Šta je novo?

Iskustva sa racunarskim radnjama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pakom jos i moze da se svrsta u grupu velikih ali... KimTec? Sta je to je*ote? :D

Ovi drugi jesu poznatiji ali ne znam koliko su veliki... Erc, da li oni prodaju uopste nesto osim monitora?

Pakom jos i moze da se svrsta u grupu velikih ali... KimTec? Sta je to je*ote? :D

Ovi drugi jesu poznatiji ali ne znam koliko su veliki... Erc, da li oni prodaju uopste nesto osim monitora?

Valjda i printere :)

KimTec je distributerska firma, inače "podružnica" velikog M-Sana, po svemu sudeći najveće IT firme na balkanu. Hrvatska firma inače.

Alti je svakako znatno veći do MB Softa, Grappolo takodje.

Tu je i EWE, naravno.

Ali kao da je to bitno. Nego, veličina firme, tj neto obrt uopšte ne govori mnogo o samoj firmi sa tačke gledišta nas, kupaca, čak šta više, ja mislim da je baš obratno - što veće firma - gori odnos sa krajnjim kupcima. U prilog tome ide i sledeća činjenica : Imtel dok je bio najveća firma (pored Cores-a koji je sad 'puko') je bio prilično neprijatan prema krajnjim kupcima. Sećam se njihovog famoznog bradonje iz servisa koji je u PM terao sve i svakog, ne birajući da li su kupci, zaposleni u firmi, ili slučajni prolaznici. Imtel je tad radio i zaradjivao neke KAMARE para, i moglo im se. O maloprodaji, i onom prelepom show.room nije bilo ni govora. Tad je tu bila neka mašina koja je po ceo dan gulila neke pločice, neke čipove, nemam pojma. Tad je imtel prodavao remarkirane AMD K5-k6 procesore, i neke memorije kojih se više ne sećam, ali znam da je u proseku svaka 3 radila. Na svu sreću, sad kad više nisu toliko ogromni, imamo jednu od najljubaznijih, svakako odlično snadbevenu MP radnju u gradu, što potvrdjuju vaši komentari gore (nadam se da nisu svi zbog one m*jice, pu, pu da me ne banuju ni krivog ni dužnog). Tako da ..eto, kakve veze ima koliko je neka firma velika, tj da li je medju prvih 10 ili ne. Bitno je da su cene dobre, i da je roba dobra, i da su ljudi ljubazni, i da ima dobar servis i da nije u ne znam...Maloj Krsni (ne mislim ništa loše za Malu Krsnu, nego ...)

Eto.

Poslednja izmena:
Ja sam u informatici u jevrejskoj kupio neki hard disk i delovali su mi OK, mada sam cekao poprilicno dugo na njega, cca 20 minuta...

Kakvo vam je iskustvo sa prodavnicom A-MAZE ? Ja imam neku predrasudu o radnjama koje se nalaze po stanovima, sve mislim da su se otvorile da uzmu pare i da zatvore sutra i da onda necu moci da ostvarim pravo na garanciju ili tako nesto... Oni su najjeftiniji pa mi je i to "sumnjivo" . Doduse, verovatno ne placaju zakup prostora kao recimo Imtel i neke druge velike firme.

Nista posebno, radnja k'o i svaka druga... od ovih "stanovskih"... uzeo je pre dve nedelje drugar plocu od njih, deluju OK.

Sa druge strane, ono po cemu sam ja zapamtio tu firmu jeste interesantna ponuda odredjene "egzotike" u odredjenim trenucima... tako, oni su jedini u gradu imali GeIL One seriju modula, sa BH-5 cipovima... potom, recimo, i novi WD Raptor od 150GB, najpre sam video u njihovoj ponudi (u redu, uzeli od nekog distributera/uvoznika... ali nebitno, prvo je bilo u njihovom cenovniku)

Ja bih uzeo SVE, znaci plocu, procesor, grafiku, memoriju, kuciste i napajanje. Pa ne znam da li da se upustam u tu avanturu sa tom firmom.

Ako su znacajno jeftiniji od npr. Imtela ili tako neke firme... sto da ne, ionako su realno sve iste.

