Šta je novo?

Iris TV box mts (nije tema o Iris Go ni Iris Smart aplikaciji)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ima li neko racionalno objašnjenje zašto ArenaSport smanjuje ton iz Štark Arrne kao veceras kao i cele godine.Ima li elemenata za tuzbu i od strane kluba i korisnika .Čime se ljudi bave u 21 veku .Bruka i sramota .

Elemenata za tužbu nema, a dobro se zna zašto se smanjuje ton…

Naravno da nema a lično, kao nekome ko prati sport apsolutno i podržavam smanjenje tona jer želim da pratim sport i isključivo sport a ne da sa detetom slušam morone sa jedne tribine kako pevaju "Čović Vesna **** se ko besna" i slično ili morone sa druge tribine kako pevaju podjednako infantilne pesme! Naravno, svestan sam da te pesme nisu pravi razlog za smanjivanje tona i svestan sam zašto se smanjuje ali to nije nikako priča za ovaj forum.

treba uskoro da postanem korisnik mts optike i box paketa. da li imate neki savet oko opreme, u smislu na čemu insistirati (ako je uopšte i moguće tražiti određen model stb uređaja i rutera/modema)?
hvala!

Nema ti sta da insistiras, dobijes opremu koja ti sleduje a zavisi sta ti je u centrali tj cija je oprema(Huawei, Nokia) a STB takodje ne biras oni donose sad uglavnom i 99% da ces i ti dobiti HP4024(sto je po meni najbolja opcija) koji imam i ja i radi bez greske.
Opusti se i uzivaj u optici, ne brini sve radi top narocito net.

Samo da proverim, mislim da znam odgovore ali...
1. Iris box ce raditi samo iza MTS rutera (nije OTT)
2. Iris go radi samo na MTS ip adresama

Iris go vec odavno radi samo na mts mrezi,tako je i sa box-ovima.

Hvala puno za interesovanje i pomoc! Da, i ja sam imao isti scenario na drugom prikljucku u prethodnom stanu, moralo je minimum 4-5 pokusaja za neke komande da "uhvati" (neke odmah iz prve, neke nikako nece). Imao sam to na umu i sad, probao sam preko 20 puta, mozda i vise, razlicite komande, ali ne ide. :( Moguce da prosto ne prepoznaje kodove od Hisense TV-a, bar ovog modela koji ja imam. Ili je pak problem sto je daljinac od TV-a bluetooth...

Kad smo vec kod tog Study postupka, da li ovo ikom uopste radi za bluetooth TV daljince, bilo koja kombinacija (bluetooth TV -> bluetooth STB, bluetooth TV -> IC STB), ako neko moze da potvrdi da je uopste moguce upariti?
Тв LG oled B 9. Даљинац од бокса само пали и гаси тв. Даљинац од тв.а (меџик) подржава скоро све команде на боксу(hph 07).

Тв LG oled B 9. Даљинац од бокса само пали и гаси тв. Даљинац од тв.а (меџик) подржава скоро све команде на боксу(hph 07).
Hvala puno na odgovoru. Pretpostavljam da si daljinac od TV-a upario sa box-om preko bluetooth-a?

Pre 15ak dana sam uzeo box 3 paket. Da li još neko primećuje "seckanje" prilikom gledanja kanala? Ne znam kako bih objasnio, ali deluje mi kao da programi ne teku fluidno. Nisu to seckanja koja lako mogu da se uoče, ali kad se čovek zagleda dovoljna su da se primeti da nešto nije u redu. Ne znam da li je to tako preko optike, pošto je nisam imao do sada. Konkretno prilikom gledanja utakmica može da se primeti. Tv je tlc (43 inča).

Pre 15ak dana sam uzeo box 3 paket. Da li još neko primećuje "seckanje" prilikom gledanja kanala? Ne znam kako bih objasnio, ali deluje mi kao da programi ne teku fluidno. Nisu to seckanja koja lako mogu da se uoče, ali kad se čovek zagleda dovoljna su da se primeti da nešto nije u redu. Ne znam da li je to tako preko optike, pošto je nisam imao do sada. Konkretno prilikom gledanja utakmica može da se primeti. Tv je tlc (43 inča).
Ili kod tebe nešto nije u redu sa vezom ili ti ne valja tv. Definitivmo ne bi trebalo biti do optike

Hvala na odgovoru. Ne znam kako bih vam bolje objasnio, nisam baš najstručniji. Nema kočenja u smislu kao kad gledam neki strim onlajn. Ni u jednom trenutku ništa nije zastalo. Možda je najpribližniji primer kao kad igram neku zahtevniju PC igru na ne dovoljno dobroj grafičkoj kartici (ima dovoljno frame-ova, ali ne onoliko koliko bi moglo). Mislim da tv nije problem, youtube recimo radi na 4K odlično.

Bilo je sinoć kod mene, i na fudbalu i na košarci. Posle dužeg vremena. Baš je umelo da zašteketa na fudbalu, košarka prilično neprimetno. Trajalo je neko vreme (možda 10-15 minuta) i normalizovalo se.
Nije smetalo za gledanje tipa da je usporeno. Više se fudbal zaglavi i nekoliko sekundi posle su na drugom golu :) Košarka zastane na sekund tu i tamo.
Da li do telekoma, moje stare opreme, opterećenja mreže (vikend)...
Optika je u pitanju. Ne dešava se toliko često, bar ja nisam primetio.

Šta ti znači TV uopšte koji je kada je Iris STB box taj koji diktira sliku. Proveri kako ti je podešen STB, treba da imaš na izlazu 1080i50Hz prikaz.
Kucaj na daljinskom #1397# i nađi u podešavanjima Display/Custom display format...

Imali smo supernovu, sad smo se odlučili za iris mts, posle 10 dana čekanja doneli su konačno ruter a opremu samo za 1 TV za drugi čekamo. Kvalitet slike očajan. Imali pomoći ili je to tako da je kvalitet očaj spram supernova kablovske imam osećaj da gledam tv iz 80-tih god

Znaci, HPH07 ipak podrzava HDMI-CEC, iako su ljudi ovdje na temi pisali da ne podrzava (definitivno nema nikakvog podesavanja u opcijama STB-a, vjerovatno je aktivirano po default-u).

E sad, sto ne radi na svim TV-ima, to je pitanje (meni na Hisensu definitivno ne radi, iako je CEC uredno ukljucen na samom TV-u). Provjericu na Philips-ovom OLED-u narednih dana...

Šta ti znači TV uopšte koji je kada je Iris STB box taj koji diktira sliku. Proveri kako ti je podešen STB, treba da imaš na izlazu 1080i50Hz prikaz.
Kucaj na daljinskom #1397# i nađi u podešavanjima Display/Custom display format...
Ja sam recimo promenio da mi izlaz bude 1080P@60Hz i radi odlicno,bez seckanja i slika je vidljivo bolja od 1080i@50Hz.

Znaci, HPH07 ipak podrzava HDMI-CEC, iako su ljudi ovdje na temi pisali da ne podrzava (definitivno nema nikakvog podesavanja u opcijama STB-a, vjerovatno je aktivirano po default-u).

E sad, sto ne radi na svim TV-ima, to je pitanje (meni na Hisensu definitivno ne radi, iako je CEC uredno ukljucen na samom TV-u). Provjericu na Philips-ovom OLED-u narednih dana...
Ja sam pisao da u podesavanjima HPH07 nema nigde da se ukljuci cec, moj tv ne moze preko ceca da kontrolise ovaj boks.

Imali smo supernovu, sad smo se odlučili za iris mts, posle 10 dana čekanja doneli su konačno ruter a opremu samo za 1 TV za drugi čekamo. Kvalitet slike očajan. Imali pomoći ili je to tako da je kvalitet očaj spram supernova kablovske imam osećaj da gledam tv iz 80-tih god
Mozda ti nije ukljucen HD nego sve ide u praistorijskom SD . Nznm koji paket , ali ih nazovi mozes i veceras da vidis da nije mozda to u pitanju .

Optika ili VDSL?
Nije svejedno ... :)

Zovi korisnički i traži da ti uključe HD paket.
Naravno, ako ima uslova (imaš u MTS ili Telekom VDSL temi kako da proveriš).
Pogledaj ugovor, 99% je da piše za TV paket da je SD. Zato je i loša slika, nema HD kanala.

Ako neko iz MTS-a prati ovaj forum ima li info da li ce nekim cudom skorije srediti ponudu kanala iris-a...
Pre par dana kada su ubacili nove kanale ubacili su RTL 2 hr u HD rezoluciji a RTL ostao u SD bez opcije premotavanja... takodje su i RTL kockicu ubacili SD ali sa opcijom premotavanja...
Na poziciji 121 kanal BT i dalje ide SD a na jos dve pozicije 134 i 269 isti ide HD...
TV Sabac vec mesecima ne emituje program a jos nije uklonjen sa pozcije 577...
Kanal Animal Planet na 352 i dalje ide SD a putem supernove ide HD, tako isto i kanal Front i ako se ne varam ID...
Kanali PRVA PLUS, MY ZEN, DELUXE, MUSEUM, PLAYBOY jos uvek nisu pusteni putem iris-a a deo su ponude supernove...
Pojedine kanale putem iris-a i dalje lokalno ogranicavaju (npr. HAYAT kanale) a putem supernove su dostupni u celoj RS...
Puno kanala jos nisu prebaceni u HD iako postoje u HD verziji... AMC, BN MUSIC, DIZI i ostatak kanala iz FILM BOX paketa...
Cinjenica da se ova prica vrti u krug ali je neverovatno da ovo niko ne resava i ne trudi se da sve skocka kao sto su recimo uredili operateri u susednim drzavama...

To za HD i Animal planet sam odavno kukao i njihovoj podršci, na sve strane, i glupi twiter nalog sam zato napravio :)
Za Eurosport su relativno brzo ispravili. Naravno, takođe su pričali da ne zavisi od njih.
Pošto često gledam te dokumentarne... nemaju gledaj unazad, a voleo bi da ima:
Animal Planet , ima samo onu opciju za sat vremena.
History 2
BBC earth
Viasat nature
DocuBox...
One ubice, policajci i slično ne gledam pa ne znam.
Npr. Premijer liga kanal ima gledaj unazad, NBA kanal nema ...

Evo me ljudi :D
Napraviti novi SSID, novu wifi mrezu,
Onda idete na WAN podesavanja, ima podesavanje za IPTV, stiklirate novi SSID sto ste napravili meni je bio na SSID 2 .
Posle toga isto u WAN podesavanjima, ima podesavanje za INTERNET odstiklirati Novi SSID.
Da samo kroz tu mrezu prolazi IPTV, slicno tome kao sto na MTS ruterima ima te 2 porta za IPTV i 2 porta za INTERNET. Kad hocete da zakacite PC na tipa LAN 2 I LAN 3, nema neta jer su ti portovi konfigurisani za IPTV samo. E tako smo mi sad napravili WIFI gde prolazi samo IPTV.

Posle zakacite vas STB na tu novu mrezu, izaberite staticki IP, ne da ide preko DHCP-a da sam generise vasu ip adresu za taj uredjaj.
Ovo vise ne fercera od kada je nova verzija irisa?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno