Šta je novo?

Iris TV box mts (nije tema o Iris Go ni Iris Smart aplikaciji)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sto ne bi koristio iz extendera net preko lan-a jer extender ima gigabitne lan portove i extender ima jacu wifi vezu sa ONT uredjajem nego slabasna wifi kartica iz laptopa ili usb wifi kartica za destkop.

@goksi

Vrati taj extender na fabricka podesavanja pa ga povezi opet po upustvu. Kad se poveze mora da bude na ontu kao na slici i onda radi IRIS STB na lan 2 portu bez problema.

Prilozi

• HG8245W5-6T status.png
    HG8245W5-6T status.png
    57.4 KB · Pregleda: 107
Pa poenta onoga što sam napisao je da ta slabašna wifi kartica koristi wifi sa ekstendera u daljim prostorijama od modema.
Ima i 5ghz pa nije baš ni sporo.
Neka koristi kako mu odgovara, samo ne vidim smisao ako je poenta da bude bez kablova.

Uspeo sam da povezem HG8245W5-6T i extender WA8021V5.

Treba pratiti uputstvo sa sajta, vratio extender na fabricka podesavanja pritisnuo dugme sa prednje strane za povezivanje.
Posto me mrzelo da se penjem na stolicu da stiskam WPS dugme na HG8245W5-6T koji se nalazi u ormaricu iznad ulaznih vrata, ulogovao sam se kao admin i usao u podesavanja za wifi 5G basic network i kliknuo na dugme Start WPS.

Za par sekundi se povezao i zasvetlela bela lampica, bocnuo kabl u laptop i u extender u LAN1, radi internet. Bocnuo kabal iz STB-a u LAN2 port, radi televizija. Gledao televiziju oko 1h i nije stucnula nijednom.

Prosli put sam greskom povezivao extender na poseban SSID koji sam napravio za televiziju ali nije radilo kako treba.
Koji STB imas HPH07 ili HP4024? ja imam ONT Huawei HG8245Q2 i sa WA8021V5 nisam uspeo da dobijem TV, internet radi normalno. ONT vidi STB ali ga ne prepoznaje i trazi da bude HPH07 i dodeljuje mu neku normalnu ip adresu kao za net a ne kao za iptv. Dolazili momci iz MTS nekoliko puta, svasta pokusavali i nista za sada. Od avgusta ih gnjavim evo vise od pola godine i nece...

Prilozi

• 0-02-05-7ce4f38e28f6cfc1acb0d55469908de850b57b4cb958e2fb05eebbfa96c4b6d4_1c6db091d3a50e.jpg
    0-02-05-7ce4f38e28f6cfc1acb0d55469908de850b57b4cb958e2fb05eebbfa96c4b6d4_1c6db091d3a50e.jpg
    241 KB · Pregleda: 74
  • 0-02-05-f1a50998b3a467b9e833829448782976af79e27b37c87d27b2eed4d75e5321b6_1c6db091d0edcd.jpg
    0-02-05-f1a50998b3a467b9e833829448782976af79e27b37c87d27b2eed4d75e5321b6_1c6db091d0edcd.jpg
    215.9 KB · Pregleda: 63
Pa poenta onoga što sam napisao je da ta slabašna wifi kartica koristi wifi sa ekstendera u daljim prostorijama od modema.
Ima i 5ghz pa nije baš ni sporo.
Neka koristi kako mu odgovara, samo ne vidim smisao ako je poenta da bude bez kablova.
Smisao je da povezem box u drugoj prostoriji a da pritom ne provlačim lan kabl od modema kriz ceo stan.

Koji STB imas HPH07 ili HP4024? ja imam ONT Huawei HG8245Q2 i sa WA8021V5 nisam uspeo da dobijem TV, internet radi normalno. ONT vidi STB ali ga ne prepoznaje i trazi da bude HPH07 i dodeljuje mu neku normalnu ip adresu kao za net a ne kao za iptv. Dolazili momci iz MTS nekoliko puta, svasta pokusavali i nista za sada. Od avgusta ih gnjavim evo vise od pola godine i nece...
Koji jekod tebe box hph07 ili ho 4024?

kod mene je 4024 i sve je postavljeno kako treba ali nece da radi, kao da je negde usput postavljena rampa kroz koju se trazi da prolazi hph07 a nemam takav uredjaj da probam i vidim da kod mene ne postize brzine kao kod shexpir-a
Koji jekod tebe box hph07 ili ho 4024?
@Alekssima

Imam HP4024

@shamanNS

Pa on nema Nokiu, ima Huawei HG8245Q2, na njegovom bi trebalo da radi.

za sada vidim da su ONT razliciti, ti imas HG8245W5-6T a kod mene je HG8245Q2 ako to moze da bude dovoljna razlika...

Prilozi

• radi ali nema takve brzine.png
    radi ali nema takve brzine.png
    90.3 KB · Pregleda: 57
kod mene je 4024 i sve je postavljeno kako treba ali nece da radi, kao da je negde usput postavljena rampa kroz koju se trazi da prolazi hph07 a nemam takav uredjaj da probam i vidim da kod mene ne postize brzine kao kod shexpir-a

za sada vidim da su ONT razliciti, ti imas HG8245W5-6T a kod mene je HG8245Q2 ako to moze da bude dovoljna razlika...
Kod mene je ovako..

Kod tebe se za ekstender vidi MAC adresa, nema WAN i LAN adrese
Sto ne bi koristio iz extendera net preko lan-a jer extender ima gigabitne lan portove i extender ima jacu wifi vezu sa ONT uredjajem nego slabasna wifi kartica iz laptopa ili usb wifi kartica za destkop.

@goksi

Vrati taj extender na fabricka podesavanja pa ga povezi opet po upustvu. Kad se poveze mora da bude na ontu kao na slici i onda radi IRIS STB na lan 2 portu bez problema.
Kako da ga vratim na fabricka podesavanja.?

Prilozi

• 20230227_182032.jpg
    20230227_182032.jpg
    375.9 KB · Pregleda: 46
  • 20230227_181857.jpg
    20230227_181857.jpg
    131.7 KB · Pregleda: 47
Poslednja izmena:

Izgleda da ti se zakacio na 2,4 wifi. Uloguj se kao admin u taj tvoj HG8245Q2, ukljuci 5ghz wifi, vrati na fabricka podesavanja extender i onda ponovi moj postupak gde na extenderu stisnes dugme za povezivanje a na HG8245Q2 uradi kao sto sam ja na mom START WPS na 5Ghz wifi SSID,

Izgleda da ti se zakacio na 2,4 wifi. Uloguj se kao admin u taj tvoj HG8245Q2, ukljuci 5ghz wifi, vrati na fabricka podesavanja extender i onda ponovi moj postupak gde na extenderu stisnes dugme za povezivanje a na HG8245Q2 uradi kao sto sam ja na mom START WPS na 5Ghz wifi SSID,
ma nije, sve je kako treba ali brzine nisu te koje treba da budu, ja sam ovde na optici preko gpon i kad si mi instalirali avgusta prosle godine letelo je, realnih 350/80 bilo a sad jedva vuce 80/10, ponekad padne i na 10/0.5 sto je stvarno smorno. Ja se zalio, oni mi rekli da promenim wifi kanal... Alo, ja kablom vezan za ont, ali nemas sagovornika sa druge strane, kad god se pozalis pitaju jeste li resetovali uredjaje... sve neki strucnjaci, a kod mene ne radi stb preko wifi. inace osim irisa imam i 2 sbb boxa sdot0202 i oni bezicno perfekno rade (bez extendera, vezani na ont direktno preko wifi), cak preko njih gledam i iris sa iris go aplikacijom. Sve moze. Osim onoga sto placas, e to ne moze, jer su strucnjaci nesto zeznuli usput od mene do servera.

Prilozi

• extender 5g.png
    extender 5g.png
    101.6 KB · Pregleda: 43
  • ont 5g ssid.png
    ont 5g ssid.png
    150.7 KB · Pregleda: 44
  • ont 5g.png
    ont 5g.png
    116 KB · Pregleda: 75
@Alekssima

Nije ti dobro povezan extender sa ONT-om. Kad ga povezes ovako kao sto sam ja onda nemas pristup web interfejsu na extenderu jer extender ide u takozvani ,,mesh mode'' i kada se ukuca njegova ip adresa izlazi ti poruka da nastavis sa podesavanjima na ONT-u. Po ovim tvojim slikama kod tebe je samo bridzovana wifi konekcija i zbog toga ti i ne radi televizija preko njega.

Bas cudno onzirom da je veliki Broj tehnicara sa SBB a poslednjih godina je presao na MTS sto se jednim delom vidi i po novom IRISU 2.0 koji je sad dosta blizi Eon u .S Tim sto im Boks ne omogucava otvoreni android .Tacno je da kad se premota sadrzaj na sek zakoci slika i onda se nastavi sadrzaj .Sta je u pitanju verovatno znaju .
Ps.
Inace prema poslednjem izvestaju Ratela skoro miliona korisnika ima brzine vece od 100 mb tako da sada mogu konacno da puste 4K signal Arene Sport ):

Iz SBB-a ne odlaze samo tehnicari vec i ozbiljni inzenjeri, a jedan broj je svakako otisao i u telekom. Tehnicar prijavi problem na terenu, tamo neko mu javi da je "problem" u softveru. Na kraju krajeva, ne mozes sa EONa tek tako da predjes na huawei bokseve. Ja sam imao onaj prastari veliki huawei, pa sam dobio zamenski hp4024. Kada pogledas njegove specifikacije, shvatis da je to SBB imao na samom pocetku EONa.

Ovo za RATEL ti je spekulacija, milion ima 100 mb, a onih 5-6 miliona ima adsl sa 10 mb, u proseku svi jedemo sarmu. A za 4k kanale je ocigledno da prvo TV stanice nisu bas sposobne jer ako ih nema arena, zasto nema pink, rts, happy, prva u 4k?

@matke1994 @Jericho @tobacco road @Stiven
Ja od pocetka pisem da je novi izgled odlican i da je veliki korak unapred. U odnosu na stari je nebo i zemlja i vidi se da ih je neko malo prodrmao tamo.

@meteorr
Nista, onda kuliraj dok se samo ne resi. Meni isti taj boks radi kako treba i ne secka.

@SupraBoy po Ratelu je blizu milion ili bice za koji mesec :
  • Broj korisnika koji imaju brzine preko 100 Mb/s povećan sa 660 hiljada na blizu 893 hiljada. Povećanje od 232.150 za godinu dana. Dakle, 46,5 posto korisnika ima protok veći od 100 Mb/s.
@SupraBoy cini mi se da su na nekim forumima pisali o prečasku jednog broja inzinjera SBB na MTS i njihove probleme sa drzavnim sefovima pre jedno 2 godine ..

Uspeo sam da povezem HG8245W5-6T i extender WA8021V5.

Treba pratiti uputstvo sa sajta, vratio extender na fabricka podesavanja pritisnuo dugme sa prednje strane za povezivanje.
Posto me mrzelo da se penjem na stolicu da stiskam WPS dugme na HG8245W5-6T koji se nalazi u ormaricu iznad ulaznih vrata, ulogovao sam se kao admin i usao u podesavanja za wifi 5G basic network i kliknuo na dugme Start WPS.

Za par sekundi se povezao i zasvetlela bela lampica, bocnuo kabl u laptop i u extender u LAN1, radi internet. Bocnuo kabal iz STB-a u LAN2 port, radi televizija. Gledao televiziju oko 1h i nije stucnula nijednom.

Prosli put sam greskom povezivao extender na poseban SSID koji sam napravio za televiziju ali nije radilo kako treba.
Povezao sam ekstender tvojom metodom, nije pomoglo da proradi iptv na izlazu lan 2. Promenio sam i način šifriranja jer je to bila razlika u podešavanjima tvog i mog ont-a - bez rezultata.
Koji je password za pristup ekstenderu?

Napamet ti sad pricam, zaboravio sam da nema postavljen fabricki password.

Ne znam sto ti na povlaci podesavanja sa ONT-a, jel ti ONT na fabrickim podesavanjima, lan1 i 4 za internet a 2 i 3 za televiziju?
Nije menjana sifra za admin pristup ONT-u?

Napamet ti sad pricam, zaboravio sam da nema postavljen fabricki password.

Ne znam sto ti na povlaci podesavanja sa ONT-a, jel ti ONT na fabrickim podesavanjima, lan1 i 4 za internet a 2 i 3 za televiziju?
Nije menjana sifra za admin pristup ONT-u?
Fabrički nije postavljen ali mi traži da bi pristupio (Login Password (same as gateway))

Šifra nije menjana, menjao sam fabrička podešavanja za lan: lan 1,3 i 4 net, a 2 iptv..

Fabrički nije postavljen ali mi traži da bi pristupio (Login Password (same as gateway))

Šifra nije menjana, menjao sam fabrička podešavanja za lan: lan 1,3 i 4 net, a 2 iptv..
Ne mozes vise da mu pristupis jer je otisao u mesh mod, pokupio je podesavanja od ONT-a.

Mozda zbog toga nece da pokupi podesavanja za televiziju jer su menjana podesavanja, mada nije mi logicno ali mi to jedino pada na pamet.

Poslednja izmena:
Ne mozes vise da mu pristupis vise jer je otisao u mesh mod, pokupio je podesavanja od ONT-a.

Mozda zbog toga nece da pokupi podesavanja za televiziju jer su menjana podesavanja, mada nije mi logicno ali mi to jedino pada na pamet.
Hvala na pomoći, probaću da ga vratim na fabrička podešavanja ( i ONT)..

Nakon svih pokušaja došlo je do promene :p , box izbacuje poruku za grešku: bootstrap_url_error

Namestih huawei extender na huawei modem. Ali imam problema.

Prvo sta sam uradio: huawei extender lanom u port 2 modema. Na samom extenderu ugasio dhcp. Ka ruteru ostaviio dhcp da povuce adresu.
IPTV box se zakaci, signal dobijem, sliku dobijem, ali posle 10-tak sekundi pocne da koci i secka sve dok se potpuno ne blokira.
Tako je na svakom kanalu bez obzira na rezoluciju. Extender na boxu ima pun signal.

Nesto sam pogresio, ne znam gde.

I jos jedno pitanje, da li box 4024 moze da zapamti wifi da ostane ukljucen, jer kad god ga ugasim wifi moram rucno da enable-ujem?

Prilozi

• 0-02-05-57663eb34e6cbf01c0949cb2dce964cf6663637b1919eb6fbcb4682a06febf15_1741824b83ff64fc.mp4
    2.9 MB
Kako meriš signal extendera na boxu?

Namestih huawei extender na huawei modem. Ali imam problema.

Prvo sta sam uradio: huawei extender lanom u port 2 modema. Na samom extenderu ugasio dhcp. Ka ruteru ostaviio dhcp da povuce adresu.
IPTV box se zakaci, signal dobijem, sliku dobijem, ali posle 10-tak sekundi pocne da koci i secka sve dok se potpuno ne blokira.
Tako je na svakom kanalu bez obzira na rezoluciju. Extender na boxu ima pun signal.

Nesto sam pogresio, ne znam gde.

I jos jedno pitanje, da li box 4024 moze da zapamti wifi da ostane ukljucen, jer kad god ga ugasim wifi moram rucno da enable-ujem?
Ekstender lanom u modem??!

Koji te password buni za ekstender. Vidi koji mu je ip na modemu, kucaj to u browser i password je taj naziv ekstendera WA80.... imaš gore da ga kopiraš kada ti otvori Huawei stranu ekstendera.
Ekstender se isključivo povezuje preko wifi sa modemom.
Ako ga ubodeš u mrežni za Net onda je Net. Za tv nisam baš siguran ali onda produži mrežni koliko fali i ubodi pravo u stb.
Opet kažem da ne vidim smisao mrežnog povezivanja ekstendera.

Koji te password buni za ekstender. Vidi koji mu je ip na modemu, kucaj to u browser i password je taj naziv ekstendera WA80.... imaš gore da ga kopiraš kada ti otvori Huawei stranu ekstendera.
Ekstender se isključivo povezuje preko wifi sa modemom.
Ako ga ubodeš u mrežni za Net onda je Net. Za tv nisam baš siguran ali onda produži mrežni koliko fali i ubodi pravo u stb.
Opet kažem da ne vidim smisao mrežnog povezivanja ekstendera.
password nije naziv ekstendera..

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno