soko
Čuven
- Učlanjen(a)
- 26.10.2002
- Poena
- 650
Na +35C nije uopste preporucljivo da se hladi na +24C. Neki minimum do kojeg treba ici je +26C a moja preporuka je +27-28C. Inace, mozda ce nekom izgledati kao mala razlika ali oseti se itekako tih 2CNa kraju sam kupio DeLonghi pingvina. Neka matora devetka.
Ja sam zadovoljan, radi i hladi. Ne spusta ispod 27.5, ali za ovu vrucinu i moje mogucnosti da montiram bilo sta drugo, extra je.
Inace, zakljucak je da je Vivax pokvaren. Nemoguce da mu kompresor radi samo po 10 min, pa se gasi. Mrzelo me da se sa njim zezam vise. Mada, slican kineski krsic imaju komsije ovde i extra su zadovoljni sa njim, spusta do 23-24 stepena i to na juznoj strani zgrade. Sto kazu... nisam pametan![]()
Inace, svi standardi u svetu pa i nas za javne zgrade, gde borave ljudi, propisuju 7C maksimalnu razliku u odnosu na spoljnu temperaturu i brzinu vazduha ne vecu od 0.2 m/s. Sigurno to nisu bezveze izmislili.
Bio sam svedok kada se na vratima C marketa srusio stariji covek zbog ogromne razlike u temperaturi. Napolju je bila vrucina jos veca nego sad a unutra +21C. Zaposleni su nosili uniforme dugih rukava a sef je insistirao na sto nizoj temperaturi zbog cokolada na rafovima.