Šta je novo?

iPhone - FAQ

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Za 15?! sada se iPhone otkljucava za 5 min, bilo koja verzija bez ikakvih problema!
Sto se tice BT-a meni sasvim normalno radi i extra sam zadovoljan. Postoje neke gluposti koje ja kontam namerno nisu omogucili ali sve ce to biti reseno uskoro!

aha bice reseno uskoro samo sto ces morati da kupis novi iphone :p haha pa nisu oni naivni... recimo ja na moj ipod 5G i dalje ne mogu da stavim search.... vise im se isplati da kupim novi isti takav samo sa searchom nego da mi besplatno omoguce tu opciju

? novi iPhone ?

tesko - vidis da sve resavaju softwerski - cak su dodali i GPS like funkcionalnost kroz software !! i to totalno FREE!
pola onih stvari za koje se pisalo (ste pisali) da mu fali i da je krsh - sad je dodato kroz software (ja licno cekam najvishe Flash i Javu).

isto je npr. i sa Apple TV-om gde su samo zamenili software i svi koji su ga kupili pre godinu dana dobili su "novi" uredjaj. dakle nisu dirali nista silikon koji su napravili i prodali pre godinu dana vec samo software!

svaka im cast! - jedini minus realno je nedostatak 3G

btw za Flash je Adobe rekao da im treba pomoc od Apple-a, da SDK i licenca koja ide uz njega nije dovoljna da naprave Flash za iPhone.

Poslednja izmena:
postaje mi zao sto sam se resio svog (svojih) iPhone-a.... :-(

kako je sve to bilo manje vise bezveze u pocetku sad je VR'

nema veze... moraces ponovo u ameriku! ;) :d (i ja sam se "resio" svog primerka... :D)

Idem ja uskoro al brate za te pare bolje mi da uzmem Wii... mislim, napalio sam se opasno na iPhone zato sto sam proslog jula bio u USA bas kad se pojavio ali nisam imao mu*a da ga uzmem tad jer nije bilo ni price o dekodiranju... a Wii mi bas treba, dok sam phone resio (imam m600i sa modulom za GPS i prezadovoljan sam).

Ima li nekih naznaka da ce mozda Telenor, MTS ili Vip da ponude iPhone? Planiram da kupim iPhone u skorijoj buducnosti, ali nesto mi se ne kupuje od ovih nasih prodavaca. Zbog ranijih iskustva se plasim da mozda nemaju u paketu svu opremu koja dolazi uz njega.

oprema je ista kao i u americi (bar ovo sto sam do sada video...).
samo od Applea zavisi kada ce ponuditi iPhone u srbiji, ne od Telenora, MTSa ili VIPa. ja licno mislim da se to nece skoro desiti.

Inace, da li neko zna gde se u Bg-u moze kupiti iPhone? Zvao sam one prodavnice sa jednog poznatog domaceg sajta, ali ni jedna nema vise taj telefon.

Imaju, ali ga nemogu prodavati tek tako kad se zna da ne postoji nacin da ga legalno uvezu i prodaju. Moraces da obidjes par radnji i da budes uporan a prodavcima ne smes da izgledas sumnjivo :d

http://www.techarp.com/showarticle.aspx?artno=523

For the uninformed, there was a report by an analyst from a financial services group, Nomura International. The end-2007 report prepared by Richard Windsor noted a severe structural integrity problem in the touch-screen technology used in the iPhone. His research pointed out that the technology was created by a Finnish firm, which had gone bankrupt and Apple bought over the rights to the technology.

The problem faced by the Finnish firm was that the technology had a serious degradation issue. Extensive use of the screen over about three to six months would cause the problem to exhibit itself as a loss of sensitivity in the touch screen. From what iPhone users have said, an iPhone screen afflicted with this problem will have one portion of it become completely unresponsive to any touch, and this problem is widely known among the iPhone community as the ‘dead strip’ problem as it usually affects a horizontal strip of the iPhone's touch screen.

Now, it has been many months since that report was published, and yet users are still complaining of such problems appearing on their iPhones. Sometimes the problem would occur much earlier, if they dropped or abused their iPhones. Some users have even tried to repair the problem by doing various software tweaks to the iPhone, like increasing the touch screen sensitivity, but to no avail. The hardware problem is so serious that there is just simply no way to repair it, except to completely replace the screen.

Tako da nemojte zhaliti shto ste se otarasili telefona na vreme :)

Imaju, ali ga nemogu prodavati tek tako kad se zna da ne postoji nacin da ga legalno uvezu i prodaju. Moraces da obidjes par radnji i da budes uporan a prodavcima ne smes da izgledas sumnjivo :d

Nesto sumnjam u to, jer 99% tih prodavnica prodaje telefone skinute sa drugih mreza :) ali pokusacu ipak.

http://www.techarp.com/showarticle.aspx?artno=523

Tako da nemojte zhaliti shto ste se otarasili telefona na vreme :)

josh davno se i ovde na forumu pricalo kako je Apple pantentirao multitouch i to mnogo pre i bilo kakve price o iPhoneu ali ne mogu da pronadjem tu temu sad http://www.youtube.com/watch?v=89sz8ExZndc

mene interesuje da li je neko od vlasnika iPhonea iskusio da mu crkne touch funkcija display-ja?? ...ili je to samo jos jedan u nizu FUD-a...

Taman htedoh da napisem da se to zove FUD :) Uostalom, do sad bi mnogi pocrkali da je 3 do 6 meseci u pitanju.

ja mogu samo da kazem da je iPhone napravljen ko "cigla" ... bas me interesuje za koje vreme ce poceti da "skripi" i da krcak... :)

Nokia E61 - posle skoro dve godina (skripi zadnji poklopac dok kucam, sve ostalo full)
Nokia 9500 - posla 3 godine (rasklimao se preklop, previse lako se otvara i zatvara)
Palm m105 - crkla folija na ekranu posle godinu dana (delovi ekrana izgubili touch funkciju)

Nabavio sam telefon. Jako mi se svidja i pokriva sve moje potrebe.

Jos samo da padne cena GPRS-a/Edge-a i telefon ce biti 100% upotrebljiv i u Srbiji. Da li je neko imao iskustva sa Internet postpaid paketom kod Telenora? Da li je to paket kao i svi ostali (ali sa jeftinijim internetom), ili radi samo za internet preko onih njihovih uredjaja (modema)?

Jaoj, moj stize tek krajem aprila, jedva chekam :)

btw. jel ste ga otkljuchavali sa programom ZiPhone?

da...

Jaoj, moj stize tek krajem aprila, jedva chekam :)

btw. jel ste ga otkljuchavali sa programom ZiPhone?

Moze i iLiberty+ da se koristi, izgleda bolje, sa manje bug-ova.
I ako Sam ja koristio ziphone! ;)

Da li mogu uz pomoc nekog windows programa da instaliram thirdparty aplikacije, umesto da ih downloadujem uz pomoc Instalera? (Imao sam Installer ubacenog vec na telefonu)

Da li mogu uz pomoc nekog windows programa da instaliram thirdparty aplikacije, umesto da ih downloadujem uz pomoc Instalera? (Imao sam Installer ubacenog vec na telefonu)

I ja sam imao isti problem kao ti, idi na google i ubaci: "igopher".
Mada ako si ga jailbreak sa ziphone imaces problem, trebaces da dodas novu source u installer: i.unlock.no
Onda ides u unlocking tools i instaliraj, ziphone ibrickr fix, i onda ces moci da instaliras sa igopher-om koj radi super za mene!

E kad si vec spomenuo source list u installer. Sta vi sve koristite?? Ja imam samo neke koje sam stavio jos onda kad sam ga odkljucavao (imam software 1.1.1 jos uvek).

Znaci ako znate sta bi valjalo da imam na listi javljajte... interesuje me korisni programcici i mozda neke igrice. :)

FALA! :-devil-:

Evo nekoliko koje ja koristim:

iphone.deathtodesign.com/index.xml
hackthatphone.com/1.xml
ipodtouchmaster.com/files/repo.xml <==(za 1.1.3/4 apps i wiggly icons!!samo ako si na 1.1.3/4)
repo.itouchable.de
limitededitioniphone.com/lei.xml
marcogiorgini.com/iPhone/plist.xml
njpilla.googlepages.com/repo.xml
m8an.de/ownrisk.xml
zodttd.com/repo/<==gameboy, nes, snes, ps1 emulators!

Hoces jos?

Poslednja izmena:
Jos jedno malo pitanje :)

Koji program osim Videora iPhone Converter-a preporucujete za konvertovanje filmova?

Winavi mp4 converter

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno