Mojne da se ljutis, ali ljudi, vi ste se malo-previse zaneli, mnogo preterujete, kakav crni q6600 i HD filmovi 😀 pa moj 2180 na 3.1 pusta kakve god hoces HD filmove bez da stucne, cak je i za vecinu igara uz dobru grafiku sasvim dovoljno jak proc(trenutno nisam u mogucnosti, ali bih zaista bio rad da nevernim tomama to dokazem), a i sam znas koliko je q6600 brzi od mog proca. Ja evo imam ovaj komp preko 3 godine, 22" monitor oko god i po, i od tada ni jednu igru nisam igrao ispod nativne rez, 1680, 80% je radilo odlicno, poslednja igra koja mi je losije radila je Alan Wake(fps je znao da padne na 20, kazem znao da padne, prosek je bio 50, ali opet kazem nije svo vreme radila flawless) (setih se jos mi losije rade AC revelation i driver:san francisco), mass effect 3, 1680 sve max detalji,kingdom of amalur,skyrim, igra ne pada ispod 40fps nikad, serios sam 3, battlefield 3 jako dobro radio, MW3 i jos mnoge... Problem je sto se ljudi mnogo tripuju, garantujem da ako samo igrate igre bilo koji q4 ili jaki q2 ce vam biti dovoljan za 99% igara (podrazumeva se da imate dobru grafiku, naravno i da vam sistem radi kako treba).
Ovo sad pisem zato sto zaista neko ko se ne razume toliko u komponente a uzima racunar prvenstveno za igre (sto je 70% usera) misli da treba da juri neki high end procesor da bi mogao da pokrene igru, ok je da uzimas najbolje za pare koje imas, to je ok, ali nemojmo preterivati.