pbogdanovic
Slavan
- Učlanjen(a)
- 29.12.2005
- Poena
- 320
Da li ima neko da preporuci ozbiljan klima servis u BG, ne neke amatere?
Da li ima neko da preporuci ozbiljan klima servis u BG, ne neke amatere?
Ljudi aj na brzinu jedno pitanje:
Ove Midea klime MSG i MSE, da li pokazuju trenutnu temperaturu? Kontao sam da je to nešto normalno, a sad mi drug kaže da njegov Galanz ne meri temp.
Prikazuju zadatu temperaturuLjudi aj na brzinu jedno pitanje:
Ove Midea klime MSG i MSE, da li pokazuju trenutnu temperaturu? Kontao sam da je to nešto normalno, a sad mi drug kaže da njegov Galanz ne meri temp.
Početkom Jula prosle godine crkne coveku Tadiran koji je star 2 meseca,on pozove servis i dobije odgovor da ce doci za 20-25 dana.A kupio i platio skupo da bi dobio kvalitet i dobru podrsku. Eto.
Treba mi broj ili adresa firme koja servisira midea klime, devojci crko programator or smthg posto klima uopste ne radi mislim da je sprzio grom kad je udario u njenom kvartu. Klima bese ugasena ali what the hell, nesto joj je prijalo da izadje na svez vazduh i proveri power surge![]()
Pročitao celu temu, dakle, MIDEA MSG-12HR za 18k dinara bi bila solidna kupovina u ovoj klasi? Mada i dalje mi nije jasno koja je konkretna razlika između MSG-12HR i MSE-12HR, s obzirom da je ova druga skuplja nekih 3k dinara što je još malo pa ugradnja...
Takođe, šta konkretno nude oni malo skuplji LG, Samsung i Midea modeli sa cenom oko 25k? Ovako na papiru sve to izgleda potpuno isto kao i ovi od 18k, samo se razlikuje kućište i eventualno je dodat neki filter koji ko zna čemu služi...
MSE ima eko gas i bolju energetsku klasu (mada uvek treba proveriti na konkretnom uredjaju, jer se uvozi skoro na kilo).
Razliciti su i pritisci.
Potrosnja jeste ista, ali za istu kolicinu utrosene elektricne energije se dobija vise rashladne energije(odnosno toplotne zimi).
Npr. klima trosi 1KW, i kada je koeficijent pri hladjenju 2.8 to znaci da klima emituje 2.8KW rashladne energije i na osnovu toga se
formira en. klasa.
Hmm, bar prema podacima sa www.klimauredjaji.com MSG model ima bolji EER 2.87 i po tome upada u energetsku klasu C, dok MSE model ima EER 2.71 i po tome upada u energetsku klasu D.
Mada, ko to uopšte proverava? Pa npr. koliko se laže samo sa specifikacijama komp hardvera, gde je daleko lakše proveriti i testirati da li jeste ili nije. A ovo, pa ne znam, meni iskreno sve to deluje kao mačka u džaku... i sad turska je bolja nego kineska, khm, po čemu se sad to meri i ocenjuje? U mojim očima su Kinezi No.1 kada je u pitanju proizvodnja te najniže klase, jeftina radna snaga, usavršili su kopiranje do maksimuma, itd... Mislim da je čitnja specifikacija klima u najnižoj klasi zaista besmislen posao, da li je protok vazduha ovoliko ili onoliko, koliko pravi dB buke, koji je EER itd... ne bi me iznenadilo da te podatke popune onako "odoka".Meni je jedino merodavno da neko ko već ima klimu kaže kako radi u praksi...
Evo da javim utiske nakon nedelju dana koriscenja LG ES H1264DAO. Klima je instalirana u hodnik stana i bukvalno trenutno hladi sobu koja je paralelna njoj (povrsina 16 kvadrata), a sobu kojoj je ulaz normalan na zid klime (20 kvadrata) treba nekih 10-15 minuta da ohladi. Normalno u hodniku je najhladnije, ali klima stvarno odradjuje xtra posao, cak iako je razmak izmedju unutrasnje i spoljasnje jedinice 4 metra efikasnost je odlicna. Ugradnja je kostala 6000 dinara. Obavezno proverite koji gas vam sipaju u ovu klimu, jer su drugu neki ljakse majstori hteli da sipaju neki gas koji nije ovaj za verziju ES (valjda je gas R-410, ili tako nesto), meni su sipali taj ekoloski gas.
Evo da javim utiske nakon nedelju dana koriscenja LG ES H1264DAO. Klima je instalirana u hodnik stana i bukvalno trenutno hladi sobu koja je paralelna njoj (povrsina 16 kvadrata), a sobu kojoj je ulaz normalan na zid klime (20 kvadrata) treba nekih 10-15 minuta da ohladi. Normalno u hodniku je najhladnije, ali klima stvarno odradjuje xtra posao, cak iako je razmak izmedju unutrasnje i spoljasnje jedinice 4 metra efikasnost je odlicna. Ugradnja je kostala 6000 dinara. Obavezno proverite koji gas vam sipaju u ovu klimu, jer su drugu neki ljakse majstori hteli da sipaju neki gas koji nije ovaj za verziju ES (valjda je gas R-410, ili tako nesto), meni su sipali taj ekoloski gas.
ajde da budem precizan 4,5 metra i moralo je da se napuni gasom da bi radilo kako treba, da je bilo po defaultu gubilo bi se nekih 10% performansi. toliko od mene, trenutna temperatura 23 stepena :dpa odakle da ti sipaju? za 4 metra cevi u spoljnoj jedinici ima dovoljno gasa koji je tu fabricki ubacen, tako da pojma nemam kakvi su ti to majstori
koliko te kostala sama klima? i gde![]()
pa odakle da ti sipaju? za 4 metra cevi u spoljnoj jedinici ima dovoljno gasa koji je tu fabricki ubacen, tako da pojma nemam kakvi su ti to majstori![]()
sad sam tek izvalio da je rekao fabricki, hahahaha.....ja reko on misli na normalnu dozu koju majstori sipaju.Gas koji se fabrički puni u klimu je inertni gas koji služi da, koliko znam, ne dođe do oksidacije, tako da se u svaku klimu mora "ubaciti" gas posle montaže.
sad sam tek izvalio da je rekao fabricki, hahahaha.....ja reko on misli na normalnu dozu koju majstori sipaju.
sad sam tek izvalio da je rekao fabricki, hahahaha.....ja reko on misli na normalnu dozu koju majstori sipaju.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari