Šta je novo?

iPhone - FAQ

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
taj "WiFi fix" jel to sluzi da iPhone ne gubi WiFi mrezu i da se ne vraca na EGDE?? (ono o cemu je draxyn pisao gore)?

@byMax: Restore-ovao sam ga na 1.1.4 i instalirao iLiberty+ sa kojim sam ga uspesno otkljucao/razvalio . Ali nigde nisam nasao taj WiFi Fix unutar opcija, tako da i dalje imam isti problem sa WiFi-em koji se vraca na Edge. Da li je potrebno da instaliram iLiberty (bez + ) za tu opciju. Ako je potrebno, molio bih za link ka downloadu (samo sam uspeo da nadjem taj iLiberty+).

Unutar iLiberty+ sam samo nasao YouTube Fix, ali nema WiFi Fix-a da se instalira.

Nema, a? Šta je ovo na screenshotu? vidi, Wifi fix :)

Prilozi

• untitled.GIF
    untitled.GIF
    41.4 KB · Pregleda: 136
Evo ga, nisam kliknuo na Download.

Pokusacu opet

Poslednja izmena:
Nece i dalje, mamicu mu jarecu :). Opet sam uradio Restore pa Unlock/Jailbreak +Wifi Bluetooth fix i isti rezultat.

Sve mi se vise cini da nesto na laptopu nisam dobro podesio. Stavio sam WiFi na open, Disable-ovao enkripciju, iPhone nadje mrezu, kada kliknem na mrezu javi "Unable to join network" ali ga ipak "stiklira". U tom trenutku se pojavi znak za WiFi i to stoji 10-tak sekundi dok ga ne vrati na "E" (edge).

Nece i dalje, mamicu mu jarecu :). Opet sam uradio Restore pa Unlock/Jailbreak +Wifi Bluetooth fix i isti rezultat.

Sve mi se vise cini da nesto na laptopu nisam dobro podesio. Stavio sam WiFi na open, Disable-ovao enkripciju, iPhone nadje mrezu, kada kliknem na mrezu javi "Unable to join network" ali ga ipak "stiklira". U tom trenutku se pojavi znak za WiFi i to stoji 10-tak sekundi dok ga ne vrati na "E" (edge).

Ovo meni vise lici na mrezni problem nego problem sa razvaljivanjem IPhone. Ako kaze da je unable to join onda se on nije ni nakacio... ili si dodeli onaj falicni IP ili ako si stavio rucni IP on pokusa da se sporazume sa laptopom i onda batali.

A da ti probas da se nakacas na neku drugu mrezi? Idi kod komsije ili u kafic gde ima hotspot i tamo se nakaci na wifi. Pa javi dal radi naravno...

:trust:

Kqkav ti je network? Zato sto iphone ne podrzava neke forme wifi network-a (802.11/x), ili WPA2, vid ako tu nije problem...

WPA2 bi trebalo da je iskljucen ako je stavio da "open network" - anybody can join (party) :)

jedno od resenja je da dodjes u subotu u galeriju Ozon na Andricevom Vencu pa da ti namestimo laptop i iPhone 4 free :)

Juce sam imao vatreno krstenje sa iPhone-om :smoke:

Vec sam provalio dosta stvari na iPhone-u i posto sam instalirao i koristio OpenSSH vise puta, resim da promenim password, kako ne bi dosao u nezgodnu situaciju da mi neko "upadne" na iphone dok sam na nekom otvorenom wifi hotspotu. Ne citavsi previse po netu, povezem se Putty-em na iphone i otkucam komandu 'passwd' za promenu passworda, promenim password i tad nastade **anje!

Springboard je uleteo u neku petlju, non stop se restartuje, na svakih 5-6 sekundi (nemozes nista uraditi na telefonu). Probam preko WinSCP da se povezem, da rucno editujem passwd fajl, da vratim na staro. Uspem da promenim ali tek tad nastade problem. Telefon zakucao, na ekranu stoji samo apple logo i ni makac :S:

Restore na 1.1.4 iz iTunes, pa sa iLiberty+ uradim sve potrebno i da se nakacim na wifi (napravio sam ad hoc konekciju na laptopu, radilo je od pocetka) kad ono isti problemi kao kod Draxyn-a. Pronadje mrezu, ukucam password i nece da se poveze. Pojavi se airport ikonica ali nestane posle 10 sekundi i vrati se na edge. Nema sta nisam probao, skinuo sam i WEP, ostavio mrezu otvorenu i nista. Nije mogao da se poveze nikako. Ponovim sve, ovaj put instaliram i wifi fix i isti problem. Drugi problem je bio sto mi se tripovala ikonica za edge, na ekranu je stajao plavi kvadratic umesto slova E.

Onda ponovo uradim restore na 1.1.4 i ovaj put uradim sve sa ZiPhone (sa njim je telefon prvi put otkljucan, mozda ima neke veze). Probam wifi posle toga i sve radi najnormalnije. Vratim backup iz iTunes-a i povratim imenik, podesavanja i poruke. Ma milina :D

Kasnije, prilikom instalacije BSD Subsystem iskoci poruka tipa "Do not change root password with 'passwd' on 1.1.3 because it will brake Springboard" :D Prvi put mi je ortak instalirao BSD Subsystem pa tu poruku nisam ni video.

Nadam se da ce nekome ovo koristiti.

Poslednja izmena:
@ipin
Sto nisi rekao?? :p

Upravo mi je kroz ruke prosao jos jedan iPhone, isto 1.1.4 i isti problemi sa wifi, na istom laptopu gde moj koristi wifi bez greske. Dva telefona, jedan pored drugog, moj pici sve u 16, a drugi nece da se nakaci na wifi nikako, plus tripovi sa ikonicom za edge...

Srecom pa je trebalo samo prebaciti kontakte sa SIM kartice u telefon. Koristio sam besplatni SIMport (sa iClarified), preporuka.

Ja i dalje ne uspevam da se nakacim na Wifi sa laptopa :( Pokusao sam i da ga restore/otkljucam uz pomoc ZiPhone-a kao sto je Falcon uradio ali opet isto.

Juce sam bio na kratko do BG-a i uspeo sam da se nakacim na MTS Wireless. Nije bilo one "unable to join greske", niti je vracao na edge. Kada sam upalio Safari otisao je do njihove login strane. Tako da je to radilo ok.

Sad, da li sam ja lose podesio mrezu ili imam famozni problem slican ovom kao sto je falcon imao sa drugim telefonom, to je pitanje :) Ne znam vise sta da mu radim sa mrezom.

Podesavao sam wi-fi vec ranije, i ovde kada ukljucim WiFi na telefonu se mreza pojavi. Na laptopu isto tako se pojavi Conected za mrezu. To tako stoji nekoliko sekundi i onda se vrati na edge, a na laptopu se pojavi da je mreza diskonektovana. Pokusavao sam sto stvari, i vise nisam ni u sta siguran :)

Ne znam da li je bilo pomena ali ne moze da se poveze iPhone na lap top ukoliko se nema AP. Jer se kaci samo na AP :) makar i soft :).
Znaci koliko sam citao najbolje resenje neka kartica ili externi ili something...

Poslednja izmena:
Sam sebe ispravljam :). VIdeo sam na predhodnim stranicama da ste uspeli a citah bah juce da ne moze :). Izvinjavam se onda na dezinformaciji, sad cu ja opet da probam preko lapa jer u kaficu radi a na lap nece :)

Da li iko radijo sa 2.0? Ili sa pwnage/winpwn tools??

(ja sam se logovao kao Draxyn)

Izgleda da masa ljudi ima problem sa kacenjem na WiFi. Evo jednog thread-a o tome, i vidim da neki uspevaju da se zakace a neki ne:

http://discussions.apple.com/thread.jspa?threadID=1019930&tstart=30

Juce sam opet pokusavao i nista :) Ako neko u medjuvremenu resi ovo, neka javi :)

Inace, telefon evo koristim 2-3 nedelje i obozavam ga :) Trenutno sluzim civilno i dok sam tamo mogu da proverim postu i odgovorim na neki hitan mejl. Jako malo kredita trosi kada proveravam mejl.

Kucanje sam vec uvezbao, a touch navigaciju ne bih menjao nikada. Znaci puno ta navigacija cak i prilikom gledanja mejla. Verujem da kada izadje v2.0 da ce tek tada porasti potraznja za telefonom, a gledam po netu i cini mi se da mu polako raste popularnost nakon pocetnih kritika.

Ne znam, mislim da je ovaj telefon ukupno gledano daleko ispred drugih telefona na trzistu.

svetlosnu godinu ispred drugih telefona!

da li je neko uspeo da koristi iPhone kao bluetooth modem za laptop? na brzinu sam nasao ovaj link http://www.9to5mac.com/iphone-DUN-bluetooth-edge-42355432 ali da li je to neko zaista i uspeo - ovo cu morati da organizujem ovih dana pa ako neko vec ima iskustva ... :)

U nedoumici sam,da li da uzimam sad IPhone ili da sacekam ovu novu verziju za par meseci sto su najavili?

nema nove verzije!

iPhone 2.0 ce imati samo novi software - isti hardware.
svi stari telefoni ce moci da se update-ju na novi 2.0 software (firmware)

Izasao fring za iPhone :)

http://www.fring.com/fring_is/fringcubator/

Dodajte sledeci source u Installer :
http://fring.com/iphone.xml

Kazu da je puca povremeno, ali ce se vremenom i to srediti.

izvor: http://www.hackint0sh.org/forum/showthread.php?t=38093

E aj da me neko uputi gde da nadjem skype u installeru... dodao sam source ali ne vidim paket koji treba da instaliram... mozda sam glup a mozda nisam nesto odradio kako treba... a mozda sam samo corav.. pa ako moze malo pomoci! Fala

E aj da me neko uputi gde da nadjem skype u installeru... dodao sam source ali ne vidim paket koji treba da instaliram... mozda sam glup a mozda nisam nesto odradio kako treba... a mozda sam samo corav.. pa ako moze malo pomoci! Fala

fring , pa communities > dodaj skype , msn ,icq....

(ja sam se logovao kao Draxyn)

Izgleda da masa ljudi ima problem sa kacenjem na WiFi. Evo jednog thread-a o tome, i vidim da neki uspevaju da se zakace a neki ne:

http://discussions.apple.com/thread.jspa?threadID=1019930&tstart=30

Juce sam opet pokusavao i nista :) Ako neko u medjuvremenu resi ovo, neka javi :)

Inace, telefon evo koristim 2-3 nedelje i obozavam ga :) Trenutno sluzim civilno i dok sam tamo mogu da proverim postu i odgovorim na neki hitan mejl. Jako malo kredita trosi kada proveravam mejl.

Kucanje sam vec uvezbao, a touch navigaciju ne bih menjao nikada. Znaci puno ta navigacija cak i prilikom gledanja mejla. Verujem da kada izadje v2.0 da ce tek tada porasti potraznja za telefonom, a gledam po netu i cini mi se da mu polako raste popularnost nakon pocetnih kritika.

Ne znam, mislim da je ovaj telefon ukupno gledano daleko ispred drugih telefona na trzistu.

Dosta sam siguran da moze 2.0 da se koristi sa Winpwn ili pwnage tool za Mac, mada to je jos uvek za advanced programers, tako da necu da rizikujem...
To je iphone devteam release ako hoce neko da zna.

Te dve tools koriste da na iphone moze da bude vise od jednog firmware, to znaci da si proveravaju koji apps rade na kojoj firmware(1.1.4 i 2.0).

Da li je neko drugi radio sa tim??

fring , pa communities > dodaj skype , msn ,icq....

e izvini molim te sto opet davim.... to sto si napisao fring prvo jel to znaci da instaliram fring? pa onda da kreiram account sa njima pa onda tek skype? Posto u instaleru ja imam stavku fring u paketima i onda kad kliknem na taj 'folder' on u njemu ima samo fring tool packet ili kako god da se vec zove... neki 'pririlis' :)...

... pomoc. :d

Blah evo jedno pitanje sto se tice wifia. Lap top je povezan LANom na main komp a ja sam povezao iphone wirelessom na laptop. E sad cim povezem iphone i laptop gubi se veza izmedju laptopa i main-a. odnosno ne radi internet na laptopu a lan veza pise da je conected? Zna li bilo ko u cemu bi mogao da bude problem? Veliki pozdrav svima

Fenomentalna stvar, posle 10 godina bacam PocketPC/WinMobile (imao sam 10tak sto PocketPCjeva, sto WinMobile telefona do sada pocevsi od Cassiopeie A10) i potpuno sam odusevljen iPhoneom! :D

Upravo instaliram offline wikipedia enciklopediju na moj novi iPhone 16GB :type:

Iskreno vec godinama slusam Microsoft kako govori o korisnickom iskustvu sto sam dozivljavao kao prazne reci/gluposti/marketinski trik/pokrivanje supljih proizvoda kao vista i tek sam na Apple iPhoneu shvatio sta znaci proizvod koji je okrenut korisnickom iskustvu.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno