Šta je novo?

iPhone u Srbiji - diskusija o ponudi

Samo je razočaran

Daj Bože da bude i u septembru kakva smo raspad država.

Semplovi su stigli, zlatni, poslovnice se pripremaju, punjaci, police i sl. Tako da mislim da ipak dolazi... samo je pitanje kada

Ispada najveći problem nekom u životu što iphone nije počeo još legalno da se prodaje. Nikakav koristan info u temi, spam, spam, spam. Kao da imaju spreman šator da istog trenutka krenu do MTS, razvuku šator i čekaju iphone :wave:

Ispada najveći problem nekom u životu što iphone nije počeo još legalno da se prodaje. Nikakav koristan info u temi, spam, spam, spam. Kao da imaju spreman šator da istog trenutka krenu do MTS, razvuku šator i čekaju iphone :wave:

Ja od starta imam spreman šator i čekam...

Pričajte vi šta god hoćete, ali ja već pakujem šator, idem da spavam pred poslovnicom da kupim prvi legalan iPhone u Srbiji.

... i portabl frizider i reso na plinsku bocu

Teлефони су били у магацину у Макишу, па су их потом пребацили даље од реке :)
Мени је тако рекла другарица која ради у телекоњу.
Можда су проценили да же због поплава мањи број људи од очекиваног купити телефон, па су одлучили да помере почетак продаје.

Teлефони су били у магацину у Макишу, па су их потом пребацили даље од реке :)
Мени је тако рекла другарица која ради у телекоњу.
Можда су проценили да же због поплава мањи број људи од очекиваног купити телефон, па су одлучили да помере почетак продаје.

Мислим да су се озбиљно зезнули у тој процени... огроман број људи који ће да узме телефон од њих уопште не припада групи финансијски угрожених грађана.

Једино ако та одлука није донешена из угла: ”Не би било у реду да ми сада представљамо најскупљи телефон док људи губе куће и све што имају”
Ово сумњам да је разлог али је, пак, могуће. Ипак су дали свима бесплатан интернет током тих несрећних дана.

@makiacavek, јел да дођем да те тролујем, са неким Самсунг телефоном, док будеш чекао? :p

Мислим да су се озбиљно зезнули у тој процени... огроман број људи који ће да узме телефон од њих уопште не припада групи финансијски угрожених грађана.

Једино ако та одлука није донешена из угла: ”Не би било у реду да ми сада представљамо најскупљи телефон док људи губе куће и све што имају”
Ово сумњам да је разлог али је, пак, могуће. Ипак су дали свима бесплатан интернет током тих несрећних дана.

@makiacavek, јел да дођем да те тролујем, са неким Самсунг телефоном, док будеш чекао? :p

Dodatnim čekanjem mogu samo da smanje šanse za prodajom trenutne generacije, imajući u vidu da je naredna svakim danom sve bliža i da će mnogi sačekati.

Ne vidim to kao problem, ljudi će uzeti bilo koji iPhone, samo da je na ugovor. Misliš da je većina upućena u to kad izlazi iPhone 6? Naravno da ne. Informisani ljudi neće sačinjavati ni 10% prodaje.

Poslednja izmena:
Zašto tako misliš Gizmo?

Ja baš mislim da je velika većina budućih kupaca iPhone-a upoznata sa izlaskom šestice a da je mala većina onih koji će da kupe iPhone samo da bi ga držali na stolu u nekom kafiću.

Kad ćete da shvatite da ovaj forum ili bilo koji drugi nisu merilo. To što mi znamo da dolazi šestica i znamo šta donosi, ne oslikava situaciju informisanosti o telefonima u Srbiji. Mi smo entuzijasti, procenat nas je mizeran u odnosu na potencijalne kupce iPhone-a.

Гизмо, мислим да грешиш... мислим да више то није случај.
Све више и више људи се прво информише, ако ништа барем тако што пита некога од својих познаника/пријатеља за препоруку, пре него што отрчи до оператера по нови телефон.

Слажем се да чланови бенч форума су малени проценат али тај малени проценат утиче на све око себе. ;)

Da se ljudu informisu ni ip ni sx se ne bi prodavali ni 1%:)
"Informisu" se tako sto vide sta se reklamira.

iPhone telefoni se dobro prodaju i kad izadje sledeca generacija, mislim da se 5 i sad odlicno prodaje. Dosta ljudi uzima i 4s.

Ja od starta imam spreman šator i čekam...

E ali nije fora ako nisi sa grupicom istih zaludjenika... ovako, gledace te samo malo cudno, prolaznici sa nokijama 3310 i gospodin koji dolazi da se zali u prodavnicu jer ga "kraduckaju".

Doduse, moze se desiti i suprotno, da izadjes na televizor i steknes nezeljenu popularnost, jer ce te mrzeti iz dna duse 98% srba.

Gizmo je u pravu, bazirate se na svoje društvo i okolinu pa stičete takav utisak, i mene neki moj krug ljudi pita "šta i kada za iPhone" jer zna da pratim ali recimo ženin krug ljudi nemaju pojma! Totalno ih briga, gledaju šta ko ima i ko je kupio pa "hoće i oni", niti znaju da razlikuju iPhone, da im daš iP5 i iP5s ne bi primetili razliku!!!

Prema tome prodavaće se to samo tako, prvo će "tatina i mamina" deca da se nacrtaju da dobiju svoj primerak a kad izađe iP6 prodaće "drugu ili drugarici" i kupiće novi, pa direktori i direktorčići Telekoma mora da se pokažu, tako to ide.

Ja da sam Telekom, kao što već rekoh, ne bih izbacivao na tržište ali logika nekada nije saveznik tržištu i navikama.

Odstupa od teme ali MTS-u ide na ruku to što je vlada konačno napravila spisak onih koji su na budžetu tako da su u startu dobili uvid u broj potencijalnih kupaca (čitaj slobodno sigurnih) kupaca iz redova zaposlenih jkp i silnih agencija i opštinskih službi...

Da li postoji neka zemlja u kojoj apple servisi funkcionišu polovično? Npr možeš da kupuješ app ali ne možeš da zaradiš kao developer zbog uvrnutih zakona?

Kad ćete da shvatite da ovaj forum ili bilo koji drugi nisu merilo. To što mi znamo da dolazi šestica i znamo šta donosi, ne oslikava situaciju informisanosti o telefonima u Srbiji. Mi smo entuzijasti, procenat nas je mizeran u odnosu na potencijalne kupce iPhone-a.

+10000

ista stvar sa bilo kojim drugim flagshipom. ljudi koji prate tu scenu nisu njihova ciljna grupa jer je to mizerna cifra. da puste u prodaju 5s 30 dana pred pojavljivanje ip6 prodaja to uopste ne bi osetila..

To nije pun servis koji apple nudi svima.

Надам се да ће српски језик бити на ћирилици кад постане доступан. Да ли постоји неки језик који је код јабуке доступан на два писма?

Nazad
Vrh Dno