Šta je novo?

Iris TV box mts (nije tema o Iris Go ni Iris Smart aplikaciji)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
nije tema poređenje EON/D3/kojeg-već box-a sa Iris TV box-om. hvala na razumevanju

i, zato je ostala poruka. problem je da se ne ode u off-topic

Hph07, pojavila se neka 4Kgallery među aplikacijama,ne znam čemu služi.

Od 00H pa do jedno 02H nije bilo signala na Cukarici i cini mi se na Vracaru,navodno zbog unapredjenja,ali kada se signal vratio ne vidim bilo sta novo,a nadao sam se da ce biti nova platforma koju najavljuju vec neko vreme.

Nije radilo ni logovanje na njihovu aplikaciju na telefonu zbog nekog već unaprađenja sistema.

Danas sam imao vremena i bio na lokaciji i povezao wifi extender EchoLife WA8021V5 preko wifi na HG8245W5-6T pa iz ekstendera lan kablom u HP4024 i proradilo je ali ima problem sto box radi restore network konekcije svaka 3-4 minuta i onda slika ukoci 2-3 sekunde i onda opet radi normalno. Kada uradi restore konekcije na extenderu zasvetli zelena lampica nekih desetak sekundi i onda gori crvena sto je i logicno jer nema interneta. Kad se ovo izbeglo radio bi dobro jer se vidi da extender ima jacu wifi karticu nego box HP4024 koji relativno dobro radi kad se nakaci preko wifi ali posto je zgrada dolazi povremeno do trzanja slike zbog zagusenosti spektra.

Cekam da stignu PLA adapteri posto su mi ovaj extender doneli greskom jer sam trazio PLA adaptere, trebalo bi sa njima da televizija radi normalno.

Na 190 i 191 dva muzička kanala, hit i TDI.
Na 246 i dalje eurocinema 1, 2, 3 i 4.
Ne znam da li je bilo ranije nešto od ovoga.

Ta dva muzička kanala već ''stanuju'' poodavno na pozicijama 850-852 zajedno sa još jednim kanalom, ništa drugo nisu uradili sem da su ih duplirali :ROFLMAO:

Ovi filmski kanali su iz Pinkove kuhinje, nemačka, španska, francuska i italijanska kinematografija.

Bitno da Balkan trip ide i dalje na čak tri mesta, na 121 u SD a na 134 i 269 HD, još ima bisera sa njihove strane.

Imam onaj stariji STB, Q11. Povremeno se desi da mi prebaci sliku u 720p. Pomaže jedino reset tj. isključivanje i ponovno uključivanje. Tad vrati na 1080i/50Hz.
Da li je još neko ovo primetio ?
Čitajući ovde u temi vidim da postoji u opcijama skrivenog menija mogućnost da se Q11 prebaci u 1080p, ne znam da li 50 ili 25 Hz ?
Ima li to uopšte smisla raditi kada MTS emituje 1080i/50Hz ? Da li bi se dobila bolja slika ?

Pa TV ima info dugme na daljinskom. Kod mene kad pritisnem taster "i" na daljinskom ispiše ovo:
HDMI 3
1080i/50 Hz
16:9
Takođe kad prebaci na 720p, slika bude malo lošija.

Rekao bih da je iskljucena.
Inace pre ovih podesavanja mi je u info za sliku stajalo da je rez. 2160, a podesavanje u box-u je bilo 3140x2160i 50Hz.

Dobih danas i Iris TV sa HP2024 box-om, HD usluga preko optike i već dva bagovanja - ukoči se slika i kad promenim program, nema više slike - crno, bilo kakav overlay (spisak kanala, informacije o programu... sve radi, samo nema.slike samog programa).

Da li je još neko imak takav problem?

Dobih danas i Iris TV sa HP2024 box-om, HD usluga preko optike i već dva bagovanja - ukoči se slika i kad promenim program, nema više slike - crno, bilo kakav overlay (spisak kanala, informacije o programu... sve radi, samo nema.slike samog programa).

Da li je još neko imak takav problem?
Probaj u podešavanjima box-a da ručno podesiš rezoluciju.
Oće da pravi problem ako je po difoltu u box-u podešena HD rezolucija, a tv je 4K i neće sam da radi upscaling dok ručno ne podesiš.

Ljudi treba mi pomoc, kupio sam novi TV, TCL 50 inca qled itd.. znaci slika na areni je ocajna, kad je sirok kadar terena lopta kao da se gubi onako linijice budu, igraci takodje, kad je krupan kadar slika perfektna, gledam preko iris tv-a, bio sam i u skrivenom meniju box-a, menjao rezoluciju, nema sta nisam probao ali nmg da podesim da bude bar malo bolje.. kad pustim film ili seriju na hbo max aplikaciji slika je perfektna.. ima li neko neku ideju? Video sam u komentarima sve i svasta, ali ne mogu da listam 154 stranice jednu po jednuIMG_20221229_215039.jpg

Kako da udjem u konfiguraciju danas sam uveo BOX3 optika sve HP4024 je u pitanju , da bih omogucio ethernet posto ne radi iz nekog razloga.

*1397# ako se dobro secam a radi i #1397# nekima jedno nekima drugo, probaj
Meni druga varijanta radi na tom 4024.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno