Šta je novo?

iPhone SE (2020)

Ja znam i viđam gomilu ljudi koji još uvek koriste 6 i 6s modele (jesu bile one rasprodaje u mts-u i istyle-u ali mnogi su ih kupovali i pre toga), tako da ta priča o menjanju telefona na godinu dana je glupost. Pa i ja trenutno ne planiram da menjam telefon nakon 2 godine jer mi se ništa ne sviđa/odgovara, a nekada sam znao da promenim i po 6-7 godišnje kroz razne kombinacije.

Tako je, nije svima primarna “igracka” kao nama ovde, vecini je zapravo nuzna potreba, menjaju kada se razbije ili crkne baterija.
Dosta ljudi kupuje samo zbog uparivanja sa Apple Watch-om, Mac-om... tako da je model nebitan.
Da ne spominjem mobile dev, svima koji se bave i koji planiraju ce biti interesantan zbog cene, jakog hw i podrske u narednih 5+ god.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ja ne znam nikog ko koristi telefon 5 godina, bilo koji telefon.
Kad neko radi za ok satnicu njemu je razlika između flagshipa i ovih jeftinijih telefona 2/3/4 sata rada na mesečnom nivou i zato skoro svi uzimaju skuplje telefone.

Kad sledeće godine izađe novi telefon, zamene za novi i tako.

5 godina isti telefon samo u teoriji :)
Proizvodjaci bi bankrotirali kad bi ljudi kupovali telefon i uopšte tehničke uredjaje na svakih 5 godina.

KVu za razliku od prethodnih komentara tvoj ima smisla.

Govoris svoje mišljenje, verovatno iz licng iskustva i tvrdis da ceo svet razmislja i funkcionise tako. Zapravo tvoj komentar ovde ima i najmanje smisla. Ne znam odakle ti tako nesto, izvori, neka istraživanja? Ti ne znas nekoga ko telefon koristi 5 godina i zbog toga tvrdis da ljudi kupuju tel svake god.
Iznenadio bi se koliko ljudi najmanje u zivotu razmislja o telefonu da bi ga menjali svake godine.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Poslednja izmena:
Tako je, nije svima primarna “igracka” kao nama ovde, vecini je zapravo nuzna potreba, menjaju kada se razbije ili crkne baterija.
Dosta ljudi kupuje samo zbog uparivanja sa Apple Watch-om, Mac-om... tako da je model nebitan.
Da ne spominjem mobile dev, svima koji se bave i koji planiraju ce biti interesantan zbog cene, jakog hw i podrske u narednih 5+ god.

Vidim da se devovi vec zale jer su dobili jos bar 4 godine supporta za ekran od 4.7 inca. Kod mene recimo supportujemo Apple telefone i tablete dok imaju oficijalne apdejte.

To je “pogresna” procena jedne inace jako naivne kompanije, zamisli, da placaju devove narednih par god, za optimizaciju uredjaja koji je debakl u najavi, po nekim strucnjacima ovde. A samim tim se prognozira i propast kompanije. Dobro je dok ima neko i da nas malo nasmeje i zabavi u ovoj celoj situaciji [emoji1782]

Koristim 6s od kad je izašao i ne vidim potrebu da menjam telefon osim što bih voleo da pravi bolje slike po mraku jer mu je to jedini nedostatak pored baterije koja je na 85% healtha nakon 15 meseci posle prve zamene. Ukoliko SE bude imao dobru bateriju i night mode biće pravi izbor za cenu od oko 350e.

Samo sto kod nas nece biti 350€. M

Nigde neće biti 350 evra....aman zaman, koristite li vi mozak???

Nema sanse da bude ta cena, pa iP8 je do skoro bio 450$, a ovo je ipak solidno bolji uredjaj. Ako bude 450€ na kp u skorije vreme, to je to.

Pa evo vam zvanične cene. Šta lupate glavu.

30eb1bd223aa6d8f330210b022767cc2.jpg

Bice to jeftinije kod operatera, a samim tim i na kp posle.

Cenim negde oko 450€ na kp da ce biti.

Cena u iStyle-u uopste nije loša. 2 godine garancije.

Cena u iStyle-u uopste nije loša. 2 godine garancije.

I meni je ovo reakcija bila. Cena za najmanji model je korektna. Od kako sam namestio da Google Photos backauje i čisti slike i klipove, više mi kapaciteta ni ne treba, ostalo se strimuje sve.

Da su 50 evra niže u istyle to bi bilo vrh.

Sent from my SM-G973U using Tapatalk

Kako skuplje?

Evo ti 11 Pro kao primer, u mts-u uz O2 tarifu izadje 108k, plus razlika u tarifi bez popusta 16.800 din = 124.800 ukupno.

Istyle cena - 142.900 ( na snizenju), bio 158k [emoji4]

Poslednja izmena:
To je matematika bez paketa, ali ta matematika ne postoji bez paketa :)
Telefon jeste 4500 na 24 mesečne rate ali plaćaš i 2699 mesečno Omorika 2 tarifu. Što znači da ti je mesečni trošak 7199 RSD, tj. 172776 RSD za dve godine.

b8c12895423db1405db386030ade394b.png

Poslednja izmena:
Ja gledao vip. Jel su u mts simfree ili ne?

@mikenziyu da li imate najavu od kada je dostupan SE?
Ne računaš dobro. Trebaš 700 dinara x 24 meseca više za pretplatu i to je to, jer je pretplata samo 700 dinara skuplja sa telefonom. Ovako je omorika 2 bez telefona 2k.

Poslednja izmena:
Telefon jeste 4500 na 24 mesečne rate ali plaćaš i 2699 mesečno Omorika 2 tarifu. Što znači da ti je mesečni trošak 7199 RSD, tj. 172776 RSD za dve godine.

b8c12895423db1405db386030ade394b.png

Pa neki paket moras da koristis, ja recimo koristim O2 tarifu inace, koja je 2000 din sa popustom.

Da uzmem telefon u iStyle-u

142900 + 48000 tarifa = 190.900

Skuplje kako god da okrenes

Joco, poslednja tura u mts-u je sim free.

Ja gledao vip. Jel su u mts simfree ili ne?

@mikenziyu da li imate najavu od kada je dostupan SE?

I da imam, a nemam, ne smem da kažem [emoji16]. Svi imamo potpisane NDA. Tako da pratiš sajt i društvene mreže i to je to.

Nije bas tako jesnostavno, paket ces neki da placas i koristis svakako. Cifru koju treba uracinati je razlika izmedju pune cene paketa i cene sa popustom koji se dobija ako se ne uzme telefon.

Tako je, razlika je 700 din bez popusta x 24, to je onih 16800 din. Cista matematika...

Pa neki paket moras da koristis, ja recimo koristim O2 tarifu inace, koja je 2000 din sa popustom.

Da uzmem telefon u iStyle-u

142900 + 48000 tarifa = 190.900

Skuplje kako god da okrenes

Joco, poslednja tura u mts-u je sim free.

+1

Ljudi i dalje prave zbrku racunajuci cenu telefona i cenu paketa..kao da ne placas nikakav paket vec samo imas telefon :D

Drugar uzeo pre 3 dana nije simfree u mts :) odlepio

Sad ce @mikenzi zbog te zbrke da nam odobri neki popust na SE, pa da uzmem jedan kevi, umesto da cekam “madjare” [emoji12]

Nema tog popusta koji može da se odobri da bude cena kao kod Mađara. Pdv je 27%, nema carine, nema špedicija i ostalih troškova, nema druge godine garancije. E to je matematika [emoji23]

Znam sve, zezam se, ali ono za operatere stoji, skroz korektne cena, bar kada je mts u pitanju.

Nazad
Vrh Dno