Imam jedno pitanje u vezi portrait fotografija sa zamucenom pozadinom, da li SE ima tu opciju, da li telefon mora da ima dve kamere kako bi zamutio pozadinu ili je to softverska obrada?
Ne vidim razlog za neku veliku pomamu oko ovog telefona.
Eventualno u nerazvijenim i siromašnim zemljama ovo može biti interesantno jer se na to gleda kao na statusni simbol.
U zemljama gde je prosečna plata par hiljada € svi će kupiti najnoviji flagship (epl, samsung, oneplus, huawei nebitno) na ugovor jer im je svejedno da li će mesečno davati 10 ili 15 ili 20 ili 40€ za telefon
Čak mi ovo deluje kao opasan presedan Epl-a za njihovo poslovanje.
Isto i ovaj pixel 4a koji na papiru deluje čak i bolje, ali ne vidim da će nešto bitno promeniti.
Ja ću ipak verovati sebi i svojim očima![]()
Ne kontaju ljudi da su telefoni zabava za sirotinju. Oni sa većim primanjima, pare troše na putovanja i sl.Da, u pravu si. Tamo inače pare rastu na drvetu i samo ih uberu ujutru i uplate mesec ili dva unapred za pretplatu... Oni tamo inace imaju sve najnovije i besplatno, samo telefon plaćaju... čudnih li bogatih zemalja ima...
Sent from my iPhone using Tapatalk
Čak mi ovo deluje kao opasan presedan Epl-a za njihovo poslovanje.
Ja ne znam nikog ko koristi telefon 5 godina, bilo koji telefon.
Kad neko radi za ok satnicu njemu je razlika između flagshipa i ovih jeftinijih telefona 2/3/4 sata rada na mesečnom nivou i zato skoro svi uzimaju skuplje telefone.
Kad sledeće godine izađe novi telefon, zamene za novi i tako.
5 godina isti telefon samo u teoriji
Proizvodjaci bi bankrotirali kad bi ljudi kupovali telefon i uopšte tehničke uredjaje na svakih 5 godina.
TakodjeEvo ja koristim prosli iPhone SE preko 4 godine i koristio bih ga jos da nije izasao novi, jer mi realno ne treba novi telefon, posto ovaj radi perfektno. Isto tako i iMac i MacBook imam od 2016. i ne planiram da ih menjam u skorijoj buducnosti, jer rade fenomenalno.
Ne kontaju ljudi da su telefoni zabava za sirotinju. Oni sa većim primanjima, pare troše na putovanja i sl.
@tema: čekam neke testove kamere, možda se isplati doplatiti za 11-icu zbog wide angle, videćemo.