Šta je novo?

Iris TV box mts (nije tema o Iris Go ni Iris Smart aplikaciji)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ako moze nekibadmin nek mrdzuje post 😊
Jos jedno pitanje, cemu sluzi enable wifi u secret meniju? Za povezivanje na net ili pustanje signala za povezivanje preko njega?

Previše generalizovana tvrdnja koja zbog toga više i nije baš tačna :) Radiće / može da se namesti na svakom ruteru i svakom upravljivom sviču tj na uređajima koji podrzavaju VLAN.
Da li moze dodatno pojasnjenje? Da li to vazi i u mom slucaju i kako namestiti da radi?
Ili je trenutno jedino resenje kupiti android box i instalirati Iris smart aplikaciju?

Ovo što si pisao / pitao za gledanje TV sadržaja na MTS STB sa mobilnog neta?

Na to je odgovor "ne može", u smislu postojeću Iris aplikaciju da koristiš na mobilnom netu neće da može. Jer IPTV usluga MTS-a radi u intranet maniru + i na posebnom VLAN-u. ( = ti streamovi nisu dostupni sa mobilne mreže)

Ono što bi moglo je da na taj STB instaliraš Iris Smart Android app i nju da koristiš kroz mobilni net.
Uz naravno napomenu da su kvalitet i stabilnost na Iris Smart (i Iris Go) daleko ispod onoga što dobijaš kad koristiš taj "fabrički" Iris app na tom STB + naravno MTS kućni net.

Dakle, da kupuješ drugi Android box ne moraš možeš iskoristiti taj MTS STB koji već koristi Android OS (ali to već zahteva malo budženja) ukoliko je moguće na taj Skyworth odraditi "sideload" Iris Smart aplikacija (a beše neko se žalio da na njemu nema file manager app? ) ali postojeći Iris app nije upotrebljiv za taj scenario gledanja sa mobilnog neta.

Poslednja izmena:
Radi odlično sve dok ne bude navala zbog nekog popularnijeg prenosa na Areni. Juče uveče oko 18h uopšte nije radilo kako treba. Nikad oni to neće srediti da bude stabilno 24/7.

Imam MTS internet, i koristim tatinu šifru za Iris (drugi korisnik, druga adresa...).
zacrni ekran i izbacuje mi poruku

Mrežna greška x2004 io bad http status

Smart TV Fox je u pitanju, Eon mi radi savršeno.

Ne radi ništa bukvalno. Pokušavao sam da gledam arenu i ne vredi.

Vremenom će te navići da subotom i nedeljom u večernjem terminu iris smart i iris go uopšte nisu upotrebljivi. Mogu da zamislim šta će tek biti kad dođe i PL, jer teško da će išta popraviti, tj. srediti da bude stabilno i kad je veće opterećenje.

Ako ne znas kad je vikend pustis Iris i kad ne radi tad je:mad:

Mogu da zamislim šta će tek biti kad dođe i PL
Ja već vidim članke poput "Iris platforma je pala u prvom danu nove sezone Premijer lige, razlog toga je napad MTS-ovih servera od strane <znate već koje> firme koja je ožalošćena gubitkom prava na prenos spomenute lige". :ROFLMAO: :ROFLMAO:

Iris se raspadao zbog Vlahovićevog debitantskog meča šta reći više, mislim da niko od nas ne može ni da zamisli šta će zapravo biti kad krene PL 2022./2023. Već najavljeni novi kanali će podrazumevano kasniti (pretpostavljam Arena Premium 4/5/6?) kao što smo već bili svedoci toga dva puta jer nove kanale puštaju na taj dan kad im trebaju a na IPTV platformi kasne po 5 dana, a kompletna IPTV platforma će u rasulu biti sigurno tamo do ~5. kola. Barem će biti zabavno ovde na forumu. :D

Da li dodatni stb kod mts sto daju, moze da radi samo na mts mrezi, tj mora da bude povezan sa ruterom u kuci i tim nalogom? Koristim sbb, sestra uvukla mts, dobila gratis jedan, ali joj je visak, pa mi pade na pamet jel bi to radilo na sbb mreži, ili bih puno voleo 🤣🤣🤣.

Mora biti povezan na MTS ruter, ne može drugačije.
Pretpostavio sam, mnogo sam očekivao 😊. Nego, jos jedno pitanje, kad su bili da uvuku optiku kod sestre, rekli su da taj dodatni stb mora mrežnim kablom biti povezan za ruter, kako bi radio. S obzirom da bas nema uslova razvlaciti utp kabl do druge sobe, a da se ne vidi, moze li se on nekako povezati preko wifi? To ih nisam pitao. Prijatelj uzeo kod telenora, oni sve preko wifi povezuju, a koriste istu infrastrukturu od mts, doduše, imaju drugu opremu koju daju.

Ne može ni to. Posebnim kanalom ide iptv, iako ide preko istog rutera. Davali su korisnicima Box-a neki extender s kojim može na određenim ruterima, ali ja nisam uspeo da ga osposobim na svom. Ja sam uspeo da osposobim u drugoj sobi preko powerlinea, ali za to ti treba malo ulaganja.

Bas sam zvao za taj extender, pise lepo da se dobija uz box 3 optiku. Kazu mi iz call centra, nakon 72h, kada se akrivira nalog, onda da zovem, pa da akriviram Iris go, koji do tada ne moze, jer sam i to pitao kada sam zvao za extender, i da onda kao ako ima potrebe za extenderom, da ga tražim?!? Ja kazem, ako piše da se dobija uz taj paket, onda treba da se da, neće skoditi da se ima,kakve su to fore, ako treba, trazite... U svakom slučaju, pre zvanja sbb ili mts call centra, treba popiti 2-3 rakije ili neki bens, kako ne bi čovek odlepio 😁. Još vrhunac kaze, kada budem zvao nakon 72h kada aktiviraju nalog, ugovor, sta vec, da moram da zovem sa fiksnog i da sestra tu bude, ja kazem, ok, sestra je tu, ali fiksni nismo ni priključili, ne treba nam?!? Kaze onda mora da se ode lično da bi se aktivirao Iris go?!? Smejurija, sad moram zbog poziva da navatam neki fiksni da bih zvao 🤣.

Meni bez problema aktivirali iris go, a zvao sa mob. Fiksni nisam ni prikljucio.

Bas sam zvao za taj extender, pise lepo da se dobija uz box 3 optiku. Kazu mi iz call centra, nakon 72h, kada se akrivira nalog, onda da zovem, pa da akriviram Iris go, koji do tada ne moze, jer sam i to pitao kada sam zvao za extender, i da onda kao ako ima potrebe za extenderom, da ga tražim?!? Ja kazem, ako piše da se dobija uz taj paket, onda treba da se da, neće skoditi da se ima,kakve su to fore, ako treba, trazite... U svakom slučaju, pre zvanja sbb ili mts call centra, treba popiti 2-3 rakije ili neki bens, kako ne bi čovek odlepio 😁. Još vrhunac kaze, kada budem zvao nakon 72h kada aktiviraju nalog, ugovor, sta vec, da moram da zovem sa fiksnog i da sestra tu bude, ja kazem, ok, sestra je tu, ali fiksni nismo ni priključili, ne treba nam?!? Kaze onda mora da se ode lično da bi se aktivirao Iris go?!? Smejurija, sad moram zbog poziva da navatam neki fiksni da bih zvao 🤣.
Gde pise da se dobija uz box 3?
Oduvek je bilo da se extender dobija uz box 4 paket i to samo plavi i beli.

A za aktivaciju Iris go te bas zavlace. Ja sam aktivirao bez fiksnog telefona takodje. Sa mobilnog sam zvao i resio sve. Nisam isao u poslovnicu

Treba reći da je vićina stvari tačna. Ali da kvalitet slike i protoka slike na Iris boksu je bolja nego na EON boksu. Daleko bolji kvalitet. Prava je šteta što ne ulože softver valjda će sad u februaru sa velikim najavljenim update da reše većinu zahteva nas korisnika.

Softver je djubre neopevano. Kada su zunuli toliko para u Premier Ligu, neka malo i uposle prave programere da to bude stabilno.

Nikakav "čuveni" apdejt ja ne očekujem sad u februaru, ni po pitanju ove klasične TV platforme ni po pitanju Iris go, njihove šarene laže.

Pretpostavio sam, mnogo sam očekivao 😊. Nego, jos jedno pitanje, kad su bili da uvuku optiku kod sestre, rekli su da taj dodatni stb mora mrežnim kablom biti povezan za ruter, kako bi radio. S obzirom da bas nema uslova razvlaciti utp kabl do druge sobe, a da se ne vidi, moze li se on nekako povezati preko wifi? To ih nisam pitao. Prijatelj uzeo kod telenora, oni sve preko wifi povezuju, a koriste istu infrastrukturu od mts, doduše, imaju drugu opremu koju daju.
Moze extenderom preko wi-fi da se poveze box, kod mene je tako povezano. Trazi da ti serviseri povezu ako ti ne mozes, to im je u opisu posla.

Ima negde ovde u temi postupak, ja se ne secam tacno.
Znam da je osnovno bilo da se drzi dugme VPS na ruteru dok ne zasvetli belo led na extenderu, a kad se upali TV kuca se user name i pin 1111.
Naravno box je povezan kablom se extederom i TV-om.
Radi extender odlicno i slika i brzina su ok.

Za sad mu radi ok preko adaptera pa neću da čačkam.
Hvala za pomoć, nisam znao za tu foru.

Može stb da se poveže preko extender-a samo ako je Huawei modem (negde ima po temama koji model) za optiku. Na ostalima radi kao extender za WiFi signal.

Danas mi uveli optiku, extender imam od vdsl-a još. Dobio sam Nokia G-2425G-b modem i ne mogu da spojim sa STB. Probano po uputstvu.
Nisam stigao nešto da čačkam po modemu.
Meni znači extender pošto pokrije lepo drugi deo stana a mrežu sam već imao razvučenu.

Može stb da se poveže preko extender-a samo ako je Huawei modem (negde ima po temama koji model) za optiku. Na ostalima radi kao extender za WiFi signal.

Danas mi uveli optiku, extender imam od vdsl-a još. Dobio sam Nokia G-2425G-b modem i ne mogu da spojim sa STB. Probano po uputstvu.
Nisam stigao nešto da čačkam po modemu.
Meni znači extender pošto pokrije lepo drugi deo stana a mrežu sam već imao razvučenu.
Upravo zvao call centar, pitao jel moze drugi stb da radi preko njihovog extendera, rekli mi pored naravno širenje signala wifi, namena mu je i povezivanje drugog stb. Ali praksa često zna da se razlikuje od mrtvog slova na papiru.

Upravo zvao call centar, pitao jel moze drugi stb da radi preko njihovog extendera, rekli mi pored naravno širenje signala wifi, namena mu je i povezivanje drugog stb. Ali praksa često zna da se razlikuje od mrtvog slova na papiru.

Ja nisam mogao da povezem sa Xiomi AC1200 extenderom . Sam extdener je povezan i radi normalno, ali Iris izbacuje gresku kada unesem podatke za logovanje.
Treba reći da je vićina stvari tačna. Ali da kvalitet slike i protoka slike na Iris boksu je bolja nego na EON boksu. Daleko bolji kvalitet. Prava je šteta što ne ulože softver valjda će sad u februaru sa velikim najavljenim update da reše većinu zahteva nas korisnika.
Gde bolji kvalitet slike? Sinoc sam bio kod drugara, zvao je da reklamira i ocekuje ekipu danas ili sutra da izadju na teren, mada sumnjam da oni mogu tu sta da urade. Ima box4 paket, upravo se preselio iz kuce gde je bio na Eon-u, on sve misli da nesto nije uredu sa instalacijama :) Pored par Arena i RTS 1 i 2, BBC Earth , ostalo je blagi uzas.
Keva mi takodje ima Iris i koristi moj Eon nalog za Smart TV app, pre neki dan smo se krstili koliko je losija slika na Irisu, a o samoj platformi da ne trosim reci. Ja sam na kaon uredjaju i slika je sasvim dobra, pogotvu na sportskim,filmskim i dokumentarnim kanalima koje uglavnom gledam.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno