Šta je novo?

iPhone - FAQ

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Moze kratak upitnik, koji update iphone-a i verziju iTunes-a imate?
Ja koristim 1.0.2 iphone i 7.3.0.54 iTunes (negde sa m procitao da noviji iTunes pravi neke probleme u kombinaciji sa iPhone-om. Da li je to tacno, i kakve prednosti novija verzija iTunes-a ima?

(sw 1.1.2, itunes 7.5.0.20) Novi itunes ce ti praviti probleme jer ce hteti da ti apdejtuje sw u fonu. Sto se tice prednosti ne znam, mozda jedina koju sam primetio je RINGTONES stavka u library.

Pošto je ovo FAQ, htedoh da pitam gde da otključam iPhone i da li je to sada jednostavnije nego što je bilo. Da li da se bakćem sa tim ili da iscimam nekoga da mi završi, ko je već to radio... ? :)

Zna li neko kako da skinem sms-e sa iphone-a na svoj Macbook?! Postoji li program za kucanje sms-a u horizontalnom polozaju kako bi se tastatura bila sira. Sa svojim prstima nikako da otkucam poruke. Pozdrav svima.

Zna li neko kako da skinem sms-e sa iphone-a na svoj Macbook?! Postoji li program za kucanje sms-a u horizontalnom polozaju kako bi se tastatura bila sira. Sa svojim prstima nikako da otkucam poruke. Pozdrav svima.

zar nije kao u web browseru kad ga zarotiras da dobijes siru tastaturu?

24h? Tesko mogu da poverujem u tako nesto. Jedino ako je skroz ugasen ekran i ako je pojacano na minimum...

Pošto je ovo FAQ, htedoh da pitam gde da otključam iPhone i da li je to sada jednostavnije nego što je bilo. Da li da se bakćem sa tim ili da iscimam nekoga da mi završi, ko je već to radio... ? :)

koje su ti 4. i 5. cifra u serijskom broju? ako su od 45. pa navise, sacekaces jos
ako ne , moze komplet da se otkljuca

Ok, pogledaću pa ću javiti... Hvala!

Moze da se downgrade-uje na 1.1.1 ali baseband fw ne moze tako da deo koji sluzi za "telefoniranje" nece biti funkcionalan :(

E sad kada ce ga razbiti... ko zna...

Moze da se downgrade-uje na 1.1.1 ali baseband fw ne moze tako da deo koji sluzi za "telefoniranje" nece biti funkcionalan :(

E sad kada ce ga razbiti... ko zna...

Moze i baseband da se sredi ali problem je sto bootloader ne moze da se downgrade-uje i te razlike dovode do toga da je onemoguceno telefoniranje.

Da, to je detalj koji sam zaboravio da spomenem.

I kad ce to da srede (nikad?)? :)

moze da se "otkljuca" sa specijalnim sim karticama, tj. da telefon bude funkcionalan ali samo sa specijalno kloniranom sim karticom.

nego, glavno pitanje, kad ce kod nas doci paketi za npr 4000din gprs flat rate + nesto besplatnih minuta :) - meni je sad gprs skoro pola racuna a uzeo sam najpovoljniju tarifu bash za gprs (064) :(

Poslednja izmena:
moze da se odkljuca u kojoj god hocete varijanti
postoji can i anysim 1.2 koji otkljucava 1.1.2 verziju
a postoji i virginizer kojim moze da se vrati baseband

Hoces da objasnis postupak? Citao sam po netu ali mi nije najjasnije :)

Nemoj da se uvredis Alfa, ali mislim da ne znas sta pricas.
Moze da se otkljuca 1.1.2 ali samo ako je upgradeovan sa 1.1.1 verzije, znaci sa bootloaderom 3.9. Sa novijim telefonima koji su izdati posle week 45 koji dolaze sa bootloaderom 4.6, to je nemoguce. Voleo bih da me ispravis posto meni trenutno stoji jedan iphone sa 4.6 koji ceka da bude otkljucan.

Nazalost, modeli koji su izasli posle w45 za sad samo uz turbosim/nextsim :(

FW 1.1.2 ne može da se otključa na dosadašnje načine, ali se pojavilo jedno rješenje koje (barem prema dosadašnjim informacijama) ne traži otključavanje već samo jailbrake telefona.

LM, kao što je već rečeno ^ nekoliko puta, FW 1.1.2 ima bootloader v4.6 i modem basebang v04.02.12_G (ovo zadnje se lako sazna na slijedeći način: upali telefon, otključaj SLIDE FOR EMERGENCY CALL, na keypad-u ukucaj *3001#12345#* i stisni CALL, pa stisni VERSIONS). Takođe je sasvim sigurno da su svi telefoni proizvedeni od 45. tjedna na dalje sa FW 1.1.2 (to je ono što ljudi kažu da 4. i 5. broj u serijskom broju ako su 45 ili veći, onda je FW 1.1.2).

E, sad. Od izbora za "otključavanje" i korišćenje telefona, postoje dve varijante.

Prva varijanta je korišćenje softverskih metoda kao što je bio anySIM za ranije verzije, a koje za verziju 1.1.2 još nisu izašle. Došlo se do nekih pomaka u crack-ovanju određenih bitnih fajlova i FW-a, ali se nije napravio značajniji pomak u završavanju softvera za otključavanje.

Tu na scenu stupa rješenje broj dva, koje za razliku od prvog koje je 99,99% džabe, ipak košta neku kintu (računajte >50€). To su varijante StealthSIM i TurboSIM. StealthSIM je, koliko sam ja uspio da shvatim, neki generator ključeva, dok je TurboSIM SIM cloner koji može da upiše kodove željenog mobilnog operatera na kloniranu karticu.

Ono što treba navesti kao razliku između gore navedenih opcija otključavanja jeste da se sa prvim metodama garantovano gubi garancija, dok se sa drugim metodama garancija ne gubi jer se ništa ne radi sa softverom telefona (osim jailbrake-a). Ono što je "problem" druge metode je to što se mora isjeći komad SIM kartice koju koristite i pravilnog poravnavanja modula i kartice (ponekad je to baš problem, jer su se ljudi žalili da i poslije 50 stavljanja kartice telefon nije proradio, ali kad su pravilno poravnali karticu sa modulom, SVE je proradilo kako treba). Takođe, nam brick-ovanja telefona, dugotrajnih i često nervirajućih procesa, ...

Sa objavljivanjem iNdependence v1.3.1 je jailbrake telefona omogućen bez downgrade-a na ranije verzije, pa "otključavanja" sa verzijama softvera za odgovarajuće verzije FW-a.

Resources:
1.1.2 OOTB Unlocking CONFIRMED with StealthSim and Turbosim
StealthSIM
iPhone Hellas - isto što i StealthSIM, samo u Evropi, cijena je 79€ + poštarina
Ovdje može da se kupi

Eto, dosta vam je za sada...

Ono što mene sada zanima je da li ima neko nekoga u Kanadi (pošto je 100$=67€) i da li može nas 30 da se skupi da uzmemo za svakoga po jedan komad i da sve to dobijemo u jednoj koferti?

Pozdrav...

149 dolara sa sve postarinom...totalno neisplativo.

Da se uzme kloner ? Ili prazne SiM kartice, ne kapiram? I opustite se, razbiće oni i ovaj bootloader...

StealthSIM nije kloner, već neki generator nekih kodova koji se nalaze na SIM karticama... Ono što je bitno kod ovoga, jeste da ne treba nikakvo otključavanje, već samo jailbrake/aktiviranje.

Jel se napredovalo sa otkljucavanjem telefona? Treba za dan-dva da mi stigne stric iz Slovenije i vec mi je najavio da mu nadjem nekoga ko otkljucava Iphone-ove i koliko kosta ta rabota. Ja nemam sada mogucnosti da saznam koji mu je serijski broj, tj, da li je nakon tih famoznih 45 nedelja. Ako je to sredjeno, i ako neko odavde to radi (jos bolje), hajde bacite PM

Ima na jednom mestu u gradu, ako si spreman da daš 100 evra za kloniran SIM... To je suludo, s obzirom na to da 70 dolara košta jedan taj device koji klonira kartice, a 15 dolara prazan SIM... Znači neko se ubija od love...

To je pretpostavljam cena za otkljucavanje *svih* verzija telefona. A sta ako se ispostavi (u sta cisto sumnjam) da je ipak iz ove starije serije? Kakve cifre i lokacije onda ferceraju?

Onda fercera i malo guglanja i jedna sesija uz iphone, komp i koje pivo :)

Salu na stranu, sa starijim bootloaderom mozes i sam to odraditi, imas prilicno detaljna uputstva na netu.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno