Šta je novo?

Iris TV box mts (nije tema o Iris Go ni Iris Smart aplikaciji)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Neki problemcic imaju. Kod mene ruter, iako nemam zicnih uredjaja na lan1 i lan4, uredno prijavljuje u lan sekciji da postoji host sa ip adresom settop box-a.

Prestanite da zatrpavate temu, ovde se ne prijavljuju kvarovi i loš signal.

Kod mene večeras isto problem sa iris tv-om, optika je u pitanju, međutim zaledi se slika, zacrni se ekran, takođe ne funkcioniše opcija premotavanja i vraćanja unazad. Restartovan box hp4024 ali situacija nepromenjena. Kod drugara ja vdsl-u q11 isti problem.

Da li je i kod drugih na hp4024 automatski upaljen hdr? Da li vam smetaju jarke boje, face poput vostanih figura?

Napisacu i ovde, čisto da ljudi znaju,
na iris go i na iris boxu ne idu ponekad isti sadrzaji na istom kanalu 😀😀
Danas npr hteo da gledam neki rukomet, Arena 4, na iris go i iris smart isla neka kosarka, u epg pise rukomet, a na smart boxu isao rukomet kako je i planirano. Razumem da su scrambleovali, ali da ide drugaciji sadrzaj?

Danas isto na boxu nije išla španska liga iako je je u epg pisalo španska liga multiprenos ili bars-majorka

Ljudi, izvinjavam se ako je vec negdje pisano (tema je ogromna), ali da li uz novi HP4024 ide HDMI kabl?
Ili je ovo sad standardna nova praksa da donesu samo uredjaj i punjac u dzepu i prikljuce?

Meni su doneli kutiju u kojoj ima i HDMI 2.0 kabl.

Pretpostavio sam, tako je i meni uvijek bilo prije.

Ja sam na Box-u od 2009 godine, brdo prikljucaka, promjene opreme i sl., uvijek bila nova oprema kad obnavljam ugovor. Samo sad dosli i donijeli klot STB i neki koriscen punjac. Nakon par dana za drugi STB opet isto, vadi iz dzepa i na moj prigovor tvrdi da je nova oprema. :D

Mislim, necu crci da dokupim HDMI, ali vise mi je jer se moram iscimati svaki put (tih HDMI kablova nikad dosta).
Sad za dodatni prikljucak cu traziti da dostave i HDMI kabl (ako opet dodju "goloruki")!

Idu kablovi naravno, traži da ti donesu, njima toga ne manjka, što bi kupovao.

Više puta je pominjano, ali nigde ne videh rešenje. Stvarno, kako upariti daljinski od hp4024 sa televizorom? Kad se ugasi sam box, onda može da se upari sa televizorom kako je i savetovano, ali onda više nije u stanju da upravlja boxom sve dok se ne otkači sa TV-a. Isto tako neko je špominjao da mu funkcioniše CEC sa 4024, kod mene neće ni u najavi. TV je JVC LT 43 VA3200
Jeste malo stariji post, ali da li si našao rešenje da sa jednim daljincem kontrolišeš i STB i TV?
Pročitah poslednjih 30-40 stranica foruma, ali nikakvog konkretnog zaključka na kraju. Evo mog iskustva i šta sam sve probao (HP4024 i Bluetooth Iris daljinac, TV Hisense takodje sa BT daljincem):
  • CEC ni ja nisam uspio osposobiti na HP4024 (na HPH07 nisam još probao, pokušaću narednih dana).
  • Daljinac od TV-a sam (preko BT-a) uspio povezati na HP4024 ali mi ne rade sve komande (od kojih najbitnija On/Off dugme), plus gubim kontrolu nad TV-om (što i ne bi bio problem da bar može On/Off STB-a).
  • Daljinac od STB-a (preko BT-a) nisam uspio povezati na TV.
  • Dodatne komande na daljincu od STB-a nisam uspio da isprogramiram za TV (u IR i BT modu), moguće zato što TV daljinac radi isključivo kao BT, ako to ima veze... Uglavnom ne prihvata komande, a ovo sam koristio godinama ranije na prethodnom TV-u.
Pitanje je, je li neko našao neko rešenje? Ili sam ja jedan od rijetkih koje užasno iritira upotreba dva daljinska i metoda pokušaja i pogodaka da bih ubo pravi za određenu akciju?!

• Dodatne komande na daljincu od STB-a nisam uspio da isprogramiram za TV (u IR i BT modu), moguće zato što TV daljinac radi isključivo kao BT, ako to ima veze... Uglavnom ne prihvata komande, a ovo sam koristio godinama ranije na prethodnom TV-u.
Ne znam za ostale stvari, ali kod mene ovo radi. Imam HP4024 i BT daljinski uz njega, dok je daljinac od TV-a običan IC. Isprogramirao sam te dodatne komande (on/off, vol+, vol-) ali mi je trebalo više pokušaja. Ako se dobro sećam, za svako dugme mi je trebalo 5-6 pokušaja. Ista stvar je sa drugim TV-om - bilo je potrebno više pokušaja, ali radi bez problema.

Nego, podelio bih s vama još jedno iskustvo s MTS-om (baš sam ljut na njihovu korisničku podršku). U ulici gotovo svi koristimo njihov Box paket od trenutka kada se pojavio. Svojevremeno (pre 15-tak godina) nismo ni mogli previše da biramo, box je bio jeftiniji nego da svaku uslugu plaćamo posebno, a i većinom su u pitanju stariji ljudi tako da je box najjednostavnija opcija. Nekada je bilo baš puno smetnji, ali su se u međuvremenu popravili.

Pre par dana me zove komšija i kaže da je kupio novi TV 55'' i da je slika baš loša. Koristio je crveni box paket i ispostavilo se da mu nisu uključeni HD kanali (na manjem TV-u to nije primećivao). Pozvao sam ih i pitao zašto mu nisu uključili HD kanale kad ima pravo na njih, a oni kažu: "Pa nije tražio da ih uključimo. Evo sad ćemo proslediti nalog da se uključe." Ko zna koliko godina su ga zakidali. Uključe mu posle dan-dva HD kanale i on srećan, nije znao da slika ne mora da bude mutna. Međutim, pošto se požalio na brzinu interneta savetovao sam ga da pređe na plavi lite paket. On je to i uradio, ali (gle čuda), prilikom prelaska na novi box mu ponovo nisu uključili HD kanale. Opet zvanje i opet isto objašnjenje: "Nije tražio."

Video sam da još uvek ima beli debeli STB, da prebacivanje kanala ide dosta sporije nego kod mene, a kaže da se povremeno i zaglupi i da mora da se resetuje. Rekao sam mu traži novu opremu. Valjda posle 10-15 godina ima na to pravo. Rekli su mu da nema pravo na novu opremu dok god se stara ne pokvari i u poslovnici su mu dali nov daljinski (kao da će to rešiti problem). Na kraju se žalio i sad čeka da dođu serviseri da provere opremu. U međuvremenu pitam ostale komšije i ispostavi se da je i kod njih ista situacija - svi godinama koriste (uglavnom plave) box pakete, svi imaju te bele uređaje i kod svih su SD kanali. Stvarno nema smisla. Takav odnos prema korisnicima je krajnje nekorektan.

Odlučio sam da sačekam da kod nas prođe optika i onda ću se ponovo iscimati (kao svojevremeno kad smo to uvodili) i naći ću nekog drugog operatera, a MTS će izgubiti 10 dugogodišnjih korisnika. Nema ništa protiv njih, ali ovakav odnos nije u redu, a danas postoji izbor i nismo više ograničeni na jednog operatera.

Odavno je tako za VDSL. Uključe ti SD paket i moraš zahtev za HD paket.
Na optici je odmah HD paket.
Pa valjda moraš i nešto da tražiš ako ti smeta. Prodali su uslugu, niko se ne buni, znači sve ok... 🙂

Jeste, piše "gde su dostupne tehničke mogućnosti"... Piše ti u ugovoru SD, piše svašta.
Marketing je čudo, sve prevlikim slovima, zavučeš ono ostalo sitnim.
Realnost je takva da njih, a i ostale, ne interesuje da li će da izgube njih 10 korisnika kada mogu odmah da nakupe gomilu novih.
Mislim bezveze kucam. sve je više opcija pa neka biraju šta im više odgovara.
Preveslana je ta HD/SD priča u zadnjih nekoliko godina mnogo puta. Imao sam problema sa tim. Ovo sad da odmah uključe je super. Najbolje kada mu je dao savet da pređe na veći paket, odmah opet popiješ SD :)

Koje dugme je sada za vraćanje na prethodno gledani kanal (šaltanje između dva kanala)? Ranije je moglo ili sa "Return" ili preko žutog dugmeta, danas to više ne radi...

Pa valjda moraš i nešto da tražiš ako ti smeta. Prodali su uslugu, niko se ne buni, znači sve ok... 🙂
Svestan sam zašto to rade, ali opet kažem da nije korektno. Zamisli da kupiš automobil, a ne podrazumeva se da ćeš ga dobiti na točkovima osim ako to isključivo ne tražiš :) Ono, cena ostaje ista, ali ako nisi eksplicitno tražio točkove, oni ti ga iz salona isporuče na klocnama. Mogu tako da se ponašaju, znam da imaju puno korisnika i da smo im mi statistička greška, ali takvim pristupom dobijaju samo kratkoročno. Nisu ni drugi idealni, svaki operater ima svoje prednosti i mane, ali opet...

A, nisi ti to dobro složio :)
Dobio si ti sve, i točkove i šta sve treba da bi vozio. Problem je šta, koliko i gde može da se vozi. Sada, što ljudi ne znaju, nisu upućeni i slično... to je već neki drugi problem.
Meni ugovor ističe u februaru, sada je sve super. Do pre godinu i po sam isto bio na VDSL-u, niko od konkurencije na lokaciji.
Sada ima optika, ima yettel, ušao i sbb ali ne znam da li su priključili optiku, ima i supernova, biće i A1 koliko vidim.
Meni MTS i dalje ima ponudu koja mi najviše odgovara. Sport, dodatni uređaji... Neću ostale da komentarišem, ali ko zna, videću kada istekne ugovor. Na papir pa odluka.

Ne znam za ostale stvari, ali kod mene ovo radi. Imam HP4024 i BT daljinski uz njega, dok je daljinac od TV-a običan IC. Isprogramirao sam te dodatne komande (on/off, vol+, vol-) ali mi je trebalo više pokušaja. Ako se dobro sećam, za svako dugme mi je trebalo 5-6 pokušaja. Ista stvar je sa drugim TV-om - bilo je potrebno više pokušaja, ali radi bez problema.
Hvala puno za interesovanje i pomoc! Da, i ja sam imao isti scenario na drugom prikljucku u prethodnom stanu, moralo je minimum 4-5 pokusaja za neke komande da "uhvati" (neke odmah iz prve, neke nikako nece). Imao sam to na umu i sad, probao sam preko 20 puta, mozda i vise, razlicite komande, ali ne ide. :( Moguce da prosto ne prepoznaje kodove od Hisense TV-a, bar ovog modela koji ja imam. Ili je pak problem sto je daljinac od TV-a bluetooth...

Kad smo vec kod tog Study postupka, da li ovo ikom uopste radi za bluetooth TV daljince, bilo koja kombinacija (bluetooth TV -> bluetooth STB, bluetooth TV -> IC STB), ako neko moze da potvrdi da je uopste moguce upariti?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno