Šta je novo?

iPhone - FAQ

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
E, onda moze da prodje. Ostavicu tu nadu u zivotu dok mi ne dodje telefon u ruke.

Mala novost: Uskoro izlazi 1.1.3 verzija firmware-a koja donosi par zanimljivih stvari:

- Edit Home Screen - Rearrange icons on your home screen
- Drag icons around with your finger
- Locate Me integration (pseudo-GPS) with Google Maps
- Another screenshot of Locate Me
- Send SMS to multiple people
- Add Safari Bookmarks to your Home Screen
- Mirror of some images provided in comments thread.

Poslednja izmena:
Jedno pitanjce. nasao sam lika koji prodaje iphonove rece da ima vise komada. Samo ne zna koji je software posto nije palio itd itd. Zna samo da su neki iz 39e nedelje a neki iz 50e?! E sad ko se razume neka objasni ako zna sta uzeti od ta dva :).

Poslednja izmena:
Evo koliko sam ja pratio, ovi iz PRE 42 se dekodiraju i u kucnoj varijanti, a ovi iz POSLE 42. se dekodiraju u skupoj varijanti :)

Jel ima neko da je zainteresovan da zajedno kupimo taj device sto klonira sim-ove?

Ako ima neko neka pusti PM.

poz

Poslednja izmena:
burazer mi je dobio iphone na poklon, ali se zaigrao malo i kaze da su mu se aplikacije/funkcije usporile i da ceka po 3 minuta da bi mu se nesto otvorilo/aktiviralo.

posto nisam bio kod njega da vidim sta je prcko (spominjao je neke library), da li postoji neki master reset da se sve vrati da default?!? ili da me usmerite sta da googlam...

Jedno pitanjce. nasao sam lika koji prodaje iphonove rece da ima vise komada. Samo ne zna koji je software posto nije palio itd itd. Zna samo da su neki iz 39e nedelje a neki iz 50e?! E sad ko se razume neka objasni ako zna sta uzeti od ta dva :).

Spavas na casu :) ako su 4. i 5. cifra serijskog broja vece od 45 onda telefon ima 1.1.2 a to znaci da ces da se ispruzis malo vise da bi ga otkljucao.

Poslednja izmena:
U pravu si prelistao sam i video to :). Necu vise spavati na casu. E i kontaktirao sam coveka koji otkljucava 1.1.2 i kosta 80e otkljucavanje...hm...malo mnogo....pogotovo sto je vec receno da uredjaj za otkljuvanje kosta mnooogo manje od cifre...

Pa ja bih vala dao i 80e :) kad bih imao gde da kupim bloody iPhone (nadam se krajem meseca).

koji ce tebi Kutija iPhone?? :D mozda imam deal za tebe - kolega bi prodao/menjao iPhone za E90.

Meni je on zanimljiv prvenstveno zbog SDK-a koji bi Apple trebao da izda ovog meseca, ako se ne varam.

Što žuriš? Sačekaj lepo da ga naprave kako valja i da stignu aplikacije pa onda pazari. Ja planiram tako da uradim.

Da dam tolike pare za telefon bez BT ne pada mi na pamet. Ove godine će sigurno izaći poboljšana verzija, a do tad će valjda izaći i DivX plejer za iPhone.

SDK ce izaci u Februaru, samo nisam siguran da ce biti dostupan nama smrtnicima. Ja bih licno voleo da se igram njime jer verujem da ce taj mobilni OS imati veliki uticaj u buducnosti.

Za sve iPhone ili iTouch pitanja ima jedan super americki forum:
www.ipodtouchfans.com
Strasna stvar, i ako kaze da je za iPod ista vam je stvar za iPhone zbog istog procesora!

E ja sam bas mislio da prodam moj IPhone 1.1.1 verziju al sad mi se ne da kad vidim da je problem odkljucati novi.

Prem da me interesuje jedna stvar... mozda ne tako lako za odgovoriti al ajde.

Posto zivim u UK i eto desilo se imam bas O2 contract (to je ista kuca koja ima exkluzivu na IPhone za UK) mislio sam da uzmem novi IPhone od njih a prodam ovaj moj americki crackovan model. E sad ono sto me interesuje jeste dal neko zna dal je moguce staviti karticu provajdera koji je inace provajder za IPhone i da to radi bez potpisivanja novog ugovora ili dobijanja novog broja.

Znaci bukvalno da uzmem moju O2 karticu i da je stavim u novi IPhone (koji sam kupio u Apple store) i da to radi!!

Aj ako ko zna....

zar nije logichnije da to pitash O2?

zar nije logichnije da to pitash O2?

Pa pitao sam... i oni su naravno rekli da pazarim IPhone od njih i da snjim mogu da dobijem SUPER novi contract na 18 meseci i mogu da zadrzim moj br i prekinem stari contract. I to ce da me kosta najmanje £35 mesecno sledecih 18 meseci.

To uopste nije bilo ono sto sam ih pitao. Znao sam i pre toga da oni prodaju telefone samo sa ugovorom.

moram da priznam da nisam bas razumeo tvoje pitanje, ali da probam nesto da ti odgovorim.
ti vec imas O2 karticu i imas crackovani americki iphone? Sta te sprecava da tu karticu koju vec imas stavis u americki iphone i vidis da li ce da radi?
Da sam na tvom mestu, ja ne bih prekidao postojeci ugovor i menjao ipone za iphone, odradi ugovor do kraja, pa mesec dana pred isticanje idi u neku od O2 radnji i vidi koliko bi te kostao upgrade, a do tada ce i cena malo da padne, mozda izadje i nova verzija telefona...

moram da priznam da nisam bas razumeo tvoje pitanje, ali da probam nesto da ti odgovorim.
ti vec imas O2 karticu i imas crackovani americki iphone? Sta te sprecava da tu karticu koju vec imas stavis u americki iphone i vidis da li ce da radi?
Da sam na tvom mestu, ja ne bih prekidao postojeci ugovor i menjao ipone za iphone, odradi ugovor do kraja, pa mesec dana pred isticanje idi u neku od O2 radnji i vidi koliko bi te kostao upgrade, a do tada ce i cena malo da padne, mozda izadje i nova verzija telefona...

Sorry mozda nisam bio najjasniji... :) to mi se desava stalno.

To sto mi ti predlazes da stavim karticu koju imam u IPhone radi. Ono sto sam ja hteo je da uzmem novi IPhone koji necu morati da crackujem i koji cu moci slobodno da updatujem itd. Zato sam razmisljao o prodaju ovog i uzimanju novog... al ne bih da odustajem od ovog ugovora. Pogotovo sto mi istice za dva meseca.

Vec sam pitao i za ugrade i cena je ista bilo da pazarim novi IPhone ili da pravim upgrade sto mislim da je bezobrazno. I dalje moram da platim £270 i uzmem isti smrdljivi ugovor na 18 meseci. :mad:

a jel ti sadasnji ugovor 12 ili 18 meseci? Ako nije previse intimno pitanje, koliko sada placas mesecno? Radi se o tome, da bi trebalo da ti ugovor obnove na isti period kao i sadasnji, i radi se o tome da u njihovom sistemu ti jos nisi dosao na red za upgrade, tako da ti nude normlane uslove. Upgrade mozes da uradis najranije 30 dana pre isteka sadasnjeg ugovora, i to je najbolje da obidjes par njihovih prodavnica, a i da pozoves korisnicki servis (idealno dok si u prodavnici - oni da ga pozovu za tebe) i da probas da dobijes najbolji moguci dil.
U svakoj pordavnici na kompjuteru mogu da ti provere kog datuma postajes validan za regularan upgrade, i onda sa njima mozes da pregovaras o dilu.
Ipak treba da znas da je iphone jako fency, da se jako dobro prodaje i da nece bas mnogo da se cenjkaju, pogotovo ako si samo godinu dana sa njima, ali ako spojis i drugu godinu sa njima, onda ce te drugacije gledati i bices im valued customer, pogotovo ako redovno placas racun.
Oni za svakog pretplatnika imaju proracun kom bandu pripada, i na osnovu toga mu daju dilove za telefon, tako da ti se isplati da mozda jos jednu godinu ostanes sa njima i onda za treci ugovor uzmes top telefon koji budu imali za dz. Ipak oni mnogo vole kad imas istoriju sa njima i vide da nisi preletac.
Naravno sve ovo vazi ako si svoj prvi ugovor zakljucio u njihovoj prodavnici, ako nisi, odnosno ako si isao u carphonewarehouse ili nesto online, onda ti i nisi bas pravi o2 customer iako kosristis njihovu mrezu, vec si korisnik trece kompanije koja da kazem iznajmljuje mrezu od o2.
Dakle, sacekaj do mesec dana pred isteka ugovora i u O2 radnji vidi sta mozes da uradis, i obidji par njihovih radnji pre konacne odluke, jer sve one rade po principu fransize.

uzeh UltraSIM, tek sada vidim koliko je ovo dobra spravica! Ne vredi, windows mobile i symbian su kao DOS u odnosu na Windows za ovo. Mnogo je veća razlika između iPhonea i onih plastikanerskih HTC-a nego što je između nekog laptopa i MacBook Pro-a. Kick ass, što bi rekao Nedjo :)

@Nesa
Pa sadasnji ugovor mi je na 12 meseci. I ovo je sad vec dve ipo godine kako sam sa O2. I placam redovno £30!!!! Ali ko sto rekoh kada sam ih zvao i pricao oko upgrade receno je da nema nekih popusta po pitanju IPhone... jedina olaksica je sto eto mozes da 'upgrade' ugovor za free kad uzems telefon nebitno da li ti je ostalo jos 2 dana od ugovora ili 11 meseci.

Nije mi jasno kako su oni zakljucali IPhone. Ocigledno nije kao obicni telefon zato sto u normanom mobile mozes da stavis koju god karticu sa iste mreze na koju je mob 'zakljucan'. Jel to znaci ne moze na IPhone? :mad:

Cudna stvar, instalirao sam brdo programcica na iphone ali se ne vide na springboard-u, kao da je fiksni broj ikona na njemu? Kako da dodjem do ostalih, novih ikona?

siguran sam da nisi u pravu za produzenje ugovora, jer bi to znacilo da svakih mesec dana upgrade-ujem svoj ugovor i da za godinu dana imam 12 telefona, a to ne moze. Prilicno sam siguran da su ti oni ponudili sasvim novi ugovor a ne upgrade tvog postojeceg. Ja ti iz licnog iskustva preporucujem da postupis kako sam ti napisao, i sigurno es dobiti iphone mnogo povoljnije nego sto ti ga sad nude. Uostalom pogledaj t&t pa ces videti da tamo lepo pise da postojeci ugovor mozes da raskines samo uz placanje preostalih pretplata do njegovog isticanja, a da mozes da ga upgradujes 30 dana pre isticanja, svako ko ti kaze drugacije pokusace da te zavrne.

@max
razumem tvoju odusevljenost sjajem iphone-a, ali verovatno si isto tako bio odusevljen i htc-om kad se prvi put pojavio. ja sam vrlo ravnodusan prema iphone-u jer ne moze ono sto moze moj XDA IIs star vec tri godine - ne moze da radi tom-tom ili igo, ne mogu da mu promenim bateriju, moram da se zezam sa otkljucavanjem, i da strepim za svaki update. Da ne pricam o sasvim finoj kolekciji softvera za pc i pocketpc.
Ne kazem da je iphone los uredjaj, da nije fensi i u trendu, ali meni licno qutekovi "plastikaneri" savrseno odgovaraju i za njih sam pronasao sve od aplikacija sto mi je trebalo i sve radi jako lepo. Da nema apleovog marketinga i nekakve appleove legendarnosti, fanatizma, da umesto jabucice stoji neki LG ili samsung znak, bio bi to samo simpatican telefon, e ali posto ima jabucicu onda cemo da ga dizemo u nebesa. Da se razumemo, ne kazem da nikad necu pozeleti iphone, ali tek onda kad budem moga da na njemu imam sve sto imam na svojim qutecima, kad mi niko ne bude pretio updateovanjem softvera i kad ne budem strepeo da ce me odrati za promenu baterije, odnosno kada budem mogao sam da je promenim za 5 sekundi kao sto to maogu sa plastikanerima. Naravno ovo je samo moje misljenje, ali sam pomalo iritiran da samo iphone valja, sve je drugo luk i voda, a za godinu dana ces mozda napisati kako je WM 07 strava i super, a iphone samo dobra zezalica.

samo jedno pitanje: da li PocketPC moze da otvori i pravilno prikaze/radi sa http://docs.google.com ili radi samo sa M$ Live :D :D ??

Moze IE.

a onda respect, od koje verzije?

Meni trenutno na iPhone-u nedostaje samo igo i remote desktop, od softa koji sam koristio na htc-u... ali sam odusevljen kvalitetom izrade, brzinom i korisnickim interfejsom iphone-a... toliko sam se navikao, da sam poceo i na starim telefonima po navici da vucem prstom ekran :)

Sto se tice navigacije, ako ne izadje u skorije vreme neki gps software, prelazim na standalone navigaciju, a remote desktop vec najavljuju.

U svakom slucaju, ukusi se razlikuju, ja sam zadovoljan prelaskom sa htc na iphone...

Evo za početak par zanimljivih stvari:

SMS deliveri report
Da bi ste bili sigurni da je osoba kojoj ste posali SMS dobila poruku, dovoljno je da pre texta poruke stavite ! (uzvičnik). Dobićete nazad poruku "message (text poruke) to xxxxxxx succeeded" ili "not succeeded", zavisno od rezulatata.

Brisanje pojedinačnih SMSova
Dobro, ne baš pojedinačnih već od jednog pošiljalaca, recimo "prijateljice". Dovoljno je daa brzo prevučete sa leva na desno preko imena pošiljioca/primaoca poruke i pojaviće se čuveno crveno DELETE

Naša slova
Kada kucate poruku, dovoljno je da na slovima koja trebaju da sadrže naša slova S, C i Z držite prst 2 sec i iznad njega će se pojaviti dodatna slova za pisanje. Jedino naše slovo koga nema je Č (ovo radi na 1.1.1 pa nadalje neznam za niže verzije).

Kursna lista
Evo načina lakog načina da saznate koji je kurs danas. Kliknkte na app Stocks (za koju neverujem da je iko od nas ozbiljno koristio, osim da impresionira druge). Kliknite na malo kurzivno slovo i u donjem desnom ćošku. Idite sada na + (gore levo) i dobijete Add Stock. Ukucajte sada EURUSD=X za odnos Eura i dolara. Ili GBPUSD=X za odnos funte i dolara. Princip vam je jasan. na ovom mestu možete da nađete ostale oznake i odnose. Naravno EURRSD=X (Republika Srbija Dinar) neće da radi, iako Albanski Lek i Svazilendski Lilagen uredno postoje.

-------------------------------------

kako stoje sada stvari sa otkljucavanjem i phonea? jel radi to neko sa bencha?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno