Šta je novo?

Iskustva sa racunarskim radnjama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Moram malo da kudim Imtel, krajnje je vreme. Izbor grafickih kartica je kriminalan, nikad' gori... nikada nisu imali dobar izbor ali ovo sada je uzasno... kapiram da su zastupnici ili distributeri Gigabyte-a i Club-a ali bar da od njih imaju nesto nego nemaju... posebno sada kada su povukli 7900GS jer su nesto bile falicne a i na x1950pro se ljudi zale koji su ih tamo kupili... prakticno, od "boljih" kartica ima jedino 8600GTS... cak je i 8800GTS nestala...

Ipak, nadam se da ce se situacija promeniti...

Pohvalio bih IMTEL. mislim da sam kod njih do sad skrljao jedno 4-5000 evra na razne komponente , bilo je par reklamacija koje su odmah uvažili.

Eurolink najjeftiniji

...i naj napredniji...prodaju Pentium 5 racunare

da, toliko su napredni da posle reklame poveccavaju cene umesto da spushtaju
Antec Nine Hundred
do poslednje isporuke je bilo 100-110€ ( kod njih zavisi od chlanstva u "E-Klubu"), a sada je 150!!!
mislim, stvaaarno.. :whip: :cuss:

pozdrav

Da li neko kupio celu konfiguraciju u A-MAZE-u ? Kakvi su utisci ? Da li su "sigurna" firma ? Kako resavaju reklamacije ? Cenovno su ubedljivo najbolji ali....... ne znam, plasim se da kupim tamo... dvoumim se, jer imaju daleko bolju ponudu od Imtela ali Imtel je ipak majka... :D

Ne plasi se, sto se mene tice

kupio sam tamo ceo PC decembra 2005, pa jos dva laptopa za firmu (isao jedan na reklamaciju bez frke), pa jos kartica i ostalog ...

moj izbor #1, sto se tice tih 'kucnih' firmi

Pa bas me to najvise i plasi, to je "kucna" zbog predrasuda da su to sve neke fantomske firme koje uzmu malo kinte pa nestanu... ali oni vec dugo rade...

...rekao sam ti da se ne plasis ... uostalom, za dosta stvari garancija i ne ide na njih nego na npr firmu-uvoznika, pa zasto da ne kupis po povoljnijoj ceni

ova firma ipak nije od juce, a vidis da i neke 'velike' znaju da zatezu kad dodje do problema

a inace, ako nisi baksuz, gde god da kupis, radice ti sve :banana:

Evo, ja nisam iz bg-a,ali mogu da pohvalim dve firme sa kojima radim i zaista sam zadovoljan sto se tice reklamacija i svega. A to su erolink(clan e-kluba) i A-MAZE. da ne detaljisem, izasli su mi vise u susret od ovih formi sto su u va.

Poslednja izmena:
Greska u automatskoj rekalkulaciji. Ispravljena je

nije niko kupio po "greshka" ceni? :-devil-: ;)
ok, fer od vas.. svako mozze da pogreshi..
pored toga, svaka chast na uvozu Antec programa ( ako je to neko iz Kimtec-a, mada i Eurolink ima veliku ulogu u tome)
lepo bi bilo da budete malo azzurniji shto se tiche SilverStone case-ova, takodje..
vazze za kvalitetna po povoljnoj ceni, pogotovo ako je tishina i hladjenje bitno..
sve u svemu, zzelim vam da postanete srpski Cool-PC ,)

pozdrav

Okej, jedno pitanjce, kakvo je mišljenje o MK Računarima? Imaju primamljive cene a budžet mi je već na granici tako da tih par desetina evra gore dole pri celoj konfiguraciji čine razliku.

super su,izuzetno korektni,jedino shto daju garncije od po god dana na sve komponente bez obzira ide li 3god,5 god i ostalo....

super su,izuzetno korektni,jedino shto daju garncije od po god dana na sve komponente bez obzira ide li 3god,5 god i ostalo....

A shit, pa to uopste nije sitna stvar. E u klinac. Znam ja da mora da ima negde ono ali sto srecu kvari. Nista, taman sam se ponadao da sam zavrsio sa pretragom kad ono medjutim...

Ono, moze li na PM neka preporuka nekog ko ima normalne cene, dobar izbor, i postuje garanciju?

Poslednja izmena:
Pa da li ti je zaista potrebna takva informacija posle citave ove teme? Zasto me teras da jos jednom kazem TO IME !?? :D

amaze nema gigabajt ploce. u imtelu je izbor jos gori. A ako vec kupujem sve obaska onda ....

Poslednja izmena:
Sto je u Imtelu los izbor ploca, imas 965P kakvu hoces i Asus P5B varijante. Sta ce ti vide od toga?

Cudi me ovo sto si napisao. Kod njih sam kupio Sony DVD-RW i dali mi dve godine garancije (sa garantnim listom uvoznika, CT). Tada su na Seagate davali 3 god. garancije ali kad sam ih nedavno dao sada na Seagate daju 5 godina garancije.

Sto je u Imtelu los izbor ploca, imas 965P kakvu hoces i Asus P5B varijante. Sta ce ti vide od toga?

E izvini, prešao sam se, pomešao sam sve živo. Nemaju 8800GTS 320 trenutno, a ovo ostalo je malkice skuplje nego unaokolo tako da ću da rizikujem. Već sam imao lična iskustva i bliske izveštaje o tome da ni te najveće i najrespektabilnije firme ne seva paja za garanciju dok ne pripretiš inspekcijom tako da mi je svejedno.

Cudi me ovo sto si napisao. Kod njih sam kupio Sony DVD-RW i dali mi dve godine garancije (sa garantnim listom uvoznika, CT). Tada su na Seagate davali 3 god. garancije ali kad sam ih nedavno dao sada na Seagate daju 5 godina garancije.

ako su u medjuvremenu promenili politiku,do pre 2 meseca sam radio sa njima:)

E izvini, prešao sam se, pomešao sam sve živo. Nemaju 8800GTS 320 trenutno, a ovo ostalo je malkice skuplje nego unaokolo tako da ću da rizikujem. Već sam imao lična iskustva i bliske izveštaje o tome da ni te najveće i najrespektabilnije firme ne seva paja za garanciju dok ne pripretiš inspekcijom tako da mi je svejedno.

Vidi, sto se Imtela tice budi ubedjen da ce vrlo uskoro dobiti 8800GTS ponovo, to je ono sto mi se kod njih dopada, prvo sto SVAKI DAN update-uju cenovnik a drugo sto SVE sto nemaju sada dobice vrlo uskoro, znaci ono sto pise CEKA SE stvarno se ceka da stigne uskoro a ne za sto godina ili ni tada (osim za jedno kuciste koje bi meni trebalo... :)).

A za ovo drugo za garanciju se ne bih bas slozio. Imtel ZAISTA dobro radi, znaci stvarno. Pa vidi koliko se Zormi "muci" i objasnjava ljudima ovde na forumu sta i kako iako to ne mora da radi...

Za Pin Soft samo rechi hvale .... Odlichni su ... Nikakvih problema nemam sa kompom, jeftino ... Extra su .... Mozda samo malo manji izbor proizvodjacha plocha, ali AsRocka i MSI-ja ima na bacanje (svih modela).

Za MB - Soft nadam se da ce neko ko drzi tu radnju izbaciti ona dva duduka sto sede tamo i nazivaju sebe prodavcima posto su ono sve samo ne prodavci. Pa bolje da je na digitron ugradio opciju da kaze dobar dan i dovidjenja bilo bi efektivnije za kupce nego ova dva mutavka .....neznam kako onakve osobe mogu da rade bilo gde gde ima kontakta sa ljudima.... recimo ovako da ce zemlja da bude samounistena i da tamo ima poslednja karta za space shuttle ne bih otisao da je kupim umro bi u sreci ...

Vidi, sto se Imtela tice budi ubedjen da ce vrlo uskoro dobiti 8800GTS ponovo, to je ono sto mi se kod njih dopada, prvo sto SVAKI DAN update-uju cenovnik a drugo sto SVE sto nemaju sada dobice vrlo uskoro, znaci ono sto pise CEKA SE stvarno se ceka da stigne uskoro a ne za sto godina ili ni tada (osim za jedno kuciste koje bi meni trebalo... :)).

