Čini mi se da sam tako negde pročitao, da je finalna revizija E2, ali možda ti izvori greše. Ne sećam se gde sam beše to pročitao, tako da ne mogu da ti dam link, ali ako su oni pogrešili onda je to sasvim druga stvar.
Slažem se da je E0 bolji od E1, to stoji, ali nema razloga da se nerviraš, ja nisam ovde ušao u diskusiju sa ciljem da se prepirem, nego samo iskreno govorim kakvo je moje mišljenje. s16, ti si dobar lik i puno te poštujem, ali meni je bitno da Ivy Bridge ima tih oko 12-15 % više performanse na istom kloku kao Sandy, i da ima drugu generaciju QuickSync tehnologije, a to sve planiram da dobro iskoristim kada sebi kupim novu mašinu negde na jesen.
Tačno je da, za sada, nema nikakvih pomena o izlasku revizije posle finalne, ali moja pretpostavka je takva. Jer, mislim da su upravo zato i odložili dual-core procesore, da bi imali vremena da srede proizvodni proces i da sa izlaskom dual-core čipova odmah pređu na narednu ispeglanu reviziju. To je valjda i logično, zar ne ?
E sad, da li će Quad-core procesori imati drugu reviziju, saznaćemo verovatno negde u maju, kada se pojave neke nove glasine. Ja se nadam da hoće, jer ionako pre septembra-oktobra neću imati para da kupim Intel mašinu, pa bih želeo da do tada 22 nm proces bude daleko ispeglaniji i da odmah pazarim neku narednu reviziju. Svako hoće da ima bolje, pa naravno i ja, to je prirodno.