Šta je novo?

[jedini] thread o klima-uredjajima [2008]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam negde procitao da bas neki serviser preporucuje Domestos razblazen vodom u razmeri 1:10 Kada se naprska treba da odstoji krace vreme a onda se pusti klima te se sama ispere kondenzatom. Primenio sam ovo nekoliko puta i mogu reci da sam zadovoljan.

Kome treba profi sredstvo za ciscenje klima moze da mi se obrati na pm.
Pola litra 400 din.Razblazuje se vodom 1 : 5 i imate da prskate 3 godine.
Eto ,kratko i jasno da se ne mucite okolo.

Hoće li neko da odgovori na koji vremenski period se čisti unutrašnja jedinica sa tim sredstvima o kojima se priča?

Poslednja izmena:
Jedno pitanje. :)

Posto je ovih dana poprilicno zahladilo, a radijatori su 'ladni, moram da ukljucim klimu u heat mode. Ali, tu se javio problem - jednostavno ne ubacuje topao vazduh, vec skoro kao da hladi. Bilo koju temp. da stavim izmedju 20C i 28C, isto se ponasa. Ostavio sam je 20 minuta ocekivajuci da ce poceti da greje i nista.

U pitanju je Galanz 12-ica, ne znam tacnu oznaku. Na drugoj, Midea 12-ici, grejanje radi normalno.

Poslednja izmena:
U Metrou ima neka klima (mislim da je 9), spoljna jedinica i unutrashnja, sve regularno. Mislim da je FUEGO za ispod 10.000din - ne secam se tachne cene!!!

Pošto se moja klima pokazala super po pitanju grejanja (12k btu mi greje sprat od ~65kvm, uz potrošnju od 1200w, milina), tako da hoću da nabavim još jednu :)

Moje pitanje je sledeće: kako su se pokazale invertorske klime po pitanju grejanja na temperaturama ispod nule?
Znam da one kao mogu da idu do -20 spoljašnje temperature, ali kakva im je efikasnost (tj odnos potrošene energije i dobijene toplote, da budem precizniji)? Gledao sam za obične, kod njih se na oko nule svodi na 1:1, a ipak mi treba malo bolje od toga.

Dosta su bolji inverteri po tom pitanju ali ne ocekuj cuda. Tesko je egzaktno reci imaces "x:1 odnos" posto zavisi od vise faktora ali ocekuj da ce do -10C kod svih biti preko 2:1 dok ispod toga vec pocinje znacajno da opada da bi kod dobrih klima dosao na 1:1 na nekih -18C ili cak -20C ako su vremenski uslovi odgovarajuci. Teorijski, moze to da bude jos i malo bolje ali kod komercijalnih uredjaja se ne primenjuje zbog krajnje cene uredjaja.

Jel zna neko odgovor na moje pitanje gore ? Ili cu da se smrznem. :p

Odlicno, više mi ni ne treba, najveći deo zime i jeste iznad -10, mada bih je svejedno koristio samo do nule, a za sve ispod ipak mora da se pali centralno.
Hvala!

Jedno pitanje. :)

Posto je ovih dana poprilicno zahladilo, a radijatori su 'ladni, moram da ukljucim klimu u heat mode. Ali, tu se javio problem - jednostavno ne ubacuje topao vazduh, vec skoro kao da hladi. Bilo koju temp. da stavim izmedju 20C i 28C, isto se ponasa. Ostavio sam je 20 minuta ocekivajuci da ce poceti da greje i nista.

U pitanju je Galanz 12-ica, ne znam tacnu oznaku. Na drugoj, Midea 12-ici, grejanje radi normalno.

A da li je radila preko leta, tj. da li hladi? Ako ni ne hladi, mozda je iscureo freon... Btw, ovo ja smao nagadjam, moraces da sacekas odgovor nekog strucnijeg :)

Hladi bez problema, stavio sam na 18C i radi normalno. Ali kad stavim na da greje i npr. temp. 28C vazduh koji ubacuje je samo malo topliji na "dodir" od onog kada hladi...

Da li neko zna u cemu je problem ?

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno