Šta je novo?

iPhone SE (2020)

Lose? Ne znam gde su lose svaka iphone kamera sa procam sasije tu gcam za doricak ;-)

Ne vredi....ljudi hoce za 400-450e iphone koji kosta min duplo....ja koji sa androida prelazim gledam opcije ili ovaj potpuno nov ili sa oglasa xs polovan...pa sad sta uleti

Poslato sa SNE-LX1 pomoću Tapatoka

Ne znam zasto se uopste pominje stari SE i pravi poredjenje. Trziste se promenilo mnogo kao i cene, i prica o telefonu pre par godina i sad ne stoji. Iskreno i pitao sam se kako ce A13 raditi u tom malom kucistu, i logican je blagi downclock.Bolje i tako nego da obara drasticno performanse u toku samog rada. Sto se kamera tice, Gcam je mnogo izvikan, i tek kad krenes da obradjujes sliku koja je slikana sa gcamom vidis da je hdr+++++++++hdr. Takodje 99,9% korisnika ni ne zna niti ga zanima gcam i ostale zezancije vec hoce tel koji ce da bude fungiconalan sto je i logicno.

Meni bitne kad kupujem phone 2 stvari u vezi hardvera....pre svega ostalog:

1. ekran, tj. kvalitet istog
2. baterija, tj. trajanje iste

Posle toga ide ekosistem, tj. operativni sistem i to da li mi odgovara ili ne.

Kamera me nikada nije zanimala, jer ovo je za mene prvenstveno telefon.
Audio je faktor, ali ne presudan, pošto muziku ne slušam preko telefona.

Poštujem drugačije potrebe i mišljenja, ovo je ono što mene rukovodi kad kupujem telefon.
Ne menjam ih često, od smart telefona u životu sam koristio manje od 10 modela, a još manje proizvođača.
Inače, prvi smart telefon koji sam imao je bio iPhone 2 (prvi model iPhone telefona), od tada privatno samo iPhone, službeni koji dobijem.

Kad uzmem sve ovo u obzir, da nisam relativno skoro uzeo iPhone X ovo bi definitivno bio telefon po mom ukusu.

Poslednja izmena:
Onda bolje prestani da gledas ako mislis da su lose.

Iskreno gledao sam SE za sekundarni telefon na kome mi je privatni broj, da ponovo malo probam ios. Ali sada sam se setio zašto ne volim Apple, nema veze s HW, već sa njegovim korisnicima.

Meni je SE 2020 interesantan zbog eSIMa. Ako narednih meseci u Austriji ili Mađarskoj bude oko 400 eura uzeću ga.

Poslednja izmena:
Od XS imaju.
Telenor je izbacio cene SE, najmanji paket i rata za telefon, mesečno 4.309 din (veoma nepovoljno).

Pa 2016. su dali 6s u manjem kucistu, a 6s je tad bio flegsip. Sada je ip11 pro flegship, a oni ne daju ni ip11 u manjem kucistu.

Ja nigde ne kazem da je los telefon, i sam cu ga kupiti, ali jednostavno realno gledam sta dobijam sada za te pare i sta sam dobio 2016.
Mislim da Apple gadja sasvim razlicite delove trzista onda i sada. Ovo je telefon koji gadja srednji segment gde Apple-a nije uopste bilo u kombinaciji sa ljudima koji hoce manji telefon. Ja sam siguran da cw razbiti sa prodajom i da ce od toga koristi imati svi, jer ce ovi Kinezi da se spuste u realnost , pa cemo mi kojima ne trebaju telefoni od 1500€ moci da kupimo neesto za 200-300€ , a da bude pristojno.

Meni je SE 2020 interesantan zbog eSIMa. Ako narednih meseci u Austriji ili Mađarskoj bude oko 400 eura uzeću ga.

Nece po toj ceni biti da se kupi do jeseni najmanje. Naravno, pod uslovom da ga kupis legalno i bez dodatnih obaveza (tipa telefonska pretplata). Najjeftinije sto ce moci da se nadje je u Svajcarskoj za 420-430 evra. Jeftinije od toga ce moci samo ako se kupi negde u EU i izvrsi povrat poreza (dakle zahteva odredjene nelegalne radnje).

Onda je meni najzanimljiva kupovina xs za 500-600e

Prije bi rekao na multiscore rezultat u geekbench-u 5

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Vidim, nego je isekao klip pre rezultata. U nekom klipu danas sto sam video je rezultat bio i manji od toga.

Golemo je ovo
50239803e1c25a82838e5296448749e6.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

dobro da u pravu si do sada ni jedan SE nije izvukao 3200 kao 11 mislim da je do baterije.... zato i nema night mode jer je procesor ozbiljno spusten bukvalno nize od A12

Znaci ko ima iphone 8 na razloga za prelazak?

Gubis 3D touch... Dobijas ECO friendly A13, dobijas 1GB rama, dobijas portret mode, bolji video, bolji hdr, bolju bateriju definitivno za sada :-D

juce sam ifixitu postavio pitanje da li radi 3D touch kada se stavi ekran sa 8 videcemo kada objave kompletan test ovih dana :)

Poslednja izmena:
znaci, beli?

Gubis 3D touch... Dobijas ECO friendly A13, dobijas 1GB rama, dobijas portret mode, bolji video, bolji hdr, bolju bateriju definitivno za sada :-D

juce sam ifixitu postavio pitanje da li radi 3D touch kada se stavi ekran sa 8 videcemo kada objave kompletan test ovih dana :)
Pricas za iphone se?

Pa rekao si da nema raZloga za prelazak , a ja napisah razloge za se

Nazad
Vrh Dno