nerealizovanih montaža za vreme dok se ispravljaju nečiji propusti, kredibilitet kod kupaca itd.)
Moram sad ići. Sutra (nedelja) se radi. Pozdrav
I sta? Sam kazes Vivax je bio Galantz, a sada je Midea, dakle ima bukvalno istih klima sa drugim natpisom... no dobro, kako god bilo, sve je to i onako konfekcija, doduse konfekcija koja radi.
Ja sam baš stavio Crown klimu u stan ali još je nisam probao jer se stan sredjuje. Izgleda fino, nadam se da i hladi tako. Izašlo me je 280 eur sa ugradnjom
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari