Šta je novo?

iPhone u Srbiji - diskusija o ponudi

U početku su imali sa MTSom ....

Kasnije ne znam, i meni nešto u glavi da su neko kratko vreme imali i sa Telenorom nešto ...

Trebao bi da pogledas temu na forumu 3G brzine :) I Vip i MTS idu preko 20Mbps.
Pogledacu, ali nedavno kada sam testirao sa telefona od drugara mts u NS je bio katastrofa po centru, a i cim zovem nekoga na mts em nemaju onaj hd zvuk (sto mi izgleda skoro stalno aktivno kod telenora), vec onaj kao pre sto je bio, em sto svako minut na 2 sekunde se nista ne cuje...

Koliko se secam Vip ima nacionalni roaming sa Telenorom a ne Mts-om.
Nedavno sam bio u Arandjelovcu - citavo mesto je izgubilo na par sati internet - dakle Telekom-ov internet nije radio, mts 3g nije radio, vip 3g nije radio, telenor 3g je radio :)

Elem ne zelim da pretvorim ovu temu u raspravljanje o operaterima...

Sto se tice dizajna - sumnjam da je to i blizu konacnog dizajna, a i Apple nikad nije izneverio sto se tice toga... ;)

Pogledacu, ali nedavno kada sam testirao sa telefona od drugara mts u NS je bio katastrofa po centru, a i cim zovem nekoga na mts em nemaju onaj hd zvuk (sto mi izgleda skoro stalno aktivno kod telenora), vec onaj kao pre sto je bio, em sto svako minut na 2 sekunde se nista ne cuje...

Čisto da znaš Telenor je poslednji uveo taj wb-amr hd voice, samo što su se najviše drali, pa ljudi sad misle svašta. Prijatelj mi reče za to na Telenoru, ja mu kažem, znam odavno to imam na VIP-u, kaže on ma kakvi otkud Vip to ima. *** to su ti ljudi (ne kažem da si ti takav samo kažem kako je to Telenor izreklamirao)

Čudno to što kažeš centar NS-a, pošto sam ja merio sa drugom brzinu i ja na VIP-u oko 20, drugar isto tako na MTS-u, a Telenor na istom tom mestu doduše sutradan izmerio oko 8mbit.

Edit: sad sam našao stari link, evo ti http://www.speedtest.net/my-result/a/667964255

Nisam koristio vip jer je van grada se gubio signal i dan danas mi se kuci gubi signal ko ima vip. Sto se tice brzine, siguran sam da varira od dana do dana i pozicije, a za telenor proveri da nije proxy ukljucen - imao sam isti problem dok nisam proxy iskljucio...

Elem, iPhone?

Tipujem da ce 2-og Juna na WWDC Tim Cook da kaze da su poceli da nude iPhone u jos nekim zemljama (medju njima i Srbija). Verovatno ce tada i da proradi nas AppStore (to mi je najbitnije).

@Boyce,

По најавама за WWDC, све ће бити у вези софтвера, тако да би то имало смисла...

Малопре ми рече другар да су предложене цене сличне као у Бугарској. Не знам какве су у Бугарској, не могу сад да погледам. Као гледају да буду такве јер су плате сличне

Ako bude kao u Bugarskoj nećemo se baš usrećiti...:S:

Помињао ми он и неке цене, типа симфри 5ѕ око 630е, а у пакетима између 450 и 600е... Тако нешто. За 5ц су цене стотинак евра мање.

Превише је то "јефтино" за симфрее.. Па с5 је oko 800e

Малопре ми рече другар да су предложене цене сличне као у Бугарској. Не знам какве су у Бугарској, не могу сад да погледам. Као гледају да буду такве јер су плате сличне

http://www.mtel.bg/ustroystva/mc/device/ma/index/device/2402.Apple-iPhone-5S-16GB

Колико сам успео да скапирам, пошто је то ужасно имбецилно направљено, уз тај пакет Mtel transfer xl је цена телефона за кеш 1179.90 lev (односно 580евра) а месечна претплата за тај пакет је 50евра.

Допуна:
Сад сам им скапирао табелу, ”Цена на изплащане” је месечна цена кад се плаћају рате... уз тај одабрани пакет. Нисам скапирао одмах јер када се помножи са 24, није иста цифра као и она у скроз десној колони, што му дође да се додатно уграде када плаћаш на рате...

Poslednja izmena:
Tipujem da ce 2-og Juna na WWDC Tim Cook da kaze da su poceli da nude iPhone u jos nekim zemljama (medju njima i Srbija). Verovatno ce tada i da proradi nas AppStore (to mi je najbitnije).
I ja mislim da cemo jedino tada znati nesto pouzdano, a ne samo nagadjanja kao do sada.

Ma samo da se vec pojavi, posle cemo lako znati cene :)

http://www.mtel.bg/ustroystva/mc/device/ma/index/device/2402.Apple-iPhone-5S-16GB

Колико сам успео да скапирам, пошто је то ужасно имбецилно направљено, уз тај пакет Mtel transfer xl је цена телефона за кеш 1179.90 lev (односно 580евра) а месечна претплата за тај пакет је 50евра.
Kako li ti računaš :)
Cena je oko 605 evra, mada nije bitno... a da, za ostatak je tako kako si naveo, ako plaćaš telefon na 24 rate onda je mesečna rata 50 leva (26 evra) a mesečna pretplata 51 evra.

Kako li ti računaš :)
Cena je oko 605 evra, mada nije bitno... a da, za ostatak je tako kako si naveo, ako plaćaš telefon na 24 rate onda je mesečna rata 50 leva (26 evra) a mesečna pretplata 51 evra.

Па поделио сам просто са 2, јер је однос 1:1.96 еуро према њиховом леву. Ако си ти могао да заокружујеш .51 на 1, онда вала могу и ја 1.96 на 2.

Haha znaci pocelo je! Jos malo I tu je! Kad ce ovaj moj Telenor malo da se oglasi, bar da daju nagovestaj da ce imati iPhone u ponudi...

”доступно на App Store” на крају реклама... то је већ кул вест!

мојој срећи нема краја од како сам видео то :D једва чекам да мени мој стигне :)

Čekaj prvo da vidimo cene, kada tako kažeš ako te čuju iz Telekoma ima da podignu cene da prodaš kuću da bi kupio iPhone.

Ma paketi se sigurno nece isplatiti vs šverc, ali vremenom to znaci da ce trziste biti preplavljeno telefonima, sto simfree, sto zakljucanim ali ovog puta upotrebljivim bez rsima i slicnih gluposti, plus to znaci zvanican servis, appstore, i napokon cemo imati full podrsku za callerID (iMessage)...

Poslednja informacija - iPhone verovatno tek u septembru u ponudi

Ok, hvala za info

Nazad
Vrh Dno