Šta je novo?

Iris TV box mts (nije tema o Iris Go ni Iris Smart aplikaciji)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja imam dva stb-a i na oba svi kanali rade. Sada sam proverio.

Sada ne radi nijedan kanal na oba STBa koje imam.Verovatno nešto rade,ali trenutno ništa ne radi od kanala.
Zvao sam da prijavim i prva informacija na automatu je da rade na unapređenju mreže od 1 do 6 ujutru

Sada ne radi nijedan kanal na oba STBa koje imam.Verovatno nešto rade,ali trenutno ništa ne radi od kanala.
Zvao sam da prijavim i prva informacija na automatu je da rade na unapređenju mreže od 1 do 6 ujutru
Od večeras opet samo pojedini kanali rade, samo ovog puta na svakom stbu za razliku od prošlog kada je makar jedan stb radio.

Radi jutros sve, noćas je bilo gotovo sve zamračeno ili sa seckanjem i problemima, jedan stb je u pitanju.

Da li neko zna, kada se postavi podsetnik za npr. neki film, i taj podsetnik se pojavi, zasto jednostavno pritiskom na OK ne mogu da predjem na taj kanal na kome je postavljen podsetnik, vec moram da idem na "Otkazi" pa onda da nadjem ili ukucam broj tog kanala?

U prilici sam da zamenim sva tri stb uredjaja q11 za nove hp07... Interesuje me da li vredi menjati, da li brze menjaju kanale od q11?

Moje iskustvo: imao sam 2 stb-a, hteo sam da zamenim stari (beli) uređaj. Nisu dozvolili; kažu taj je osnovni. Zamenio sam q11 za hp07 i ne primećujem neku razliku između uređaja u redovnom korišćenju.

Znam samo da u decembru otkazujem uslugu, jer ne mogu da se prilagodim ovoj platformi. :alien:

Taj beli kad se vraća unazad ponekad neće da nastavi da pušta program što je prošao nego automatski nakon završenog EPG automatski ide na program uživo. Niti ne pita da li želim da nastavim program koji je već prošao.

Taj beli kad se vraća unazad ponekad neće da nastavi da pušta program što je prošao nego automatski nakon završenog EPG automatski ide na program uživo. Niti ne pita da li želim da nastavim program koji je već prošao.
Meni se ponekad, ne uvek takodje desava da ide automatski na program uzivo, q11 je, podjednako na sva tri, nema pravila kada ii zasto.

Pozdrav,
Da li radi uparivanja bluetooth-om na HP07?
Ja ga ne mogu povezati sa mojim telefonom.
Xiaomi je u pitanju.

Uparivanje BT naravno ne radi (kao sto nije radila ni reprodukcija sa USB preko USB porta), a zamena za HP07 nije donela nikakvu promenu sem gomile novih gresaka (starih vise nema ali je njih zamenio set novih). Zvao sam, prijavio sam, peglaju FW pa se nadam ce kroz FW sve biti ispeglano. Sa tehnicke strane sve je isto, brzina menjanja, odziv daljinca itd.

Hm da, nemoguce je uprariti telefon da bi se kontrolisao box kao niti neki bt daljisnki od drugih android boksova napr.

Ja sam pokusavao ovih dana da pronadjem neku shell komandu kojom se moze paliti/gasiti ethernet interfejs, da bi to moglo da se automatizuje, ali jos uvek nisam uspeo. Sve metode koje sam probao zahtevaju ili root access ili reboot.

Ali, uspeo sam da napravim komandu koja na 1 sec otvori Ethernet settings, promeni stanje konekcije i zatvori taj prozor:
Kod:
#Iskljuci Ethernet ako je ukljucen (1080p rezolucija):
ip a | grep -Eq ': eth0:.*state UP' &&  { am start -n com.android.settings/.Settings\$EthernetSettingsActivity; sleep 0.5s; input tap 1814 148 ; input keyevent "KEYCODE_BACK"; }

#Ukljuci Ethernet ako je iskljucen (1080p rezolucija):
ip a | grep -Eq ': eth0:.*state UP' ||  { am start -n com.android.settings/.Settings\$EthernetSettingsActivity; sleep 0.5s; input tap 1814 148 ; input keyevent "KEYCODE_BACK"; }

(ovo je sa koordinatama Ethernet on/off dugmeta x=1814 i y=148 kada se koristi 1080p rezolucija; za neku drugu rezoluciju treba upisati odgovarajuce koordinate)

Jos nisam probao da ubacim u Tasker, ali trebalo bi da radi - samo se namesti da se prva komanda okine pre startovanja Netflix itd., a druga komanda pre startovanja IPTV app.
Može li ovo da se koristi kod čuvene greške 157022010? Recimo sa računara se pošalje komanda?

Zamenio sam danas tri q11 za hph07. Za sada mi deluje da brze menja programe, za ovih sest sati nije se pojavila ni jedna greska, nadam se da ce tako i ostati. Sam kvalitet slike je isti, bar mi se tako cini.

Koja je fora u vezi zamene - komuniciraš preko maila i tražiš zamenu ili se ide u poslovnicu da se tamo ubeđuje sa njima?

Isao u poslovnicu, znam tamo jednog lika, poslao im mejl, nazvali sutra dan, objasnio da zelim zamenu, rekao da stari lose rade, zatvorili nalog isti dan. Sutra poslajem mejl telekomu, rekao sam im da su neozbiljni, da se tako ne ponasa sa starim korisnicima, da mi istice ugovor uskoro i da ozbiljno razmisljam da ugasim usluge, nakon toga dosli i zamenili. Monter nije bio bas najsrecniji kada je danas dosao, ali sta da mu radim.

Izgleda da će definitivno krenuti još tri nova Arena Sport kanala, bilo je nekih najava od 15. septembra, pored Arena Sport 1x2 biće AS6, AS7 i AS8. Na 402. vanrednoj sednici REM-a je potvrđeno da je ACG podnela zahtev za izdavanje dozvola za pružanje medijske usluge, tako da verovatno kreću novi kanali u skladu sa najavama.

Večeras mi se na kanalu sa slike iz čista mira pojavila navedena poruka.

Kažem iz čista mira pošto nudi sam podešavao bilo šta u vezi roditeljske kontrole niti sam imao potrebe to da činim na ovom kanalu.

Kako da isključim ovo čudo jer me iritira, plus mi se na ukucava PIN kod svaki put kad želim da vidim šta ima na kanalu.

Probao sam u Moj nalog/Podešavanja ali tamo nisam našao ništa po ovom pitanju, samo zaključavanje kanala a to nije to.

Prilozi

• IMG_20210831_000515.jpg
    IMG_20210831_000515.jpg
    53.1 KB · Pregleda: 91
Na kanalu koji je zakljucan stisnes zuto dugme na daljinskom i ukucas pin i odkljucaces kanal i tako za svaki.

Problem je što ovaj nije zaključa već je nešto drugo u pitanju.

Kada dođem do njega, pojavi se poruka sa slike, tada kliknem na "gledaj program" i ukucam PIN - znači nema potrebe za žutim dugmetom.

Kada uđem i pritisnem žuto dugme on mi traži PIN da bi zaključao, što znači da je po defaultu otključan ali ima neki drugi problem.

Dešavalo se to i kod mene, posle dva - tri dana mislim da je nestalo samo od sebe ako se dobro sećam, pojavljivalo se tako na nekim kanalima.

Udjes u podesavanja,ukucas PIN (1234) ako nisi menjao ides na svoj profil,kliknes,spustis se na dole,podesi nivo roditeljske kontrole i tu stavi R18+,i to je to.

R18+ ne pomaže za ovaj kanal, samo su kanali od 800 postali dostupni za gledanje bez PIN-a a ne smem tako da ih ostavim zbog radoznalog šestogodišnjaka...
Pozaključavao sam se te 18+ kanale nakon što sam postavio na R18+...

Bog te, koliko ih je bilo...

Poslednja izmena:
Pozdrav, jel nekome radi HDMI-CEC na HPH07 ?
Sluzi recimo da se kontrolise STB sa daljinskim od TV-a. Na PS4 radi bez problema ( moze sa daljinskim od TV-a kroz menu), ali STB nece nikako.

Ako ima neka fora da se to sredi bilo bi korisno, posto vecina danasnjih televizora podrzava to.

Nema opcija u Settings-u za Hdmi-Cec stoga ...

Najvise sto moze da naucis kodove i da koristis daljinski od HPH07 da smanjujes-pojacavas menjas source i palis/gasis TV.

Kako se bese "uci" daljinski od ovog najnovijeg Iris box-a komandama sa TV daljinskog (power, vol+ -, program + -)?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno