Šta je novo?

iPhone SE (2020)

Zato ce imati podrsku i za ios 14

Baterija na SE 2020

Poslednja izmena:
Mislis?

99.9% :) Nema tu sta odlican HW i u 2020 to i dalje leprsa kako radi :-D Pogledaj video ovog SE... nigde ni da stucne :-D

Poslednja izmena:
Meni je nejasno kako ip 11 pro ima toliko jacu bateriju od obicne 11, kao i kako je s20 sa exy izdrzao duze od oba ip. A SE ocekivano slaba baterija, da bar dolazi za brzim punjacem pa ajde, dopunis negde za pola h, ali ovako je vec surovo

Sent from my EML-L29 using Tapatalk

S20 je sa SD. Baterija na SE je smece, ostatak odličan. :)

Sent from my MI 9 using Tapatalk

Napisao je posle ispravku u opisu da je ipak exy...

Sent from my EML-L29 using Tapatalk

Dizajn ovo ono bla bla bla, pa mislim kad mi samsung izbacio telefon kao s7 npr, a flagship spec iz 2020. da bi se usr..i od para, samo sto niko nema mu.. da to uradi osim appla...

Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока

Exactly. Eto, baš S7, samo veći screen to body odnos i ako nema mesta za veću bateriju, onda ultra brzo punjenje. Ja bih ga platio 100.000 bez razmišljanja.

Baterija je mozda slaba tacka,ali realno moze da izgura dan. Ja licno,a verujem i 90% korisnika punim telefon svako vece bez obzira da li on imao 45% ili 5% baterije.

Moze sad da izgura. Onda dodje ios14, digne mu clock na normalnu brzinu, posto je sad underclockovan i posle sam Bog ne moze da te spasi. Meni je obican SE fenomenalan telefon i odlicno radi i sve, al bukvalno od ios11 imam problema sa baterijom. Cak sam i novu stavljao u programu zamene baterija i nista. Jednostavno, kad ti update presudi, to je to.
Da sam ga mozda prvi put koristio sa ios11, ne bih se zalio, ali moj je dosao sa ios 9.3.1, tako da znam sta znaci baterija na starom SE.

Moze sad da izgura. Onda dodje ios14, digne mu clock na normalnu brzinu, posto je sad underclockovan i posle sam Bog ne moze da te spasi. Meni je obican SE fenomenalan telefon i odlicno radi i sve, al bukvalno od ios11 imam problema sa baterijom. Cak sam i novu stavljao u programu zamene baterija i nista. Jednostavno, kad ti update presudi, to je to.
Da sam ga mozda prvi put koristio sa ios11, ne bih se zalio, ali moj je dosao sa ios 9.3.1, tako da znam sta znaci baterija na starom SE.
Sto je samo dokaz da uodate u narednih pet godina mozda i nije vise prednost.

Huawei P30

Otkud znas provereno ce dignuti clock?

Pa digli su na obicnom SE, doduse malo. Ovde imaju vise prostora. Taman da useru telefon posle 2 godine i nateraju te da ga promenis zbog baterije.

U Austriji je kod A1 250e uz tarifu za mlade koja je mesecno 23e a podrazumeva 16gb neta i neogranicene poruke i pozive. Za tu ciljnu grupu ce biti hit tamo.

I meni bi ovakva ponuda bila hit, kada bi bila kod ovih naših lihvara.

Meni ne bi, jeftinije mi je da kupim telefon za kes i da koristim zmaj ili intarifu (bilo koja od te dve mi je i vise nego dovoljna).

Poenta je da je to kod njih u Austriji najjeftinija tarifa i telefon je 250e uz nju. Jedina jeftinija tarifa od nje je neka za malu decu, ali je telefon uz nju 400e, a tarifa je 13e.

Ovde ti telefon kosta isto kao u radnji i jos placas 2000rsd tarifu.

Pa dobro, ja sam samo rekao da mi ne bi odgovarala takva tarifa kod nasih operatera.

Koliki je najjeftiniji paket u Srbiji, sa neograničenim internetom?

Mozda jedino da se uzme kucni net, pa prebaci kartica u telefon.

Neograniceni nema nijedna voice kartica.

Da li preko vipa može eSIM za kućni net ili je to samo za postpaid tarife?

U Austriji je kod A1 250e uz tarifu za mlade koja je mesecno 23e a podrazumeva 16gb neta i neogranicene poruke i pozive. Za tu ciljnu grupu ce biti hit tamo.
Pa i nije neka ponuda. U mts-u uz O1 tarifu koja je 2k din. možeš da uzmeš P30 za 270€.

Niko, samo kažem da i kod nas može da se kupi (IMO) bolji telefon za skoro pa istu sumu novca i jeftiniju tarifu. Hteo sam da kupim ovaj novi SE, ali sam odustao jer realno suvise je kompromisa u njemu. A13 SoC i to očito downclock-ovan u telu osmice, sa kamerom koja nema ni night mode i slabasnom baterijom, koju će najverovatnije još degradirati vremenom kroz update iOS-a i eventualni boost clock speed-a.

Ma realno za ove pare (ne pricam o ovom prvom talasu cena vec tamo za dva tri meseca) baterija mu je jedina mana.
Tu su morali da urade nesto. Dzabe mi telefon da me sluzi narednih par godina ako ce i ovako slaba baterija da jos oslabi. Znam da moze da se menja baterija kasnije ali to je smaranje i dodatni trosak.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Ovde izgleda sve samo hardveraši i klokeri, nikome nije važan OS ili su svi ubeđeni da je svejedno da li imaš Android ili iOS, a važno da li je CPU-u oboren klok ili nije.

Ovde izgleda sve samo hardveraši i klokeri, nikome nije važan OS ili su svi ubeđeni da je svejedno da li imaš Android ili iOS, a važno da li je CPU-u oboren klok ili nije.
Nije stvar samo u brzini kloka, već u tome što, u slučaju da je isti oboren uz eventualno kasnije povećanje brzine istog će autonomija i ovako slabašne baterije biti još lošija. Ako i nebude povećanja brzine, biće update-a iOS-a koji sa sobom uglavnom povlače i sve kraću autonomiju (tj. sot). A složićeš se da korisničko iskustvo koje sa sobom povlači da je telefon više vremena na punjaču nego u rukama korisnika, nije baš najprijatnije. Pritom telefon dolazi sa ultra sporim 5V punjačem. Što se samog OS-a tiče, zamoli bih te da mi navedes (ukratko) koje su to prednosti iOS-a u poređenju sa Androidom, šta to isti ima što ovaj drugi nema? Ne pitam cinično ili da bih ulazio u neku raspravu iOS vs Android i offtopic, već da znam u čemu je iOS toliko bolji od Androida, a da nije dizajn UI-a ili tako nešto. To je već stvar ukusa i ličnih preferencija. ;)

Nazad
Vrh Dno