A za ovo drugo za garanciju se ne bih bas slozio. Imtel ZAISTA dobro radi, znaci stvarno. Pa vidi koliko se Zormi "muci" i objasnjava ljudima ovde na forumu sta i kako iako to ne mora da radi...

stvarno vec dugo cekam neke stvari u imtelu!!!

Sea&Sky

Juce mi je riknula Epox 8KDA3I ploca na cuveni FF nacin. Danas sam odneo plocu na reklamaciju u Sea&Sky radnju u Vojislava Ilica gde mi je ljubazni prodavac uputio na servis. Odneo sam plocu gde mi je receno i tamo su utvrdili da je crkla ne mojom greskom i u zamenu su mi dali 8KDA3+ koje je deluks model te serije ploca, i znacajno je skuplja. Ceo proces reklamacije je trajao 10 minuta sto mi se nikada nije desilo a dobio sam novu i bolju komponentu. najvise me je odusevio momak koji je odlucivao sta ce mi dati u zamenu, a na moju pohvalu da mi se nije desilo da mi neko tako brzo resi reklamaciju odgovorio: "Pa necemo da vas zavlacimo 30 dana a da ishod bude isti, izvinite sto ste se mucili zbog crkavanja"

Sve pohvale za Sea&Sky :happy:

Strasno sam razocaran, Imtel koga toliko hvalim nije hteo da mi primi rezervaciju na komponente koje samo sto nisu stigle i sada kada su stigle nestala je memorija, znaci desilo se BAS ono cega sam se plasio i zbog cega sam na prvom mestu hteo da rezervisem komponente. A da ne pricam da je prakticno bila jedna jedina memorija poslednjih mesec dana iako u cenovniku stoji da ce stici "u dogledno vreme" . Mnogo sam besan! :mad:

Pazi ovo odem juce u ns da pronadjem corsair 520HX napajanje,seasonic ili antec
Prodavnica na spensu mala preko puta kadice:
Ja:''Dobar dan da nemate slucajno neko vrhunsko napajanje od 500W''
Prodavac:''Da naravno imamo blue berry od 450W" samo sam se nasmejao to su jedino imali

Prodavnica Novel
aj da probam malo drugacije
Ja: ''Dobar dan da nemate mozda antec, corsair, ili seasonic napajanja od 500W''
Prodavac vrlo ljubazno: ''Imamo cooler master 380w znate to je jako dobro napajanje''
Ja: ''Dobra ali ja pitam za 500W i to antec corsair i seasonic''
Prodavac: ''Kako rece ono prvo''
Ja: ''Antec'' naravno izgovor antek
Prodavac: ''A sta je to nikad cuo''

tako i za ostale marke i u jos dosta prodavnica da ne navodim
zakljucak ko to bre radi po prodavnicama kompjuterske opreme

to mu dodje ko da udjes u prodavnicu automobila i trazis mercedes a on ti nudi golfa ili zastavu.

pa valjda to sto prodajes moras da poznajes ako barem nemas i da ne nudis ono sto nije u skladu sa zahtevima musterije.

Ispravite me ako gresim.

izvini, ni ti nisi znao neke stvari,... nemoj da se pravis baja!!!
mada, ti i JESI u pravu za to sto kazes, tuuuznooo! ajd ako ja ne znam, ali... hehe ma bolje da cutim!

Kakve veze ima da li je on znao ili nije, kada ne radi u radnji kao prodavac.

No, ovo je srbija i ljudi kupuju ceo komp bez monitora u vrednosti necijeg napajanja i kucista... Te nije ni cudo sto vecina radnji nema na lageru te komponente, kad ih niko ne kupuje.
Poredjenje, idite u bilo koju bakalnicu, pa cak i Maxi i trazite Moët & Chandon, pa da vidite imaju li... Naravno da nemaju, jer sirotinja i ne zna sta je to....

A i našao si gde da odeš da pitaš :)
Čemu deo foruma "Domaće tržište" ako ne da pitaš gde se nešto može nabaviti?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno