Koliko ja znam:
1. Bolje uzeti 12 BTU iako bi 9 bilo na papiru dovoljno (mislim da za tvojih 41 i treba 12). Kosta maltene isto, ugradnja kosta isto a brze ti ohladi. Nema nikakve svrhe uzimati 9 BTU.
Ako bismo bas mogli, idealno je imati klimu za svaku prostoriju. U razudjenom stanu, jedna klima u jednoj od prostorija = dovoljno rashladjuje samo u toj prostoriji. Ako se stavi u centralnu prostoriju (hodnik) onda je u hodniku extra hladno a u svim drugim prostorijama onako.
2. Recimo, Tehnomanija.
3. Tamo gde kupis, pitas ko treba da je ugradi da bi garancija uopste vazila i oni te upute. Npr ima klima gde je garancija 2 +5 godina sto znaci da je garancija dve godine ali uz redovan godisnji servis (oko 25-30 evra) je 5 godina. Dodatni metar je oko 10-12 evra. Inace, to sto je samo zid izmedju spoljne i unutrasnje jedinice ne znaci da je duzina creva 0 m. Kazu i da crevo treba da ima neki kazu 1 a neki 2 m da bi klima dobro radila.
Izvalio sam da je steelsoft.rs generalni uvoznik (Tehnomanija i ostali kupuju od njih), monter i serviser LG, Midea i Galanz klima. Tako da ih oni i ugradjuju ako kupis te klime. Kako je npr daljinski za Mideu apsolutno isti (broj modela isti) za Vox i za Midea klimu, samo je napred odstampan odgovarajuci naziv firme, pretpostavljam da su Vox, Midea, Galanz itd genericke klime i sve su prakticno iste.
Kazu da je LG kao neka srednja klasa mada ja sa LG kao firmom nisam zadovoljan, bazirano na iskustvu sa tri razlicita kucna aparata medju kojima je i jedna klima.
Ima Midea svoj najskuplji model koji radi i provetravanje, tj. ubacuje spoljasnji vazduh unutra.
Cuo sam da ako hoces pravu klimu, onda uzmes Mitsubishi, Daikin ili Fujitsu. Nista drugo. E, ali to pocinje negde oko 450 evra, pa jos i ugradnja je valjda skuplja...ali sa njima si verovatno mnogo godina miran.
P.S. Nemam nista protiv, zanimljivo mi je, ali sta ce tema o klimama u "GDE da kupim audio kartu ili zvučnike" podforumu?