Ili da uzmes od nekog dilera sa foruma (to zbog garancije, realno ces najbolje-najazurnije proci sa njima po tom pitanju)

Ja bih uzeo SVE, znaci plocu, procesor, grafiku, memoriju, kuciste i napajanje. Pa ne znam da li da se upustam u tu avanturu sa tom firmom.

Najpre da napomenem da nemam nikakve veze sa doticnom firmom sem sto mi je u komsiluku ;)
Pazi, iako su "stanovska" firma, postoje dosta dugo, da ne lupam koliko godina ako neko zna tacno neka napise. Kupio sam vise stvari kod njih i deluju zaista korektno, tacnije vlasnik deluje zaista korektno (on ujedno i radi sa jos jednim tipom). Daje onolike garancije kolike "sleduju" za odredjenu robu (za razliku od nekih firmi koje iako imaju maloprodaju daju max. 1 god, recimo Monitor). Jedino mi se nije svidelo sto uvek ima neki najveci moguci ziralni kurs pa se uvek "iznenadim" (placanje je iskljucivo u dinarima!). U poslednje vreme navodi koliki je kurs, na sajtu.
Ali najbolje bi bilo da odes do njih, lepo popricas o tome sta te interesuje i uporedis sa cenama na drugom mestu, raspitas o uslovima garancije. Ako bi bila znacajnija usteda u odnosu na druge, zaista ne vidim razlog zasto ne bi uzeo kod njih.

Poslednja izmena:
Ako bi bila znacajnija usteda u odnosu na druge, zaista ne vidim razlog zasto ne bi uzeo kod njih.

Prosto zato sto sam istripovan i uplasen. :) Kada god kupujem nesto skupo, tripujem se opasno. Imtel mi je jedina konkurencija ali nisam potpuno zadovoljan cenama (u stvari ponudom) nekih komponenti - konkretno kucista, sva su skupa i ploca, takodje. :) Nisam siguran kako A-Maze ispunjava garanciju a za Imtel sam siguran - nosio sam hard.

Poslednja izmena:
Nisam siguran kako A-Maze ispunjava garanciju a za Imtel sam siguran - nosio sam hard.

Ne znam kakvi su kada dodje do ostvariv.garancije, jer mi nije nista crklo sto sam tamo kupio :) Valjda ce se javiti neko ko je imao takva iskustva. Ponavljam, uredno se pridrzavaju uslova i duzine garancije koju daje uvoznik...

Poslednja izmena:
Com Line computers ako je ko i cuo za njih,mada ako posecujete PC berzu culi ste sigurno...Kupio sam hard od 40 gb kod njih,crko je posle 10 dana,ja lepo garanciju u ruke i pravac firma,uzmu oni hard,kazu dodjite za 3 dana bice novih pa cemo vam zameniti...Ja posle tri dana opet pravac grad,kaze nema hard diskova na trzishtu,bice za MOZDA 3 dana...Ja odem i on mi nekako DOBAVI taj hard...Ja srecan kuci,namestim sev,instaliram,prodje dva dana i taj rikne...Ja kod njih,kad opet nema hard diska da mi zameni,razvlaci me opet deset dana i na kraju mi da hard od 30 gb i 200 dinara...I taj je radio 5 dana,i sad sam mu rekao da definitivno ovu pare nazad,i ona je rekao da dodjem u ovaj ponedeljak,ja otisho,kaze-nemam sad pare,zovem te za dva-tri dana...Evo celo jutro ga cimam,sad se ne javlja niko u firmi,na mob se javlja neka devojka koja kaze da "gazda" nije u mogucnosti da se javi...Mozete le ida me posavetujete shta da radim,a da ne treba da mu srushim firmu?

To su sve HDD koji se ne proizvode odavno, tako da ko zna iz kakvih "zaliha" ih je izvukao (a i nisi napomenuo da li je u pitanju nov ili polovan), pa zato i crkavaju. U svakom slucaju, ako imas validnu garanciju, trk u trzisnu inspekciju.

Pa jeste al 45 dana je rok po našem glupavom zakonu... E sad ne sećam se one klauzule koju je Kuzma svojevremeno napisao u SKu...nešto tipa ako se uređaj pokvari u toku prve 2 nedelje kupac bira da li će da mu vrate pare, daju novi uređaj ili popravlja stari..? Kako beše?

Com Line computers ako je ko i cuo za njih,mada ako posecujete PC berzu culi ste sigurno...Kupio sam hard od 40 gb kod njih,crko je posle 10 dana,ja lepo garanciju u ruke i pravac firma,uzmu oni hard,kazu dodjite za 3 dana bice novih pa cemo vam zameniti...Ja posle tri dana opet pravac grad,kaze nema hard diskova na trzishtu,bice za MOZDA 3 dana...Ja odem i on mi nekako DOBAVI taj hard...Ja srecan kuci,namestim sev,instaliram,prodje dva dana i taj rikne...Ja kod njih,kad opet nema hard diska da mi zameni,razvlaci me opet deset dana i na kraju mi da hard od 30 gb i 200 dinara...I taj je radio 5 dana,i sad sam mu rekao da definitivno ovu pare nazad,i ona je rekao da dodjem u ovaj ponedeljak,ja otisho,kaze-nemam sad pare,zovem te za dva-tri dana...Evo celo jutro ga cimam,sad se ne javlja niko u firmi,na mob se javlja neka devojka koja kaze da "gazda" nije u mogucnosti da se javi...Mozete le ida me posavetujete shta da radim,a da ne treba da mu srushim firmu?

Madjarska firma, naslednik Dvarfa iz Subotice i Segedina. Sto se reklamacija tice, totalni haos, kao i kod svih Madjara. To znaju svi koji su ikada radili sa Madjarskim firmama, nema da neko nije ostao ostecen. Garancija na CPU 33 meseca umesto 36 meseci....
Nisam u fazonu da pljujem po konkurenciji, ali ovakve stvari nikako nebi trebalo da se desavaju.

Evo danas sam otisho sa burazerom vec totalno nervozan i nadrndan...I bio sam u stanju da uzmem TFT neki shto imaju u radnji,da mu kazem da ima rok do sutra do 12 da vrati pare ikli je osto bez TFT-a i vratio mi pare...Znam da cu sad celu ulicu Nikole Spasica da zaobilazim zbog njih....ovo je stvarno najloshije iskustvo ikada...

Ja najiskrenije ne razumem cemu kupovina po tako egzoticnim radnjama. Zaista ne shvatam. Com Line, DTM... cemu to?

Isti slučaj! Malo više para u proverenoj firmi i glava ne boli!
A najviše me nervira kad se neko iscima u neke pizdince da bi našao firmu u kojoj je komponenta jeftinija 3% i onda kad dođe kući ono ne radi, a kad se vrati garancija problematična i slično... Ovim nikako ne opravdavam dotičnu firmu u pizdincima nego pokušavam da skrenem pažnju ljudima šta je elegantnija kupovina :)

P.S. Aj sad, Nikole Spasića baš i nisu pizdinci al poenta je ista... :D

Nasho ih preko PC Berze,daju garanciju god dana,niko drugi nije davao na 40 gb toliku garanciju i reko ajd da uzmem,sad sam lepo poucen iskustvom otisho i u radnji kupio 80 gb wd i milina...

Tamo sam uzeo DVD rezač i MP3 plejer, ima tome više od godinu ipo. Delovali su mi ozbiljno, a ako još uvek opstaju uz reklamu u SK-u svakog meseca, pretpostavljam da nisu ušli u biznis zarad brzog zgrtanja para i zatvaranja radnje.

A sto je najbolje, neke proverene firme uopste nisu skuplje, evo na primer Imtel. Cak su i jeftiniji od mnogih. Jedino sto zbog zastupnistva ili zbog necega drugog nemaju bas preveliki asortiman ploca i grafickih na primer, pa onda ispada da su ploce skupe, sto i jesu, najjeftinija AM2 kod njih je 90 evra i to sumnjiva ASUS a znam da ima i dosta jeftinijih...

Evo i jednog lepog iskustva koje sam doziveo ovih dana a vezano je za kupovinu napajanja. Dakle zovem ja u subotu pre podne sve moguce radnje u NS i nadjem u BNL systems-u CoolerMaster napajanje od 500w iz eXtreme power serije. Instaliram ja to napajanje, radi ko sat, potpuno ispravno ALI ventilator na doticnom napajanju je bio veoma glasan sto me je prilicno nerviralo. Posto je taj CoolerMaster bar za mene bio potpuno neupotrebljiv, u ponedeljak sam otisao u istu tu firmu da pitam da li bi ikako bilo moguce zameniti ovo napajanje za neko drugo. Da budem iskren ocekivao sam odgovor u stilu: "prodaj to pa kupi drugo" ili "to je sada polovna roba" ali ne, za divno cudo ljudi u radnji su pristali da urade zamenu i za sutradan su narucili chiefteca koga sam zeleo umesto CM. Razliku u ceni sam naravno doplatio za skupljeg chiefteca ali posle svega sam veoma zadovoljan jer je CFT-500 koje sam uzeo kao zamenu neuporedivo tise i kvalitetnije napajanje. Sta drugo reci posle ovako lepog iskustva osim da pohvalim ljude u BNL systems-u koji su mi nesebicno izasli u susret.

I ja jos jednom da pohvalim Imtel... slicna stvar je u pitanju... jednom od ovih mojih ortaka koje sam naprzio da kupuju u Imtelu crko komp pre neki dan... samo mu se iskljucio odjednom... ja mu kazem, napajanje je 90% ali postoji sansa da je ploca ili procesor (ili oba) kazem mu da ne kupuje napajanje dok ne proveri... on kupi napajanje u Imtelu i naravno, ispostavi se da uopste nije u pitanju napajanje... on u medjuvremenu kupi novu masinu, ostavi im preko 50.000 dinara, oni mu tog istog dana sklope masinu (koju sam mu ja sastavio) i odrade mu dijagnostiku kvara na starom racunaru i utvrde da je crkla i ploca i procesor... znaci, maksimalno brzo sve odrade... on ih je onda pitao da zameni to napajanje za koje nije imao ni kutiju i oni mu to uradise bez ikakve frke, u stvari vratili su mu pare u dinar... stvarno svaka cast... mislim, jeste da je on kod njih ostavio pravo malo bogatstvo ali opet, mislim da bi oni to uradili i da nije... inace, on se odusevljava njima i kaze da su profi maksimalno, ljubazni, svaki dan ode da se malo isprica sa prodavcima... :D Zato cu ja uskoro da kod njih kupim novu masinu...

Poslednja izmena:
CoolerMaster napajanje od 500w iz eXtreme power serije. Instaliram ja to napajanje, radi ko sat, potpuno ispravno ALI ventilator na doticnom napajanju je bio veoma glasan
Ta CM serija ima na usisniku vazduha termo-senzor, pa ako je u kućištu oko 50C automatski 'odvrne' ventilator na maksimum brzinu. Često pomogne dodatni ventilator za provetravanje kućišta da se utiša, ako nije zgodno menjati celo napajanje.

Evo i od mene plus za Imtel: pre dve god kod njih uzmem plocu i to GA K8NS Pro koja mi je po specifikacijama bila extra, ali se posle skoro god dana ispostavi da joj je pokvarena jedinica za regulaciju CPU ventilatora. Kako tu plocu nisu imali na lageru ljudi su doslovno jurili distributere da mi nabave ovog asusa kojeg imam trenutno. Jeste sve bilo po garanciji, ali ja nisam celu konfu sklopio kod njih, pa su mogli komotno da mi vrate pare - pala je vrednost ploce, dinar devalvirao. Naravno ugradnju su odradili free, mada sam ipak castio ljude - zasluzili su. Nisam siguran da li je u pitanju covek koji je postovao iznad mene, ali ako je to taj Zoran iz komercijele hvala veliko na trudu. Profi i postena firma na osnovu dosadasnjeg iskustva.:)

I ja jos jednom da pohvalim Imtel... slicna stvar je u pitanju... jednom od ovih mojih ortaka koje sam naprzio da kupuju u Imtelu crko komp pre neki dan... samo mu se iskljucio odjednom... ja mu kazem, napajanje je 90% ali postoji sansa da je ploca ili procesor (ili oba) kazem mu da ne kupuje napajanje dok ne proveri... on kupi napajanje u Imtelu i naravno, ispostavi se da uopste nije u pitanju napajanje... on u medjuvremenu kupi novu masinu, ostavi im preko 50.000 dinara, oni mu tog istog dana sklope masinu (koju sam mu ja sastavio) i odrade mu dijagnostiku kvara na starom racunaru i utvrde da je crkla i ploca i procesor... znaci, maksimalno brzo sve odrade... on ih je onda pitao da zameni to napajanje za koje nije imao ni kutiju i oni mu to uradise bez ikakve frke, u stvari vratili su mu pare u dinar... stvarno svaka cast... mislim, jeste da je on kod njih ostavio pravo malo bogatstvo ali opet, mislim da bi oni to uradili i da nije... inace, on se odusevljava njima i kaze da su profi maksimalno, ljubazni, svaki dan ode da se malo isprica sa prodavcima... :D Zato cu ja uskoro da kod njih kupim novu masinu...

Shto se tiche Imtela sve najbolje.Nekada su malo spori,ali uvek dostizhni.No postovao sam zbog ovih 50.000 dinara i pravog malog bogatstva :wall: ... Chovek je mislio ozbiljno ili je u pitanju sarkazam???

...No postovao sam zbog ovih 50.000 dinara i pravog malog bogatstva :wall: ... Chovek je mislio ozbiljno ili je u pitanju sarkazam???

Šefe, ima ljudi koji rade i za po 10k dinara mesečno pa ti sad razmisli da li je nečija petomesečna zarada "pravo malo bogatstvo" za njih.:trust: A sa druge strane, znaš da kukaš da su marže male i da se nema motivacije za brzo servisiranje robe.
Ovo poslednje mi veoma liči na "BUS Computers" kojima je npr. teško da svrate po jedan Scythe Ninja do sajma, a već idu po robu u BGD. Da ne govorim kako prodaju procesore umazane pastom kao nove. Ili daju neki poluispravni Samsung DVD-RW u zamenu za neispravan NEC.
Šteta samo što ne mogu da se setim kako se zove radnja na Karaburmi zbog koje sam se vozio džabe do BG. 5 puta sam telefonom proverio da li imaju DFI ultra-d pre nego što ću doći do njih da bi mi oni kad sam se pojavio izneli Infinity SLI. Došlo mi je da ih podavim sve koliko ih je bilo u radnji tada.

Poslednja izmena:
Šteta samo što ne mogu da se setim kako se zove radnja na Karaburmi zbog koje sam se vozio džabe do BG. 5 puta sam telefonom proverio da li imaju DFI ultra-d pre nego što ću doći do njih da bi mi oni kad sam se pojavio izneli Infinity SLI. Došlo mi je da ih podavim sve koliko ih je bilo u radnji tada.

Da li mislis o kikindskom BUS computersu? Ja sam vec ispricao sva moja negativna iskustva sa njihovom prodajom u Subotici, ne bih vise da se vracam na tu temu. Da je ovo neka drzava, ta radnja bi bila kaznjena i zatvorena vec odavno. :wave:

Za Dabu:
Srachunaj koliko je koshtala tvoja konfiguracija,te razmisli da li je "50.000 pravo malo bogatstvo".
Shto se tiche BUS Computers-a oni ni nemaju "radnju" u Subotici vec samo ispostavu tj. VP iskljuchivo! Drugim rechima nemaju maloprodajni objekat.Inache sa njima saradjujemo vec 4 godine i malo je reci da su jedni od najprofesionalnijih.(Nash mesechni ceh kod njih se krece u granici izmedju 2000 i 4000 eura + PDV).

Poslednja izmena:
@ Stormwatch Kikindski BUS Comp. je u pitanju, a što se tiče ultra-d u pitanju je druga firma, a ne BUS. A za BUS-ov WiFi interent neću ni da govorim koliko je "kvalitetan".

@abacus Nemam nameru da ulazim u raspravu s tobom dalje, izneo sam svoje zapažanje i to je to. I tako ovo već prelazi u off topic.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno