Šta je novo?

iPhone - FAQ

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne znam za te Creative, ali cini mi se da one Logitech-ove in-ear (nemam pojma koja je oznaka, ali vidjao sam ljude da koriste sa PSP-om) mogu da posluze i za iPhone... E da, ako neko od vas zna nekog, ili neko zna nekog ko zna nekog :D da prodaje iPhone 8GB za 350-400€ (nov, moze nedekodiran), nek' javi na PM. Sifra: muka mi je od ovih oglasa od 500, 600, 1000000€...:smash:

Pozz ,)

***, jel ima jos neko iskustva sa tim Crativom ep630 ???

nije da ti neverujem haludza ali postovi su ti cesto "lozacki" pa bih voleo da cujem jos necije misljenje... :D

Najbolje da su moji postovi "lozacki" - lol! Pa pre godinu dana si ubedjivao decu po forumima, da je touch screen njesra, da je apsolutna prednost nokia telefona u svetu smartphone uredjaja, bash to sto puknesh 500E za fon i nemash touch screen nego joistick - tastaturu, i kako su telefoni sa touch screenom proslost, kako je symbian savrshenstvo, sistem buducnosti, itd.. Ja ostadoh zblanut nebulozom izjave. A sad kad je apple nabudzio fontele bez jednog dugmeta - iskljucivo touch screen interfejs - trt - odma se kupuje, super, extra, touch screen buducnost, symbian njesra - gotov je, itd.. Pa veceg i neobjektivnijeg fanboy lozane nema :) - sem naravno Drivera, al on covek bar radi to za pare..

Uostalom, ako vam je do bacanja para i spaljivanja mozga - samo napred..

Ima mnogo bolje reshenje za iphone, i moze se nabaviti kod nas, al sad bash necu da ti kazem :p..

Edit - evo i slike, malo ko je toliko objektivan, da kaze za bubice koje je letos platio oko 50-60E da su zali boze para. Obicno covek kad shvati da se zeznuo i ispao vuna - krene da lozi druge - jao extra, izuvaju, pocetno odushevljennje, premocne su, ma do yaya, ili cuti kao g*ance u travi, pa ih uvali nekoj drugoj vuni preko oglasa..

Ja sam bar surovo objektivan.. Zali boze para apsolutno bacenih na ep630..

Poslednja izmena:
Najbolje da su moji postovi "lozacki" - lol! Pa pre godinu dana si ubedjivao decu po forumima, da je touch screen njesra, da je apsolutna prednost nokia telefona u svetu smartphone uredjaja, bash to sto puknesh 500E za fon i nemash touch screen nego joistick - tastaturu, i kako su telefoni sa touch screenom proslost, kako je symbian savrshenstvo, sistem buducnosti, itd..

cek samo sec. nije touche screen njesra vec bockanje olovkom* (sa dve ruke) po windows telefonu - morash priznati da ono sto je Apple napravio sa touche screenom nema veze sa dosadasnjim poimanjem "touche screena"

i HTC-u je trebalo vremena da shvati da je touche screen sa stylusom proslost ... hint: HTC touch

a sto se tice drivera - covek je bio totalno u pravu u raspravi Xbox360 vs PS3
i nije valjda da stvarno verujes da je to radio za pare ??? :D :D

a da su tvoji postovi lozacki - avioni-kamioni - bulja mi sedi na natuci sofi od 5 soma evra :D
na to sam mislio kad sam napisao da su lozacki ... pomislio sam da ces mi reci da pristojan zvuk imaju neke bang & olufsen sluske ... :D

pomislio sam da ces mi reci da pristojan zvuk imaju neke bang & olufsen sluske ... :D

Aaaa - tako reci - ondak je ok ;)..

Mislim ja sam razocaran zvukom tih sluski. Jedina dobra stvar je sto ti skroz izoluju spoljasne zvukove. Pre davanja para za te sluske, svakome bih posavetovao da ih prvo poslusa, pa nek sam proceni..

Najveci problem tih sluski je sto daju spaljen zvuk, pogotovo u visokom spektru, kao kad prekompresujesh snimak. Vrlo neprijatni spaljeni visoki. Ne daj boze da se zaboravish i odvrnesh iphone jace, poispadashe ti sve plombe + mozak spaljen trenutno :d.. Mnogo se one nabijaju do mozga - nezdravo totalno za ushi. Uvek bi pre ishao na gore pomenutu back street varijantu..

Inace apple je satro konkurenciju kakav je proizvod izbacio, za prvo pojavljivanje na potpuno novom trzistu. Dizajnom, izradom, zaokruzenoscu koncepcije, ekranom, - za sve je kao sa druge planete. Kad se nesretna nokia n95 koja je po ceni tu negde sa iphonom, n95 sa onim joystickom iz 1982 deluje ko da su ga rumuni smozgali. Strasno koliko nokia fura isti prevazidjeni koncept i nema viziju sta dalje. Apple je dao domaci svima. Mislim da ce apple sazuti sve u kategoriji multimedijalnih telefona (HTC touch - zalosno i smeshno). I to je to. Ali porediti apple recimo sa win-mobile uredjajima od 1000e pa navishe, koji imaju tastaturu, i namnjeni su prevashodno poslovnom segmentu - mislim da ce winmobile tu i dalje biti najbolji izbor.. Meni nedostatak dve funkcije uzasno smeta. nakon igranja sa iphonom nisam provalio, mozda ima reshenje? Nema mogucnost snimanja telefonskog razgovora!? Recimo, meni je ta funkcija od zivotnog znacaja ;). Covek mi diktira preko telefona, kupi ovo, kupi ono, presek ovaj, presek onaj, je samo kliknem u toku tog dela razgovora, gde diktira podatke, snimim u "notes", odem na stovarishte i pustim prodavcu na spikerfon. Onda mi treba olovcica ko leba da nacrtam ponekad majstorima sta hocu. Ja uglavnom sve i zapisujem olovkom po ekranu. Samo dok sam ubacivao karticu u iphone, stiglo mi 17 poruka, sistem brisanja je sumanut za vece kolicine poruka!? I winmobile je tek u win06 verziji to smozgao kako treba. Morace i apple da se josh popegla - al za prvenac - svaka cast.. Samo ipak to nije poslovni telefon, ali multimedijalni - najbolji..

Poslednja izmena:
E jedno pitanje...

evo vreme mi je za upgrade ne mom O2 kontraktu... pa sam ih zvao u petak da vidim ocel mi ponuditi novi IPhone za DZ al ponudili su mi da vam ne kazem sad sta... anyway posto svakako imam IPhone (americki pa otkljucan) mislim se da uzmem samo ugovor koji mi omogucuje besplatan neograniceni download preko Edge-ja...

e sad imal ko iskustva sa tim.... ja za sad nisam bas skido previse preko njega posto mi skupo jer mi ugovor daje 100kb mesecno pa me sad interesuje vredi li uzeti ugovor koji daje unlimited data ili ne? Cisto vase misljenje!

PS probo sam google maps po prvi put pre neki dan na putu za London!!! tj onaj njegov route finder u okviru google maps!!! ALA JE DOBRO!!!! pa kome treba GPS i nokia N95!!! :)

PS probo sam google maps po prvi put pre neki dan na putu za London!!! tj onaj njegov route finder u okviru google maps!!! ALA JE DOBRO!!!! pa kome treba GPS i nokia N95!!! :)

daj malo vise info o tome!! plz :)

@ kovacm: Dzaba ti info o iPhone-u i Gmaps, kada kod nas ni BG nije uradjen kako treba, a kamoli ostatak Srbije...***

znam, ali me interesuje kako ce to funkcionisati kad bude :)

pa s'obzirom da je pre cca godina dana srbija izgledala (zao mi je sto nisam napravio screenshot!!!) skroz zuta - bez ijednog puta OSIM autoputa od Subotice, preko Beograda do Nisa - odnosno samo uputstvo kako da udjete i izadjete iz Srbije :D :D :D

Kako mislis vise infoa.... ????

Pa samo ukljucis maps na Iphone-u onda ukucas post code na koji oces da stignes... on ti otvori mapu i da opciju da ti nadje directions do ili od tog mesta... lepo izaberes koji od ta dva oces ukucas pocetnu/zavrsnu stanicu in on ti nadje rutu kojom da ides...

E a onda najbolji deo od svega toga je sto imas dugmence start sa strane i telefon te lepo pocne voditi od pocetne tacke do krajnje korak po korak. Svaki put kad promeni stavku (u fazonu na iz ulice te i te treci roundabout drugi exit) on ti zoom in na taj deo mape. Tako da ti lepo vidis kako se tacno tu putevi ukrstaju i ostalo... naravno u svakom trenutku mozes da prebacis na satelite view i da vidis kako to treba da izgleda u stvarnosti tj ako ima neka velika zgrada il nesto mozes da znas dal si omano ili ne.... i onda kad prodjes tu stavku kliknes na next step (ili strelicu levo) i on odzumira sa te pozicije na veliku mapu pomeri se do sledece stavke i onda zumira na taj deo mape.... ma to treba videti kako radi!!!! Ja sam skako ko malo dete...

Najbolje je od svega sto sam ja to sve odradio kod kuce gde imam wireless, proso kroz sve korake, vratio se na pocetak i onda iskljuci wireless. I naravno sledeci put kad ukljucis maps on prijavi da nije naso konekciju preko edge (posto je to kod mene iskljuceno za sad) i onda ti otvori poslednju mapu koju si imao na ekranu! Najbolje od svega je sto zapamti i sve korake sa sve zoomovima i ostalim tako da mozes na put i bez edgeja a imas mapu i uputstva.

Naravno ako se izgubis sve sto treba je da ukljucis edge nadjes ulicu u kojoj si se zagubio na mapi i onda vidis di dalje... nema listanja po 2metra karte da bi se naso...i nema da vuces prstom da vidis de si. I sve je JAKO detaljno naravno (cak i najmanje ulicice u Londonu sam naso) tako da nemas nikake frke.

Eto ako se sad nisi napalio onda ne znam :D

e sad kad ce to stici u srbiju.... to vec ne znam

eto tako mislim vise info-a ;)

jos samo jedno pitanje - koliko precizno moze da te locira iPhone putem GSMa/WiFi-ja i koliko brzo? Koliko dobro te prati dok se vozis/ides? da li si nekad koristio GPS? kakve su razlike u odnosu na isti?

Garmini npr. jedno 3-4 metra moze da omane... npr. na autoputu Bgd-NS kad izadjes na OMV benzinsku pumu kod metroa vozis paralelno sa autoputem ali Garmini iscrtava kao da si na autoputu a u sustini si bar jedno 4 metra od njega... :)

Poslednja izmena:
Jel imate vi problem da vam je WiFi tragicno spor? Sam surfing radi manje vise ok ali recimo google maps i youtube se vuku ko prebijena macka?! ....i to mi sve pravi jos jedan problem, nikako preko installera ne mogu da svucem BSD Subsystems (koji mi treba zbog SSH-a) od "ogromnih" 6mb....pokusavao sam i pokusavao....jel postoji mogucnost da se BSD instalira nekako rucno ili offline....ili da nekako nabudzim wifi? Mozda je do moje wifi postavke? Koristim asusov USB Wlan adapter u SofAP modu...

Jel imate vi problem da vam je WiFi tragicno spor? Sam surfing radi manje vise ok ali recimo google maps i youtube se vuku ko prebijena macka?! ....i to mi sve pravi jos jedan problem, nikako preko installera ne mogu da svucem BSD Subsystems (koji mi treba zbog SSH-a) od "ogromnih" 6mb....pokusavao sam i pokusavao....jel postoji mogucnost da se BSD instalira nekako rucno ili offline....ili da nekako nabudzim wifi? Mozda je do moje wifi postavke? Koristim asusov USB Wlan adapter u SofAP modu...

Definitivno zavisi od AP-a. Neki ranije nisu mogli da odrade jailbreak zbog postavki na wirelessu, a sada sve radi sporo. Sa nekim AP-ovima se izgleda ne voli ili ne voli određena podešavanja - nisam previše upućen u sve to, ali ti garantujem da bi kod mene na DLink AP-u radilo sve savršeno :D Skinuo sam BSD kad je bio update za... pa kao i na kompu, manje od minut...

i meni radi WiFi punom brzinom... nisam se kacio na previse razlicitih WiFi AP-a ali nikada mi nije radilo sporo...

ne bih znao napamet ali mozda minut dva... plafon tri!

btw haludza aj mi reci na koje si sluske mislio kad si rekao da su bolje od Creativa ili da "bacam pare"... ??

Planiram da u skorije vreme kupim iPhone (verovatno nakon sto izadje SDK), pa bih molio za malo saveta od onih koji ga vec imaju:

- Kako funkcionise surfovanje i pregled mejlova (POP3) kod nas u Srbiji preko Edge-a? Cesto se nalazim u situacijama kada nesto cekam, pa bi mi odgovaralo da proverim postu i neke meni bitne sajtove. Neka je brzina duplo brza od GPRS-a, i bicu zadovoljan :)

- Da li safari podrzava cooki-e i sesije koji omogucavaju logovanje na forumima i sl. sajtovima?

- Kakav je kvalitet zvuka iPod dela telefona? Negde sam cuo da je kvalitet zvuka losiji od onog na iPod-u :( Nadam se da to nije tacno jer vec imam iPod nano 3rd koji bi dao sestri, a ja bih koristio iPod iz iPhone-a. Nesto mi se ne vraca sa konja na magarca jer cesto slusam muziku dok putujem i zadovoljan sam zvukom iz iPod-a.

Hvala svima unapred!

1. kod mene u STaroj Pazovi 064 GPRS je pravi uzas! treba mu pola veka da prenese nesto - u stvari zavisi od toba dana - nekad radi normalno nekad se vuce kao puz...

2. da

3. ja sam zadovoljan kvalitetom a bio bih jos zadovoljniji kad bih nasao dobre slusalice! :p
btw nikada nisam slusao iPod pa ne mogu da uporedim...

1. Ja sam u NS koristio moj IPhone samo jedno krace vreme na 064.. Edge je radio odlicno... bolje neg ovde u UK.. tj ovde ni ne radi za sad... ne znam ni sam zasto tek treba da jurim operatera.

2.

3. Zvuk je po meni super. Zena ima IPod nano... slusao sam ga i ne primetim neku razliku. Po meni i originalne sluske rade posao sasvim ok. Jedino sto ne valjaju ako ides na trcanje... svaki put kad me zena istera da trcim sa njom pola vremena provedem nabijajuci sluske nazad u usi... pogotovo levo.. valda je klempavije od desnog. :d

Hvala na odgovorima :)

Jedno pitanje za korisnike dotičnog telefona, a koje koliko vidim do sada niko nije spomenuo. Ima li telefon mogućnost kreiranja grupa kontakata i dodjeljivanja melodija tim grupama? LM, imam jedno 6 ili 7 grupa korisnika i svaka grupa ima svoju melodiju zvona, tako da mi je to bitno...

baratanje sa kontaktima je 100% preslikano sa Mac OS X Address Book-a - kako tamo imas kontakte tamo ih imas na iPhoneu. za dodeljivanje zvona nemam pojma, mislim da moze celoj grupi da se dodeli.

nego, jel ima neko crackovan Search za kontakte na iPhoneu ili neku free aplikaciju koja pretrazuje imenik dok kucam slovo po slovo osobe koju trazim?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno