Šta je novo?

Iris TV box mts (nije tema o Iris Go ni Iris Smart aplikaciji)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mislim da je vreme za novu temu " update Iris boxa, kad stize , ko , kad i gde je dobio , dal je bolja stara ili nova ( v1.0 vs v2.0 ) i poredjenje Iris boxeva " jer ocigledno ima dosta zainteresovanih i samo ce da prsti 😃😁😉😂🤣👍
pa ovo se desava jednom u 2 ili 3 godine ..Ovo je halajeva kometa sto se tice MTS ..IRIS 3.0 ce 2027 4 K krajem decenije ne ubijaj momemtum sada.

Zanimljivo, kada se Box resetuje na factory default uvek se onih šest koraka IRIS 2.0 pojavi🤔

Zna li neko, da li moze da se namesti na novom iris-u, da na dugme OK izlazi lista kanala kao sto je i bilo pa ih saltam gore dole, ovo sto je sada da moram strelicu levo desno, je bas smarajuce.

Da li je neko uspeo da upari bluetooth daljinski od andorid TV sa iris daljinskim? TV je XIAOMI P1 55" SMART.
Ajde da odgovorim sa stanovista tehnologije samo,na osnovu pitanja.
Kako kapiram daljinski od TV komunicira sa tv-om preko bluetooth-a, a iris komunicira preko IC diode,tako da sa ovog stanovista ne moze.

E sad imam ja jedno pitanje ako je neko probao. Da li Iris box moze da radi na tudjem internetu(ne MTS)? Na primer odnesem negde box povezem u tv i ubodem u tipa LTE ruter nekog drugog provajdera. Da li mu je potreban samo internet ili moraju i neki portovi i sta sve da se otvara na ruteru?

TV usluga na Iris STB ne može da radi ne internetu bilo kog drugog provajdera. Jer nije OTT (kao što to jesu SBB-ov Eon, Orion i Yettel Hipernet TV usluge) već radi na posebnom VLAN-u unutar MTS mreže, u "intranet" maniru.
Ne radi čak ni kad odneseš kod drugog MTS korisnika ako taj ne plaća za TV uslugu (jer nema pristup tom VLAN za IPTV uslugu) već samo za net npr.

НР4024 прихвата бт везу са даљинским и упарује се.

HP4024 mogu bez probema BT slušalice da se upare ,narvno i daljinac.

Prilozi

• 20230223_002011.jpg
    20230223_002011.jpg
    52.7 KB · Pregleda: 85
Koji je najbolji Telekom STB uređaj trenutno, mislim na najnoviji i najjači? Koja mu je specifikacija?
Šta Iris v2 donosi po pitanju slike, mislim na kvalitet slike kanala, da li se nešto menjalo po pitanju fps :)

Tek danas mi isključiše HBO paket i to posle zvanja pre 14 dana i mejla pre dva dana kada videh da ništa ne rade. Pre toga naravno putem Mile krajem januara, onda kada je i trebalo. Neću se više ubuduće cimati oko ovoga jer prošle i ove godine je toliko peripetija bilo oko otkazivanja ovog promo paketa da nemam živaca oko toga da se bakćem. Nikada do prošle godine nije bilo ovih nazovi problema ali prošlog i ovog februara treba da ih moliš bukvalno to da urade a zašto je tako ne znam.

Mislim da ce sneg uskoro, danas su mi zamenili stb box 😂
Pricao sam vec u temi da imam stari beli stb box kod mojih kuci i da radi bas lose i da se greje. Od 9.februara imamo problem sa netom i televizijom i danas su napokon sve resili. Pitao sam ih da li slucajno imaju hp4024 kod njih da bi promenili ovaj stari posto radi lose i za divno cudo imao je, koriscen, ali nebitno. Probali smo njega i imao je neku gresku, izbacivalo je korisnicko ime od prethodnog vlasnika i nije mogao da resi, zvao je i centralu, ali nista, nesto se nije slagalo. Pored njega je imao srecom i q11, probali smo njega i opet nije htelo i kao da sacekamo neko vreme, mozda proradi i posle 5min proradilo je.
Utisci- slika izgleda dosta bolje, rad i animacije rade brutalno brzo, bez stucanja, ne koci ni milisekundu bukvalno, nekoliko vas se zalilo da q11 radi sporo, ali kod mene je apsolutno obrnuto i napokon da sve radi kako treba.

;) Pa izvini normalno da vidis da je sve bolje , kada si uzeo istorijski stb , da bi zamenuo PRAIstorijski stb . Sada kada bi uzeo hp4024 u odnosu na ovaj bi bilo ko opticki net u odnosu na adsl ;) . Uzivaj sada u ovom , a juri hp4024 ako mozes , ja ne mogu jer nemam vezu .:(

;) Pa izvini normalno da vidis da je sve bolje , kada si uzeo istorijski stb , da bi zamenuo PRAIstorijski stb . Sada kada bi uzeo hp4024 u odnosu na ovaj bi bilo ko opticki net u odnosu na adsl ;) . Uzivaj sada u ovom , a juri hp4024 ako mozes , ja ne mogu jer nemam vezu .:(
Kako znas onda da bi bila tolika razlika u korist hp4024?

НР4024 одмах извршава све команде. Какве проблеме сте имали? Брже од тога, једино да одради пре тастера.

Velika je razlika izmedju linuxa i androida uvek bila pa sam siguran da je i prestari Q11 bolje resene bas zbog maje upotrebe ram-a

Eee kad bi neko jos i provalio da moze neki mali Linux da se ubaci u taj q11 sa tih 0.5 Mb rama , pa da se moze neki servercic staviti u njega e onda bi dao glas za q11 😃😆😉😂🤣😁 ovako kad nema funkciju Iptv Iris boxa skuplja prasinu i ceka nekog hakera da mu sine neka ideja 😃😉😂🤣😂

Pa Q11 već ima / koristi Linux OS, samo nema distro koji bi ti hteo :D Plus je i zaključan za čačkanje.

Znas ti dobro da me samo i cackanje interesuje tj. dal ce neko sa nekim cudom mooozda da ga malo otkljuca 😉😃😁🤣😂

Ако су сви канали сд до 1080i нема поенте терати бокс да ради уп на 4К, боље тв сам.

Meni Huawei sada radi odlično, čak je manje spor. Nema tu brzine - ne pravi više probleme. Ne zaglupljuje se, ne ovo, ne ono...Kao kad naletiš na dobar core2duo računar, radi...4024 radi onako kako treba. Imam sreću te na bakru imam realnih skoro 100Mb... Odustao sam od zamene Huawei-a. Doduše, Huawei je na nekom prapotopskom CRT TV-u. Slažu se kuj dupe i gaće😂

Tek danas mi isključiše HBO paket i to posle zvanja pre 14 dana i mejla pre dva dana kada videh da ništa ne rade. Pre toga naravno putem Mile krajem januara, onda kada je i trebalo. Neću se više ubuduće cimati oko ovoga jer prošle i ove godine je toliko peripetija bilo oko otkazivanja ovog promo paketa da nemam živaca oko toga da se bakćem. Nikada do prošle godine nije bilo ovih nazovi problema ali prošlog i ovog februara treba da ih moliš bukvalno to da urade a zašto je tako ne znam.

Sta ti tu nije jasno? Prijavis se za promo period, a posle moras da ih juris, pri tom se nadaju da ce neko ko je aktivirao da zaboravi, pa ce proci jos jedan mesec minimum dok covek ne skapira da mu je racun veci nego pre i sad ubaci u racunicu da se svaki peti covek zezne i ne odjavi na vreme, eto para.

Da li se Apollon paket ranije dobijao uz neki Iris paket? Praktično sav Apollon sadržaj je dostupan i u Iris video klubu, ali Apollon internet aplikacija je daleko stabilnija.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno